Abimin yanında kalıyorum yengem beni istemiyor

Rahatım bozulmaz , eşim kendi diyor her zaman kapım açık, abim ise gurur yaptığı için böyle davranıyor yani diyorki ben varken ne münasebet ablasında yaşayacak.. üzdün beni Çicekkız ama canına sağolsun 🙁
Kimseyi uzmek degil niyetim ama benim kardeşime zulmedecek yengeyi mahvederim ben.

Ayrı eve çıkacak geliri yok , abimde bu konuda çok katı, sadece dua ediyorm kurtulsun diye, bana gel desem asla gelip yaşamaz benle
Abimi göndermiyor diyorsunuz ama burdada bana asla gelmez diyorsunuz

Rahatım bozulmaz , eşim kendi diyor her zaman kapım açık, abim ise gurur yaptığı için böyle davranıyor yani diyorki ben varken ne münasebet ablasında yaşayacak.. üzdün beni Çicekkız ama canına sağolsun 🙁
Yengesi itip kakarken kızın gururu kırılmıyor mu merak ediyorum. Su gurur NAMUS KORUYAN ABILERE mı mahsus anlamiyorum.

Ne kadar ayıp gerçekten, çok çirkin bir uslubunuz var , inşallah bu hayat size de biseyler öğretir zamanla , ama dua edin de kardeşimin durumuna düşmeyesiniz zira düşerseniz karşınıza sizin gibi insanlar çıktığında ne demek istediğimi anlarsınız..
Ayrıca kardeşim okuyor ve öğrenci inşallah o da benim gibi meslek sahibi olarak kurtulacak o evden ..
Ben meslek sahibi olup evlenip kurtuldum o evden ..
Cok acımasızsınız Calcifer..
Siz kendiniz dediniz abinden kaçmak için evlendim diye

Aynen dediğiniz gibi. Adam kızkardeşine sahip(!) çıkıyor güya ama ne bir süre belirtiyor, ne de ayrı evde yaşayabileceğine dair aralık kapı bırakıyor. Neden? Çünkü erkek! Tüm kararları tek başına dilediğince alıp uyguluyor. Sonrası umrunda değil, çünkü erkeklik / abilik vazifesini yaptı. Evde kaos çıkmış. Birinin suratı mahkeme duvarı, diğeri kendi yasını unutmuş diken üstünde, abinin umrunda mı? Asla. Kadın evinde başka bir kadın istemeyebilir. Ama o da korkusundan kendi hemcinsine saldırıyor. Gücü ona yetiyor. Çünkü erkeğin sözü üstüne söz mü söylenir. Konudaki diğer örneklerde de gördük, sahipsiz kalan kardeş abi, yenge yanına yakışıyor! Abla enişte yanında rahat edilemiyor, çünkü kadın evlenince artık koca ve ailesinin tapulu malı sayılıyor. Burda bikaç yorumda da gördüm. Ablasının yanında yaşayan kardeşi yengenin alması "siz el kapısındasınız size düşmez bize düşer" kafası. El kapısı işte. Evlenmek, eş olmak, ortak kararlar alabilmek, eşit olmak değil payımıza düşen "el kapısına düşmek."
İşte o yüzden evlilik oranları da düşüyor. Bence iyi de oluyor. Kadınlar ilerlerken erkekler ve erkek ailelerinin çoğu hala ortaçağ kafasında. Abi madem abilik yapacak; o zaman adam gibi yapacak. İlla aynı evde yaşanacaksa ona özel şartlar sağlanacak. Ay yok gerçekten deli oluyorum bu düşünceye...Kadın hizmetçilik yapsın; kadın evi çekip çevirsin; kadın çalışsın; kadın çocuk baksın...ama evin reisi erkekk!!!Oldu... Yanına da sütlü Nuriye verelim oldu olacak😡

Öncelikle abinin evinde kalıp yengen seni istemiyor değil
Abinle yengenin ortak evinde kalıyorsun ve yengen seni istemiyor
Yaşadığın kayıplar çok üzücü Allah kimseye yaşatmasın ancak ev ev üstüne olmaz. Bi abinin inadı yüzünden iki kadın mutsuz olmaz böyle. Evlenince sen de anlayacaksın onların da özeli kendi evi düzeni var. En güzeli alt kat üst kat karşı daire ne bileyim hem yakın hem ayrı bi ev açmak olur. Böylece ne abinin aklı sende kalır ne yengenle senin huzurun kaçar.
güzel bi dille abine bunu anlat

Mağaralarda çiğ etle beslenerek büyütülmemiş hiç kimse ebeveyn kaybı yaşamış bir genç kızı ortada koymaz. Konu sahibinin ebeveyni vefat ettiyse abinin de etmiş. Yengenin derdi evim evim. Eşini seven biri olsa konu sahibini kendi akrabası gibi görür, onun da içi yanardı. Böyle birbirini benimseyemeyen insanlar nasıl evleniyor hiç anlamıyorum.

