- 17 Aralık 2015
- 27.097
- 49.537
- 598
- Konu Sahibi pportakall
abiniz dersaneye gidecek bir kardeş degil
gelsinde işimi görsün kardeşim hayali kurmuş.
gelsinde işimi görsün kardeşim hayali kurmuş.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O zaman sınava kadar sabır.Baba evi daha cok iskence
24 yaşındayım ergenliği kalmadı ki. Abime yardım etmiyorum o bana yardım ediyor. Ve sürekli beni elestiriyor. Bir insan birine iyiliğinden dolayı beyinsiz sen ne anlarsın demez.Abinizin evi işkence
Babanızın evi abinizinkinden daha işkence olduğunu söylüyorsunuz
Yani burda bir çözüm yolu göremiyorum
E size başka eve çıkın falan mı diyelim ?
Siz abartıyor olabilir misiniz?
Abinize yardım edince ne olacak ki ?
Bu sorunlardan hepimiz geçtik belki de size iyi söylenen şeyleri ergenlikten dolayı yanlış anlıyor olabilir misiniz yaşınız kaç ?
Anlamaz ki. Ya psikoljik şiddet uygular ya fiziksel ya da o zaman annemlerin yanına dön der. Birkac kere diyecek oldum abi sen de sunu yap diye "Ben abiyim" dedi sertçe.Bence bunu iyi yönünden bak aslında bu yaşadığın hayat deneyimi olduğuna kendini teselli et ve bu doğrultuda hayatını planla niye mi? İler ki hayatında mutlaka evlilik olacak, düşün erkek kardeşin gibi biri olmaması için,
Epey bir tecrübe edindin ona göre evleneceğin adamı seçersin
,erkek kardeşine gelince onunlada sana sürekli emir yağdırmakta haksız olduğunu söyle ki evlendiğinde epey sıkıntı yaşayacağını söyle, paylaşmaya hazır olmadığını ve elin kızını mutsuz edeceğini
Bunun kendisi fark edip karekterini değiştirmesi gerektiğini söyle bunun bilincinde olması gerektiğini, bazı ev işlerine kendisinde katkısı olması gerektiğini, onun bu bilinçte olması gerektiğini
Konuşulmuyor ki keske konusulsa. Yapmıyor ben varken annemler de o yapmasın sen yap diyorlar bana. Geçimsiz olmak icin ortada iletisim olması gerekiyor benimle iletisim kurmuyor kimse ben kurmaya çalışınca da olumsuz geri dönüsler alıyorum. Hakaret,bağırma gibi. Küçüklükten gelen bir sindirilmişlik var üzerimde aileme karşı yani sesimi çıkartamıyorum. Annemi de azarlamadım hiç bu yaşıma kadar ama biraz kendini düsünmeli insan tanıdıklarımız var burada köylü pazarları kuruluyor hem hijnyenik hem lezzetli olduklarını söylüyor kendileri sırf iş olsun diye sadece salça değil meyve suları,menemenler,turşular, patlıcanlar,zeytinler,konserveler vs..çoğu da tüketilemediği için çöpe gidiyorAbinle konuşup ev işlerini ortak yapmayı teklif edebilirsin. Senden öncede ya kendisi yapıyordu yada yardımcı alıyordu. Derslerine odaklanmakta zorlandığını söyle mesela. Tartışarak değil konuşarak çözmeye çalış.
Annenin söylediği söz bence sana hakaret içeren bir cümle değil. Tam tersine abini eleştiren bir cümle bence. Kardeşinden fazla şikayet eden birine olması gereken bir cevap. Yazdıklarınız fazlasıyla alıngan ve birazda geçimsiz bir yapınız olduğu izlenimi veriyor.
Bazı sorunları çözmek için birazda kendimizi eleştirmemiz gerekiyor ki hatalarımızı görebilelim.
Maddi durumum elvermesine rağmen bende kışlık domatesimide, turşumuda kendim yaparım. Hatta elimden gelse sebzelerimi eker, yumurtayı bile en doğalından kendim elde etmeye çalışırdım. Çok sevdiğim ailemin, raf ömrü uzasın diye kimyasala bulanan gıdaları tüketmesine içim el vermez. Annenizde böyle düşünüp tabure üzerinde bile kışlık domatesini doğramış ama karşılığında azarınızı işitmiş birde. Sonra da ben çok uyumluyumdur aslında vs vs
Evet maalesef tek kız çocuğu benim. Bilmiyorum ne istiyorlar ama bir birey olmama izin vermiyorlar. Erkek kardeşlerime de tam tersi sınırsız imtiyaz. Onlara düşkünler.@Karamellasepeti evin tek kız çocuğu siz misiniz? Anlatımdan sanki öyle anladım ve yine anladığım kadarıyla ebeveynlerinizde erkek çocuk düşkünlüğü var, kız olmanız nedeniyle evlenip gidecek bir kaşık düşmanı görülüyorsunuz gibi geldi.
Sorununuzu nasil cozersiniz bilmiyorum ama bu domates isini cok abartmissiniz. Esimle benim maddi durumumuz cok sukur baskasinin yaptigi domates konservesini almaya yeter. Ama biz her yil kendimiz yapiyoruz. Bu yil 9 aylik hamileyken esim, ben ablam, yegenim, enistem hep beraber yaptik. Tursumu da kendim yapmayi tercih ediyorum. Cunku boylesi daha cok hosuma gidiyor. Elimden gelse baska seyleri de yaparim. Insanlar bunu sadece maddiyattan yapmiyor. Ne yedigini bilmek icin, zevk icin falan da yapiyor. Annenize bu konuda gereksiz yuklenmissiniz.24 yaşındayım ergenliği kalmadı ki. Abime yardım etmiyorum o bana yardım ediyor. Ve sürekli beni elestiriyor. Bir insan birine iyiliğinden dolayı beyinsiz sen ne anlarsın demez.
