- Konu Sahibi asiksanvursaza
-
anlayısla karsılıorm yorumunuzu. fakat o bişe aldıgında en cok destekcisi ben olurken cok sever beni. ama babam anneme karsı okadar nankörki ben sunu anlatmak istedm orda babam okdr şey yaptı ama iyi davranısı bırakın gelin geldiginde derin dondurucusu ekskmiş ceyzdee babam borc batagndayken o lükse kacan şeyi bile aldırdı. bize acımadı benm maddi beklentm olsaydı suan her kuruşun keyfini cıkarıp gezer tozardm brda dert anlatmak yernee benm amacm iyi bir gelnmz olsun du.. nankör olmayanYorumları okudum,herkes sana destek olmuş,belki beklediğin de sadece buydu.
Ama ben sana durumu başka açıdan göstermek istiyorum.
Yukarıda yaptığım alıntılarda,maddi açıdan gelini kıskandığını gördüm.
Bu konu senin için önemli olmasaydı,sorunu yazmaya en üstteki cümleyle başlamazdın.
Sanırım gelin geldi,ailemin parasını yiyor gibi bir fikrin var.
Ev toplama meselesine gelince,ben de hiç sevmem evimde misafirin teklifsizce dolanmasını,dolabımı filan açmasını.
Gelin açısından bakarsak,size her gün gelmeleri,annenin veya abinin talebi olabilir.
Belki kendisi de o kadar sık gelmek istemiyordur.
Geldiği zaman surat yapıyor olabilirsin,en azından negatif olduğunu belli ediyorsundur.
Sana evlen demesi de bu yüzden olabilir.Evlenip gitse,kurtulsam diye düşünüyordur.
Ve şu alttaki kıyası kimin eşi yapsa eminim bozulur.Hatta daha ağır cevap verenler bile çıkar :
Gelin hanımla anlaşmak için çoğu arkadaşın dediği gibi fazla muhatap olmamanızı, uzak durmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Ayrıca,
-gözüne girme beklentinizi,
-tarafından sevilme ve takdir edilme arzusunu yok edin.
Siz sadece saygınızın gereğini yerine getirin, bundan fazlasına ise karışmayın.
Ha şöyle bir durum var, bazen insanlar çevrelerine psikolojik ihtiyaçlarından dolayı eziyet ederler. Bir süre sorunun benlikten kaynaklanma ihtimaliyle benliğini doldurmayı deneyebilirsiniz. Özsaygısını besleyebilirsiniz.
ben hep şey derim ona; sen bizim sülalenin en güzel gelinisin derim. sevinir ama iki dk snra bunu kullanr derki babama baba ben en güzel gelinim bana sunu al bunu al yada saka yapmaz yaniii illa götürtür o an aldırır fazla yüz vermeye gelmez cidden görmenz lazm anlamanz içn.
Bebeğim ben de başlığı okuyunca çok ağır bi durum var zannettim.
Sakın yanlış anlama ama böyle kötü bi durumda hissediceğine kendini, takmayacaksın.
Böylelerine en iyi cevap bu olur o konuşacak sen duymayacaksın, o sana bişey mi diyo geç karşısına gül yada planlarını falan anlat ya da madem takmış sen hala evlenmemişsin - ki yaşın kaç bilmiyorum- kendine cici cici çeyizler al göster, aynısından almak için çıldırmazsa ne olayım.
Zamanla öğrenirsin eminim herkesin dediğini takarsan hayat geçmez.
Tın tın tınn, salla gitsin:90:
Abartmadığına inanıyorum kendi adıma..
Vardır öyle tipler!
Benim anlamadığım,bir gelin yüzünden,neden bu kadar hırpalıyorsun kendini?
Bu devirde abla,kardeşle bile anlaşılmıyorsa görüşmeler kesiliyor.
Sık sık gitmiyorum demişsin..Belki evine gitmiyorsun amenna ama gitmiş kadarda yoruyorsun kendini.
Abinin eşi diye her yaptığınıda eleştirmek zorunda değilsin.Bırak iki tarafta nesef alsın.
Kötüyse adını bile anma..Burdan sonrasını şekillendirmek senin elinde.
Eğer gelini sürekli kafaya takıp,onu düşünür her yaptığını birilerine anlatırsan,
karşı tarafla uğraşan taraf sen olursun..Madem farklı iki insansınız,bu kadar neden kafaya takıyorsun yahu..
Çok tasa etmeyin ne olur.
Her insan bir değil ki...
Ayrıca bilemezsiniz ağabeyinizin bizimkilere hergün uğra bir hal hatır sor demediğini belki ondan geliyordur.
Belki yapınız gereği, hani havalı deriz ya şöyle bir bakınca dikkat çeken bir aurası olan insanlar vardır, onlardansınızdır belki de size öykünüyordur...
Belki sizi kendine çok yakın görüp ondan şaka yapıyordur.
Evinde bir şey kaldırmanıza izin vermeyişi belki "bana iş yaptırıyor iki dakika geldim de" diye düşünürsünüz telaşındandır.
Elbette gelininizi tanıyan sizsiniz, onun davranışlarının amacını bilirsiniz; ama yine de çok takmayın.
Eviniz ayrı yolunuz sapa...
ben hep şey derim ona; sen bizim sülalenin en güzel gelinisin derim. sevinir ama iki dk snra bunu kullanr derki babama baba ben en güzel gelinim bana sunu al bunu al yada saka yapmaz yaniii illa götürtür o an aldırır fazla yüz vermeye gelmez cidden görmenz lazm anlamanz içn.
Bakın nasl bildiniz. gecen ceyizime ilkkez nevresm aldm nakıslı.. dediki hemen yaa bende alcakytm bndan bulamadmm dedi kostu aldı ve ben dedmki onaa valla cok ii ettn almakla cok hos duruo dedmm. snraaa ceyizee bi fincan takımı almstk annemlee ondn istedi annemden illa banada al bnde kıznm die bosuna sinirlenmiyorum ben
bak bu sitede yüzlerce görümceden ve kaynanadan şikayet eden kadın var kii
ona göre konuş hee
döveriz seniiii hepimiz toplanırız da
şaka bi yana
esas durum şudur ki
insanları haddini aşma fırsatı verdiğinde hadlerini aşmayı bir hak olarak görürler
sende gelininize haddini aştırma sana karşı
mesafeni koy....
ne sen ne bir başkası ne gelininiz herkes haddini ve yerini bildikten sonra sorun çıkmaz
benim tavsiyem kendini ezdirme mesafeni koy
kötü olmaktan korkma. seni aşşağılamaya kimsenin hakkı yok
kötü olunacaksa böyle olursa bir gün muhakkak ki olacak
bu sefer emin ol bir gün terbiyesizleşen o olur sen böyle sessiz kalırsan
evlenmedigin icin seni bu sekilde biktirip evden kacirmak istiyor olabilir..sen evden gittiginde o da istedigi gibi at kosturacakkk
Bazen bende böyle düşünüyuorum canım ama bazende aslında gidişim en cok ona yaramayacak gibi. cünkü yegenime okadar iyi bakarımki vakti boşa kalır buna cok sevinir yada yemekten sonraa ben varsam bulasıklar benimdir o oturur ama ben yokken yapar. daha bi cok kücük sey yani çözemedim mesela derki kızım olursa huyu ve güzelligi sana benzesn der sewmese demez çekememezlik yapacak bişeymde yok ondan üstün. anlayamıyorumki
Canım ya senin ne iyi bi kalbin var hala müsbet düşünüyosun....bencede doğru olabilir seni ewden kaçırıp kendi iktidarını kurmak isteyebilir....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?