- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
ya sen evli misin gerçekten bu mantıığını ortadan kaldır hayatı zorlaştırma bu kadar kendime mecbur olarak görsem mecbur yazardım neden kimden çekineceğimBu mecbur bakacak demektir. Ondan sonraki cümleler sizin ve annenizin ( sizin anlattıgınız kadarıyla ) bahaneleri. Mantıklı sebepler yok.
Anneniz abinize diyecek ki biraz sende kalırım biraz kızımda kimseye yük olmam. Abiniz de annesini atıyor olma psikolojisinden kurtulup rahat kafayla önüne bakar. Anneniz ısrarla abinizle birlikte yaşaması gerektiğini ona empoze ederse abiniz ilişki bile kuramaz bu psikolojiyle. yazık abinize kendisi bile inanmış başka yol olmadığına. Anneniz sadece kendisini düşünüyor.anneme kalsa yalnız yaşar gerçekten imkanı olsa buna kendini zorlardı maddi olarak imkan olmadığı ortada dışşardaki işlerini halledemeyeceğini ve yalnız yaşamayacağınıda abimle biz biliyoruz
Çok teşekkürler, sayfalardır söyleneni güzel bir özet yapıp sunmuşsunuz.Yazmayayım dedim ama kantarın topuzu kaçıyor sizde.
İki ayrı ev iki ayrı masraftı madem, siz neden eşinizle başka bir eve geçtiniz? İki ayrı masraf olmasaydı, abinizle anneniz de taşınsaydı sizinle madem? Maksat iki ayrı masraf olmasın?
Annenizi bildiğin asosyal, kendine yetemeyen biri haline getirmişsiniz "onu yapamaz, bunu edemez" diye diye. Kimse anasının karnından her şeyi bilerek doğmuyor.
Babam öldüğünde annem 50 yaşındaydı, ömründe cep telefonu sahibi olmaya gerek duymamış, resmi kurumlardaki her işi tek telefonla halledilmiş biri olan kadın, son 6 senedir tek başına yaşıyor ve bankaymış, SGKymış her işini kendi hallediyor, sahibi olduğu bir ticari taksi var onun evraklarıyla ilgileniyor. Öğreniliyor yani.
Anneniz illa da sokağa çıkamayacaksa evde çocuk baksın. Çocuğu evine getirirler, alışverişini de siz veya abiniz yaparsınız haftalık. Buyrun çözüm? Sizden iyi geliri olur. Kiraya da, alışverişe de yeter.
Ama yani eli ayağı tutan bir yetişkin için bütün gün evde köşe yastığı gibi oturup başkalarının ona bakmasını beklemek buradan bakınca anca uyanıklık gibi görünüyor.
Veya siz bütün gün evde oturup koca yolu gözleyeceğinize girin bir işe çalışın. Hem annenize hem kendi evinize faydanız olsun. Bekarken abiniz izin vermemiş, şimdi de eşiniz vermiyordur kesin?
Bilmiyorum nedense siz yazdıkça daha da samimiyetsizleştiniz gözümde.
Gelecek gelin annenizi kabul etmeli yani, sizin için durum bu. Beraber yaşamayı kabul etmiyorsa evlenmek yok. Zira daha önce bu beraber yaşama meselesinden bozulan ilişkileri olmuş abinizin. Anneniz olan hanımefendi o zaman bile dememiş yani "Böyle olmaz oğlum, bir çaresine bakalım" diye.
Pardon unuttum gerçi, iki ev, iki masraftı dimi?
Teşbihte hata olmaz; abiniz eşek olunca, semer vuranı da bol olmuş.
Kendisine sabır, anneniz ve siz diğer kardeşlere vicdan diliyorum.
+1Yazmayayım dedim ama kantarın topuzu kaçıyor sizde.
İki ayrı ev iki ayrı masraftı madem, siz neden eşinizle başka bir eve geçtiniz? İki ayrı masraf olmasaydı, abinizle anneniz de taşınsaydı sizinle madem? Maksat iki ayrı masraf olmasın?
Annenizi bildiğin asosyal, kendine yetemeyen biri haline getirmişsiniz "onu yapamaz, bunu edemez" diye diye. Kimse anasının karnından her şeyi bilerek doğmuyor.
Babam öldüğünde annem 50 yaşındaydı, ömründe cep telefonu sahibi olmaya gerek duymamış, resmi kurumlardaki her işi tek telefonla halledilmiş biri olan kadın, son 6 senedir tek başına yaşıyor ve bankaymış, SGKymış her işini kendi hallediyor, sahibi olduğu bir ticari taksi var onun evraklarıyla ilgileniyor. Öğreniliyor yani.
