Abimle ortaklığın sonu eşim işsiz kaldı! :(

canım okudum yadıklarını bence böylesi en hayırlısı olmuş. abinin eşi gerçekten kompleksli biriymiş. kişiliği oturmamış abininde eşini tutması yanlış olmuş ama abi işte atsan atılmaz satsan satılmaz. üzüldüm gerçekten yaşadıklarına zor bir durum. ama kendini suçlama sakın böyle olacağını nasıl bilecektin. şimdi eşinle birbirinize destek olma zamanı ama en çok iş sana düşüyo malesef.çünkü erkekler guru meselesi yapıp bizden daha çok etkileniyorlar bu olaylardan. eşin işini çok seviyormuş ama onu başka yönlerde de iş aramaya ikna etmeye çalış eğer kuaförlükte bulamazsa. içini ferah tut ve hep iyi düşün canım. er geç eşin de sende rahata kavuşursunuz umarım ve o yengen de çatır çatır çatlaarrrrrrr :Saruboceq:

sağolun arkadaşlar. el araya girdimi olmuyor ama hata abimde eşinin huyunu biliyor eşime gönderip saçlarını yaptır demeyecekti. o gelmeden hiçbir sorun yoktu. abimin hatası karısına sen nasıl onu işten kovarsın senin orayla ne ilgin var deseydi bunlar yaşanmazdı. orada yakın çevrede bulunan müşteriler çok üzüldü. ve tepkilerine çok şaşırdım. o kadar sevmişler ki eşimi sanki aileden biri gitti diyorlar. ama kendileri kaybetti. 2 seçenek var. ya bir kalfa alcaklar ya da yok pahasına devrolacak. abim bu kadar zarar girerken karısına tel laf etmiyor :(

Okurken içime fenalık geldi doğrusu.
Oldum olası ortaklıktan, özellikle de aile içi ortaklıktan korkmuşumdur. Yabancı olursa bir derece, muhabbeti kesersin olur biter. Ancak akraba olunca işler değişiyor. Kesip atamıyorsun, için içini yiyor.
Bu durumda sana akıl vermek çok mümkün değil. Söz konusu olan senin ağabeyin ve bence araya eşler girmemiş olsa daha kolay çözülürdü. Ben tatlıya bağlanmasını ümit ediyorum. Siz de çok fevri davranmayın. Umarım ağabeyin de yaptığı hatanın farkına varır ve mutlu sona ulaşırsınız.
Sadece sonradan pişmanlık duyacağınız söz ve hareketlerden kaçınmanızı öneriyorum. Kırılan kalpler kolay onarılamıyor çünkü...

çok üzüldüm canım inşallah eşin bir an önce iş bulur.allah bir kapıyı kapatırsa birini açar. haklıyı haksızı görür rabbim.

anuşka cım araya eşler girmedi. yani ben abimin karısı için tek kelime etmedim. dükkana geldiğinde kalkıp mutfağa girdim bulaşık yıkamaya. ama kompleksli bir insan olduğu için bunlar oluyor.
hazmedemediği şey benim eşim para koyamadı. abim bunu kabul etti. ama karısı eşim para koymadan geldi hazır iş sahibi oldu diye bunu kabullenemedi. bunu kendi kızından öğrendim. ama orayı tek başına işleten benim eşimdi.
tatlıya bağlanacağını sanmıyorum. çünkü abimde de hata var. onun tek derdi para kazanmak. öyle olmasıydı eşimdeki parayı son kuruşuna kadar alıp bizi 5 kuruşsuz bırakmazdı.
ben kardeşiyim bunlar ne yapar ne yer içer asla düşünmez. ben çalışıyorum. asgari ücret alıyorum o da ev kirası elektrik su taksit anca yetiyor.
çok pişman olduk ortak olduğumuza. ama abim bana burayı seni düşündüğüm için açıyorum demişti. lafta kaldı. :(

sağol simaycım ama artık bu alanda iş bulması çok zor. paramız olsa kendi yerimizi açardık.
eşimin çok zoruna gidiyor işsiz kalmak.