Ortada koymamak için üst üste yaşamak gerekmiyor.
Evet aile kaybı zor, yas süreci var. Ama hayat bir yerden sonra devam ediyor. Çünkü etmek zorunda.
Belli bir zaman sonra konu sahibi evine geçebilirdi. Belki 1 sene sonra, kendisini hazır hissettiğinde geçerdi. Abinin evi kapatıp kirayı cebe atması gerekmiyordu. Kardeşini çok düşünüyorsa satsın evi, versin kızın payını. Faiziyle birikim yapar bu kız. Ya da canı ister gider bir araba alır.
Zaten kardeşini çok düşünen onun ne istediğini sorardı.

Ayrıca 21 yaş kendini idare etmek için küçük bir yaş değil. Hele ki paran varsa.
Ben hiç bilmediğim bir şehre okumaya gittiğimde 19 yaşındaydım, yurtta kaldım. 20 yaşında yalnız başıma eve çıktım.
Konu sahibi belki 24-25 yaşında mezun olacak. Belki abi o zaman da ayrı eve çıkmasını istemeyecek. Ne yapsın bu kız, 30-35 yaşında evlenene kadar abisiyle mi yaşasın?
Ya da işe girince eve çıksa şu an yaşayabileceği zorlukların aynısını yaşamayacak mı? Sonuçta bir yerden başlaması lazım ve 21 yaş bunun için uygun bir yaş.

Farkındaysanız yengeden bahsetmedim bile. Konu sahibi bunu kendisi için yapmalı.

Inanın aynısı abartısız anlatıyorum, o kadar vicdansız ki evde nefes almasından bile rahatsiz
Evde nefes almasından bile rahatsız olunuyor ama yinede eşinizden çekindiği için o evde kalmaya devam ediyor öyle mi
Yazdıklarınız çok tuhaf gerçekten. Yengeye demediğinizi bırakmıyorsunuz ama bi yandan ekmeğini yemeye de devam ediyorsunuz. Sizinki biraz kılıf olmuş. Hani kendi evinde istemeyip kardeşin üstüne atanlar genelde der ya ‘benim evimde rahat edemez yoksa vallahi gelsin’ diye o hesap :)
Kimse eşinin kardeşiyle anasıyla dedesiyle yaşamak zorunda değil. Abinin üst katından bi daire tutulsun madem hem polis abinin aklı kalmaz koruyup kollar hem yenge ve kardeşin rahat eder. Kirayı da abi kardeş ortaklaşa ödersiniz olur mu? Yoksa yengeyi günah keçisi belleyip etinden sütünden yararlanıp bide arkadasından söylenmek daha mı kolayınıza geliyor

Bakin ben sizi yorumlarinizdan tanirim ve cogu yorumunuza katilirim bana gore mantiklidir cunku. Ozellikle ne yazmis diye okudugum bazi uyeler vardir sizde onlardan birisiniz.

Uzgunum ama bu yorumunuza katilmiyorum. Bu duyguyu yasamayan birinin anlamasi cok cok zor. Konu sahibinden 10 yas buyugum ve annem disinda diger butun aile uyeleri sag ve hayatta ama ben evli barkli kocaman kadin gunlerce cekilmeyecek seyler yasadim. Simdi dusunuyorum esim cok iyi sabretmis bana diyorum. Oyle bir yalnizlik hissi ki anlatmasi cok zor. Konu sahibi daha 21 yasinda ve abisinden baska kimsesi yok. Bunun yalniz yasamakla falan alakasi yok. Hepimiz okurken yalnizdik. Bu duygu cok farkli sadece. Ben basedemedim destek aldim. oncesinde cok zor hastalik surecleri gecirmemize ragmen depresyon nedir bilmem. Depresyona giren insanlara her zaman hayretle bakmisimdir, cok buyuk konusmusum.
Başınız sağolsun. Yazdıklarınızda haklılık payı çok yüksek fakat burada misafirliğin biteceğine dair bir işaret yok. Bence burada yapılması gereken şey şuydu; kız toparlanana kadar kıza destek olunacak ama bu arada sizin yaptığınız gibi psikolojik destek alıncaktı. Kız kendini toparlayınca da duruma bakılacaktı. Şimdi böyle kızın psikolojisi iyi mi oluyor? Sizin adınıza yazmıyorum yanlış anlamayım ama bazen çözümü çok yanlış yerlerde arıyoruz. Kızın abisi ile kalması hiçbir şeyi çözmüyor ki. Efektif değil.