Anlamaz ki. Ya psikoljik şiddet uygular ya fiziksel ya da o zaman annemlerin yanına dön der. Birkac kere diyecek oldum abi sen de sunu yap diye "Ben abiyim" dedi sertçe.
Konuşulmuyor ki keske konusulsa. Yapmıyor ben varken annemler de o yapmasın sen yap diyorlar bana. Geçimsiz olmak icin ortada iletisim olması gerekiyor benimle iletisim kurmuyor kimse ben kurmaya çalışınca da olumsuz geri dönüsler alıyorum. Hakaret,bağırma gibi. Küçüklükten gelen bir sindirilmişlik var üzerimde aileme karşı yani sesimi çıkartamıyorum. Annemi de azarlamadım hiç bu yaşıma kadar ama biraz kendini düsünmeli insan tanıdıklarımız var burada köylü pazarları kuruluyor hem hijnyenik hem lezzetli olduklarını söylüyor kendileri sırf iş olsun diye sadece salça değil meyve suları,menemenler,turşular, patlıcanlar,zeytinler,konserveler vs..çoğu da tüketilemediği için çöpe gidiyor
Yaklasık 20 kasa domates tek tek yıkanıp sapları ayrılıyor leğenlere ufakça doğranıyor. Sonra bidonlara doldurulup sıktırılıyor. Kimisi salça kimisi sos oluyor. Kpss icin gidiyorum dershaneye.Domates sosu yapmak ne demek? Anlamadigim icin soruyorum
Abinize de ailenize de cok kizdim , 24 yasindasiniz ne dershanesine gidiyorsunuz?
Yüklenmedim ağzımı açmıyorum demenin nesini anlayamadınız ? Siz gencsiniz sağlığınoz elveriyor kendi tercihiniz için yapıyorsunuz esiniz akrabalariniz kendi tercihleriyle size yardım ediyor. 55 yaşında hareketsiz sırt bel ağrıları olan biri icin kasalarca domatesten,sos,salça,menemen yapmak ve zeytin,tursu kurmak mantıklı değil.Sorununuzu nasil cozersiniz bilmiyorum ama bu domates isini cok abartmissiniz. Esimle benim maddi durumumuz cok sukur baskasinin yaptigi domates konservesini almaya yeter. Ama biz her yil kendimiz yapiyoruz. Bu yil 9 aylik hamileyken esim, ben ablam, yegenim, enistem hep beraber yaptik. Tursumu da kendim yapmayi tercih ediyorum. Cunku boylesi daha cok hosuma gidiyor. Elimden gelse baska seyleri de yaparim. Insanlar bunu sadece maddiyattan yapmiyor. Ne yedigini bilmek icin, zevk icin falan da yapiyor. Annenize bu konuda gereksiz yuklenmissiniz.
Yaklasık 20 kasa domates tek tek yıkanıp sapları ayrılıyor leğenlere ufakça doğranıyor. Sonra bidonlara doldurulup sıktırılıyor. Kimisi salça kimisi sos oluyor. Kpss icin gidiyorum dershaneye.
Yüklenmedim ağzımı açmıyorum demenin nesini anlayamadınız ? Siz gencsiniz sağlığınoz elveriyor kendi tercihiniz için yapıyorsunuz esiniz akrabalariniz kendi tercihleriyle size yardım ediyor. 55 yaşında hareketsiz sırt bel ağrıları olan biri icin kasalarca domatesten,sos,salça,menemen yapmak ve zeytin,tursu kurmak mantıklı değil.
İyi de siz kendiniz zevk alarak yapiyorsunuz , baskasina zorla yaptirmiyorsunuz kiSorununuzu nasil cozersiniz bilmiyorum ama bu domates isini cok abartmissiniz. Esimle benim maddi durumumuz cok sukur baskasinin yaptigi domates konservesini almaya yeter. Ama biz her yil kendimiz yapiyoruz. Bu yil 9 aylik hamileyken esim, ben ablam, yegenim, enistem hep beraber yaptik. Tursumu da kendim yapmayi tercih ediyorum. Cunku boylesi daha cok hosuma gidiyor. Elimden gelse baska seyleri de yaparim. Insanlar bunu sadece maddiyattan yapmiyor. Ne yedigini bilmek icin, zevk icin falan da yapiyor. Annenize bu konuda gereksiz yuklenmissiniz.
Konu sahibi de 24 yasindaymis. Hadi ordan demek yerine annesini elestirip duruyor. 24 yasinda, universiteden mezun bir insan istemedigi bir seyi yapmamali. Annesi yapiyorsa da sadece maddiyat icin yapilan bir seymis gibi kucumsememeli. Bence konu sahibi hakli degil. Istemiyorsa yapmasin. Yapanlari da kucumsemesin.İyi de siz kendiniz zevk alarak yapiyorsunuz , baskasina zorla yaptirmiyorsunuz ki
Beim annem bana dese , hadi ordan der giderim , bana gore de delice bir is, ama zevk alarak yapmak baska bir mevzu , konu sahibi hakli bu konuda