Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

Olsaymış sonucta acelesi ne o da erkek. Bekar hayati yine yaşardı. Dava actiktan sonra sıkıntı olmazdı. Bu ulkede hakimler erkek, kadın degil. Toplumun birer yansimasi. Yani toplum gercegi. Ancak kadinlara bosandiktan sonra yillarca nafak odenmesini de dogru bulmuyorum. Ama cocuklara da nafakanin 18 yas olmasini da doğru bulmuyorum.

Son düzenleme:
Ortada bi cocuk yoksa yada kadinda her hangi bi hastalik calismasina engel bi durum yoksa nafaka alinmasini cokta dogru bulmuyorum.mal paylasimi yapilir ev araba varsa ama onun disinda ben madem bosanmayi istemisim neden o adamdan hala para alayimki.neden hala ona bagli hale geleyim.saydigim sebepler disinda alinmasi bana sacma geliyor istese kadin calisir.hem o insani istemiyosun ayriliyorsun hemde ondan para istiyosun

Aha iste ben issizim misal. Annem yasli, anca kendine bakabiliyor. Cocugum ortada kalmasin diye ben ise girmiyorum. Tanidigim kimse yok,bakicilar cok pahali. Guven sorunu yasiyorum zaten,tanimadigim birine cocugumu birakamiyorum. Biraksam da 2500 lira parayi vermem lazim kadina sigortasi dahil. Daha da bu kadin evimde yiyecek icecek haliyle o da masraf. Kres desen coluk cocugu servislerde unutuyorlar öldürüyorlar. Kime guveneyim? Paranoyak miyim evet paranoyagim. Ne soylersen soyle bana haklisin derim.
Bana yardim etmeyen devlet, baskalarina cocuk bakimi yardimi yapiyor 1500 lira. Bakici tutmuyorlar anlasmislar biriyle,sadece en dusugunden gosterip sigorta yapiyorlar bir kadina, o da uc kurus, kalan parayi alip ceplerine atiyorlar. O kisiye devlet bana vermedigi yardimi veriyor. Ben kadinim,evliyim,kalifiye elemanim,yine magdurum. Nolacak simdi? Bu haksizliklari goren eden yok. Nafakaya gelene kadar neler var simdi konuyu dagitmayayim da.

Son bir şey söyleyeceğim genelde can hirac nafakaya karşı olduğunu söyleyenler evlenip boşanmış adamlarla evlenen kadinlar oluyor

Yani gayet adamin boşanmış olduğunu nafaka ödediğini bilip evlenip sonra saldıriyorlar
Geneli böyle

Şimdi iki bin lira nafaka çok değil mi
Ama ya adam 20 bin kazaniyorsa baska bir tanıdığın ikinci karısı olay çıkarıyor kadın 2000 nafaka aliyor diye her defasinda haram ediyor
Annem dayanamadi bu adamın ikinci kez evlendiğini bilmiyor muydun o parada hakkın mi var da haram ediyorsun dedi
Sen de o kadinla adamın ikisinin beraber yaptığı evde oturup arabalarina biniyorsun dedi
Kadın anneme küstü
İlk karisinin bir çocuğu var iki bin lira aliyor diye söyleniyordu kendi 3 çocuğu aylık 3 bin liralik kolejde okuyor
6 yaşında cocugun elinde iphone telefonlar tabletler oyuncak olmuş ama iki bin liralik nafaka hanfendiyi çok zorluyor

Kusura bakmayin ben resmen şuanda şok geçiriyorum...
Sabah ilk girdim konuya ve yazilanlari okudukca bir hukukcu olarak (yurtdışında) kanim resmen donuyor!!

Bu ülkede hakimler ve savcilar nasil çalışıyor?
Adam kendini nasil işsiz gösteriyor? Hakim işden çıkma belgesi (icinde sebebleri yazan) istemiyormu?

Savcilik böyle bir durumun üstünde nasil ve neden durmuyor?
Nafaka bağlanıp neden adam borçlandırılmiyor?

Benim yaşadığım ülkede boşanma esnasinda adamin ebesinin kökü bile araştırılır. Aynı konu kadin icin gecerlidir. Boşanmadan 3 ay önce işden cikmak ve yüksek nafaka istemek veya vermemek her savcının gözünü fal taşı gibi acar. Mal mülk para kacirmak her yiğidin harcı değil yani...

