• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin eşi hiç sevmedi beni

allah böylelerinden uzaktutsun ya benim abimde kız arkadaşını getirmişti tanışmaya ikikere geldi o ıkı gelişindede saygısız davrandı.gayette hoş karşıladık ama yaranamadık.abime kızın yaptığının yanlış olduğunu söyleyince ayrılmaya gitti ama ayrılmamış hala devam ediyo muş ve bızden bunu saklıyor.biz sanki ayrıl dedik .durumu daha beter hale soktu kız şimdi daha kötü düşman olmuştur bize .isteme olayı olursa gitmek taraftarı hiç değliz.bizim kide böyle işte sankı görş bildirmekle hata ettik . ona göre bir saygızılıkta yokmuş ortada.yapılan şeye rağmen benim ailem isteyecekti onu şimdi daha kötü oldu.

Amin, karsilarina melek ciksa yine yaranamaz öylesine. saygisizlik özellikle affedilmez birsey ama genellikle o isik varsa onda, abini parmagina dolamis bile demektir. tamam doladin, cesursunda, önlem adina güclü durus sergilemek istiyorsun ki ezmeye kalkismasinlar ama saygisizlikla da önlem alinmaz ki. keske abine bisey demeseymisiniz, simdi ne yapsaniz suclusunuz.

Benim de yegenim nisanlandi. Nisana gitmeden hazirlanirken fln hemen hemen ayni yaslardayiz diye ablam (oglu evleniyor) kiziyla beni kiz evine gönderdi. yani kuaföre suna buna birlikte gidelim, hazirlanalim falan diye. kizla nisandan 2 gün evvel tanistim cünkü baska ülkede yasiyorlar ve yegenimle yasimiz yakin oldugu icin (4 yas büyügüm ondan) bekar da oldugumdan ben kiz kiza takiliriz diye sevinmistim bile. hani kontrol edecek, orayi burayi gözetleyecek biri degilim, bi arkadas gibi orda bulundum ama kuaförde yegenimle bizi yakinda bulunan akrabalarinin evine gönderdiler gelin hanimla kuzenleri bun hic takmadim, kuaför cok kücüktü ve ben zaten kendim yapacaktim saclarimi cünkü. Ama sonrasinda kiz evine üzerimizi degistirmeye gittik ve yegnimle beni annesinin odasina attilar (rahat edersiniz fln diye kandirip) sonra odasina gecti, biz hazirlandik bittik artik bari yaninda bulunalim dedik ama kapiyi belki yarim saat acmadilar müsait degiliz falan diyerek. Oysa ki müsaitlerdi, yani giyinik ve makyaj sac fln tamamdi, yaptiklari taki takma makyaja bi daha bakma gibi seylerdi ama iceri almayip arada icerde gülüstüler bu cok zoruma gitti. birde ben gencde olsam teyzesiyim yani biri de yalandan da olsa bisey icer misiniz gibi bir nezaket gösterebilirdi onlardan uzaklastirmak icin, ama resmen istenilmedigimizi hissettik. hic bir kabahatim yokken hem de.

annem abimle konuştı kıskanıyormuş beni ama saçmalık kıskanacağı hiç bir durum yok

terbiyesiz, ya insan kardesten kiskanir mi siz ayni karinda yatmisiniz, kardes bagi bambaska birsey.
bence sen elinden geleni fazlasiyla yapmissin. birgün isi düserse sana, ki düsecektir, o zaman sende bi soguk davran. iyi insani millet ezmeyi es gecmeyi cok seviyor nedense. kendine deger vermedigin sürece, kimse de sana vermiyor bu malesef böyle.

Amin, karsilarina melek ciksa yine yaranamaz öylesine. saygisizlik özellikle affedilmez birsey ama genellikle o isik varsa onda, abini parmagina dolamis bile demektir. tamam doladin, cesursunda, önlem adina güclü durus sergilemek istiyorsun ki ezmeye kalkismasinlar ama saygisizlikla da önlem alinmaz ki. keske abine bisey demeseymisiniz, simdi ne yapsaniz suclusunuz.

