Abimin yanında kalıyorum yengem beni istemiyor

Konu sahibi o evden uzaklaşırsa başına kötü şeyler geleceğini düşünen yorumlar var. Şuan ne misafir ne ev sahibi sayıldığı bir ortamda ne kadar huzuru olabilir ki.
Anlayamadik ki abi namusçu tayfa mi, pinti mi paraya mi çökmek istio, yoksa gerçekten iyi niyetle ben kardeşimi ortada birakmam kafasinda mi? Konu sahibi cevapladi mi bilmiyorum.

Ortada yetim bir kız var mandalina, medem anlamıyorsun bem yetime , öksüze kıyamam..
yetime öksüze kıyamıyorsan önce işe kendi kardeşinle başla
abiye resti çek ortak bütçeyle kardeşine bi ev aç
hem kız rahat etsin hem yenge
ama sen eşinin ailesine en ufak hediye almasına karşı çıkarken kardeşinin masraflarını ödersen eminim o noktada da eşin tatsızlık çıkarır.
neymiş işin özeti ; kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına (eş ailesi, yenge oluyor bunlar) yapma
neyse konu sahibinin konusu yeterince dağıldı
zaten anlattığımı da anlamıyorsun daha fazla yazmıcam sana

90lı yıllar türk filmi değil bu. Başına bir şey gelip kötü yola düşmüyor insanlar şak diye. 21 yaşında aklı başında bir kız ayrı evde tek başına yaşayabilir. Hele ki maddi imkanı ve evi varsa 🤷‍♀️

Sorsan 21 yasinda başka sehirde okumak hepsine normal gelir, hatta universitede ev tutup ev idaresi ogrenmek şart vs derler, aaa 21 yasinda okurken başina neler neler gelir otur ailenin yaninda demezler.

Alti ustu belki 2 sokak öteye hazir parayla tasinacak kiz kurmadik senaryo kalmadi basina neler gelir sokaklarda hayat mücadelesi filan. 😐😐😐

Konuya adil yorum yapmanın adı yengesevicilik olmamalı.

Normal şartlarda herkes evinde eşiyle rahat rahat her köşede oynaşabileceği ya da sesimiz gider mi kaygısı olmadan tartışabileceği şartlarda yaşamak ister. Bunu istiyor diye bir insana kötü kalpli diyemeyiz.

Kendi kardeşini böyle bir durumda isteyip gorümceye özel tavır takınsaydı eğer kötü diyebilirdik.

21 yaş küçük değil. Maddi sorun yok. Abiye yakın bir yerde ev açılabilir. Elleri üzerinde olur hem. Herkes de daha rahat eder.

Bir kaç aylık bir durum değil idare etmesi zor.
Uzun yıllar okul bitecek, meslek sahibi olunacak evlilik zamanı gelecek derken kalpler çok kırılır. Tüm ilişkiler yıpranır gerek yok buna.

Sadece Allah o çirkin, kapkara gönlünüze göre versin herşeyi demek isterim.
Amin diyecek kadar çok nankörlük gördüm merak etmeyin. Kendi iyiniyetimden öyle eminim ki.
Herkes bana kötü kalpli demiş toplu cevap vereyim bu kişiler de büyük konuşmuş. insan başına gelmeden anlamıyor diyorum. Ben de sizin gibi masum duygularla birine "buyur tabiki" dedim. Eşimden korktuğumdan da değil esim tamamen bana bırakmıştı. Bir insanın ebeveyni ölebilir benimki de öldü üstelik annem evlendi ve ben onlara yük olmamak için kendi hayatımı kurdum. Belki burayı okuyan kişiler vardır. Başkalarının evine gitmek zorunda kalıyorsanız lütfen o egonuzu biraz indirip o ev abinizin evi oldugu için! reva gördüğünüz tüm nankörlük vb kötü huylarınızı kapının dışında bırakıp aslında Yenge olur enişte olur bu kişilerin size bir fedakarlık yaptığı bilincinde olun. Aksi halde benim gibi bu kişilerin kalbi taşlaşır. Bir gün gerçek anlamda başınıza kötülük gelse koşup gelmeyecek kıvama gelirler. Artık yazmayacağım. Bana beddua edip duranlara da cevabım en kısa sürede nankör bencil eleştirel egolu ve ona buna karışıp duran biriyle aynı evde yaşarsınız umarım

