• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ABLA TAVSİYESİ..SİZCE NE YAPMALIYIM

canım arkadaşım çok teşekkür ederim her yazılanları kafama kazıdım..inan hayatıma böyle devam ettiriyorum iyiyim derken bir acaba daha mı kötü olacak acaba lar var kafamda bilmiyorum..hayat neler gösterecek bilmiyorum..yarın nasıl uyanıcam onu da bilmiyorum..ama iyi ki varsınız...iyi ki yanımdasınız..
Bak bir yarın bile olmayabilir Esin. Hiç bişeyin garantisi yok. Kimse bugün ölebilirim diye güne başlamıyor, kimse küçücük şeylere günlerce takılırken, birgün büyük hastalıklarla, dertlerle uğraşacabileceğini düşünmüyor.
Bak bir boy aynasına, süz kendini. Gözlerinin içine bak özellikle, ruhunu hisset. Gencecik sağlıklı bir insansın. Süper bir şekilde donatılmışsın. Sonsuz olasılıklar var değerini bilen bir insan için. Dışarda güzel bir hayat var, deniz var, insanlar var, mevsimler var, gitmediğimiz yerler, tadmadığımız tatlar, gözlerimizin henüz değmediği dostlar var.
Bu kadar hesaplı olma, sadece bugününü en dolu şekilde yaşamaya bak. Ahlarla vahlarla harcadığın hergün, ömür takviminden çöpe attığın bir sayfadır.
Senin değerini kimse biçemez. Ne o derdini anlattığın kadın senin hakkında bir yargıya varabilir, ne de bir erkek sana not biçebilir. Kendi değerini kendin belirleyeceksin. Hayatta yaşarak kendine kattıklarınla ve dokunduğun hayatlarla olacak bu. İşlevsiz bir doku parçasıyla değil.

İstemeden de olsa birşey yaşanmış ve bitmiş.Biraz dik durun ayrıca o abla sana destek mi oluyor daha mı seni üzüyor anlamadım.Bence ondan fikir falan almayın.Ne güzel bazı hedefler koymussunuz kendinize onlara odaklanın.O adam hakkında konuşursa iftira dersiniz.Bu kadar karamsar olup kendini yıkmana yazık.Toparlan ve güçlü dur. Sen kendini bukadar değersiz görürsen karşındaki insanlar neler yapar :KK43::KK43:

Bak bir yarın bile olmayabilir Esin. Hiç bişeyin garantisi yok. Kimse bugün ölebilirim diye güne başlamıyor, kimse küçücük şeylere günlerce takılırken, birgün büyük hastalıklarla, dertlerle uğraşacabileceğini düşünmüyor.
Bak bir boy aynasına, süz kendini. Gözlerinin içine bak özellikle, ruhunu hisset. Gencecik sağlıklı bir insansın. Süper bir şekilde donatılmışsın. Sonsuz olasılıklar var değerini bilen bir insan için. Dışarda güzel bir hayat var, deniz var, insanlar var, mevsimler var, gitmediğimiz yerler, tadmadığımız tatlar, gözlerimizin henüz değmediği dostlar var.
Bu kadar hesaplı olma, sadece bugününü en dolu şekilde yaşamaya bak. Ahlarla vahlarla harcadığın hergün, ömür takviminden çöpe attığın bir sayfadır.
Senin değerini kimse biçemez. Ne o derdini anlattığın kadın senin hakkında bir yargıya varabilir, ne de bir erkek sana not biçebilir. Kendi değerini kendin belirleyeceksin. Hayatta yaşarak kendine kattıklarınla ve dokunduğun hayatlarla olacak bu. İşlevsiz bir doku parçasıyla değil.
çok duygulandım..seni çok seviyorummm..Allah razı olsun

canım arkadaşım çok teşekkür ederim her yazılanları kafama kazıdım..inan hayatıma böyle devam ettiriyorum iyiyim derken bir acaba daha mı kötü olacak acaba lar var kafamda bilmiyorum..hayat neler gösterecek bilmiyorum..yarın nasıl uyanıcam onu da bilmiyorum..ama iyi ki varsınız...iyi ki yanımdasınız..