Bakin ben sizi yorumlarinizdan tanirim ve cogu yorumunuza katilirim bana gore mantiklidir cunku. Ozellikle ne yazmis diye okudugum bazi uyeler vardir sizde onlardan birisiniz.

Uzgunum ama bu yorumunuza katilmiyorum. Bu duyguyu yasamayan birinin anlamasi cok cok zor. Konu sahibinden 10 yas buyugum ve annem disinda diger butun aile uyeleri sag ve hayatta ama ben evli barkli kocaman kadin gunlerce cekilmeyecek seyler yasadim. Simdi dusunuyorum esim cok iyi sabretmis bana diyorum. Oyle bir yalnizlik hissi ki anlatmasi cok zor. Konu sahibi daha 21 yasinda ve abisinden baska kimsesi yok. Bunun yalniz yasamakla falan alakasi yok. Hepimiz okurken yalnizdik. Bu duygu cok farkli sadece. Ben basedemedim destek aldim. oncesinde cok zor hastalik surecleri gecirmemize ragmen depresyon nedir bilmem. Depresyona giren insanlara her zaman hayretle bakmisimdir, cok buyuk konusmusum.
Yorumunuz için teşekkür ederim, benimde düşüncelerim size karşı aynı şekilde, yorumunu aradığım üyelerdensiniz 🌿

Başınız sağolsun, Allah kimseyi annesiz babasiz bırakmasin çok zor. Inanın uzun süre deprosyana girenleri anliyorum yakınımı kaybetmedim ama düşüncesi bile beni mahvediyor.
Konu sahibi ailesini kaybetmis, hemen ayri ev tabi olmaz ama ne zamana kadar kalacağı belli değil, belki abisinin çocukları var yenge çalışıyor, konu sahibi anlatmiyor ama evin icinde nasil davraniyor bilmiyoruz
Bence 21 yaş küçük değil, cocuk olsa yengeye gerçekten kızardım ama gayet aklı başında bir yaş. Evet dönem olarak kötü bir dönemdeyiz ama en azindan abisine, size yakın küçük bir ev tutalım, benimde ayri evim olsun rahat rahat ders çalışıyım diyebilir.
Ilk yorumumda da söylemiştim yenge hem haklı hem haksız. Benim kardeşimde olsa yalnız bırakamam ama en azindan aynı apartman veya yakın bir yerde ev tutar gözetimimde olurdu.
Ne zamana kadar kalacağı belli olmadığı için psikolojik olarak yorabilir insani

Ortada koymamak için üst üste yaşamak gerekmiyor.
Evet aile kaybı zor, yas süreci var. Ama hayat bir yerden sonra devam ediyor. Çünkü etmek zorunda.
Belli bir zaman sonra konu sahibi evine geçebilirdi. Belki 1 sene sonra, kendisini hazır hissettiğinde geçerdi. Abinin evi kapatıp kirayı cebe atması gerekmiyordu. Kardeşini çok düşünüyorsa satsın evi, versin kızın payını. Faiziyle birikim yapar bu kız. Ya da canı ister gider bir araba alır.
Zaten kardeşini çok düşünen onun ne istediğini sorardı.

Ayrıca 21 yaş kendini idare etmek için küçük bir yaş değil. Hele ki paran varsa.
Ben hiç bilmediğim bir şehre okumaya gittiğimde 19 yaşındaydım, yurtta kaldım. 20 yaşında yalnız başıma eve çıktım.
Konu sahibi belki 24-25 yaşında mezun olacak. Belki abi o zaman da ayrı eve çıkmasını istemeyecek. Ne yapsın bu kız, 30-35 yaşında evlenene kadar abisiyle mi yaşasın?
Ya da işe girince eve çıksa şu an yaşayabileceği zorlukların aynısını yaşamayacak mı? Sonuçta bir yerden başlaması lazım ve 21 yaş bunun için uygun bir yaş.

