- 15 Kasım 2012
- 850
- 669
- 158
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
...Babam aylar önce vefat etti ve annemle ayrıldıkları için annem maaşını alamadı sadece dedemden kalan maaşını alıyor 700 lira civarı birşey.Abim öğretmen 32 yaşında bir arabası var sadece çünkü bu zamana kadar babamın borcunu ödemekten birikim yapamadı...Babamdan aldığım maaş ve evlilik yardımıyla(bir senelik maaşın toplu verilmesiyle) evlendim ben abime hiçbir yüküm olmadı...Durum şu ki abimin evlenme durumunda annemden ayrı yaşama gibi bir durumu olamaz.Hem maddi açıdan hem annem kendi işlerini halledecek biri değil...
Aynen yaaa bunu atlamisim insan evlenmek icin evlenmez birini seversin onunla omur gecirmek istersin. Cocuklarimiz olsun dersin..Abinin evlenmesi için önce bir kızarkadaşı olması gerekir.Sevdiği ve anlaştığı bir kız olursa belki bu konuyu önemsemeyebilir.Burada kayınvalidesiyle oturacağını söyleyen pembe gözlüklü çok gelin adayı gördük.
Belirtmeden edemicem benim de annem 75 yaşında ve çarşısı,pazarı,gezmesi,evişi maşallah hepsi yerinde.
Annen senin evine muhafazakar olduğu için gelmiyormuş.Neden ?
Damat akşamdan akşama gelecek,annen de odasında zaman geçirebilir.Zaten evişi yapmıyormuş,yemeğini yer,odasına çekilir.Kaldı ki oğluyla yaşasa bile yeni evlileri başbaşa bırakmak adına bu şekilde yapması daha uygun olur.
Her zaman ki gibi kaynana gelin ayni evde yasayacak, bosanma durumuna gelip kari koca iliskileri iflasa gelicek sonra kaynana kizinin yanina gidecek..
Sonra sonrasini ben size soyleyeyim yasananan kaynana sorunlarindan birbirine karsi tum tahammullerini sabirlarini yitiren iliskileri bozulmus iki insana donusecekler
Abiniz evlendigini pisman olacak
Hayalimizi biraz daha guclendirelim yegenleriniz muhakkak ki olacak. Mutsuz ailede buyuyen cocuklar...
Meseleyse kocasi olen bir kadin asla tek basina yasayamaz
Ama Neden???
Oyle bir yasar ki ama olmaz dimi
Bu arada size tavsiyem annenizi duzeninizi oturtmadan yaniniza alin eger alicaksiniz..
Cunku sonradan cevremde gurdugum hic bir gorumce yillar sonra mellek anneleriyle yasayamiyor. Gelinle oturup annesini cekistirmeye basliyor sen nasil dayanmissin diye bunca zaman diye..
Tersi tek bir ornekle karsilassam asla yazmazdim malesef hepsi oyle.
Olmayacak seyi olur yapmayin
Ev ev ustune olmaz
Son olarak kaynanan icin yazdiklarinin uzerine kimsenin bisey yazmasina bile gerek yok aslinda
Senin annen cok iyi yaninda seve seve kalinacak biri... Kaynanansa "mecbur kalirsa yaninda kalican biri":)
Olmadi bari kaynananla otursaydinda birde iyi kadin yazaydin bir tutarli tarafin ornek tarafin olurdu ama olmadi..
Evliliklerin ilk yillari zaten alisma birbirini ogrenme donemi. En zor kismi bu. Birde bu zorlugun uzerine evde 2 kadin yasasin deyin. Ayni adama asik iki kadin olmaz bunu artik ogrenin.
Kari koca arasindaki problemi asar. Ama anneler girince devreye araya oyle sogukluk oyle duvarlar giriyor ki..
O evlilikten artik hayir gelmiyor.