Sabırlı biriymiş eşin, taktir ettim, başkası olsa çoktan yolmuştu saçını başını o kadının. terbiyesiz, kıt akıllı, görgüsüz:mymeka: Para var diye kendilerini bir mok zannedenlere sinir oluyorum:kızgın:

Hakkınızda hayırlısı olsun Melodi, gün doğmadan neler doğar, başka bir yere girse dahi çok az para verirler, işin sahibi değilsen yok parasına çalıştırıyorlar kuaförler.:delphin:, gerçi yılların kuaförü, tecrübeli, belki bulabilir güzel bir iş.Kalifiye eleman bulmak zor çünkü.

eşim sabırlı değil aslında. benim orada olmam onu durdurdu. sinirlendimi gözü birşey görmez. onu bir güzel döverdi ama olay kan davasına dönerdi bu sefer. eşime dedim hiç gerek yok. allahın tokadını yer aklı başına gelir. kensi salaklığı yüzünden kendi işini batırdı. bir dünya borcu var. her an haciz gelir korkusunda. işini eline yüzüne bulaştırmakta üstüne yok.
eşim beni işe bırakıyor ve dükkanın önünden geçiyoruz ve dükkan kapalı. zarardalar yani. tam da bayram üzeri.
valla burada öyle tecrübeli elemana değil yaşına bakıyorlar. tecrübeli olması ona + sağlıyor ama bu sefer iş sahibi bunu kaldıramıyor. düşünsene kendi iş yerinde senden daha iyi elemanın var. böyle olunca işten çıkarıyorlar. bir kaç kez taşadık bunu. çok tuhaf ama gerçek. şimdilik arkadaşlarının yanında takılacak. kendi müşterileri için.

eşim sabırlı değil aslında. benim orada olmam onu durdurdu. sinirlendimi gözü birşey görmez. onu bir güzel döverdi ama olay kan davasına dönerdi bu sefer. eşime dedim hiç gerek yok. allahın tokadını yer aklı başına gelir. kensi salaklığı yüzünden kendi işini batırdı. bir dünya borcu var. her an haciz gelir korkusunda. işini eline yüzüne bulaştırmakta üstüne yok.
eşim beni işe bırakıyor ve dükkanın önünden geçiyoruz ve dükkan kapalı. zarardalar yani. tam da bayram üzeri.
valla burada öyle tecrübeli elemana değil yaşına bakıyorlar. tecrübeli olması ona + sağlıyor ama bu sefer iş sahibi bunu kaldıramıyor. düşünsene kendi iş yerinde senden daha iyi elemanın var. böyle olunca işten çıkarıyorlar. bir kaç kez taşadık bunu. çok tuhaf ama gerçek. şimdilik arkadaşlarının yanında takılacak. kendi müşterileri için.

bir işe kadın karışırsa böyle olur
abinizin eşi sınır biraz aşmış
emin olun böylesi daha hayırlı olmuştur sizin için
inşallah kendi işyeriniz açarsınız

inşallah canım. ama şu an imkansız.
kaçgün oldu abim araryıp sormuyor naptınız ihtiyacınız var mı diye.
cebimizdeki parayı son kuruşuna kadar alan insandan ne beklenir ki?
aç veya tok olmamaız umrunda değil.
ama zamanında eşim ona bir iyilik yaptı onun bile hatırı yok. çok yazık.

bilirim canım bilirim akrabayla iş yapılmaz :umursamaz:

çok haklısınız arkadaşlar ama işte denize düşen yılana sarılır derler ya.
çaresizlikten mecbur kaldık. eşim 1.5 ay işsiz kalınca borçlar birikti zorda kaldık.
keşke aç kalydık da ortak olamayaydık.