Farkındaysanız yengeden bahsetmedim bile. Konu sahibi bunu kendisi için yapmalı.
Kendisi için bana kalsa da çıksın. Bireysel hayat gibisi yok onu çok yedin bunu az yedin düz oturdun yan baktın derdi olmaz. Ama yengenin surat savatını hiçbir şey haklı çıkarmıyor.

Yorumlara şok oluyorum gerçekten.

Konu sahibi üniversite öğrencisi bir kız, muhtemelen 3.sınıftadır bu sene bitti diyelim bir sene daha var en azından. Onu da geçtim konudaki abi evlenene kadar konu sahibini evden göndermeyecek bir abi figürü belli ki. Eee, bu kız ne zaman evlenecek diye mi bekleyecek bir de yenge? Şunu demeye çalışıyorum babasını kaybetti bir sene bizimle yaşasın, birkaç ay yaşasın falan dense neyse ama ne zamana kadar uzayacağı belli olmayan bir birlikte yaşama söz konusu burada. Bunu kim ister yahu? Şovdan başka bir şey değil. Burada asıp kesenler iki gün sonra rahatsız olmaya başlardı eminim.

Konu sahibi, lafım size değil kesinlikle. Siz de huzurlu bir yuvayı hak ediyorsunuz ve yenge suratı çekmek sizin için de çok zordur. Ben konuda abinizden başka suçlu göremedim. Arkadaşların dediği gibi kira geliri ve maaşı alıyor muhtemelen derdi o yani. Bence siz bastırın ikna edin çıkın bir şekilde o evden. Kimsenin huzuru olmayacak bu şekilde belli ki.
Yenge insan olsa görümceyle birlik olur, kıza da fikrini sorar ayrı ev açısından. Konu sahibinin de kendi evine çıkmak istediğini anlar zaten. Ama yenge insan olmadığı için zaten acısı olan kıza surat savat ediyor. İki kadın birlik olup abiyi bu düşüncesinin yanlış olduğuna ikna edebilecekken, yengeye daha kolay geliyor 21 yaşındaki kıza çatmak. Akıl-fikir.

Evde nefes almasından bile rahatsız olunuyor ama yinede eşinizden çekindiği için o evde kalmaya devam ediyor öyle mi
Yazdıklarınız çok tuhaf gerçekten. Yengeye demediğinizi bırakmıyorsunuz ama bi yandan ekmeğini yemeye de devam ediyorsunuz. Sizinki biraz kılıf olmuş. Hani kendi evinde istemeyip kardeşin üstüne atanlar genelde der ya ‘benim evimde rahat edemez yoksa vallahi gelsin’ diye o hesap :)
Kimse eşinin kardeşiyle anasıyla dedesiyle yaşamak zorunda değil. Abinin üst katından bi daire tutulsun madem hem polis abinin aklı kalmaz koruyup kollar hem yenge ve kardeşin rahat eder. Kirayı da abi kardeş ortaklaşa ödersiniz olur mu? Yoksa yengeyi günah keçisi belleyip etinden sütünden yararlanıp bide arkadasından söylenmek daha mı kolayınıza geliyor
Gerçekten tuhafsınız eşimden çekindiği için değil abim bu konuda katı neden anlamak istemiyorsunuz, gelin evlenmeden önce bunu bilerek geldi diyorum bu kadar zor mu anlamak..

Başınız sağolsun. Yazdıklarınızda haklılık payı çok yüksek fakat burada misafirliğin biteceğine dair bir işaret yok. Bence burada yapılması gereken şey şuydu; kız toparlanana kadar kıza destek olunacak ama bu arada sizin yaptığınız gibi psikolojik destek alıncaktı. Kız kendini toparlayınca da duruma bakılacaktı. Şimdi böyle kızın psikolojisi iyi mi oluyor? Sizin adınıza yazmıyorum yanlış anlamayım ama bazen çözümü çok yanlış yerlerde arıyoruz. Kızın abisi ile kalması hiçbir şeyi çözmüyor ki. Efektif değil.

