Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

Adı üstünde eski es.Nasil abinizin bir hayatı varsa eski eşinin de var.Aynisi sizin başınıza gelse böyle düşünmediniz.Hak etmiş ki almış.Mahkeme işe ve butun yasama bakip o nafakayi bagliyor.Onlardan daha mi iyi bileceksiniz.Sizi ilgilendirmez.Istedigi gibi de kullanır.

3 yıl ayrı yaşadıktan sonra davayı kimin açtığının önemi var mı ?
Nafakayı illa erkek mi ödüyor ( bazı durumlarda kadınlar da ödüyormuş ya )

Öyle de böyle de abiniz nafaka ödeyecekse , bir kaç yıl bekleseymiş daha iyi değil miydi , en azından o beklediği sürede ( ayrı yaşadıklarında ) nafaka vermemiş olurdu , hem de hakim daha az nafaka bağlardı muhtemelen . ( bilmediğim için anlamak için soruyorum )

Abin senin kadar dusunuyor mu acaba bu konuyu? Bence oda birini bulsun rahatlasin. Belki ex yengeniz evlenir de yakin zamanda kurtulur abiniz para vermekten. ( ayy bu gorumcelerin halt yemelerini de hic sevmiyorum arkadas ya fin fin fin abilerinin pesini kolluyolar kocaman adam kendi kendini koruyamiyor mu?)

Öncelikle çocuk olmadığı takdirde ömür boyu nafakaya bende yanlış bakıyorum.Bir insan diğeriyle gönül rızası ile evlendi diye ömür boyu onu sırtında taşımak zorunda olmamalı.Belli bir süresi olmalı nafakanında.Ayrıca el olduğum bir insandan sınırsız zaman nafaka almak benim onurumu incitir doğrusu.Ama gelin sevgili yaptı diye kızmakta doğru değil, insanlar hayatlarına devam ediyorlar.Nafaka alıyor diye kutsal bakire olmasını beklemeyin, nikah yaparlarsa zaten kesilir, yapmazlarsa da bir şekilde kulağınıza gelecektir muhakkak.Davanızı açarsınız.

Çocuk varsa maaşın en fazla kaçta kaçı verilebiliyor

Abiniz eşşek kadar adam kendi ne yapacağını kendi bulamıyor mu? Neden size bu kadar dert oldu?

Çok gocunuyorsa mahkemeye başvursun abiniz. Kaldı ki burda yüklü nafaka yazmışsınız ya onun da 100tl vb bir şey olduğunu düşünüyorum 1tl verse üstünüze vazife olmasa da size batar burdan o görünüyor. 500tlyi hakimler çocuklu kadıba veriyor, sizin ex gelinin 500tl falan aldığını hiç sanmıyorum. Abi kardeş kimbilir neler ettiniz kadına da kaçmış, umarım ardına bakmadan kaçar.

Aynen milletin kafa Norveçte ama realite Mahmut abi . Daha fazla da yazmayayım.

Aynen milletin kafa Norveçte ama realite Mahmut abi . Daha fazla da yazmayayım.
Bence okuma da öyle fikirler okudum ki
Burada siddet gören evliliğinde kandirilan aldatilan kadinlara yazılan boşan nafakayla gecinirsin niye duruyorsun laflarının hepsi yalanmis
Herkesin vicdanı ucu kendine dokunana kadarmış

Özellikle erkekten nafaka almak demek ben iki bacak arasindakini verdim diye ömür boyu zar parasi istemektir
Yorumuna bittim
Pess artık cidden pess

Gelip gidip bu freud ne büyük adammış ne büyük bilim adamiymis deyip duruyorum
Erkege tapan sırf önünde fazladan bir uzvu var diye her şeyi onlara reva gören kadınlarımız
Icten ice penis kıskançlığı yaşayanlar kisaca

Ay dayanamicam bu aksam acildim yazicam vallahi
Konu sahibesi ayni durumda olan ve bosanmis bir kadin olsaydi nafaka almamazlik eder miydi acaba cok merak ettim? Sorun ex yengenizin yiyip icip gezmesi mi yoksa yeni birini mi bulmasi? Ohh valla bence yiyosa iciyosa iyi ediyo !!

Çatır çutur yiyecek tabii ister sevgilisiyle ister aşığıyla...hiç bir şey yapamazsınız. Hatta isterse nafaka artırımına bile gider.
Boşanmalar erkek eksenli problemler nedeniyle gerçekleşiyor. Aldatma, şiddet, erkeğin ailesi, ekonomik şiddet sorumsuzluk kötü alışkanlıklar vs vs liste uzar. Erkek evliliğini ciddiye almayacak, kadının hayatıyla namusuyla oynayacak sonra da arkasını dönüp gidecek öyle mi?

Kadin bosanmis, o aile ile tum bagi kesilmis, hala sosyal medyadan takip ediyorlar ama kiminle ne yapiyor diye.

Namusuyla oynamak derken neyi kastettiniz?

Cocuk yoksa kadina belirli bir sure nafaka baglanmali.

5 6 ay evli kalinca adamin omur boyu nafaka odemek zorunda kalmasina karsiyim. Hele de yasi gencse ve sagligi yerindeyse..

hiç öyle düşünmeyin. adımız dula çıkıyor. özel sektörde doğru düzgun bir yer olmadıkça çalışamıyoruz bile. ve 1 gün bile evli kalsa ödemek zorunda. sonuçta karılık yaptı... hiç dul kalmadıysanız bunu anlamanız zor. ailesinin yanına dönmediyse tek yaşıyorsa kira veriyorsa asgari ucretle nasıl geçinecek bu kadın!

ben 2,5 sene dul kaldım. çalışıyordum da. ama keşke alsaymışım. hakkım vardı ama gurur yaptım almadım. başını yesin parası dedim.
şimdi keşke alsaydım diyorum. çünkü bir kadın olarak maddi manevi ruhi bedeni çok zararlar gördüm

nafaka alması için zarar görmesi şart demiyorum. hiç zarar görmese bile nafaka hakkıdır. devletimiz vermiş bu hakkı.
Türkiyede dul olmanın tazminatı olarak görsün. çatır çatır yesin. afiyet olsun

Bu da sizin dusunceniz. 1 2 ay evki kalip omur boyu cocuk yokken nafaka almak bana yanlis geliyor acikcasi. Tabiki belirli bir sure almali kendi duzenini kurana kadar. Fakat cocuk yoksa bir de yasi gencse omur boyu nafaka bana dogru gelmiyor. Evlenmeden once kadin nasil geciniyorsa bosandiktan sonra da kendi ayaklari uzerinde durabilir.

Son düzenleme:
Ya hiç sıkıntı etme bırak evlensin evlenmesi için dua et. Çünkü o evlenirse abin artık nafaka ödemez? Yüklü dediğin ne kadar ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…