Ben resmen şokdayim

Kimse ayrılmak, mutsuz olmak için evlenmiyor, evlenen varsa kafa yapısını araştırsınlar. Ayrılık her iki taraf içinde yıpratıcı fakat sırf aileden biri nafaka ödüyor diye karşı tarafı yermek ne kadar doğru? Bir üyenin dediği gibi dört duvar arasında kişi nasıl davranıyor bunu sadece olayın tarafları bilir. Üstelik ister okumuş olsun kişi ister okumamış kimse ya gel sana iş verelim hayatını devam ettir demiyor,bir toparlanma süreci var,zaman kaybı var burada. Son olarak allah kınananı başa vermeden can almazmış derler,kimse inşallah o duruma düşmez. Zira uzaktan davul sesi çok hoş.

Ucu kendilerine dokununca. soyleyecek laflari da cok oluyor haliyle. Evlenmesinler o zaman bosanmis erkeklerle. Adamin gemi gibi kazanci var zaten 2 bini de versin eski karisina,bir zahmet. Ulan valla inadina jigololarla yiyeceksin parayi bekarim kime ne

Bende 20li yaşlarda boşanan genclerin sırf daha fazla para koparmak için birbirinin yıllarını calmasını doğru bulmuyorum.o yaşta ki kadın gayet rahat iş bulabilir düzen kurabilir.namusuyla evlenmesini beklemekten başka çare kalmıyor

Sigortasız çalıştığı için bizim bile dava sonrası haberimiz oldu

Bakın demin ki verdiğim örnekte adam gerçekten iflas etti sonra beş parasız kaldı
Eğer sizinki de böyle oyunlar yapıp hak etmediği bir parayı aldiysa bir yerden çıkar ondan

Her olay kendine göre farklıdır işi de hazırdı boşanırken nafaka için tercih etmedi

Sırf karşıdakini zora sokmak için başka birşey değil

Babam bir iş yerinin muhasebecisiydi o kadar çok adam geliyormuş ki patronlarına abi bosanacagim ne olur beni işten çıkmış gösterin bir iki ay sigortasiz göstererek çalışayım diye
Allahtan bu sigorta işlerini daha sıkıya aldılar ama hala bilerek işten çıkıp boşanmadan sonra çalışmaya başlayan dünya kadar adam var
Hatta kendini işsiz gösterip kadından nafaka alanlar bile var

Arkadaşlar yorum yapan konumu doğru anlayan herkes sağolsun. İmam nikahı yapıp onu da ispat etmediğimiz sürece birşey yapamayacağımızı anladım ben bazı yorumlardan. Onu da ispat bize düşüyor inş evlenir doğru düzgün bide bizi bunlarla uğraştırmadan.Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın Herşeyi Allah a havale ettik. Konuma çok fazla yorum geldi herkes sağolsun fakat cevaplar yeterli geldi kilit konmasını istiyorum artık. İyi geceler herkese

Her olay kendine göre farklıdır işi de hazırdı boşanırken nafaka için tercih etmedi
Iş hazır olabilir ama benim anlatmak istediğim insanın ruhsal durumu. Kusura bakmayın ama bir erkek olsam eğer ve boşanıyor olsam nafaka vermeye erinmem ve ailemden biri bunun lafını yapacak olsa da durumum varken neden böyle düşündüğünü sorarım. Abinizin haksızlığa uğradığını düşünüyor olabilirsiniz ama emin olun herkes kendi içinde bunun muhakemesini yapar . Benim önerim sizde bu olayı kendiniz için dert etmek yerine iki tarafa da hakkaniyetle yaklasmaniz. İç huzurunuz için ve abinize desteğiniz için en faydalisi budur bence. Herkese iyi akşamlar.

O yüzden bir ay da erkek arkadaş buldu durumlar düşündüğünüzden çok farklı iyi akşamlar

hep yanindaymis gibi o kadin neler cekti yazan mi dersin sen ayirdin suclusundur kesin yazan mi dehsete kapildim
Olayı özet geçtim abim küfür etmezdi kadın ederdi inanmazsınız diyorum o zaman abin de kadın küfür edince şiddet uygulamıştır dedi birisi hemen. kafada tek tip kadın ve tek tip erkek çizmişler . Her kadın mağdur her erkek şiddet yanlısı aldatır filan konuya insan olarak bakmak lazım biraz da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…