Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

İyi de siddet ve gerçekten gecinememe durumunda kimse almasın demiyor ki. Ayrıca bel ali dusunen alıntı yaptığınız üye değil bence imlani oldugu halde evlendim bir kere ömür boyu çekmek zorunda diyen insanlar
Cevap yanlış yere gitmiş.
Çok özür dilerim.

Ben o tuzumu kuru tutmak için ne çabalar sarf ettim onu da siz bilmiyorsunuz.

Hayatta sizin hayallerinizi çalan herkese bedel ödetiyorsunuz ya , aman koca eksik kalmasın. Bence,ki öyle bir durum varsa, mutlu bir çocukluk geçirmekle, okumakla ilgili, güzel bir iş sahibi olmakla ilgili veya dünyayı gezmekle ilgili olan hayallerinizi çalanlarla hesaplaşın da. Sonra sıra kocaya gelsin. Yoksa hayatta tek hayal mutlu bir yuva mı kurmaktı?

Bunu hukukun tanıdığı bir hak olarak düşünün. Haksız yere işten çıkarılınca, mobbinge maruz kalınca haklarınızı kullanıyorsanız bunda neden kullanmayasınız. Evet hakkınız yendi, hayalleriniz çalındı ama olan oldu diyip konuyu kapatıyor musunuz ? Kaldı ki burada kadın hayatının sonuna kadar kocasının üzerinden geçinmiyor. İşadamı filan değilse küçüçük bir miktar takdir ediliyor, öyle nafaka alıyorum oh çalışmama gerek kalmadı durumu yok.

Bu ne kadar terbiyesiz bir yorum ya . Hem cinsimin bu yorumu yapması da ayrı üzücü !
Siz kadını objeleştiremezsiniz ! Hele cinsel bir obje haline hiç getiremezsiniz !
Kendinizi kullanılacak cinsel bir obje olarak görüyor olabilirsiniz ama bütün kadınlar yada nafaka alan kadınlar sizinle bir değil .

İyi de siddet ve gerçekten gecinememe durumunda kimse almasın demiyor ki. Ayrıca bel ali dusunen alıntı yaptığınız üye değil bence imlani oldugu halde evlendim bir kere ömür boyu çekmek zorunda diyen insanlar

İşte başı sonu ne okumadan, kimin yorumuna ne cevap verilmiş bakmadan konuşuyorlar. Allahtan kendimi bilen bi insanım.

Lafa gelince burda herkes vay efendim kadın kendi ayakları üzerinde durmalı erkeğe muhtaç olmamalı , kadın erkek eşit diye ahkam keser ama nafakaya gelince hakkı deniyor? İhtiyacı olanları vb. tenzih ederek söylüyorum bazı kadınlar üç beş ay evli kalıp ömür boyu adamı nafakaya bağlayıp resmî nikah yapmadan gününü gün ediyor ,adamın eline kalan üç kuruş parayla yeni yuva kurması bile imkansız ,kendine bile yetmiyor revamı bu , anlamak için abinizin ,evladınızın ,kardeşinizin başına mı gelmesi gerekiyor at gözlüğüyle bakmayın ,insan olarak değerlendirin!
Konu sahibi ;abiniz gelir durumunu belgeleyip yeniden nafakanın düşürülmesi için dava açabilir , iyi bir boşanma avukatıyla görüşüp çözüm bulabilirsiniz. Allah kurtarsın :KK59:
+150000

Yani diyorsunuz ki ben iki bacağımız arasındakini ona verdim. O da bana ömür boyu bakacak.

Bunu kendine yakıştırıyorsa alsın tabi o parayı. Ama adına nafaka değil zar parası desin
Yorumunuzdaki üslûp çok çirkin.İnsanları irite etmeyin lütfen.

Çok şaçma lafı geldimi ben boşandım bana karışamaz diyo ama adamın parasını yiyo çocuk yok birşey yok bu feminist düşündekiler acaba abileri eski yengeye yedirse aynı düşüncedemi olurlar
Nerden biliyorsunuz çocuk olmadığını? Ayrıca yüklü nafaka denmiş, ki bu ağır kusurlu durumlarda verilir karşı tarafa.
Erkekler de nafaka alabiliyorken, kadin neden hukukun uygun gördüğü nafakayi almasın?

