• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimin yanında kalıyorum yengem beni istemiyor

ben dünden beri kendisine bunu anlatamadım, sonucunda da beddua yedim kuyruk acım olduğunu söyledi
belki siz anlatabilirsiniz
benim sabrım kalmadı artık cevap vermiyorum şimdi de emojiler atarak beni tahrik etmeye çalışıyor
size kolaylıklar dilerim ama nacizane tavsiyem uğraşmayın derim. anlamıyor çünkü :KK19:

Hiç şaşırmadım biliyormusunuz. Genelde böyle ulu orta yakınan, merhamet vicdan diye bağırıp bahsi geçen kişiyi olur olmadık yerin dibine sokanlar, konu kendileri olunca hiç taviz vermiyor. Her koyun kendi bacağından asılır diye boşuna dememişler. Önce iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batırmalı insan. Realist ve adaletli olmalı. Abim onu istemez, kardeşim bunu istemez, bizde ayrı ev olmaz diyip gözlerini yengenin suratına odaklayacağına daha gerçekçi ve adaletli davranmalı bence. Yengeninde kendine göre düşünceleri beklentileri olamaz mı. Yetim hakkı bir kere hepimizin boynunun borcudur. Burada sanki yenge kızı kapıya koymuşçasına davranması ve geldiği yere, evlenme amacına kadar yazmasında pek iyi niyet göremedim. Surat asmışsa belki onunda kendi içinde ne sorunları vardır... öyle kınamakla olmuyor o işler. Hepimiz gelin, kayınvalide, görümceyiz veya olacağız. Hiçbir zaman büyük konuşmamak gerek. Şekil a da gördüğümüz gibi... huzurun burada yazdıkları ve kendi konuları arasındaki çelişkiler gibi. Yapılacak onca şey varken de bahanelerin arkasına sığınıp anca sızlanmak bana mantıksız geldi. Buna bir dur denmeli yoksa yaşayacakları tek konu bu olmayacak, devamıda gelecektir diye düşündüm

Son düzenleme:
Es geçtiğiniz en önemli bir şey var hanımefendi bizde üniversite okuduk başka şehirlerde ama arkamızda anamızın babamızın olduğunu biliyorduk. Bu kızın artık bir yakını yookkk. Yerine koyuyormuşsunuz. Hadi o psikolojiye koyun kendinizi göreyim. Bu kız zaten yıllarca orada kalsın diyen yok dimi. Öyle demagoji yapmaya gerek yok. Bu kız zaten okuyor. Orada uzun uzun kalıcağını göstermez. Şurada kardeşi bu yaşta yetim kalacak ablaları bir seneliğine yanına almayacak he komiksiniz. Siz eşlerinizi vicdansızlıkla şurada suçlarsınız köpek çekersiniz yerden yere vurursunuz anında iş kendi ailelerinize gelince kusura bakmayın. Ha bu arada bu kızın maaşı evi veriliyorda benim mi haberim yok abinin cebine baya gidiyor kalıbımı basarım
Bu kadar peşin hükümlü olan birine ne derece sağlıklı anlatılır bilmiyorum. Ama deneyeceğim.
Öncelikle siz benim hakkımda hiç birşey bilmiyorsunuz o yüzden haddiniz olmayan yorumlar yapmayın. Insan gibi cevap verdim demogoji yapmadım.
Acısı çok taze hemfikiriz.Bu dönemde yanında olmak önemli. Ama abinin bakış açısı bu değil. Sizin de söylemiş olduğunuz gibi o para bu kardeşe gelmiyor büyük ihtimalle ve abinin derdi kızın psikolojisi değil. Kiranın yarısını ve emekli maaşını alsa dahi bu konu sahibi ortalama bir hayat yaşar. Kaldı ki kendisi de memnun değil.
Ailem veya eş kişisinin ailesi önemli değil. Ben acısı olan insana ayrım gözetmem. Merhametimi de size sorgulatacak değilim. Burada geçici bir durumdan bahsedildi mi ben kaçırdım ya da ? Bu arkadaşımız halinden memnun mu ? O evde yaşamayı tercih ediyor mu ?
Kimsesizlik elbette zordur. Ama istenmediğine emin olduğu yerde yaşamak yalnız yaşamaktan daha mı kolay size göre ?
Kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yaşta konu sahibi. Bir yetişkin olarak artık kendi hayatını kurabilmeli. Içinden çıkamadığı yalnızlık duygusu varsa da her gün istenmediğine emin olduğu bir evde yaşamak yerine psikolojik bir destek alarak hayatına devam edebilir. Sağlıklı kalabilmenin yolu bu olmalı diye düşünüyorum.
Hem abinin cebine giren paradan emin olduğunuzu söylüyorsunuz hem de abinin yaptığı tercihin sağlıklı olduğunu. Kendinizle çelişmiyor musunuz ?
Ve size tavsiyem yorum yaparken saygı çerçevesinde yapmanız..