Tesekkure ederim oncelikle, yazdiklarinizda hemfikirim sizinle. Bu sebeple konunun ilk sayfasinda konu sahibine yasini ve calisip calismadigini sormustum. Abimin evinde kaliyorum cumlesi de bana dogru gelmedi.

Yas sureci zor ama 21 yasindaki biri icin daha zordur biraz merhamet olayi bu duruma getirmezdi diye dusunuyorum. 8 aydan bahsediyoruz. ben 8.ayda iyiyim dedikce hastalik olum haberi ile sil bastan basa donuyordum. Yengenin tavri da bana saglikli gelmedi. Diyorum ya yasamayanin anlamasi cok zor. Allah da kimseye yasatmasin diyorum sadece.

Abinin amacinin destek oldugunu da dusunmuyorum.

Siz kendiniz dediniz abinden kaçmak için evlendim diye
Bende öğrenciydim öğretmenlik okudum atanmayı beklemeden acele evlendim, şimdi çok şükür kurtuldum işim de var, kız kardeşime kapım hep açık her zaman gelir bana , ama temelli abim bırakmıyor, o yüzden bana gelip biraz kalıyor gezip tozuyoruz stres atıyor, beraber güzel şeyler yapıyorz ama ne yazıkki geri dönmek zorunda kalıyor, eşim hiç laf söylemez çünkü bu konuda çok ağladığımı bilir ve o da çok üzülüyor bu duruma

Kaç yaşında üniversite öğrencisi ise yurda yerleştirebilirdiniz aslında?
Ayni şehirde yurda bırakmıyor bu dediginiz daha mantıklı ama yurt konusu, kız kardeşim uyumlu sakın birisi, evde her ise yardım etmeye çalışıyor , abim çok katı yani ona göre bir kız tek başına bir yerde duramaz beni de bırakmadı hiç..

Başınız sağolsun.Çalışıyor musunuz?Çalışabilecek durumdaysanız iş bulmaya bakın.Sonsuza kadar orada kalamazsınız zaten.Gerekirse abinizden borç alıp kendi evinize çıkın ya da ev arkadaşı,apart vs. ayarlamaya çalışın.El evi zordur. Bende sizinle aynı durumdayım,üstelik evin maaşsız hizmetçi-çocuk bakıcısı olmama rağmen ben bile bir an önce buradan kurtulma derdindeyim.Allah yardımcınız olsun.Umarım hayırlı bir kapı açılır sizin için

Yorumlarin bazilarini okudum da resmen dram yaratmişlar. Sanki cocuk yaşta, beş kuruş parasi olmayan kizi sokağa atin, ortada kalsin demisler gibi abarttikça abartmislar yine...
Kadin yetişkin, babadan gelir+ kira geliri var. Kimseni sokaklarda ve ortada kaldigi yok. 🙄

Eşinin kardeşi "gercekten" sokaklarda
kalacakk olsa kimse istememezlik yapmaz, yapmamali zaten.
Kayiplar zordur ilk zamanlar, 3 ay 5 ay 8 ay neyse bir süre yalniz olmamak için kalir ama süresi belirsiz şekilde yaşamak istemeyebilir.
Bir insani sevip evleniyorsun diye yillarca hiç gerek yokken ayni evi paylaşmak zorunda değil herkes.

Gerçekten tuhafsınız eşimden çekindiği için değil abim bu konuda katı neden anlamak istemiyorsunuz, gelin evlenmeden önce bunu bilerek geldi diyorum bu kadar zor mu anlamak..
Yenge belki sizi tanıdıktan sonra rahatsız olmaya başladı, sonradan gördü gerçek yüzünüzü.
Ona da sürekli sen bunları bilerek geldin diyorsanız kadın haklı. Hoş burda konuştuğunuz gibi eminim akraba içinde de konuşuyorsunuzdur ve kadın duyuyordur.
Abim bu konuda katı diyerek yengeyi ezmek kolayınıza geliyor. Çünkü bunun arkasına sığınmazsanız ya evinizde yada cüzdanınızda kardeşinize yer açmak zorunda kalacaksınız.
Sahi cevap vermemişsiniz ortak bütçeyle abinizin alt katına taşıyın görümceyi hem polis adam bişey olsa ilk onun kulağına gider. Ama kirası faturası yemesi içmesi derken çok masraf olur size demi. En iyisi yık abinin üstüne. Yenge baştan kabul etmiş nasılsa bahanen de var

Back
X