Bu hayatın ta kendisi zaten
Yarın ne olacağı bize neler getireceği ya da Bizden neler götüreceğini hiç birimiz bilemeyiz ki
Yarın daha kötü olursa diye niye yasadigimiz şu ani bugünü kendimüze zehir edelim di mi ama
Her kes mutlu mesut yaşarken niye siz uzulesiniz

birisinin vucuduma dokunması fikri bile iğrenç geliyor..karşı cinsi tırnağıma bile değdirtmem bundan sonra
Alemsin Esin
Yaşadıkların çok taze diye böyle karamsarsın bence
Birinci hanzo diye hepsi hanzo olacak diye birşey yok
Neyse sen bi kendini toparla da önce, hiç birşey dünyanın sonu değil nefes alıyorsak şükretmek ve bugünün kıymetini bilmek zorundayız

şu an da yerim yatağım yok.biliyorum..çok çabuk kandım ve çok çabuk aşık oldum..anneme her gün ölmek istiyorum diyorum..sırf onun için ölünmez diyor..bizim için yaşa diyor..bir ömür boyu onlara bakmaya razıyım ama bu vicdan azabı beni bitiriyor

Hayatta ailenize yapacağınız en büyük kötülük emin olun intihar etmek. İleride anne olduğunuz zaman anlarsınız, geçmişte bir şeyler yaşamışsınız, doğru yada yanlışlığını sorgulamak bize düşmez ancak siz yanlış olduğunu düşünüyorsunuz. Ve bu yanlışın bedelini intihar ederek annenize mi ödetmek istiyorsunuz. Evlat nasıl tatlıdır, evlat nasıl birşeydir bilemezsiniz. Annenize ölmek istediğinizi söyleyerek annenizin yüreğini dağlamayın. Buna hakkınız yok.

Ve lütfen güçlü olun, kocaman hayatta yapılan bir hatanın ,geri kalan hayatınızı etkilemesine izin vermeyin. Kendinizle birlikte ailenizi de üzüyorsunuz. Hayatın sonu değil hiç bir şey.

Siz önceden başka biriyle birlikte oldunuz nişanlınıza bunu anlattınız aramızda yalan dolan olmasın diye oda bu yüzden sizi terk mi etti yanlış mı anlamışım ? Karıştı benim devreler kusura bakmayın o_O

Siz önceden başka biriyle birlikte oldunuz nişanlınıza bunu anlattınız aramızda yalan dolan olmasın diye oda bu yüzden sizi terk mi etti yanlış mı anlamışım ? Karıştı benim devreler kusura bakmayın o_O
yok canım yalnız nişanlımla birlikte oldum..evlenicem dediğim..beni sözde seven biriyle..o da iftira atıp gitti..sen başka birisiyle olmuşsundur diye..onu ima etti..ve böyle bir pislikle evlenmeye değmez diye üstelemedim..

yok canım yalnız nişanlımla birlikte oldum..evlenicem dediğim..beni sözde seven biriyle..o da iftira atıp gitti..sen başka birisiyle olmuşsundur diye..onu ima etti..ve böyle bir pislikle evlenmeye değmez diye üstelemedim..
Bna kalırsa o ayrılmak istemiş ve kendince sizi can evinizden vurmuş. Çok hassas bi konu olduğu için bunu öne süreyim de bana bişey diyemesin kafasında beyzade çok zeki maşallah.

Bu nasıl bir konu büyü falan inanmayın böyle şeylere geleceği kimse bilemez .

Bna kalırsa o ayrılmak istemiş ve kendince sizi can evinizden vurmuş. Çok hassas bi konu olduğu için bunu öne süreyim de bana bişey diyemesin kafasında beyzade çok zeki maşallah.
evet çok zeki..vicdansız herif,sapık..Allah da onu düşürür ama ben görürmüyüm.Allaha bırakmak istemiyorum bazen bu iftiraya karşılık ben alayım canını diyorum..elimden bir şey gelmiyor sadece diyorum.

şunu yazarken bile tiksindim kendimden şuan sanki öyle biriymişim gibi kendimi yamıyormuşum gibi veya bakkaldan para üstünü almamak gibi..ıyy

Hayat ne bekaretten ibaret, ne nişanlından, ne ailenden ibaret değil. Hayat sdc sen. Çok bunalmış durumda olduğundan dolayı, çıkmaz yol yok zannediyorsun. Zamanla sakinleşip, daha ılımlı düşünmeye ve elbette çıkar yol olduğunu göreceksin. Şu an yapman gereken en doğru davranış, psikoloğa gidip, bu dönemden çıkmak için, daha da sağlıklı düşünmek için, destek almak olacaktır. Kendini bir hiç uğruna asla paralama. Çalışıyor musun bilmiyorum. Ama kendine bir iş bul ya da herhangi bir uğraş. Ortamın değişsin. Fikirleri daha ılımlı olan insanlar olsun etrafında.

Lütfen sen kıymetlisin ve bu sana bir kez mahşedilmiş bir hayat. Tadını çıkar bundan sonra.

