Abimle ortaklığın sonu eşim işsiz kaldı! :(

MeLoDi

LeYLaELaGöZLüBiRÇöLaHuSu!
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
16.067
9
206
İzmir
kaç gündür düşünüyorum yazayım mı diye. ama o kadar bunaldım ki anlatmaya karar verdim. :çok üzgünüm:
daha öncede konu açmıştım. kısaca anlatayım.
eşim bayan kuaförü. geçen yaz işten çıkarılmıştı. 1.5 ay iş aradı ve bulamadı. abim bir yer açalım kendi işimiz olsun demişti. devredilen bir dükkanı alıp içindeki eşyalar yenilendi. bunların parasını abim verdi. eşimin birikimi olmadığı için para koyamadı abim de bunu kabul etti. masraflar çıktıktan sonra kalan para paylaşılacaktı. buraya kadar herşey normal gitti.
yeni bir işin oturması müşteri tutması uzun zaman alıyor. eşim bunu en başından abime söyledi ve abim sesini çıkarmadı. geçirdiğimiz yaz işler kötü gitti. dükkanın kirası bile çıkmadı ve ellerine para geçmedi neredeyse.
tabi bu durum abimin hoşuna gitmedi. kendi kendine şüphelendi. acaba dükkan para kazandırıyor eşim kendine mi alıyor diye düşündü. bunu nerden biliyorsun derseniz yeğenim eşimle çalışıyordu. ilk başta o da böyle düşünmüş eşimin para aldığını sanıyordu. babasının böyle düşündüğünü söylemiş eşime. hatta hesap ödenirken yeğenim kasaya gelip bakıyordu. eşim bunu duyunca işi bırakmaya kalktı ben durdurdum. abim bunu senin yüzüne söylemedi belki yeğenim ağzını arıyor abimle konuş dedim.
oturup konuşmuşlar ben sana güveniyorum demiş ve konu kapandı.
sonra abimin eşi dükkana gelip saçlarını yaptırmaya başladı. bu arada yengem annemle ve benimle konuşmuyor. sebebi benim abim onun ailesiyle konuşmaması. ama eşimin yanına her geldiğinde dükkan benim demeye başlamış. daha önce bir olay yaşandı bunun sonrasında da aynı kelimeyi kullandı eşim eşyalarını topladı abimi çağırdı ve anahtarı vermek istedi. abim gelip eşimle konuşup ikna etti ve eşim kaldı. ama abime eğer bir daha yengem ya da sen bu dükkan benim derseniz anahtarı atar giderim demiş.
cumartesi günü iş çıkışı eşimin yanına uğradım. abimin eşi geldi. benim saçlarım boyanacak dedi. eşim boyaları hazırlamak için kalktı. bende gerginlik olmasın diye mutfağa bulaşıkları yıkamaya girdim sonra gidecektim. eşim boyayı yeğenim sürsün dedi. o da hayır sen sür dedi. eşim çocuk artık öğrensin müşteriye hizmet verecek dedi. eşi benim saçım kıymetli sürdüremem dedi. eşimde hayır o sürecek deyince ne oluyor ya ne bu artistik hareketler karının yanında bana dedi. sen süreceksin burası benim dükkanım dedi. eşim senin dükkanın öylemi al anahtarlarını dedi yeğenime al abim anahtarı diye attı. Bize defol buradan diye kovdu. sonra abimi aradı saçlarımı boyamıyor yüzüme anahtarı attı diye şikayet etti. hemen eşyalarımızı toparladık ve çıktık.
Akşam abim aradı olayı anlattım. Bir daha dönmez değil mi dedi dönmez dedim. Hayırlısı olsun dedi. Ertesi gün gece 11.30 da geldi. Eşimde olan parayı istedi. İlk başta vermek istemedi eşin beni kovdu ödemeleri o düşünsün dedi. Abim ısrar edince verdi. Kabahat sende beni çağırsaydın dedi eşimde çok sinirliydim kalsaydım eşine zarar verirdim sana saygımdan çekip gittim dedi. Kalsaydı o sinirle kötü şeyler olurdu. Dün annemdeyken abim geldi. Kafasına takmış sen ne demek istedin dün diye. Beni tehdit mi ediyorsun demiş. Olaya bakın nerdeyse kan davasına dönecek. Sonra konuştular. Eşim bana anlattı. Abinle görüşmek istemiyorum dedi. En iyisi bu dedim. Ama cumartesinden beri çok gergin ve uyku uyuyamıyor doğru düzgün. Diyeceksiniz neden ortak oldunuz denize düşen yılana sarılır. Şimdi işsiz ve beş kuruşsuz kaldı. Başta ortaklık işine karşı çıkmadığım için çok pişmanım ama böyle olacağını bilemedim.
senağlama

