- 9 Eylül 2013
- 12.047
- 27.757
- 798
- Konu Sahibi Quennhazel
-
Cidden ya coluklu çocuklu kadinlara hakimler 200-300 lira para veriyorKonuyla alakasi olmayacak belki ama 21. yuzyilda 200- 300 tl nafaka nedir ya. Kadina hakaret gibi. Gercekten kadinin o nafakaya ihtiyaci varsa, ayda 300 lira ile ne yapacak? Bana hakim 300 lira nafaka baglasa, al o uc kurusu sen bozdur bozdur harca derim hakime. (Konu sahibinin hakli oldugunu varsayarak yaziyorum.) Ihtiyaci olmayana ya da cok fazla ihtiyaci olmayana nafakayi kepceyle, cok ihtiyaci olana da çay kasigiyla mi veriyor hakimler? Hakimler kafalarina gore karar veriyorlar sanirim. Hukuku en iyi bilen hakim olmasin ya. Hakkı bilen olsun.
Asgri ücrete bile günümüz koşulunda en aşağı 400 tl bağlanırken nasıl 200 300 oluyor anlamadım bende artma davası açsınlar biz cocuksuza o paranın kaç katını ödüyoruzCidden ya coluklu çocuklu kadinlara hakimler 200-300 lira para veriyor
Bebeğin altına yaptığı bezin parası olmaz o para
Öyle diyince kesin adam dövmüştür aldatmıştır diyorlar bir de sanki tüm kadınlar melek her erkek canavar . İnsan bu her türden herşey çıkabilir.Arkadasimin abisi vardi.Evlendi 6 ay sonra bosandi(siddet kotu soz falan yoktu siddetli geçimsizlik) kiz 30bin tl istemisti anlasmali bosanmak icin.Oglanda kredi cekti verdi hala borcunu ödüyor çocuk..
Keşke bunu yazan bi erkek olsaydıNe kadar igrenc ve hemcinslerinizi aşağılayıcı bir yanıt.
SİZİ KINIYORUM !
Bitirmem süründürürüm diyerek ayrı yaşadığı halde
1.si bitirmiyorum dese davanın red olma ihtimali bile vardı dava red olursa 3 yıl ayrı yaşama şartı ile tekrar ancak dava açılabiliyor ve bu süre içinde de dava açılış tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kusur şartı aranmadan nafaka ödeniyorBen de bilmediğim için soruyorum
Bitirmemiş olsaydı , dava bir kaç yıl sütmüş olsaydı , abinize nasıl bir zararı olurdu ?
Bosandiktan sonra artik bekar olan eski es herkes gibi hayatina devam eder ve sevgili de edinebilir. Cunku artik o bekar, isterse yeniden evlenir.mahkemeye başvurup telefon dökümünden sevgili olduğunu ispat edebilirsiniz
Ben de bosandim. Avukatimun dedigi nafaka maasin dortte birini gecemez cunku karsi tarafin da yasama hakki var demisti. Neden temyize vermediniz madem?Yorumları okudum ancak cevap yazabiliyorum.Fazlaca taraflı yorum gördüm.her kadın malesef sizin düşündüğünüz gibi yaşadığınız gibi değil. Yüklü nafaka için ağır kusur lazım diyenlere cevabım eşit kusurla boşanma gerçekleşti.nafaka dörtte birini geçemez diye bir kural da yok. 2 senelik evliliğin tüm borclarını öderken maaşının üçte biri de nafakaya gidiyor. Karşı taraf ailesiyle yaşıyor.asgari ücret kadar nafaka ödeniyor.imam nikahlı yaşasa dahi ispatlanmadıkça alacak bu rakamı. Paradan vazgeçmeyeceği için de gizli saklı yapmaya çalışıyorlar. Aldatma şiddet vs hiç bir neden olmadığı gaşde.taraflı yorum yapmadan vicdanlı olun derim.