Olan olmuuuuus biten bitmis!
Olmasaymis yapmasaymis demeseymisle hic bir yere varamazsin canim.
Gecmisi kabullenip kapatma zamani. Artik bundan sonraki yasamini nasil duzenli yasarim diye plan yapmakla yor kafani.
Kendine bir ceki duzen ver.

Her hata yapan intihar etseydi dunyada insan sayisi bir hayli azalirdi.
Hatalarindan ders cikar. Hicbir yasanmislik dunyanin sonu degil. Intihar edersin arkandan uc gun aglanir unutulur gidersin. Yaptigin hatalarda oyle. Ilk baslarda ayiplanit kabullenemez kimse sonra herkes durumu kabullenir alisir.
Guclu ol ve onune bak artik.

Can dostlarım yine ben..nişanlıdan ayrılma döneminde 4.ayıma girmeme rağmen zaman zaman ağlamalarım ve yoğunlukta olan miğde bulantılarım devam ediyor..bir akrabam var..kendisi öz ablamdan daha yakındır..her zaman yanımdadır..benim durumumu(BAKİRE OLMADIĞIMI)..nişanlımla ilk başta zorla birlikte olduğumu ona söyledim..tabiki bi türlü toparlanamayışımdan ve sürekli ağlamalarımdan anladı mevzuyu..onun hiç kimseye söylemeyeceğini biliyorum..başladı bizim köyde kimse böyle yapmaz..sülalede yoktur böyle yapan..hiç beklemezdim bunu yapacağını dedi..ben daha çok kötü oldum..sırf seni kullandım diyen,bir öncekiyle birlikte olmuşsundur diye iftirada bulunan,(tüm ayrıntısıyla anlattığım halde)sen bana büyü yaptırdın diyen ve asıl kendisi büyücülükle uğraşan(en son hz.süleymanın kitabına baktırmış.güya geleceğimizi görmüş ben 2.evliliğimde kendimi öldürcem..o da dolandırılcakmış) bir adamla evlenmek istemiyorum..ablamda türk toplumunda bunun yeri yok..en iyisi bunu büyük halam çözer nikah masasına otur 2 ay sonra boşan diyor..ben de ailemin duymasından çok korkuyorum..56 yaşındalar ve bütün sermayeleri benim diyebilirim..benden sonra 22 yaşında kardeşim var..benim bu olayım duyulursa o bile evlenemez..bi kaç gündür intihar yöntemlerini araştırdım..haptan tutunda tarım ilacı içmeye kadar..şu an sadece ailemin yanında huzurlu ölmek istiyorum..daha yeni yeni nefes aldığımı hissettim..her şeyin daha kötüye gitmesini istemiyorum
Sakın aklından geçirme intihar edersen emin ol ailen daha çok üzülür bu durum bi şekilde düzelir allah büyükdür ama intiharın geri dönüşü yok haa bide tutki intihar ettin ve ölmedin veya sakat kaldın falan o zaman nasıl bakacaksın ailenin yüzüne

Ailen icin yasa. Kizligini kaybetmen onemli degil karsina bunu onemsemeyen cok kisi cikacak. AMA bakire degilsin diye kendini kimseye kullandirtma. Kimseyi kandirmaya da calisma bakirelik konusunda. Nisanlin karakterinde birisi ile evlenmemekle dogru karar almissin. Ise gir kafani dagit yeni arkadaslar edin hersey gececek, aptalmisim diceksin Bu dusuncelerin icin.

Falinda inthar cikti
sirf bu yuzden inthar etmezdim dusuncesini bile aklima sokmazdim :)
Ayol kendini gerceklesen kehanet bu :D
saka bir yana da kuzum...allah askina
inthar sebebini begenmedim yahu...
zar gitti diye ...
hic guclu degilsin...hayatta fazla risk alma emi...

Esin ciğim öncelikle kendine saygı duy.Olmaz dediğimiz her şey başımıza gelebilir
Olmasaydı iyiydi ama olmuşsa olmuş , sen sevdiğin adam zannettiğin insanla bir şey yaşamışsın.Bu kadar kahır etme , her şeyi arkanda bırak ve önemseme , hata hata getirmesin artık sana .En büyük yalnışın abla dediğin insana anlatmak olmuş seni iyice dibe çekmeye çalışmış.Daha hayatının başındasın çok güzel yılların eşin çocukların olacak , namus iki bacak arasında değil bence beyinde,illa namussuz arayacaksan sana bunu yapan karaktersiz adama bakalım.Silkelen ve tutun intihar falan ne demek affı yok bunun
.Bu sana acı bir tecrübe olsun canım. O kadar hadi bakalım tatliş kendine gel.SEN DEĞERLİSİN

Back
X