Anneniz illa da sokağa çıkamayacaksa evde çocuk baksın. Çocuğu evine getirirler, alışverişini de siz veya abiniz yaparsınız haftalık. Buyrun çözüm? Sizden iyi geliri olur. Kiraya da, alışverişe de yeter.
Ama yani eli ayağı tutan bir yetişkin için bütün gün evde köşe yastığı gibi oturup başkalarının ona bakmasını beklemek buradan bakınca anca uyanıklık gibi görünüyor.
Veya siz bütün gün evde oturup koca yolu gözleyeceğinize girin bir işe çalışın. Hem annenize hem kendi evinize faydanız olsun. Bekarken abiniz izin vermemiş, şimdi de eşiniz vermiyordur kesin?
Gelecek gelin annenizi kabul etmeli yani, sizin için durum bu. Beraber yaşamayı kabul etmiyorsa evlenmek yok. Zira daha önce bu beraber yaşama meselesinden bozulan ilişkileri olmuş abinizin. Anneniz olan hanımefendi o zaman bile dememiş yani "Böyle olmaz oğlum, bir çaresine bakalım" diye.
nasıl anlamak isterse öyle anlıyor insan safa yatmak gibi bir derdim yok ne bu sitede gerçekten tanıştığım biri var ne arkadaş olduğum biri çekineceğim hiçbir durum hiçbir hesabım yok kimseye beddua etmem ben ya dua ederim ya susarım iyi günler.Amin derim ama hayata tek açıdan bakmaya devam ederek altan alta yaptıgın bedduayı da gördüm derim. Karşınızda bu cümlenizin imasını anlayan bir çok insan var. Safa yatmayın. Bu arada tekrar Amin canım. İnşallah.
+1Şimdi yazacağım cümleyi ben kv ye bile söylüyorum. Annenin yeri kız evladının yanıdır. Kv nin kızı varken neden ben bakayım? Ben varken anneme neden bir başkası baksın?
Evliyim otuz küsür yaşındayım muhtemelen senden büyüğüm ve inanır mısın bilmem ama kayınvalidemle çok iyi anlaşırım 70 küsür yaşında.İki günde bir konuşuruz. Annem de her işini kendi gören 70 ine yakın bi insan. Saolsun o bana saygı duyar ben mesafemi ayarlarım saygımda kusur etmem. Ben de muhtaç olmadığım sürece kendi işimi eşime dahil yaptırmamaya gayret ederim. Olması gereken bu. Bu huysuzluk değilya sen evli misin gerçekten bu mantıığını ortadan kaldır hayatı zorlaştırma bu kadar kendime mecbur olarak görsem mecbur yazardım neden kimden çekineceğim
Hayır bacım hayırne yandaşı bulacağım durumu anlattım yorum istedim sizin bu siteyle ilgili beklentiniz nedir hayrola?
oturduğumuz ev eşimin dedesinin evi eşim asgari ücretle çalışıyor(hani abim eşşek ya semeri vuranlardan biri benim söyleyeyim dedim daha iyi imkanı bırakıp evlendim sonuççta 3-4 bin nere 1.5 nere)eşim ve ben defalarca ikna etmeye çalıştık annemi gerçekten olmadı bunu nasıl ispatlayabilir ki insan evet eşimde çalışmama izin vermiyor annemle yaşamak için benim çalışmama ihtiyacımız yok zaten yetinmeyi biliyoruz çok şükür abimin görüştüğü kişiler sevdiği kişiler değildi evlilik niyetiyle görüştüğü insanlar yani bir birliktelik sonucu ayrılık yok anneme kalsa zaten ayrı yaşamak ister yalnız bırakmak istemeyen abim güç duruma düşmesin diye şükür benim vicdanım yerinde öyle olmasa hem bana veren devlet yardımını hemde babamdan aldığım maaşı istediğim gibi yer içer bütün masrafıda abime yüklerdim.Yazmayayım dedim ama kantarın topuzu kaçıyor sizde.