Benim de yegenim nisanlandi. Nisana gitmeden hazirlanirken fln hemen hemen ayni yaslardayiz diye ablam (oglu evleniyor) kiziyla beni kiz evine gönderdi. yani kuaföre suna buna birlikte gidelim, hazirlanalim falan diye. kizla nisandan 2 gün evvel tanistim cünkü baska ülkede yasiyorlar ve yegenimle yasimiz yakin oldugu icin (4 yas büyügüm ondan) bekar da oldugumdan ben kiz kiza takiliriz diye sevinmistim bile. hani kontrol edecek, orayi burayi gözetleyecek biri degilim, bi arkadas gibi orda bulundum ama kuaförde yegenimle bizi yakinda bulunan akrabalarinin evine gönderdiler gelin hanimla kuzenleri bun hic takmadim, kuaför cok kücüktü ve ben zaten kendim yapacaktim saclarimi cünkü. Ama sonrasinda kiz evine üzerimizi degistirmeye gittik ve yegnimle beni annesinin odasina attilar (rahat edersiniz fln diye kandirip) sonra odasina gecti, biz hazirlandik bittik artik bari yaninda bulunalim dedik ama kapiyi belki yarim saat acmadilar müsait degiliz falan diyerek. Oysa ki müsaitlerdi, yani giyinik ve makyaj sac fln tamamdi, yaptiklari taki takma makyaja bi daha bakma gibi seylerdi ama iceri almayip arada icerde gülüstüler bu cok zoruma gitti. birde ben gencde olsam teyzesiyim yani biri de yalandan da olsa bisey icer misiniz gibi bir nezaket gösterebilirdi onlardan uzaklastirmak icin, ama resmen istenilmedigimizi hissettik. hic bir kabahatim yokken hem de.

bazı insanlar düğünlerinde çok şımarık oluyorlar. sanki dünyada sadece kendileri evleniyorlarmış sadece gelin onlar olmuş gibi bir havada oluyorlar.
ben bunu kendi öz teyzemin kızında bile yaşadım. bu anlattığım abimin eşide düğünde aynı sizin gibi ablasıyla odaya girmişler bende onlardayım ve evde yanlızım yani benim tarafımdan kimse yok. oturdum oturdum canım sıkıldı. odaya onların yanına gideyim dedim. kapıyı çaldım ses yok açayım dedim açmamla onun kapıyı çarpması bir oldu. giyiniyorum dedi. sanki ne... gelinliği giymişti acaba başka ne giydi çok merak ettim zaten girmeden de seslendim yani benim olduğumu biliyor. giyiniyor olsa bile o şekilde kapı çarpılmaz... çok yazık buraya yazdıkça hatırlıyorum da ne kadar acınası bir insan aslında. bende evlendim ama bunlar gibi olmadım. sırf bu tiplere istinaden dedimki herkese gülücem hoşgeldin dicem. ve yaptım gördüğüm herkesle konuştum en uzaktaki kişilerin bile ayağına gittim. onlar değer verip gelmişler ben aman gelimin diye havaya gireyim ama bunu yapan çok...

Hep derim kızkardeş gibisi yoktur diye.3 kız kardeşiz biz.Aramızda 1.5 yaş var üçümüzünde.Kavga etsekte tartışsakta iyi günümüzdede kötü günümüzde de hep yanyanayız.Erkek kardeşler daha uzak ve soğuklar tabi bu genel bir durum.

Harika ohh maşallah tuz basar gibi. Toobe tövbe

benim abilerde beni sever ama ben yüz vermiyorum çünkü anneme karşı çok hataları var.
yengelerim ise komedi sabah akşam temizlik yapıp evi kırklarlar birbirlerine nispet olsun diye:9: temiz evi yine temizlerler ama evlerine bir misafir gelecek diye ödleri patlar.kimseyi evlerine davet etmezler. hadi biz koca tarafıyız sevmemeleri normalde kendi arkadaşlarını akrabalarını bile çağırmazlar:27: hele bizim oturmaya gitmemiz kalp krizi geçirmelerine sebep olabilir Allah korusun:9: bizde hiç gitmiyoruz zaten, öyle annemde görürsem görüyorum.

benim abilerde beni sever ama ben yüz vermiyorum çünkü anneme karşı çok hataları var.
yengelerim ise komedi sabah akşam temizlik yapıp evi kırklarlar birbirlerine nispet olsun diye:9: temiz evi yine temizlerler ama evlerine bir misafir gelecek diye ödleri patlar.kimseyi evlerine davet etmezler. hadi biz koca tarafıyız sevmemeleri normalde kendi arkadaşlarını akrabalarını bile çağırmazlar:27: hele bizim oturmaya gitmemiz kalp krizi geçirmelerine sebep olabilir Allah korusun:9: bizde hiç gitmiyoruz zaten, öyle annemde görürsem görüyorum.

desene herkesin ailesinde garip çok insan var.