Hayırlı olsun..
Aile ile ortaklık yapmak çok zor,iyi bilirim..benneyaptımki
Bence en güzeli; eşiniz girsin bir kuaförün yanına çalışsın..

Canım oncelıkle allah yardımcınız olsun.unutma bır kapı kapanırsa dıgerı acılır,rabbım acar.ama bılırım.esımle kaynım da ortaktı.kaynım calısmadan paranın yarısını alıyordu.esım dayanamadı 3 kurus alıp ortaklıktan ayrılmak zorunda kaldı.enıyısı akrabayla ortak ıs yapmayacaksın.bu bıze ders oldu...

Aileden biri ya da elle asla ama asla ortaklık yapılmaz.Bunu bilir,bunu söylerim.Artık olan olmuş,eşiniz ya kendine iş açacak ya da başka bir yere girecek.:sinifsinif:

eşim 36 yaşında ve izmirde kuaförler bu yaşta eleman çalıştırmak istemiyor. onların istediği çırak askerden yeni gelmiş kalfa. kendileri eğitmek istiyor. eşim tecrübeli ve istanbul da yetişmiş biri.
1.5 ay iş bulamadı. abimde bu nedenle bu yeri açtı.

evet aile ile ortak olunmaz mecbur kaldık çaremiz yoktu.ama abim başta burayı açarken demişti ki burayı seni düşünerek açıyorum. senin eşin çalışsın bak kimse almıyor işe boşta kaldı. ama şimdi karısını tutuyor ve suçlu eşim oldu

Melodı arkadasım acaba esın fabrıkada ıs bulamazmı.benımde esım erkek berberı aynı zamanda bılgısayarcı,a dan z ye tamır eder.ama suanda fabrıkada calısıyor.mecburen.senın esınde boyle bır yol denese...

Akraba ile yicen içcen iş yapmıcan derdi anneciğim:sinifsinif:
Durumunuza çok üzüldüm hakkınızda hayırlısı olsun:teselli:

mesleğini çok seviyor. aşık bile diyebilirim. eve geç bile kalsa hiç şikayet etmez. bu yaştan sonra yapabilir miyim diyor. bunu daha önce söyledim eşime. şu an müşterileri için arkadaşlarının salonunu kullnacak. bayram için randevuları var.
abimin karısı o kadar kompleksli bir insanki dükkana eşimi sormaya gelen müşterilere burası benim dükkanım o bizim yanımızda elemandı eşimle anlaşamadı işten çıkardı diyormuş. halbuki çoğu müşterimiz abimle ortak olduğunu biliyor.

