Abiyle yaşamanın işkence olması

Konu sahibi de 24 yasindaymis. Hadi ordan demek yerine annesini elestirip duruyor. 24 yasinda, universiteden mezun bir insan istemedigi bir seyi yapmamali. Annesi yapiyorsa da sadece maddiyat icin yapilan bir seymis gibi kucumsememeli. Bence konu sahibi hakli degil. Istemiyorsa yapmasin. Yapanlari da kucumsemesin.
O zaman siz de kendi istemediğiniz hicbir seyi ne esinize ne ailenize ne es ailesine yapmayın. Küçümsediğimi tam olarak nereden çıkardınız anlayamadım. Haklı olduğunuzu düşündüğünüz için böyle telkinlerde bulunmayın.
Başka bir konuya da yazdım, kendi halinde insanlar her yerde görünmez olur. İşte, okulda, evde vs. Kimse onların sorunları var mı diye düşünmez çünkü ağlamayana meme yok diye bir söz var. Ayrıca evde sesi yüksek çıkan ya da sorun çıkaran insanlarla her zaman daha çok ilgilenilir. Neden mi? Hem sussunlar da sorun çıkarmasınlar diye. Hem de o tipler sürekli benimle ilgilenin diye psikolojik baskı kurar. Sizdeki durum belki bu olabilir. Yani ailen sana değer vermiyor değil, sen idareci ol diyorlar, nazları sana yetiyor. Abine belki güç yetiremiyorlar. Sen de hem ailene hem abine kırgın olduğundan agresifleşiyorsun, bu da onlara senin geçimsiz ve söz dinlemeyen biri olduğunu düşündürüyor. Tavsiyem şu, bu durum değişmez o yüzden sinirlenmek yerine sınırlı diyalog kur ki sinirin zıplamasın. Ayrıca ailenin her birinin seni çok sevdiğini ama sevgi dillerini yanlış gösterdiklerini düşünüyorum. Daha önce de söylemiştim, hoşuna gitmedi. Ülkedeki çoğu kişi böyle zaten, aile dediğin bu şekilde olur diye düşünüyorlar, kötülük olsun diye değil. Abin de kaba saba, saçma alışılagelmiş abi işte.
Ben agresif değilim. Diyalog kurmuyorum dediğim gibi odamdan çıkmıyorum kendiliğimden gidipte annem napıyormuş arayayım ya da abimin odasına gidip sohbet edeyim demiyorum. Ama annemler beni 60 saniyeliğine arıyor tüm moralim altüst oluyor. Düsünsenize sizin yaninizda kardeşlerinizi arayıp destekliyorlar senin hayatın en iyisini bilirsin diye. Size gelince eleştiriyorlar şunu bunu yapma diye. Beni değil manipüle etmeyi seviyorlar. Veya abimin marketten gelince poşetteki ekmekleri masanın üzerine koydum diye azarlaması sevgiden değildir. Kendi kirlettiği ocağı ben silmeyince azarlaması da sevgiden değildir.

Allah yardımcınız olsun umarım istediğiniz bölümde bir üniversite kazanıp yurda çıkabilirsiniz. Etrafımızda görüyoruz Evlat ayrımcılığı yapan anne babalar nedense elden ayaktan düşünce merhamet esirgedikleri çocuğun merhametine muhtaç oluyor.

Kusura bakmayın da anne babanızın evinden baskı kurdukları için iş bekledikleri için resmen kaçmışsınız ağabey evinde rahat ederim ekmek elden su gölde benden yemek iş beklemez anlamaz demişsiniz ama öyle olmamış sonuç olarak onunda bir düzeni var ve ekmekleri koymuyor dağınık bırakıyor, yemekleri bile ona yaptırıyorsanız, ocağı bile silmiyorsanız biraz sitem etme hakkı da var dersane herhalde tüm gün ve tüm hafta değildir.

Tüm gün oturuyor evrak işi de yok derken haybeye mi para veriyorlar ağabeyine yani illa ki yoruluyordur bakın ağabeyiniz geç kalacakmış sadece çorba yapmışsınız içmişsiniz bir yemek yapabilirdiniz pekala. Yani hem o evde oturup hem hiçbirşey yapmamayım olmaz. Baksanıza annenizin domates sosunun bile gereksiz olduğunu düşünmüşsünüz rahatınıza düşkünsünüz. Bunun maddiyatl alakası yok ki evde yapılan soslar daha iyi. O zaman dönün ailenizin yanına vesaitle gidersiniz dersaneye annenizde biliyor ki huyunuzu soruyor

Kusura bakmayın da anne babanızın evinden baskı kurdukları için iş bekledikleri için resmen kaçmışsınız ağabey evinde rahat ederim ekmek elden su gölde benden yemek iş beklemez anlamaz demişsiniz ama öyle olmamış sonuç olarak onunda bir düzeni var ve ekmekleri koymuyor dağınık bırakıyor, yemekleri bile ona yaptırıyorsanız, ocağı bile silmiyorsanız biraz sitem etme hakkı da var dersane herhalde tüm gün ve tüm hafta değildir.