Anlayamadik ki abi namusçu tayfa mi, pinti mi paraya mi çökmek istio, yoksa gerçekten iyi niyetle ben kardeşimi ortada birakmam kafasinda mi? Konu sahibi cevapladi mi bilmiyorum.
Her ne olursa olsun 21 yaşında genç bir kadın seçimini yapabilmeli diye düşünüyorum. Yenge de haksız sayılmaz konu sahibi de durumdan hoşnut değil. Ama bunu belirttim diye linçlendim.

[/QUOTE]
Yakın
Mağaralarda çiğ etle beslenerek büyütülmemiş hiç kimse ebeveyn kaybı yaşamış bir genç kızı ortada koymaz. Konu sahibinin ebeveyni vefat ettiyse abinin de etmiş. Yengenin derdi evim evim. Eşini seven biri olsa konu sahibini kendi akrabası gibi görür, onun da içi yanardı. Böyle birbirini benimseyemeyen insanlar nasıl evleniyor hiç anlamıyorum.

Hayır birbirini benimseyememek değil bu açık açık ev üstüne ev kurmak misafirliği anlarız herkes katlanır kucak açar dediğiniz gibi çiğ et yemedi ise ama yerleşmek mantıksız kimse kimseyi evlat edinmiyor kimsede birine kendi kardeşi bile olsa (yengenin) bakmak zorunda değil.. olur kalır atlatana kadar yerini yurdunu ayarlayana kadar 3 ay 5 ay 1 sene mevzu kalmak ev açmak değil burda yerleşmek siz orayı kaçırmışsınız...

