• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abla olmak.

İste onu anlayamiyorum. İnsan ablasına bunu nasıl der ? Nasıl bir anlayış bu.. Hani anlayacak ablam haklı diyecek bir insan olsa susmam gereken tepkiyi veririm ama onda öyle bir incelik yok.. Kendimi yormak istemiyorum artık onun için
Kendini yormayacaksin zaten
Iki gün sonra abla demeyi bilir ama
Senin yerinde olsam gelip bisey isteyip bise dediğinde ben kendimi pazarliyomusum ya benim gibi kendini pazarlayan birisinden sakın bisey isteme yanina yaklasma konuşma kardesim degilsin diye:ağır konusurdum kardeslik nedir?
Fedakarlik değil mi bazen ablaya bile ablalik yapmaktir
Kardesiniz ne zaman yaninizda oldu o halde sizde ona öyle davranin kendinizi ezdirmeyin

Ben kan bağına inanmıyorum, insan insan olsun.
Bazı insanlara ne kadar verirsen daha fazlasını isterler herzaman, senin kardeşlerin de o cinstenmiş.
Ya yaptıklarını karşılık olmamasına (görülmemesine) rağmen yapmaya devam edeceksin yada artık kendinden taviz vermeyi bırakacaksın.

Babama şikayet etmiş bir de beni. Ama babam anlayışlıdır beni aradı baba bana bunu nasıl diyebilir dedim. İnsan değil o kızım dedi. Ailecek ona laf anlatmak istemiyoruz artık çok yordu bizi. Eleştirmek ve aşağılamayi yaşam tarzı olarak benimseyen biriyle artık gerçekten muhattap dahi olmak istemiyorum
Bence biraz babanizda belkide yorulduğu için başı bos bıraktı ama öyle olmaz yorulduk diye birinizden korksun cekinsin

Çok konu açıyorum biliyorum ama burası beni rahatlatıyor. Sağlıklı bir aile yapım yok hem de hiç. Evde herkes adeta birbirinin açığını arıyor gibi. Dün instagram 'a fotoğraf atmıştım ondan önce bi kaç kere daha. Oldukça normal fotoğraflar. Sabah kardeşimin bana yazdığı mesaj "İnternetten kendini pazarlama!". Çok zoruma gitti. Cevap bile vermek istemedim. Çok yoruldum ailemi çok düşünürüm bunu samimi söylüyorum asla memlekete giderken boş gitmem hepsine hediyeler alırım. Hiçbirinin hicbirsey de içi kalsın istemem. Ama olmadı yaranamadim. Bu iyi niyetimi asla görmediler. Bende bi öğrenci olmama rağmen, mastaflarim olmasına rağmen hepsi sürekli benim onlardan para kaçırdığımı, burada günümü gün ettiğimi düşündüler. Evde hizmetciydim onlara. Evet doğru değildi farkındayım ama herseylerine koşardım abla şunu getir deseler kiyamazdim ama bi kere yapmasam kötü oldum. Bıktım nankörsuzlukten. Bıktım onların bir lafını kafaya takip üzülmekten. Bıktım canımı da versem onları memnun edememekten.
Kac yaslarindasiniz bilmiyorum ama bu internette resim koyma olayi tamamen zihniyet meselesi kimi bunu normal bulurken kimide elaleme suslenip resimlerini gostermenin ''pazarlama'' oldugunu dusunebiliyor yada kotu birsey oldugunu. Tamamen zihniyet meselesi yani. Ben prensip olarak karsiyim sosyal hesaplardan resim paylasimina ama paylasanlarada cok bariz bir teshircilik yoksa kendini pazarliyor demem asla. Kendini pazarlamak degilde baska psikolojik rahatsizliklarin yattigini dusunuyorum ben asiri sosyal medya bagimlisi kisilerin. Kendini kabul ettirme kanitlama seklinde zaten bu konuda birsuru calisma var artik ...
Sen takma kardesini kendini biligin surece sorun yok.

Anlayabiliyorum aynı dertten bende de var. Yapacak bir şey yok kardes olsa da araya mesafe koymak lazım. Benim iki erkek kardeşim var 1.5 yasimdan beri ablayim hiç küçük olduğumu çocuk olduğumu hatırlamıyorum.

Kardeşim benim her şeyim.
Anne baba eş herkesten önce gelir benim için sanki evladım.

Ama böyle densizlik etse haddini bildiririm.
Sende lafını bil diye çıkış.

abla olmak her şeye tamam demek değil
çoğumuz kardeşlerimizi çok severiz ama öyle konuşmasına da izin vermeyiz
bence öncelikle şu yanılgıdan vazgecmelisiniz
karşımdaki için ne kadar çok kendimden ödün verirsem o kadar değerli olurum
yanlış
sen önce kendini sev onemse saygı göster ki karşıdaki de sana öyle davransin

Back
X