herkesin kötüsü var ama önyargılı olmak doğrumu? benim annemde görümcelerinde çok çektiğini söylerdi ama ben kendi görümcelerime hiç önyargılı olmadım çok ta severim. abimler aile ortamında büyümeselerde devamlı geldikleri bir evleri ve onları başlarında taşıyan anne babaları vardı. babam hala şu yaşta işlerine koşar. o onla ilgili değil.. bazı gelinler kocalarıda biraz yufka yürekli ve karılarını seviyorsa çok güzel ellerinde oynatıyorlar. abimin sevmediğine inanmam kardeşiz kan çeker dayanamaz. birde evlenmeden önce böyle değildi. ne yapsın abim ona küsen tavır yapan bir eş varsa tabi ben uzaktayım ve ben ona kırılmam o eşini idare ediyor. tabi haklı değil abim bu kadar da yumuşak olunmaz ama ne yapsız arsızdan arını sakın demişler...
ne kadar kötü görümce kaynana varsada bi okadar fena gelin var.... o sebeple ben burda her okuduğum yok kaynanam şöyle yok görümcem böyle durumlarına da inanmıyorum o eskidenmiş eskiden kaynanalar fenaymış ama şimdi gelinler kaynana oldu(tabii herkes için değil lafım çevremde gördüğüm bir çok kişi için bahsediyorum)....

Önyargılı olmak doğru değil tabiiki.
Ama bazı şeyleri yaşayınca inan bana insan önyargı yaptığının farkında bile olmuyor .
Görümceler kaynanalar fenaymış eskidenmiş diyorsun .. Benim gözümün önünde iki halam bizim ailemizi çömçe ile karıştırıyorlar sanki...Buna ne demeli ?Ki ben gelmişim artık neredeyse 18ime bu hala böyle ...

Abinin seni o kadarda sevdiğini sanmıyorum. Bu hala geçerli öyle olsa arar yani. Karısından gizli gene arar .
Bunu sadece yengene bağlayamazsın yani. Sorununu abinle konuştun mu hiç ? Yada abilerinle ?
Zaten üçünüzde ayrı şehirlerdeymişsiniz. Çok zor yani...

Gercekten cok üzüldüm bende erkek kardesimin esiyle iyi gecinmek isterim. Tabii böyle davranırsa da yapacak birsey yok onlar mutlu olsunlar der gecerim. Zorla güzellik olmaz üzme tatlı canını sen herseyi denemissin.

Önyargılı olmak doğru değil tabiiki.
Ama bazı şeyleri yaşayınca inan bana insan önyargı yaptığının farkında bile olmuyor .
Görümceler kaynanalar fenaymış eskidenmiş diyorsun .. Benim gözümün önünde iki halam bizim ailemizi çömçe ile karıştırıyorlar sanki...Buna ne demeli ?Ki ben gelmişim artık neredeyse 18ime bu hala böyle ...

Abinin seni o kadarda sevdiğini sanmıyorum. Bu hala geçerli öyle olsa arar yani. Karısından gizli gene arar .
Bunu sadece yengene bağlayamazsın yani. Sorununu abinle konuştun mu hiç ? Yada abilerinle ?
Zaten üçünüzde ayrı şehirlerdeymişsiniz. Çok zor yani...

abim beni çok sık olmaada gündüz işyerinden arar. yiğenine hediye almam için gizliden para bile yolladı aramızda kalsın diye.....
ve daha aklıma hemen gelmeyen bir çok şey...
sevgi farklı bişey o bitmez sanmam biz kardeşiz

benimde 3 abim vardır. bir araya geldiğimizde değmesyin gitsin keyfimize ama ayrılınca herkes unutur birbirni. kızmıyom. üzülmüyomda. araya eş ve çocuklar girince soğukluk haliyle oluyo. beni özde sevdiklerini biliyom ama belli etmezler hiç sağolsun. sende takma boşver. el kızı diye boşa dememişler. hepimizde birer el kzııyız tabi o da ayrı mesele . herkesin bi huyu var oda soğuk tabiatlı biriymiş. sen insanlığını yapmışsın. abla nın yeri dolmaz ama zaman zaman onla bile çıkar çatışması olabiliyo.

ben bir yenge olarak bir görüş katayım.eşim ve kardeşi çok yakındırlar.
ikiside spora çok meraklıdır. görümcemle oturur maç,f1 izlerler ,beraber pcde oyun oynar sohbet ederler. gitar çalarlar..
ben eşime aşırı düşkünüm onunla geçirdiği vakitleri çok kıskandığım zamanlar oldu.
benimle paylaşsın istedim. hatta evimize kalmaya geleceği zaman içimi sıkıntı kaplardı eşimi paylaşmak istemezdim halada öyle..