Tüm gün oturuyor evrak işi de yok derken haybeye mi para veriyorlar ağabeyine yani illa ki yoruluyordur bakın ağabeyiniz geç kalacakmış sadece çorba yapmışsınız içmişsiniz bir yemek yapabilirdiniz pekala. Yani hem o evde oturup hem hiçbirşey yapmamayım olmaz. Baksanıza annenizin domates sosunun bile gereksiz olduğunu düşünmüşsünüz rahatınıza düşkünsünüz. Bunun maddiyatl alakası yok ki evde yapılan soslar daha iyi. O zaman dönün ailenizin yanına vesaitle gidersiniz dersaneye annenizde biliyor ki huyunuzu soruyor
Benim anladığım kadarıyla konu sahibi abisi kendisinden iş bekliyor diye değil, hakaret edip psikolojik şiddet uyguluyor diye yakınıyor. Ve son derece haklı. Elbette abisinin yanında kalıyorsa ev işlerinde yardımcı olacak. Ama beyinsiz sen ne anlarsın gibi hakaretlere de maruz kalmak zorunda değil.
Ben de bu konuda cinsiyet ayrımı yapıldığını düşünüyorum. Aile bu şekilde yetiştirdiği için abi de kendini haklı görüyor "çünkü o abi".
Konu sahibi bu sizin için gerçekten sinir bozucu bir durum ama fazla ciddiye almayın bunun geçici bir süre olduğunu hatırlatın kendinize. Kendinizi yıpratmayın. Kendinizi beğendirmeye de çalışmayın. Tamam diyin geçiştirin. Kpss ye odaklanın.

Okuma yaznayı biz 6 yasinda öğreniyoruz. Siz tam okuyamadınız herhalde yazdıklarımın neresinden ekmek elden su gölden anladınız ? Marketten geldim poşetiyle beraber ekmekleri masanın üstüne koydum diyorum nereye koysaydım buzdolabinin üstüne mi ? Israrla yazdim ki her ev işini yapıyorum abim sadece yemek yapıyor onda da yardım ediyorum tek yapmıyor. Yemek dedigimde köfte yoğurmuyor,kızartma gibi basit seyler. Bulaşığını dahi makineye koymuyor. Bir kere tuvalet banyo temizlemedi alma dediğim halde aldığı evcil hayvanin odasini temizlemedi ortaligi süpürmedi bulaşıkları yerleştirmedi ya da kuruyunca yerlerine koymadı. Ocağı ben kirletmedim ki kendisi gereksiz maceralara girip kirletti hem bulaşıkları yıkadım yerlestirdim ki o zaman bulasık makinesi bile yoktu hem masayı topladım hem de ocağı sildim. Bir yerinden de o tutabilirdi pekala işin ? Dershaneye gittigim günlerde de ben yapıyorum. O erkek diye yapmasin mi. ? Bekar misiniz evli bilmiyorum ama insallah kızınız olmaz. Ben çektim bari o cekmesin.
Çalıştığı yer ve mevkisi öyle masabaşı kendi diyor. Arada bir nöbete çağırıyorlar toplantı yapıyorlar o kadar. Kafamdan uydurmuyorum. Bence gereksiz ,dubleks evde oturup kirada evleri olan insan yorulduğu halde kendine de bana da bu kadar eziyet etmemeli.

Böyle oğlancı bir aile tanıyorum, kadına şimdi kızı bakıyor, oğlu da kadının maaşını yiyor. Etme bulma dünyası, ne diyelim.

O zaman siz de kendi istemediğiniz hicbir seyi ne esinize ne ailenize ne es ailesine yapmayın. Küçümsediğimi tam olarak nereden çıkardınız anlayamadım. Haklı olduğunuzu düşündüğünüz için böyle telkinlerde bulunmayın.

