- 25 Aralık 2017
- 257
- 256
- 18
- 32
- Konu Sahibi Quennhazel
-
Adı üstünde eski es.Nasil abinizin bir hayatı varsa eski eşinin de var.Aynisi sizin başınıza gelse böyle düşünmediniz.Hak etmiş ki almış.Mahkeme işe ve butun yasama bakip o nafakayi bagliyor.Onlardan daha mi iyi bileceksiniz.Sizi ilgilendirmez.Istedigi gibi de kullanır.merhaba hanımlar
Abim genç yaşta boşandı ve yüklü miktarda nafaka ödüyor. Eski eşi durumu iyi olduğu halde nafaka alıyor ve aldığı nafakayı sevgilisiyle yemeye çok geçmeden başlamış bile. sosyal medyasında aşk sözleri beraber gttikleri yerlerin fotoğraflarını paylaşıyor. Kim olduğunu da biliyoruz.ama beraber resim koymuyorlar nafaka gitmesin diye. Bizim bu konuda yapabileceğimiz birşey var mı? Sapasağlam gencecik üstelik kusursuz bir boşanmada bu kadına sevgilisiyle yesin diye her ay yüklü miktar da nafaka mı vereceğiz? İnanın muhtaç olsa içimize dert olmazdı ama abimin parasıyla bu yaptıklarına göz yummak istemiyoruz. Şimdiden sağolun
1.si bitirmiyorum dese davanın red olma ihtimali bile vardı dava red olursa 3 yıl ayrı yaşama şartı ile tekrar ancak dava açılabiliyor ve bu süre içinde de dava açılış tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kusur şartı aranmadan nafaka ödeniyor
Ben de bosandim. Avukatimun dedigi nafaka maasin dortte birini gecemez cunku karsi tarafin da yasama hakki var demisti. Neden temyize vermediniz madem?
Ikincisi bosandiktan sonra yani bosanma karari ciktiktan sonra kadin 3 ay sonra evlenebilir. Evlenince nafaka duser. Beraber yasiyorlar diyorsun. Artik zina suc kapsamindan cikti. Bossnmis biri de bekardir ve sevgilisi de olabilir. Bu onun nafakasini dusurmez. Nafakanin dusmesi icin evlenmeleri gerekir.
Bu ülkede işsizliğin en büyük kısmını kadinlar oluşturuyor
Hamile kaldığı için hatta evlendiği için işten çıkarılan kadınlar var zaten çok iyi bir üniversiteden mezun değilse
Yada kamuda memur değilse is güvencesi de yok
40 yaşını geçen kadını fabrikada işçi olarak bile işe almıyorlar
Yorumlara bakarsak biz Norveçte yaşıyoruz tek bir kadın bile istemese işsiz kalmaz
Bence okuma da öyle fikirler okudum kiAynen milletin kafa Norveçte ama realite Mahmut abi . Daha fazla da yazmayayım.
Kadin bosanmis, o aile ile tum bagi kesilmis, hala sosyal medyadan takip ediyorlar ama kiminle ne yapiyor diye.Ay dayanamicam bu aksam acildim yazicam vallahi
Konu sahibesi ayni durumda olan ve bosanmis bir kadin olsaydi nafaka almamazlik eder miydi acaba cok merak ettim? Sorun ex yengenizin yiyip icip gezmesi mi yoksa yeni birini mi bulmasi? Ohh valla bence yiyosa iciyosa iyi ediyo !!
Namusuyla oynamak derken neyi kastettiniz?Çatır çutur yiyecek tabii ister sevgilisiyle ister aşığıyla...hiç bir şey yapamazsınız. Hatta isterse nafaka artırımına bile gider.
Boşanmalar erkek eksenli problemler nedeniyle gerçekleşiyor. Aldatma, şiddet, erkeğin ailesi, ekonomik şiddet sorumsuzluk kötü alışkanlıklar vs vs liste uzar. Erkek evliliğini ciddiye almayacak, kadının hayatıyla namusuyla oynayacak sonra da arkasını dönüp gidecek öyle mi?
Cocuk yoksa kadina belirli bir sure nafaka baglanmali.
5 6 ay evli kalinca adamin omur boyu nafaka odemek zorunda kalmasina karsiyim. Hele de yasi gencse ve sagligi yerindeyse..
Bu da sizin dusunceniz. 1 2 ay evki kalip omur boyu cocuk yokken nafaka almak bana yanlis geliyor acikcasi. Tabiki belirli bir sure almali kendi duzenini kurana kadar. Fakat cocuk yoksa bir de yasi gencse omur boyu nafaka bana dogru gelmiyor. Evlenmeden once kadin nasil geciniyorsa bosandiktan sonra da kendi ayaklari uzerinde durabilir.hiç öyle düşünmeyin. adımız dula çıkıyor. özel sektörde doğru düzgun bir yer olmadıkça çalışamıyoruz bile. ve 1 gün bile evli kalsa ödemek zorunda. sonuçta karılık yaptı... hiç dul kalmadıysanız bunu anlamanız zor. ailesinin yanına dönmediyse tek yaşıyorsa kira veriyorsa asgari ucretle nasıl geçinecek bu kadın!
Abiniz ödüyor siz ödemiyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?