Bu kadar peşin hükümlü olan birine ne derece sağlıklı anlatılır bilmiyorum. Ama deneyeceğim.
Öncelikle siz benim hakkımda hiç birşey bilmiyorsunuz o yüzden haddiniz olmayan yorumlar yapmayın. Insan gibi cevap verdim demogoji yapmadım.
Acısı çok taze hemfikiriz.Bu dönemde yanında olmak önemli. Ama abinin bakış açısı bu değil. Sizin de söylemiş olduğunuz gibi o para bu kardeşe gelmiyor büyük ihtimalle ve abinin derdi kızın psikolojisi değil. Kiranın yarısını ve emekli maaşını alsa dahi bu konu sahibi ortalama bir hayat yaşar. Kaldı ki kendisi de memnun değil.
Ailem veya eş kişisinin ailesi önemli değil. Ben acısı olan insana ayrım gözetmem. Merhametimi de size sorgulatacak değilim. Burada geçici bir durumdan bahsedildi mi ben kaçırdım ya da ? Bu arkadaşımız halinden memnun mu ? O evde yaşamayı tercih ediyor mu ?
Kimsesizlik elbette zordur. Ama istenmediğine emin olduğu yerde yaşamak yalnız yaşamaktan daha mı kolay size göre ?
Kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yaşta konu sahibi. Bir yetişkin olarak artık kendi hayatını kurabilmeli. Içinden çıkamadığı yalnızlık duygusu varsa da her gün istenmediğine emin olduğu bir evde yaşamak yerine psikolojik bir destek alarak hayatına devam edebilir. Sağlıklı kalabilmenin yolu bu olmalı diye düşünüyorum.
Hem abinin cebine giren paradan emin olduğunuzu söylüyorsunuz hem de abinin yaptığı tercihin sağlıklı olduğunu. Kendinizle çelişmiyor musunuz ?
Sizin en başta alıntıladığımız yorum merhametsiz bir insana olan yorumumdu. Ama siz benim ne demek istediğini anlamıyorsunuz. Zira ben o yorumu başkasına yaptım yazdıkları vicdansızcaydı. Ben burada abiyi ve yengeyi haklı görenlere sinir oldum. Yenge bakmak zorunda mı değil ki burada bu tarz şeylerde ben en başta bu tarz şeyleri derim. Lakin burada ki abi açık net belli babadan maaş evi de kiraya verip parayı almak. Kardeşini düşündüğünden değil. Yenge burada nasıl haklı olurdu. Kız yetim kalmış psikolojik olarak çöküşte evine bir süre alır bşr süre sonra eşine demesi gerekirdi ki evi kiraya verdin o kirayı ver bıze yakın ev tut maaşıda kıza yeter yetmediği yerde faturasına vs yardım ederiz. Bak bu güzel dimi? Başta alıp sonradan kıza somurtup pasif agresif olacağına kocasına diş gösterecek. Kız zaten mutsuz anne baba yok üstüne istenmiyor sığıntı durumunda nasıl mutlu olacak? Kalkmış ha üniversitede başka şehirde okumayla yeni ebeveyni ölen bir insanın yalnız yaşaması aynı düşünülmüş şaka gibi geliyor kusura bakmayın. Benimde yakın arkadaşım aynı şeyleri yaşadı küçücük kardeşiyle ortada kaldı. Kimse yardımcı olmadı. Kız okulu en son dondurdu. Döndü işe başladı kardeşiyle beraber kaldı kız şu an yaşadıklarından bir anda 20 yaş yaşlandı. O kız gitti bir ruh geldi. Bunu genel diyorum yine kendi aileleri söz konusu olunca esip gürleyen kesimler başka biri olunca hissiz oluyorlar. Burada ben nasıl kimin hangi konuda eş ailesi söz konusu olunca neler yazıp aynı olayda durum tersi olunca neler yazdıklarınıda çok görüyorum.

8 ay önce babamı kaybettim, baska kimsem kalmadığı için abim beni yanına aldı aslında ben istemedim ama abim yapamazsın sen kız başına falan deyince kabul ettim mecbur. Ama iyice baydı artık, yengem beni istemiyor ters davranıyor surat yapıyor sürekli, ayrılmak istesem abim izin vermez ne yapmalıyım?
Aynı şey yengenin başına gelse ne yapardı acaba, kendi kardeşi ortada kalsa, zamane insanlarının insanlıkla bir alakası yok, abinede hayır gelmez o kadından, şurada okulunun bitmesine ne varki yazık.

Benim burada gordugum kendisi ile celisen tek bir kisi var o da sizsiniz. Zira konularinizdan taniyoruz sizi. Sizi onemsemeyen, saymayan, ilgi gostermeyen, sizinle gelecek planlari dusunmeyen biri icin cok agladiginizi biliyorum mesela. Onlarca konu actiniz anlatamadik size. Ne hikmetse terkedemediniz en son terkedildiniz ve bunu bile asamayip destek almaya basladiniz. Yaniliyor muyum?

Benim gordugum kadari ile cok saglam ayaklari uzerinde durabilen bir profil ciziyorsunuz. Takdir etmemek elde degil.

Ahkam kesmesen once oturun bir kendinize bakin sonra 21 yasinda kiz icin kararlar verip yengeyi hakli gorursunuz belki.

Aynı şeyleri yaşadım. Ben de hemşirelik okudum. Şükür atandım. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. İnsAllah kardeşinizde bir an önce kurtulur. Atanır. Her şey geçer bu günler unutulmaz malesef.
Maşallah sana ne güzel kurtulmuşsun, yaşamayan bilmez cnm ancak konuşurlar..

Ben meslek sahibi olup evlenip kurtuldum o evden ..

Meslek sahibi olup kurtulmakla evlenip kurtulmak arasında dağlar kadar fark var.
Herkes evlenmek zorunda değil, okul biter bitmez evlenmek zorunda da değil. Belki kardeşiniz evlenmek istemeyecek veya kısmet olmayacak. Belki de 40 yaşında evlenecek.
Bir kadının, bir erkekten kurtulmak için başka bir erkeğe muhtaç olması çok acı. Hele de mesleği varsa. Çünkü bu, öğrenilmiş çaresizlikten başka bir şey değil.