amaaa hiçbir zaman olsun ikisinede sezdirmedim..
ikisinede gülümsedim ve onlar maç izleken ben onlara cips getirdim..
hatta kendimi kıskançlığımı yenebilmek için onu bize kalmaya ben davet ettimm.
görümcemi çok severim ama kıskanırımda , eşim onunla geçirdiği güzel vakitleri benle geçirsin isterimm...bu bir gerçek ama hiçbir zaman hissettirmem..
onlar kardeş ve benim onları ayırmaya hakkım yokk. kim oluyorumda bianda ortaya çıkıp herşeyi bitiriyorum yapmam yapamam...

ikiside spora çok meraklıdır. görümcemle oturur maç,f1 izlerler ,beraber pcde oyun oynar sohbet ederler. gitar çalarlar..
ben eşime aşırı düşkünüm onunla geçirdiği vakitleri çok kıskandığım zamanlar oldu.
benimle paylaşsın istedim. hatta evimize kalmaya geleceği zaman içimi sıkıntı kaplardı eşimi paylaşmak istemezdim halada öyle..

görümcemi çok severim ama kıskanırımda , eşim onunla geçirdiği güzel vakitleri benle geçirsin isterimm...bu bir gerçek ama hiçbir zaman hissettirmem..
onlar kardeş ve benim onları ayırmaya hakkım yokk. kim oluyorumda bianda ortaya çıkıp herşeyi bitiriyorum yapmam yapamam...

benimde 3 abim vardır. bir araya geldiğimizde değmesyin gitsin keyfimize ama ayrılınca herkes unutur birbirni. kızmıyom. üzülmüyomda. araya eş ve çocuklar girince soğukluk haliyle oluyo. beni özde sevdiklerini biliyom ama belli etmezler hiç sağolsun. sende takma boşver. el kızı diye boşa dememişler. hepimizde birer el kzııyız tabi o da ayrı mesele . herkesin bi huyu var oda soğuk tabiatlı biriymiş. sen insanlığını yapmışsın. abla nın yeri dolmaz ama zaman zaman onla bile çıkar çatışması olabiliyo.

eşimin ablasını çok severim onu bende abla yerine koydum her işine koşmaya çalışırım o da sağolsun hep yanımdadır. ben onu çok seviyorum inş od beni seviyordur. birde küçük görümcem var. ablam bir kaç kere kızkardeşin yeri çok farklıdır. demişti. o an içim sız etti...
kıskandım galiba:9 o sebeple görümcem gibi ablam olmasını isterdim çünkü koruyucu kardeşlerine annelik yapıyor....

içtenlikle yazmışsınız. her insanın yapısı farklı tabi ama bence kıskançlık insanın en çokta kendine zarar veren bir durum. sevdiklerinize mutsuz edersiniz. zaten o sizin kocanız görümcenizin onu sizin elinizden alması gibi bir durumu yok. hep bunu düşünün. emin olun görümceniz sizi de seviyor. ben yengelerime kızgınım ama yine de allah korusun bişey olsa üzülürüm ve yine ben koşarım onlara...

yazdıklarını okudum sonra kendi görümcemi düşündüm... bence kendini yıpratma, üzme senin kıymetini bilmeyen üzülsün...

E peki diğer abinizin eşiyle aranız nasıl ?
İki gelininizde aynı mı ?

yok diğeriyle iyiyiz şükür o benden 5 yaş büyük sağolsun beni kardeşinden çok ayırmaz o abim mesela daha soğuk daha doğrusu kendi hayatıyla hep mücadele içinde o sebeple benimle yakın değil. yengem benle daha yakın.

benım 3 görümcem vardı 3 u birbirine cok düskündü...abilerini benden kıskanırlardı...çok eziyet ettiler bana bende cahıldım...benden kuçuktuler ama ben yınede ezdırdım kendime...ama allahın sopası yok...hepsıde evlenınce kendı gorumcelerınden cektıler...herşeyı zamana bırakıp...kişiliğinizden bırşey kaybetmeden ınsanlara hakettiği kadar değer verın.

sizin görümceniz nasıl aranız kötü mü

beni hiç bir zaman sevmedi bunuda tavırlarıyla konuşmalarıyla kanıtladı.. anlatacak çokşey var aslında bana çok kötü günle yaşattı
ilk zamanlar bende çok üzülüyrdum şimdi kafama bile takmıyorum...onu öyle kabul ettim..

Back
X