Hazımsız biriymiş demek eşi ve sizi aklınca daha aşağıda görüyor sanırım.Konuşmayın bence onla.:dilcikar:

BoŞver cnm bosver.benımde eltım aynısı.belkıde kardestırler....bu kadın da esımle kardesının arasını bozdu.burnu havada bır tıp...onemseme bosver.allah bılmıyormu sankı...

eşiminde tek pişman olduğu konu bu. abimin karısı dükkan benim diyor ama orası için hiçbirşey yapmazken ben her gittiğimde tuvalet, mutfak temizliğini yaptım. bütün havluları aldım evde yıkadım. üstelik deterjan ve yumoşu kendimden kullandım. aman temiz olsun insanlara mahcup olmayalım diye.
içtiğ çayın bile bulaşığını ortada bırakıp giden bir insan.

akraba ıle yapılan ıslerle baskasına rahatlıkla soyleyebılecegın seyler soylenemıyor maalesef
hemen farklı noktalara cekılerek gergınlık olusuyor
hele de ısın ıcıne hanımların gergınlıgı gırdıyse ıs ıcınden cıkılmaz hale gelıyor

tecrubeyle sabıttır
babam yıllarca amcamlarla ortak ıs yaptı
ıs yerınde kendı aralarında hıc bır sorun yokken hanımların kendı aralarında konusmalarıyla ısyerındekı durumlar degısebılıyordu maalesef

esınız su an bosta kalmıs olabılır ama bu sekılde olması demek kı daha hayırlıydı
ınsa allah en kısa zamanda gonlune gore ıs bulur

Canım sana tavsıyem abındır gorus yada sen bılırsın gorusmeyın.bız gorusmuyoruz altlı ustlu oturdugumuz halde.vallaha cokta rahatız.kafamız rahat.ama o kadınıda umursayıp guzel canını sıkma.degmez...

aşağılık kompleksi olan bir insan. abim dahil hepimiz onun yanında basitiz. onu insan yerine koymuyorum ama abimin yaptığı da az değil ki. eşimi düşünmeden bütün parayı aldı. şimdi 2 gündür iş buldun mu diye sorup duruyor. iş bulunca dükkanın vergi borcunu ödetecek galiba.
eşim için üzülüyorum ve ben mahcubum ona karşı. abim diye güvendiği insanın yaptığına bakın. 1 sene boyunca doğru düzgün para kazanamadı. emeğinin hiçbir değeri yok.

görüşmezsem hiçbir kaybım olmaz. ama abi işte. eşim ilk başta dükkanı sen aç benim adıma olsun. ben sana ödeyeyim yavaş yavaş demişti. abim kabul etmedi.

Canım benım eltım de esıme kufrettı.3 aylık gelın o....cocugu dedı esıme.esımde vurmamak ıcın kendını zor tuttu.kaynımı cagırdı esım bu sefer gelın hanım abın anneme va bana kufrettı demıs eltım.kaynım da benı kotuledı.ıste ben coook sınsıymısım herkes neyın noldugunu bılıyomus falan.yanı kısacası karısının oyununa gelıp abısıne soledıgı laflara bak.esımde restı cektı.gorusmuyoruz.sende hıc mahcup olma.ısteyerek de yapmadın ya.esın debunu bılır zaten.vergı falan da odemeyın ayrıca...hıc uzulme...

Okudum Melodicim.Yani ben insanları anlamıyorum,neden böyle ortamları yaratıyorlar...Yok benim yok senin.Benim dükkanım demesi eltinin filan.Çok tuhaf açıkçası.3-5 yaşındaki evcilik oynayan bir çocuk gibi.İşte hep bu mutsuzluklar birilerinin egoları yüzünden!Hep egolar yüzünden mutsuzuz.Eşin şuanda gerçekten yılmış durumdadır.Para kazanamamak biraz kötü tabi.Belki de eşşin şuan kendine düşeni yapamadığı için ,örneğin para kazanamadığı için kendine çok kızgındır...Ama herşeyde bir hayır var demek en doğrusu sanırım...

tek tesellimiz vardır bir hayır demek. vergileri ödemeyi düşünmüyoruz. onu kovarken düşüneceklerdi.
para kazanamadığı için kendine kızgın ama onun isteyerek yaptığı birşey değil. elinden geleni yapıyor ama sonuç bu oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…