Ben sizi anlıyorum. kapana kısılmışsınız resmen. Lakin hiç değilse şurada oturduğunuz yerden düşünürken çıkın o kapandan, sadece zihninizde, bir anlığına çıkın lütfen.
mesele merhamet değil.
mesele yetim kalan bir kızın bir süreliğine, kafasını toplayana kadar abisiyle kalması da değil.
Mesele adamın birinin güya kardeşine sahip çıkarak onu da karısını da zor bir hayata mahkum etmesi. kimsenin de gıkını çıkaramaması.
anne-baba yok onu anladım da belli ki uzun zamandır yok anne-baba. (allah rahmet etsin). Belli ki abinizin evinden çıkış evlenerek oluyor. Abiniz himaye görevini bir başka hemcinsine devredecek yani...
burada çözüm de kız kardeşinizi yanınıza alarak "kurtarmanız" da değil. kız kardeşiniz 20+ yaşında, yakın zamanda eline ekmeğini alacak bir genç kadın. ama nerede yaşayacağına karar veremiyor. Abi bey karısına kendi evinde söz hakkı tanımıyor.
bu düzeni kıramayacağınızı anlıyorum. Sadece "merhametsiz" olan yenge değil, o da bu düzenin mağduru diyorum. Bir şekilde eşiniz de size mağduriyeti yaşatırsa, sizin de benzer şeyler yaşayacağınız bir olayın mağduru... mağdurlar erkek kişisine ses edemeyince birbirine düşüyorlar işte.