Kardeşiniz de sizin gibi evlenip kurtulsa(!) ve eşiyle problem yaşasa iki esaretten birini mi seçmek zorunda kalacak?
"Ya kocamı çekeyim ya da abim ve yengemi" mi diyecek? Ulu abiniz boşanmasına izin verecek mi bari?

Konu sizin değil biliyorum ama gerçekten yakalarımı yırtacak duruma geldim cevaplarınızı okudukça.
2 kadın -ki bunlardan biri okumuş, meslek sahibi olmuş, evlenmiş- 1 erkeğin ağzının payını veremiyorsa, "canım abicim bak şuradan sektir git" diyemiyorsa boşuna okuyup da milletin hakkını yemeyin bari. Kırın dizinizi oturun evinizde. Gelen hükmetsin, giden hükmetsin.

21 yaş yalnız yaşamak için erken bir yaş değil. Yurtdışında aileler 18’inden sonra çocuklarını yetişkin olarak kabul ediyor ve kendi ayaklarının üzerinde durmasını bekliyor. Dünyanın en zengin adamlarından biri Bill Gates çocuklarına miras bırakmayacağını söyledi. Kendi mücadelelerini kendilerinin vermesini istedi. Evet gerçekten üzücü bir olay yaşamışsınız, kaybınız için üzgünüm ama aile kurumu anne, baba ve çocuktan oluşur. Bu aileyi dışardan kim gelirse gelsin fazla kalır. Bir karı koca özel anlar yaşamak ister, rahatça tartışmak ister ve evin içinde 3. Bir şahış hele ki koca ailesinden biri rahatlarını kaçırır. Merhamet tabii ki biz insanları insan yapan bir hissiyat ama dürüst olmak gerekir. Biz kadınlar çok sabırlı, tahammüllü insanlar olsaydık buradaki konuların çoğu kayınvalide, görümce, elti sorunları olmazdı. Kızlar yurduna yerleşebilirsiniz, yakın bir kız arkadaşınızla ev açabilirsiniz ya da güvenli bir sitede 1+1 ev açabilirsiniz. Yengenizin tavrını bilmiyorum, düşmanca davranması tabii ki doğru değil ama ona da hak veriyorum. Benim evime yatılı misafir gelmiyor, şehir dışından gelen dostlarımızı otelde ağırlıyoruz. Onlar geldiğinde ilgilenmemiz gerekiyor, günlük rutin düzenimiz bozuluyor, 3. Günden sonra gitsinler diye bekliyoruz. Hakkınızda hayırlısını dilerim 🙏🏻

Meslek sahibi olup kurtulmakla evlenip kurtulmak arasında dağlar kadar fark var.
Herkes evlenmek zorunda değil, okul biter bitmez evlenmek zorunda da değil. Belki kardeşiniz evlenmek istemeyecek veya kısmet olmayacak. Belki de 40 yaşında evlenecek.
Bir kadının, bir erkekten kurtulmak için başka bir erkeğe muhtaç olması çok acı. Hele de mesleği varsa. Çünkü bu, öğrenilmiş çaresizlikten başka bir şey değil.

Kardeşiniz de sizin gibi evlenip kurtulsa(!) ve eşiyle problem yaşasa iki esaretten birini mi seçmek zorunda kalacak?
"Ya kocamı çekeyim ya da abim ve yengemi" mi diyecek? Ulu abiniz boşanmasına izin verecek mi bari?

Konu sizin değil biliyorum ama gerçekten yakalarımı yırtacak duruma geldim cevaplarınızı okudukça.
2 kadın -ki bunlardan biri okumuş, meslek sahibi olmuş, evlenmiş- 1 erkeğin ağzının payını veremiyorsa, "canım abicim bak şuradan sektir git" diyemiyorsa boşuna okuyup da milletin hakkını yemeyin bari. Kırın dizinizi oturun evinizde. Gelen hükmetsin, giden hükmetsin.
Sen bir tarafını kır otur bence ... bu nasıl bir üslup yahu 😳

8 ay önce babamı kaybettim, baska kimsem kalmadığı için abim beni yanına aldı aslında ben istemedim ama abim yapamazsın sen kız başına falan deyince kabul ettim mecbur. Ama iyice baydı artık, yengem beni istemiyor ters davranıyor surat yapıyor sürekli, ayrılmak istesem abim izin vermez ne yapmalıyım?
Yengene kalmaya bende merakli degilim abim birakmiyor de.Simdilik kalmaya mecbursaniz çalışın evde yengenizle vakit geçirmeyin.Allah bir kapi açar ve ınş yolunuza bakarsiniz.