Ev boşmuş yani kiracının kontratı bitmez ise hemen kiranın yarısını alıp çıkabilirsiniz abinizle durumu konusun bence. Belli ki abiniz karısına sormamış o da böyle belli ediyor tepkisini . Kimse kimsenin suratını çekmek zorunda değil

Benim bir ablam 17 yaşından beri tek başına yaşıyor. Arada ev arkadaşı oldu o kadar.helede izmir gibi yerde 5 sene kaldı.22 yaşında istanbula geçti.ailemden tek bir yardım almadan geçindi.çalıştı tutundu.babama rağmen bunu yaptı. Babam herşeye karşı çıkan birisidir.diğer ablam 20 yaşında istanbula gitti oda üniversiteyi orda okudu.şimdi çalışıyor tek başına hayatını kazanıyor.babam çok sinirli biridir ama ayakta durmamız için bunu yaptı.dik durmanız lazım bunu geleceğiniz için yapmanız lazım.abinizin gölgesinde yaparsanız yarın öbür gün işe girdiğinizde erkek arkadaş edindiğinizde onun kararlarını uygulamış olaçaksınız.yengenizi çok takmayın onunda hayalleri vardır. Eşiyle planları vardır.kocasıyla beraber film izlemek yemek yemek çinsellik bunları yaşamak hakkı.akşamları yalnız bırakın lambanızı kapalı tutun ya da yengenizle açık açık konuşun yenge evin düzenini bozdum yapabileceğim şeyler varmı diye.

Basiniz sagolsun oncelikle anne baba kaybi cok zor olsa gerek.
Ben 22 yasinda universiteyi bitirip dogunun bir iline atanip yalniz yasamaya basladim. Siz de 21 yasindaymissiniz ogrenciler de ayri evde yurtta apartta vs kalabiliyor gayet rahat. Abinizle kararli bir sekilde konussaniz ikna olabilir kalacaginiz yeri birlikte secersiniz, abinize yakin olur vs. Tabi sizin abinizde kalmanizin abinize maddi bir menfaati yoksa

Siz onu vurgulamadınız. Geliniz küçük gördünüz , abinizin onun için bir nimet olduğunu yazdınız. İki gorumceli bir eve gelmesi onun için level atlamaktır dediniz.

Gelinizi tanımıyorum. İyi niyetli biri olmayabilir , görmüş geçirmiş biri değildir , doldurmamıştır kendini .. Tanımadan yorum yapmak zor. Ancak bakış aciniza bakılırsa sizlerde ona çok yakın davranmıyorsunuz. Kendinizi de elestirmelisiniz.

" Sizin hayatınıza çok özeniyordum " diyen bir kadın çok saf geldi bana. Kim söyler ki kolay kolay eşinin ailesine bunu.
Bakin benim vurgulamak istediğim şey merhametti, belki de yanlış kelimeler seçtim ama şu bir gerçek hergun bir yerde birileri birilerinin eziyetine maruz kalıyor ve bizler eziyete değil başka şeylere odaklandigimiz sürece bu sıkıntılar devam edecek .. anlatılacak çok şey var tabi ama burası uygun bir platform değil çünkü bazı kişiler olayı o kadar çarpıtıyor ki Nasrettin hoca misali hırsızın hiç mi suçu yok diyesi geliyor insanın... yorumlariniz için teşekkürler

Dalga mı geçiyorsunuz nasıl sahip çıkmam abim bıraksa ben ayrı düzen bile kurarım ne kadar hadsizsiniz, gerçekten çok üzücü

Sizin abiniz karar mercii mi?
Kanun koyucu mu?
Kardeşinizin bu kadar ezildiği bir evde yaşamasına nasıl gönlünüz razı oluyor anlamadım. Abim katıdır abim şöyledir.
Siz abinizi kafanızda koyduğunuz yerden indirin azıcık. Herkesi yönetecek kapasitede olmadığı belli. Cinsiyetinin erkek olması sizin abla kardeş onun isteklerinize boyun eğmenize sebep değil.

Amin inşallah, bende bunu vurgulamak isterken yengeseviciler yine meydana çıktı, Allah herkese merhamet versin ..
İnşallah okulu açılır ne bileyim kendi evine çıkabilir .
o şekilde yaşamak zor .
Yenge de buyur gel demiş . sonra kapris kapris
yengeniz konuşsun eşiyle . ayrı eve çıkmasına izin ver, desin . abi inat olsa da eşini dinleyebilir . söyler söyler kabul ettirir . bilemedim.
kız da rahat etsin .

babasından maaş almıyor mu sorusuna cevap alınmadı sanıyorum. okudum ama göremedim.