Benim cevremde kaynanayla yasamayi kabul eden ve mutsuz olan dolu cift var. Ve sonunda bosanan.Anneniz bukadarmi yuk olacak abini?yazik yaaa.bir anneyi bu kadar kucuk dusurmeyin gelin gelecek kiza soyleyin onceden ayrilma yok?diye.bukadar kv ile oturan guzel gecinen mutlu olan o kadar cok gelin varken neden bu kaygi.???ayri olupta hic mutlu olmayan esinden dayak yiyen o kadar cok da gelin var.bunlarida dusunun.anne bu kadar dert olmamali.babaniz sag olsaydi o ayri ama anneyi yalniz birakmayin derim.
çünkü alışmamış pazar çarşıyla alakası olmamış ya babam almış büyüncede abimler.Diğer abim farklı şehirde okudu evlendi koptu gitti şuan durumları iyi değil zaten bana kalsa bizimle yaşasın derim ama ne annem bunu ister ne abim ne yazık ki annem muhafazakar biri olduğu için eşimden çekinir eşimin çok ısrar etmesine rağmen bizimle yaşamak istemedi
Ben de bencil diyenlerdenim. Ama bunu asla hakaret amaçlı söylemedim. Kişilik özelliğini belirtmek için kullandım ifadeyi. Konu sahibi de sizin gibi yorumladıysa kendi adıma özür dilerim.
Belki çok iyi bir insandır bilemem. Ama konu sahibinin abisi salt bu nedenle yuva kuramiyorsa, annenin de bazı fedakarlıklar yapması gerektiğini düşünüyorum.
Mutlaka kotu olmayan iyi olan var.Jeanne darc_ ben 4yil olacak kv ile oturuyorum bide kp var .kendilerini cok severim.oz annemin yapmadiklarini yapiyorlar bana.coksukur buyuk bir sorunumuz olmadi.bir problem oldugubdada oglunu doldurmaz direk bana soyler konusur anlasiriz.valla iyikide varlar ben memnunum.beni hic kizindan ayirmaz hatta tarafimi tutar .soylemek istedigim su ki iyi kvlerde var.hepsi kotu degil.doguma gittigimde bile annem yanimda yokken o yanimdaydi dogumdan cikanadek ellerin acip aglayarak dua etmis .annem kadar severim kendisini
Bu kadın her işini yapan geliri iyi evi barkı olan biriyse şaşmadım
Geç bir yaş değil ki 32 ben de 28 yaşımdayım bekarım yani.yaş 32 olunca bende buna anlam veremiyorum işte neden evlenemiyor
32, geç yaş mı?benim oğlumda 32 de evlendi.bana göre 35 e kadar yolu vardı.üstelik gelinim de,33 tü evlendiklerinde.kızlar bile o yaşta evleniyor artık.geç değil merak etmeyin yani.
anneniz konusuna gelince,bütün kızların anneleri fedakar,mükemmel kayınvalide,kocalarının annesi ise iyi kayınvalide değil.
göreceli yani.sizin anneniz,size göre iyi ama karşı taraftan bakmak lazım.yanlış anlamayın anneniz kötü demiyorum,iyidir elbette ama,gelin gözüyle öyle görülmüyor işte.bu yüzden birlikte oturmaları bana göre yanlış.ayrıca anneniz istiyormu bakalım,birlikte oturmayı.
60 mı?benden topu topu 6 yaş büyük.kendimi 60 yaşında,oğluma bağımlı,alışverişe bile çıkmayan biri olarak düşündüm de,sanırım en çok buna üzülürüm.benim annem 75 yaşında,üstelik o da çok şişman ama her işini kendisi yapar.markete de gider,pazara da çıkar.yapmayın allahaşkına.
kadına biraz güven aşılayın,yaparsın edersin diye.böyle hayat geçmez.annenize çok üzüldüm şimdi.
öyle bir niyetim yoktu abi bak sana kkdan birini buldum demek tuhaf yani hiç aklımdan geçmediAbinin nasıl iyi biri, annenin de iyi bir kv olduğunu anlatmissin hep :) bir sorun göremedim acikcasi niye evlememesin ?
Sanki burdanbir aday bulmak istemişsin gibi geldi bi anöyle olmayabilir tabi de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?