Benim burada gordugum kendisi ile celisen tek bir kisi var o da sizsiniz. Zira konularinizdan taniyoruz sizi. Sizi onemsemeyen, saymayan, ilgi gostermeyen, sizinle gelecek planlari dusunmeyen biri icin cok agladiginizi biliyorum mesela. Onlarca konu actiniz anlatamadik size. Ne hikmetse terkedemediniz en son terkedildiniz ve bunu bile asamayip destek almaya basladiniz. Yaniliyor muyum?

Benim gordugum kadari ile cok saglam ayaklari uzerinde durabilen bir profil ciziyorsunuz. Takdir etmemek elde degil.

Ahkam kesmesen once oturun bir kendinize bakin sonra 21 yasinda kiz icin kararlar verip yengeyi hakli gorursunuz belki.
Benim konum ile bu konunun alakası nedir ? Yakalayacak nokta bulamayınca özel hayata saldırı mı yapıyorsunuz ? Hoş. Attığınız taş boşa gitti maalesef. :)

Benim hakkımda verdiğiniz karar gibi konu sahibi hakkında da kararı size bırakalım öyleyse.
Kaldı ki konu sahibinin menfaati için ayrı evin daha hayırlı olacağını belirttim. Yengenin de bu durumdan hoş olmamasına hak veriyorum dedim.Sizin gücünüze giden kısmı nedir ? Beğenmediğiniz yorumlarda özel hayatlarından mı saldırıyorsunuz ? Ahkam kesen ben miydim acaba ?

Evet ben psikolojik destek alıyorum. Sağlıklı ve mantıklı düşünebilmek için. Ama siz maşallah bunu dahi koz niyetiyle kullanmaya çalışıyorsunuz. Benim psikolojik destek alıyor oluşum burada mutsuz bir evde yaşayan biri için yorum yapmama engel değil maalesef. Amacınızı tam olarak anlayamadım ama belli ki saldıracak yer arıyorsunuz. Ben sizin uslubunuza denk bir üslupla yanıt veremem maalesef. Üzgünüm :)

Amin inşallah, bende bunu vurgulamak isterken yengeseviciler yine meydana çıktı, Allah herkese merhamet versin ..

Bakin benim vurgulamak istediğim şey merhametti, belki de yanlış kelimeler seçtim ama şu bir gerçek hergun bir yerde birileri birilerinin eziyetine maruz kalıyor ve bizler eziyete değil başka şeylere odaklandigimiz sürece bu sıkıntılar devam edecek .. anlatılacak çok şey var tabi ama burası uygun bir platform değil çünkü bazı kişiler olayı o kadar çarpıtıyor ki Nasrettin hoca misali hırsızın hiç mi suçu yok diyesi geliyor insanın... yorumlariniz için teşekkürler

Maşallah sana ne güzel kurtulmuşsun, yaşamayan bilmez cnm ancak konuşurlar..

Ay allah aşkına eşinin ailesi iki saatliğine misafir gelip gitti diye onlar gittikten sonra eşine terör estiren bağıran çağıran kadın da burda kimseye merhamet tevazu öğretmesin ya. Dediklerinizle yaptıklarınız bir olsa tamam diyeceğim. Nasreddin hocanın birde kazan hikayesi vardır, kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun diye bende onu çok severim