ne yazık ki tek bir kişi hak verdi...babamla olan ayrı bir durum öyle olması gerekti babamdan ayrılmadan öncce abimle yaşıyorduk biz zaten ayrılık sonucu bu durum oluşmadı.Sevgili fiyona 23 sayfa yorum yapılmış o kadar kibarlığınıza, sakinliğinize rağmen tek bir kişi size hak vermemiş. Demek ki yanlış olan sizsiniz sizin düşünceleriniz. Anneniz saygıdeğer hoş sohbet bir hanımdır iyi insandır buna birsey diyemeyiz. Ama anlattıklarınıza bakılırsa bu konuda abinize gerçekten haksızlık yapmıssınız ve yapmayada devam ediyorsunuz. Annenizi düşünmeniz güzel elbette büyüklere kol kanat gerilmeli, elbette ihtiyaçları olursa bakılmalı. Ama 60 yaşında sırtını oğluna dayayıp kendini düşkün göstererek ona bu kadar destek olmuş oğluna köstek olması kendinden hiç ödün vermemesi hiç doğru değil. Sonuçta eşinden boşanmış hayata karsı güçsüz olmasına rağmen babanızı hayatından çıkarmış yada bir şekilde çıkmış. Aynı gücü tekrar göstersin yada bu yola oğluna güvenerek mi çıkmış. Öyleyse oğluyla ikisi mesut mutlu yaşasın.
anneme kalsa zaten oda yaşamak istemez abim evlenince ama bizimlede istemiyor çünkü muhafazakar biri eşimden çekiniyor kendi evim gibi rahat edemem diyor abimde bana bırakmak istemiyr açıkçası onun göreviymiş gibi görüyor oysaki abim bize yapacağı bütün insanlığı yaptı herkesin kendine göre nedenleri var abim zaten bizimle yaşama meselesi anlatınca duymuyor bile gerçekten ne yapsam bilmiyorumMadem siz de eşinizde istiyorsunuz, anneniz neden sizle yaşamayı istemiyor?
Yarın gelin önüne yemeği koyarken tabağı başına çalar gibi koyarsa çok mu mutlu olacak. Daha da yaşlanıp kendi işlerini yapamaz duruma geldiğinde elin kızı nasıl yıkayacak ananızı? Allah korusun yatalak olsa gelin mi altını temizleyecek? Her gün o evde sıgıntı muamelesi görecek. Siz bunları anlatmıyor musunuz annenize? Mis gibi kızının evi varken neden illa oğlum diyor? Senin yanında daha rahat olur. Eşin akşamdan akşama görecek anneni. Eşinin pek sorun olarak göreceğini sanmıyorum ki kendiniz de demişsiniz eşimde istiyor diye. E peki sizin evinizde hanım hanım oturmak varken, gelinin yanında süklüm püklüm oturmak mantıklı mı?
Benim de annem kaç yıldır dul. şu an bekar abimle kalıyor o da. Ama abim evlense annem ya benim yanımda ya da diğer ablamda kalacak. Ben izin vermem ki annem gelinin evinde kalsın. Anneme suratını assa gelin, benim içim yanar be. Hiç bırakır mıyım annemi o durumda? Allah korusun. Rabbim güç kuvvet sağlık versin bana da, annemi elaleme muhtaç etmeyeyim diye dua ediyorum ben.
Bence siz bunları annenizle konuşun.
ve sizde bu samimiyetsizliğinizle bir ömür yaşarsınız...güle güle...İçim şişti. Yazmayacağım bi daha konu sahibi sanki anlıyor. Sinirlendiğimle kaldım valla.
Konu sahibinin dilinden konuşayım :
inşallah gün gelir abiniz aşık olur evlendiği kız ayrı yaşamak ister ( en doğal hakkı bu şartlarda) anneniz sizle kalır. Herkes mutlu olur. Anneniz de hayata karışmayı öğrenir size de çok ağır yük olmaz.
İyi dileklerim
inanamadım hiç inanılır gibi değil kayınvalideni geç tek bir kulla iyi geçinebildiğini hiç sanmıyorum.Evliyim otuz küsür yaşındayım muhtemelen senden büyüğüm ve inanır mısın bilmem ama kayınvalidemle çok iyi anlaşırım 70 küsür yaşında.İki günde bir konuşuruz. Annem de her işini kendi gören 70 ine yakın bi insan. Saolsun o bana saygı duyar ben mesafemi ayarlarım saygımda kusur etmem. Ben de muhtaç olmadığım sürece kendi işimi eşime dahil yaptırmamaya gayret ederim. Olması gereken bu. Bu huysuzluk değil
Hakaret eden sizsiniz. Bana hayatı zorlaştırırsınız bu kafayla demişsiniz de siz de maşallah pek bi kolaylaştırmışsınız kendinize.ve sizde bu samimiyetsizliğinizle bir ömür yaşarsınız...güle güle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?