Anladigim kadariyla anlasmali bosanilmis. Abiniz de anlasnaya imza attigina ve ititaz etmedigine gore o da nafayi odemeyi kabul etmis. Yapacak birsey yok. Imzalamayip cekismeli devam edebilirdi. Bosanma davasi sursun dursun eger abinizin bir bekleyeni varsa orasini bilemem. Bizim bosanmamiz temyizlerle 3 yil surdu.Borclar şahsi kredi kartındandı. O kartlardan birisi de kadının elindeydi zaten istediği gibi harcardı.mahkeme uzamasın sırf diye ilk celsede anlaştırdılar yoksa süründüreceğim diyordu
Dava red olsaydi ve 3 yil sonra direk bosanilsaydi abiniz icin yine birsey degismeyecekmis. Ben olsam davanin red olmasini beklerdim ya da bosanmak icin anladmaya gitmezdim. Her halikarda nafaka odeyecekmis. Uzarsa uzasin hatta temyize verirdim nafaka miktarini.1.si bitirmiyorum dese davanın red olma ihtimali bile vardı dava red olursa 3 yıl ayrı yaşama şartı ile tekrar ancak dava açılabiliyor ve bu süre içinde de dava açılış tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kusur şartı aranmadan nafaka ödeniyor
Ben de bir hukukçu olarak cevapladım zaten.Ya ben hukukcu degilim bilmiyorm tabiki ayrıntısını dedigniz gibi olsaydı kadının durumu muhteşem oldugu halde hakim deli dgl sanırım vermezdi onu demek istiyorum.aldıgna göre maddi manevi bi yıkım bişe söz konusu demekkş diyorum.konuyu başka yere cekme gibi derdim yok.kim haklıysa alsın yesin
Hayır, düşürür.Ben de bosandim. Avukatimun dedigi nafaka maasin dortte birini gecemez cunku karsi tarafin da yasama hakki var demisti. Neden temyize vermediniz madem?
Ikincisi bosandiktan sonra yani bosanma karari ciktiktan sonra kadin 3 ay sonra evlenebilir. Evlenince nafaka duser. Beraber yasiyorlar diyorsun. Artik zina suc kapsamindan cikti. Bossnmis biri de bekardir ve sevgilisi de olabilir. Bu onun nafakasini dusurmez. Nafakanin dusmesi icin evlenmeleri gerekir.
Ben mi yanlis anladim kadin ailesiyle yasiyor diyor, hem de imam nikahli diyor, degil mi?Hayır, düşürür.
Fiilen evli olmasa dahi evli gibi hayat süren tarafın nafaka hakkı düşer.
Açıkçası konuyu takip etmedim sadece yazılan ilk konu içeriğini okudum ve ona göre yorum yazdım. Bir de bazı gördüğüm doğru bilinen yanlışları naçizane düzeltmek istedim kadınlara yol gösterici olması açısından.Benim bu konuda anlamadigim bir suru sey var. Ailesiyle yasiyor diyor, hem de imam nikahli diyor.
Kesinlikle katılıyorum.Adamla bosanılmıs adam mecbur mu evlene kadar nafaka odemeye. En fazla 4 5 ay olmalı. Zorla verir ne hayır gelir o paradan zaten sevmedıgın gecımsızlik oldugu ıcın ayrılmısın.Birde her ay nafaka ode.Aldatan koca yuklu bır tazmınat odemesı lazım yaptıgın bedelını odemeli.Cocuk varsa durumlar değişir.Valla çocuk filan yoksa nafaka bana da çok saçma geliyor. Bu nafakayı da normal bulanlar da hep koca evi geçindirir diyenler. Az ayaklarınızın üstünde durun ya. Kendi kazandığınız ile hayatınızı idame ettirmeyi bilin. Ondan sonra evlenin. Kimsenin parasına ihtiyaç duymadan kendi paranızı çatır çatır yiyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?