içimi döküp rahatlamak yazmak istiyorum konunun devamı olarak.
çünkü tek rahatladığım yer burası.
çok doluyum hem de çok. ve son zamanlarda çok sinirliyim. ve bu sinirimi de eşime yansıtıyorum istemeden. bugün sakinleştirici almaya başladım.
abim o günden beri birkez aradı o da sitem etmek için. bayramda neden aramamışım. kontürüm yoktu dedim. hiç demiyor abim birşeye ihtiyacın var mı diye. ama anneme gidip eşimi suçlamayı biliyor. annem arada kalmış durumda. annem bize inanıyor ama abimin söyledikleri de canını sıkıyor. dün annemdeydik konuyu hiç açmadım.
annem durumumuzu biliyor şu an eşim arkadaşının yanında müşterisi gelirse iş yapıyor. annem kızım al şu parayı harcarsın demedi bugüne kadar. key ödemeleri var. onu alınca benim payımı verirsin dedim. veremezmiş. kat mülkiyeti çıkarması gerekiyormuş. para lazımmış. abim de istemiş paradan. annem vermiyeceğini söylemiş. çizmeye ihtiyacım var annem ben alayım sana ddi. dün sordum ben kinaye söyledim diyor. sen çalışıyorsun başında kocan var diyor. yani benden birşey bekleme.
eşimin annesi para gönderecekti ama son anda bahane ile o da vazgeçti.
anladım ki zor anlarda ya da düştüğünde bir tekme de sen yiyorsun hem de en yakınların tarafından.
ama ben kararlıyım yıkılmayacağım.

eskilerin her lafı doğru ya
akrabayla iş yapmayacaksın.
umarım eşin en kısa zamanda
işe girer.

içimi döküp rahatlamak yazmak istiyorum konunun devamı olarak.
çünkü tek rahatladığım yer burası.
çok doluyum hem de çok. ve son zamanlarda çok sinirliyim. ve bu sinirimi de eşime yansıtıyorum istemeden. bugün sakinleştirici almaya başladım.
abim o günden beri birkez aradı o da sitem etmek için. bayramda neden aramamışım. kontürüm yoktu dedim. hiç demiyor abim birşeye ihtiyacın var mı diye. ama anneme gidip eşimi suçlamayı biliyor. annem arada kalmış durumda. annem bize inanıyor ama abimin söyledikleri de canını sıkıyor. dün annemdeydik konuyu hiç açmadım.
annem durumumuzu biliyor şu an eşim arkadaşının yanında müşterisi gelirse iş yapıyor. annem kızım al şu parayı harcarsın demedi bugüne kadar. key ödemeleri var. onu alınca benim payımı verirsin dedim. veremezmiş. kat mülkiyeti çıkarması gerekiyormuş. para lazımmış. abim de istemiş paradan. annem vermiyeceğini söylemiş. çizmeye ihtiyacım var annem ben alayım sana ddi. dün sordum ben kinaye söyledim diyor. sen çalışıyorsun başında kocan var diyor. yani benden birşey bekleme.
eşimin annesi para gönderecekti ama son anda bahane ile o da vazgeçti.
anladım ki zor anlarda ya da düştüğünde bir tekme de sen yiyorsun hem de en yakınların tarafından.
ama ben kararlıyım yıkılmayacağım.

Offff canım yaa seni okadar iyi anlıyorumkiii...Yazdıklarında eski günlerime gittim..
Bizde eşimin abisi yüzünden neler yaşadık...hemde kaç yılımıza mal oldu ödeyene kadar Maddi manevi neler götürdü bizden bi bilsen...
Düşene bir tekme de başka güvendiğin insanlar atıyor gerçekten...Bizde anladık ama geç anladık o kötü ...
Maddi olmasada manevi zarar gördünüz siz... ama buda bize bi ders oldu deyin geçin...Ortak iş akıl işi değil...Umarım eşin iyi bir yerde iş bulur .Sakın duyduğunuz laflardan sözlerden eşinle kavga etmeyin dahada bağlanın birbirinize hepsini aşacaksınız eminim...

Back
X