Sizin en başta alıntıladığımız yorum merhametsiz bir insana olan yorumumdu. Ama siz benim ne demek istediğini anlamıyorsunuz. Zira ben o yorumu başkasına yaptım yazdıkları vicdansızcaydı. Ben burada abiyi ve yengeyi haklı görenlere sinir oldum. Yenge bakmak zorunda mı değil ki burada bu tarz şeylerde ben en başta bu tarz şeyleri derim. Lakin burada ki abi açık net belli babadan maaş evi de kiraya verip parayı almak. Kardeşini düşündüğünden değil. Yenge burada nasıl haklı olurdu. Kız yetim kalmış psikolojik olarak çöküşte evine bir süre alır bşr süre sonra eşine demesi gerekirdi ki evi kiraya verdin o kirayı ver bıze yakın ev tut maaşıda kıza yeter yetmediği yerde faturasına vs yardım ederiz. Bak bu güzel dimi? Başta alıp sonradan kıza somurtup pasif agresif olacağına kocasına diş gösterecek. Kız zaten mutsuz anne baba yok üstüne istenmiyor sığıntı durumunda nasıl mutlu olacak? Kalkmış ha üniversitede başka şehirde okumayla yeni ebeveyni ölen bir insanın yalnız yaşaması aynı düşünülmüş şaka gibi geliyor kusura bakmayın. Benimde yakın arkadaşım aynı şeyleri yaşadı küçücük kardeşiyle ortada kaldı. Kimse yardımcı olmadı. Kız okulu en son dondurdu. Döndü işe başladı kardeşiyle beraber kaldı kız şu an yaşadıklarından bir anda 20 yaş yaşlandı. O kız gitti bir ruh geldi. Bunu genel diyorum yine kendi aileleri söz konusu olunca esip gürleyen kesimler başka biri olunca hissiz oluyorlar. Burada ben nasıl kimin hangi konuda eş ailesi söz konusu olunca neler yazıp aynı olayda durum tersi olunca neler yazdıklarınıda çok görüyorum.
Ben de diyorum ki şuan evi gibi hissetmediği bir yerde sığıntı gibi yaşarken bu arkadaş daha zor durumda değil midir ? Acısı çok taze. Buna katılıyorum. Yanında ve destek olmak gerekiyor. Ama dertleşecek bir arkadaşını dahi davet edemiyor. Belki ikinci bir tabak yemek almak istese dahi alamıyor. Evde istediği konforu sağlayamıyor.
Bunun yerine abiye yakın küçük bir ev tutup hem ailesini hem de dostlarını yanında hissedebilir. Bu fikrin nesi linç edilecek bir durum. Anne babamı kaybetmedim Allah acılarını göstermesin Insallah. Ama kendimi bu arkadaşın yerine koyduğum zaman böylesi daha zor geliyor.
Psikolojik destek almalı. Mutsuz bir ev onu daha depresif bir ruh haline sürükler. Bu arkadaş halinden memnun olsa zaten konu açmazdı.

Ay allah aşkına eşinin ailesi iki saatliğine misafir gelip gitti diye onlar gittikten sonra eşine terör estiren bağıran çağıran kadın da burda kimseye merhamet tevazu öğretmesin ya. Dediklerinizle yaptıklarınız bir olsa tamam diyeceğim. Nasreddin hocanın birde kazan hikayesi vardır, kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun diye bende onu çok severim
Inşallah bu hayat sana ve senin gibilere bir ders verir... Eski ve yeni evliyken actigim konular üzerinden konuşmak kolay , ortada kalan bir kızın durumu asla tartışılamaz ... Yine diyorum eğer birgün Görümcem veya ailesinden birisi yanlz kalırsa dışarı atmam , yetim, öksüz, boşanma hali başkadır hicbir durumla kıyas edilemez ... Dünya bu ya hiç belli olmaz belki de siz kardeşim ve bu kızcağızın konumuna düşersiniz ve o zaman sizin gibi insanlarla karşılaşırsınız hayat bu belli mi olur?? Allah bu yazdıklarını görüyor sen ve senin gibilerin...Birgün böyle bir sınav önüne gelirse beni , kız kardeşimi ve buraya bu konuyu açan masum kızı hatırla... senin nezdinde diğer vicdansizlara da söylüyorm...
Sapla samanı karıştırmak kolaydır... Ne yaşadığımızı ancak biz biliriz o evde neler yapıldığını, gidecek bir yerinin olmamasını, psikolojik şiddeti, hepsini ... Allaha havale ediyorum ben ...

Back
X