Abimle ortaklığın sonu eşim işsiz kaldı! :(

Benim saç boyası için her ay gittiğim kuaförüm mahalle arasında, yanında çalışan elemanı yok her işi kendisi yapıyor iki koltuğu 2 fön makinası ve diğer boya malzemeleri var saç kesiyor boyuyor fön çekiyor ve çeşitli semtlerden gelen belli müşterileri var ve işini çok iyi yapıyor yani demek istediğim her şey kuaförün ustalığında bitiyor dükkan çok lüks değil ama temiz dolayısıyla fiyatları da uçuk değil bu da tercih sebebi tabii, eşin de bu şekilde mahalle arasında bir dükkan açsa az çok müşteri potansiyeli de vardır akmasa da damlar hesabı hiç olmazsa başkalarının ağız kokusunu çekmezsiniz siniriniz de bozulmaz....

Benim saç boyası için her ay gittiğim kuaförüm mahalle arasında, yanında çalışan elemanı yok her işi kendisi yapıyor iki koltuğu 2 fön makinası ve diğer boya malzemeleri var saç kesiyor boyuyor fön çekiyor ve çeşitli semtlerden gelen belli müşterileri var ve işini çok iyi yapıyor yani demek istediğim her şey kuaförün ustalığında bitiyor dükkan çok lüks değil ama temiz dolayısıyla fiyatları da uçuk değil bu da tercih sebebi tabii, eşin de bu şekilde mahalle arasında bir dükkan açsa az çok müşteri potansiyeli de vardır akmasa da damlar hesabı hiç olmazsa başkalarının ağız kokusunu çekmezsiniz siniriniz de bozulmaz....

canım bizimde salonumuz 3 koltuklu mütevazi temiz cadda üstü bir yerdi. eşimde tek başına her işi yapıyordu. yeğenim de işi öğrenmek için geliyordu oraya. biz devralalım diye düşünüyruz. ama şu zamanda kredi çekmek gerçekten risk bizim için. ben asgari ücretle çalışıyorum. işler iyi gitmezse kredi borcu kira elektirk su vb. altından kalkamayız.
müşteri potansiyeli var ama dükkan kiraları çok orada. ve şu aralar inanılmaz bir durgunluk var. iş arıyoruz ama haftada 100 tl ye çalışacak yardımcı kalfa arıyorlar.

Canim simdi esinin issiz kalmasini öncelikle abine yüklememen gerekir cünki zaten daha öncesinden issizmis. Sanssiz bir deneme olmus ama söyle düsünün, pek birsey kayip etmemissiniz. Bu arada kusura bakma ama abinin karisi cok küstah, gecimsiz kendini birsey sanan biriymis. Abine kizmana gerek yok o kadinla evli olmakla cezasini kat kat cekiyordur bence!

Sahsen ben esinin yerinde olsaydim hicte o kadina pabuc birakmazdim. Gitmekle tamda onun istedigini yerine getirmissiniz sevindirmissiniz onu. Ben olsam gicikligina tam tersi dükkani sahiplenirdim.

üstelik abinin esinin söylediklerine hemen degilde, daha sonra tepki vermesi karisinin onu dolurdugundan ileri geliyor bence. Abin gözünü acsa fena olmaz aslinda...

Allah yardimciniz olsun demek ki o dükkanda kismetiniz bukadar mis insallah esin cok daha hayirli bir is bulur!

canım bizimde salonumuz 3 koltuklu mütevazi temiz cadda üstü bir yerdi. eşimde tek başına her işi yapıyordu. yeğenim de işi öğrenmek için geliyordu oraya. biz devralalım diye düşünüyruz. ama şu zamanda kredi çekmek gerçekten risk bizim için. ben asgari ücretle çalışıyorum. işler iyi gitmezse kredi borcu kira elektirk su vb. altından kalkamayız.
müşteri potansiyeli var ama dükkan kiraları çok orada. ve şu aralar inanılmaz bir durgunluk var. iş arıyoruz ama haftada 100 tl ye çalışacak yardımcı kalfa arıyorlar.

Issiz olunca türkiyede kredi alinabiliyor mu?

Sakin sakin kredi cekmeye kalkmayin derim ben. belki isler iyi gider diye kredi cekmek hic mantikli degil birde islerin iyi gitmedigini düsün ki sen kendin söylüyorsun zaten iyi gitmedigini krediyi nasil ödeyeceksiniz asgari ücretten geciminizi mi saglayacaksiniz yoksa krediyi mi ödeyeceksiniz. Sakin arkadasim böyle riskli ihtimalleri aklinin ucundan bile gecirme er gec pisman olursun.

evet issiz kalmak cok zordur.iyi bilirim aylarca is aradigimi.
abinizle siz konussaniz esinizle arasini yapsaniz?
tekrar dukkani ele alsaniz.

chocolate cim ben çalıştığım için krediyi ben alacaktım. ama dediğin gibi riskli.
dediğin gibi maaşım iyi olsa hiç düşünmezdim.
abimin eşi çok fena bir insan. kendi işimizi mafetti.
ferhatınşiriniyimben canım eşimin oaraya tekrar dönmesi imkansız denecek kadar zor. söyledim istemiyor eşim.

yeni gördum melodi kusura bakma ben kuaför salonu sahıbıyım bornovada esin iş buldumu....

Melodi cnm iş teklif etmek değildi amacım bir tandığım var kuaför salonuna ortak arıyor ondan sordum.........

Back
X