Ben agresif değilim. Diyalog kurmuyorum dediğim gibi odamdan çıkmıyorum kendiliğimden gidipte annem napıyormuş arayayım ya da abimin odasına gidip sohbet edeyim demiyorum. Ama annemler beni 60 saniyeliğine arıyor tüm moralim altüst oluyor. Düsünsenize sizin yaninizda kardeşlerinizi arayıp destekliyorlar senin hayatın en iyisini bilirsin diye. Size gelince eleştiriyorlar şunu bunu yapma diye. Beni değil manipüle etmeyi seviyorlar. Veya abimin marketten gelince poşetteki ekmekleri masanın üzerine koydum diye azarlaması sevgiden değildir. Kendi kirlettiği ocağı ben silmeyince azarlaması da sevgiden değildir.
Şöyle söyleyeyim. Benim erkek kardeşim gereksiz yere bizi bozar, azarlar gibi konuşur. Alttan alırız ama abartırsa ya da sık sık yaparsa karşılığını alır, daha temkinli konuşur. Sizin abiniz olduğu için büyük diye rest çekemiyorsunuz muhtemelen. Ama uyarmanız gerekir, siz yapamıyorsanız aileniz söylesin, çok üstüne gitme kızın, diye

Abim çalışmaya yeni başladı işi stresli değil maaşı da ortalamanın üstü sabah 9 akşam 6 oturuyor evrak işi de yapmıyor. Kendi diyor oradan biliyorum.Ailemin olduğu yerde dershane yoktu bu yüzden kendisi çalışmaya başlayınca yanıma gel dedi bir iki defa gecistirmistim ama 6 ay boyunca gel burada dershanaye git diye ısrar etti. Ben de hem ailemin baskisından kurtulmak hem de orada daha rahat ders calisacağımı düşündüğüm için neden olmasin dedim.1 aydır beraber yasıyoruz ama ben cok mutsuzum. Sürekli hakaret ediyor,sesini yükseltiyor,azarlıyor, bir şeye kusur buluyor. Poşete neden düğüm atmışım atma dememiş mi,ocağı niye silmemişim,ekmeği neden öyle açmışım,tabakları neden öyle koymuşum,odasını neden süpürmemişim,ekmekleri neden masanın üstüne koymuşum vs.. Evde yaptığı tek şey yemek onda da tek başına yapmıyor yardım ediyorum. Geri kalan her sey bende. Ama sürekli yaptığım şeyleri eleştiriyor. Evdekilerle görüntülü konusuyoruz mesela sürekli beni şikayet ediyor şunu yapmıyor bunu yapmıyor diye. Annem de geçen görüntülü konusurken "Kardeşin şimdiden sana yük mü olmaya başladı ?" dedi, bir anne evladı icin yük der mi ya.Bir keresinde de beni aradı abin sana şu nedenden çok kızmış dedi. Sebebi de şey dershanem cok erken saatte olduğu için düzgün kahvaltı yapmadan gitmişim. Mesela dünkü hakaret etme sebebi şu : İleride evde domates sosu yapmayacağımı bana göre saçma olduğunu anneminde maddi durumumuz iyi olmasına rağmen kendine boşuna eziyet ettiğini söyledim. Bir dizi hakaretten sonra "Sen zaten ileride cocuklarini da aç bırakırsın,hicbir sey yapmayı beceremiyorsun" sen kendin yaparsın madem dedim ben erkeğim dedi bu işin kadını erkeği mi var dedim ben anlamazmisim benim fikrim yokmuş vs.. Mesela tavşanın kafesini temizleyiver dedi dün, bugün temizledin mi dedi yok kafesin ızgarısını çıkaramadım dedim. Ben onunla dalga mı geçiyormuşum,bir seyi de beceremiyormuşum,ben hicbir sey yapmıyormuşum. Diğer kardeşimiz de bugün bizdeydi o dedi ki "geçen ben de denedim çıkartamadım" hee o zaman tamam dedi sakince. Benim sözüm tek başına yetmiyormuş gibi. Normalde dershanem akşamları , abim geceleri çalışıp gündüzleri evdeyken sırf karsilasmayalım diye sabah 8 de evden cıkıp gece on da gelirdim. Şimdi gündüzcüye döndü dersim olmasa dahi ek dersim var deyip dershaneye gidiyorum. Orada ders çalışıyorum. Günde toplasaniz 3 saat ya görüsüyoruz ya görüşmüyoruz ama psikolojimin bozulmasına yetiyor. Sadece paylaşmak istedim bir cözüm beklemiyorum
-----------------
Ayrı bir konu açmak istemedim geçen defa bildirimleri yanlışlıkla kapattigim icin mesajlarınızı şimdi görüyorum. Az önce annemler aradı toplam 63 saniye konuşmuşuz. Ve benim gene gözlerim yaşlı yani odamdan çıkmam gerekmedikçe, üstüme düşeni fazlasıyla yaparım,tamam derim her şeye. Annemlerin evindeyken de böyleydi abimin evinde de böyle.Ama sanki varlığım yük oluyor aileme.Onlara göre bana para verince ebeveynlik görevleri bitmiş oluyor.
Muhabbet aynen su:
+yemeğini yedin mi
-Yedim
+Ne yedin
-Çorba yedim
+Abin gelmedi mi daha
-Yok onun bu hafta calışma saatleri uzadı ya
+Abine de yemek bıraktın mı o dışarıdan yiyip mi geliyor ?
-Bıraktım nasıl bitireyim tek başıma nasıl gelir bilmiyorum.
+Tamam abin yorgun gelir üstüne gitme artık.
.....
Ama abime hiç kardeşini üzme ders çalışıyor yorgun demezler. Hep bana evin isini yapıyor musun,abini kızdırma,dersine çalış,erkek kardeşlerin olmadan tek başına bir sey yapma (24 yaşındayım ). Bana gecen annem sey dedi abinle bir sorunun var mı. Var desem eminim ki bana ama sen de söyle söylesin sunu sunu yapmamissindir abin senin iyiliğini düşünür iyi geçin diyecekti ve bunları abime söyleyip beni azarlattıracaktı.