şimdi bu liseyi bitiren çocuklarını üniversiteye gönderip ayrı ev açanlar da bu ülkede yaşamıyor mu

zaten üniversite okuyan, sosyal bir yaşamı olan bir kadın kendi evinde kalabilirdi

sayfaları okumadım, sonuçta okul başka şehirde ise "bu evi kapatalım sen okul açılınca o şehre gidersin, şimdilik bizde kal" teklifi de makul

ama işte pandemi, geçen aylar, artık yeter diyen yenge de haklı

mümkün olan en kısa sürede bağımsız hayata kavuşmanızı dilerim

her şeyin üstesinden gelecek yaşta ve güçtesiniz

40 yaşındaki kadının başına da benzer problemler gelebilir. 21 yaş tek başına kalınamayacak bir yaş değil. 19 yaşında başka bir şehirde kısıtlı bir bütçe ile 4 yıl yaşadım üniversite dolayısıyla. Kira ve babasından maaş alıyor ayakları üzerinde durmak için yeterli değil mi? Mesleği olsa kazancı bu kadar olamazdı belki de.
Kendimi yenge yerine koyuyorum ve konu sahibi yerine koyuyorum sonuç aynı benim için. Artık yetişkin sayılan biri neden imkanlar müsaitken her iki tarafında mutsuz olduğu bir ortamda yaşasın ki ?
Konu sahibinin bir engeli olur, tek başına yaşayamayacak bir durumu olur evet o zaman kalmalı deriz. Ama şu durumda ne gerek var ?
Okula yakın bir bölgede aparta çıkması konu sahibini daha çok mutlu eder diye düşünüyorum. En azından arkadaşlarını davet edebileceği bir alan olur. Şimdi kendisi ne misafir ne ev sahibi pozisyonunda. Onun için daha zor bu durum.
Es geçtiğiniz en önemli bir şey var hanımefendi bizde üniversite okuduk başka şehirlerde ama arkamızda anamızın babamızın olduğunu biliyorduk. Bu kızın artık bir yakını yookkk. Yerine koyuyormuşsunuz. Hadi o psikolojiye koyun kendinizi göreyim. Bu kız zaten yıllarca orada kalsın diyen yok dimi. Öyle demagoji yapmaya gerek yok. Bu kız zaten okuyor. Orada uzun uzun kalıcağını göstermez. Şurada kardeşi bu yaşta yetim kalacak ablaları bir seneliğine yanına almayacak he komiksiniz. Siz eşlerinizi vicdansızlıkla şurada suçlarsınız köpek çekersiniz yerden yere vurursunuz anında iş kendi ailelerinize gelince kusura bakmayın. Ha bu arada bu kızın maaşı evi veriliyorda benim mi haberim yok abinin cebine baya gidiyor kalıbımı basarım

İnşallah okulu açılır ne bileyim kendi evine çıkabilir .
o şekilde yaşamak zor .
Yenge de buyur gel demiş . sonra kapris kapris
yengeniz konuşsun eşiyle . ayrı eve çıkmasına izin ver, desin . abi inat olsa da eşini dinleyebilir . söyler söyler kabul ettirir . bilemedim.
kız da rahat etsin .

babasından maaş almıyor mu sorusuna cevap alınmadı sanıyorum. okudum ama göremedim.
Maaş yok maalesef , olayı çok doğru anlamışsınız teşekkür ederim gerçekten

Maaş yok maalesef , olayı çok doğru anlamışsınız teşekkür ederim gerçekten
Bir dönem ben de dayım ve yengemle kaldım .
çalışıyordum. evde değildim aslında. yatmadan yatmaya.
dayım harika biridir . yengem de öyle ama aynı evde olunca biraz farklı oluyor.
kendime aladığım bi şeyi çok beğendiğinde ona vermişliğim var .
yüzünün düştüğünü gördüğüm zaman işte canı sıkılınca suratına yansımasından dolayı. verdim .
ne bileyim . aylık alışverişler yaptım . maaşımı alınca . toplu alışveriş .
çok sıkıntı olmadı. yengem sizin yengeniz gibi çok bi huysuz değildi belki.
yenge var yenge var .

Back
X