Ülkemiz için bu nafakayı çok gerekli buluyorum. Genç yaşta ve baskıyla evleniyor çoğu, eşleri üniversite okutmuyor ya da üniversite mezunu olsa bile çalışmasına izin vermiyor. Kadının tek güvencesi eşi ve onun vereceği para oluyor. Boşandıklarında kadının yaşı ilerlemiş, bir de çocukları olmuşsa bundan sonra üniversite mi okusun, iş mi bulsun? Ne eğitimi ne tecrübesi var, üstüne bir de çocuklarına hem anne hem baba olacak. Erkeklerin çoğu boşandıktan sonra çocuklarıyla evliyken oldukları kadar ilgilenmiyor tüm yük annede olacak. Çevre baskısını saymıyorum bile. Evlilik erkeklerden kaynaklanan sebeplerle bitiyor çoğu zaman, buna rağmen öyle büyük miktarlara hükmedilmiyor, kadın hayatını devam ettirebilmek için mecburen çalışacak. Bu bile gözlerine batıyor erkeklerin, kadının o kadar yıl yıkadığı kirli donlarına saysınlar ne diyim.
Haklısınız ülke şartları belli. Eski nesil için bileşen diyemem. Ama benim burda okuduğum hikayeler çok farklı.

25 yaşında kadın, çok aşık olmuş, daha ekmeğini eline almadan evlenmiş. sonra anlaşamıyor boşanıyor. Neymiş nafaka. E sen niye kendini bu adama bu kdr muhtaç ettin? Ama aşık oldu evlendi. Evde baskı vardı evlendi. Çok kıskançtı ama değişir dedi evlendi.

Çünkü biz aşık olmadık. Biz evlenmeyi bilmiyorduk. Ya da kocamız sen istersen çalışma dediğinde evde kalmayı bilmiyorduk. Eşşeğiz ya biz. Hayır insanların anası babası yeri geliyor neler yapıyor çocuklarına. Siz elin adamıma nasıl bu kdr güvenebiliyorsunuz. İnsan hayatta attığı adımların da yaptığı seçimlerin de sorumluluğunu alacak.

Çocuk varsa gider paylaşımı ayrı konu.

Nafaka eski esin maasina gore ayarlaniyor bildigim kadari ile. Ama bunun suresinin sinirlandirilmasi gerektigini dusunuyorum ben. Erkeklerin sirf evlenip ve bosandilar diye, birine sittin sene para vermek zorunda olmadiklarini dusunuyorum (cocuk yoksa, cocuk varsa, cocuga kim bakiyorsa karsi taraf nafakayi oder). Hayal yikmak vs nedir ya, evlenirken sadece kadinlarin mi hayalleri var? Erkekler hayal falan kurmuyor, yuva sahibi olmak istemiyorlar mi? O nasil genellemedir, kotu erkekler oldugu gibi, bir suru kotu kadin da var yani, karsi tarafin hayatini cehenneme ceviren. Butun kadinlari sutten cikma ak kasik ilan etmenin anlami yok, ayni toplumun iki cinsi bunlar, huylari da benzer.

İşte başı sonu ne okumadan, kimin yorumuna ne cevap verilmiş bakmadan konuşuyorlar. Allahtan kendimi bilen bi insanım.

Başkasına laf atmadan önce keşke okuduğunuzu anlasanız .
iki yorumu da okudum . Alıntıladığınız üyenin mesajına kendi fikri düşüncesi deyip bir yerde saygı duyulabilir .
Ama belirttiğim gibi sizin yorumunuzda ki objeleştirmeye , üslupsuzluğa kayıtsız kalınmıyor .
Bir yorumumu beğenmediyseniz daha düzgün açıklamanın 1001 çeşit yolu var .
Zar parası ne demek ! iki bacağının arasında ki vermek ne ?

Çok şaçma lafı geldimi ben boşandım bana karışamaz diyo ama adamın parasını yiyo çocuk yok birşey yok bu feminist düşündekiler acaba abileri eski yengeye yedirse aynı düşüncedemi olurlar
Yengeye yedirmeye gerek yok. bi de onları kocaları eski eşlerine nafaka öderken görmek lazım :)

Abinin odedigi nafakaya bile karistigina gore belli ki bosanmalarinda da az cok payiniz var gibi. Eger hakliysa sizin yuzunuzden aile yuzunden bosanildiysa helal olsun o kadina. Ayni seyi bende yapmsk isterim s..... kocam ve ailesine.
Bir tek ben mi bu yoruma sinir oldum?? Bu nasıl bir iftira atmak hemde insanları tanımadan etmeden. Nasıl bir önyargıdır bu ya. Belkide kadın yüzünden boşandılar ve madur olan abisi?

Daha ilk cinsellik yasayacagi gecedeki giyecegi donu bile kayinvalidesinin almasini normal bulan ülke, elbette nafaka konusunuda dogru bulur. Bosuna feminizm üzerine nutuk atmaya gerek yok.

Ha konuya gelirsek bu konuda pek bilgim yok. Tek diyecegim, umarim cabuk evlenirde nafaka kesilir.

Back
X