Böyle davranıyorsa ya seni düşünüyor ama bunu saçma ve yanlış bir biçimde gösteriyor ya da seni iş yapasın diye çağırmış. Ailenin yanına dönebilme ihtimalin varsa dön, biri sana böyle davranırken günde 10 saat çalışsan da boş. Psikolojin, moralin alt üst olur.

Valla kusura bakma ama annende abinde ciddi sorunlu. Şunu gayet net bir şekilde söyleyebilirimki abin bir kadınla yaşamaya uygun değil evlensede kesinlikle güzel bir evlilik geçireceğini sanmıyorum çünkü kadınları hizmetçi gibi görüyor bütün ev işlerini kadınlar yapmak zorundaymış gibi annene söyle diyeceğimde annende aynı kafada malesef bu yüzden çok fazla bir çıkış yolu kalmıyor ya biraz dişini sıkıp abinin dırdırına katlanıcan ya ailenin evine dönücen ki oradada çok memnun olmadığını yazmışsın yada bir işe girip part time'da olur ev arkadaşıyla yaşayabilirsin.

Allah yardımcınız olsun, zihin açıklığı versin . İnsallah her iki evden de çok çok uzakta , güzel bir yere atanırsınız ve kendi hayatınızı, özgürlüğünüzü yaşarsınız
Erkek çocuğu diye oğlanın pohpohlandığı bir evde büyüdüm ben de , babamı küçükken kaybetmiştik. Evin söz hakimiyeti erkek çocukta . İnanır mısınız bilmiyorum ben annemin maaş günü gelsin diye kara kış gününde mantosuz okula gittim birkaç ay ama oğlan çocuğuna son model telefon . Pahalı kot pantolonlar vs . Şimdi bunları yüzüne söyleyince utanıyor-Muş gibi yapıyor bir de ! Bir de bizim Türk ailelerimiz genelde çok dindardır ( ! ) ama kız erkek çocuğunu ayırmanın dinen de çok büyük bir zalimlik olduğunu asla bilmezler
Sizde kendimi gördüm yaşadıklarınıza üzüldüm
Ben şu an onlardan çok çok uzaktayım ve kafam çok çok rahat . Tek dileğim manen ve bedenen bana muhtaç olmamaları ...
Size mutlu güzel günler dilerim

55 yaşında hareketsiz sırt bel ağrıları olan biri icin kasalarca domatesten,sos,salça,menemen yapmak ve zeytin,tursu kurmak mantıklı değil.

evet size göre mantıklı değil

sizin yaşlarınızdayken ben de anneme yapma derdim ekonomiye katkı sun başkaları üretsin sen de satın al derdim vs vs

yaşım 40 son yıllarda ben de yapıyorum domates sosu vs

alamayacağımdan mı hayır anneme bunları söylediğim dönemdeki gelirinin belki 3-5 kat daha fazla ekonomik durumum var

bunalmışsın anlıyorum ama çevrendekiler farklı bakıyor, bizim asi kız hiçbir şeye elini sürmek istemiyor diyorlar

ders çalış, ders çalış ve ders çalış

bak ben evliyim, çocuğum var, kedim var, işim var çalışıyorum, KPSS dershanesine gidiyorum ve ders çalışıyorum

zamanını düzenli ayarladığında her şey olur

bu arada evet yemek yapmak önemli mesela pazar günü tüm yemekleri eşim yaptı ben başka bir çok iş yaptım ama hiç yorulmadım zira çamaşırı bulaşığı makine yıkadı ben kaldırdım sadece

abiyle muhatap olma mesela tavşanı temizle dediğine sen temizle de ama demiyorsan yap

açamıyorum temizleyemedim sonra kim temizledi abin temizledi ise bırak hep o temizlesin

Back
X