Ablalarim Bakip Fikir Verirseniz Sevinirim

NazXOXO

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2020
17
2
1
25
Merhaba öncelikle 15 yasindayim ve lise 2'ye gectim bir çoğunuzun benden büyük olduğunu ve derdime tecrübelerinizle yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.Annem ve babam ben küçüklükten beri ayrı ve babam evli.Ben annem ve annemin bir önceki eşinden olan abimle yasiyorum abim 25 yaşında.Babam zamanında abimle baya bir kavga ediyormuş bir kaç kere vurduğu da olmuş bu yüzden ona çok kinli ve sürekli hıncını benden çıkartıyor olur olmaz şeylere bağırıyor.Siniri çok ani bir parlayıp bir saat sonra hicbir şey yokmuş gibi davranıyor ama bu aralar iyice abarttı bir kaç kere üstüme yürüdü hatta vurdu.
Babama anlatsam bunları saniyesinde beni yanına alır bana çok değer veriyor ancak babamların ev de yasamaya pek müsait degil 3+1 evde amcamlar kuzenlerim vs 9 kisi kaliyorlar ancak ev babama ait ve zaten satmak istiyor ben bu süreci hizlandirabilirim.Babamin eşiyle cook harika anlaşmıyoruz ama bir kaç kere bu sıkıntılarımı anlattığımda babamdan gizli bana gel bizle yasa ben sana annelik yaparim demisti.
Annemi seviyorum o da beni seviyor ve çoğu olayda beni tutuyor ama yine de bu olaylar beni çok yıpratmaya ve psikolojimi etkilemeye başladı.Babam da diyor sende sürekli bi cekingenlik sıkıntı var diye.Bu sene liseye başladım ve okulumda başlarda çok sıkıntı yaşadım üst sınıflarla ama arkadaslarim var okulda ve ortaokuldan arkadaşlarım da var onlara cook değer veriyorum bir yanım ayrılmak istemiyor ama bir yanım da bu olaylardan sıkıldı.Hedefim yüksek tıp okumak istiyorum ortaokulda aklım biraz havadaydı ortalamam 97ydi yine de sınav sonucumda ortaydi nitelikli bi anadolu lisesine yerlestim ama artik derslerime cok daha agirlik veriyorum burs kazanmak istiyorum çünkü üniversitede ve 11-12 de full ders calısıcam.Babamin oralarda da iyi anadolu liseleri var ama alışmam sikinti olur diye korkuyorum bir yanım da yeni insanlar tanımak yeni başlangıçlar yapmak istiyor.Sizce ne yapmalıyım?

Ek olarak şu anda yaşadığımız semt pek iyi değil yani istanbulun bagcıları ankaranin çinçini gibi dusunun babamlarinki ise nispeten daha nezih bir yer.Annem dışarı çıkmama ayda 1 veya 2 defa izin verir ortalama ve giydiğim kıyafetlere de karışır.Babamla ise yılda 2-3 defa tatile gidiyoruz istediğim çoğu şeye izin veriyor ve giydiğim hicbir kıyafete de karışmıyor gençsin kızım ben seni sıkmıyorum diyor.Annem bu duruma baban seni yanına çekmek için yapıyor yaşarsan onla gerçek yüzünü görürsün diyor babam ise annen sırf gözün açılıp benim yanıma gelme diye diyor genç kız oluyosun abartmadigin sürece ben seni sıkmam diyor ve biraz öyle cidden mesela annem içkiye assiri karşı ama ben merak ediyordum ve babama söylediğimde başkalarının yanında içmemdense onun yanında öğreneyim diye bira,şarap vs.tattirmisti ancak babamın da bir huyu bir huyunu tutmayabiliyor yani cidden bilemiyorum.Kafanizda bir fikir oluşsun diye bunu da eklemek istedim.

Merhaba öncelikle 15 yasindayim ve lise 2'ye gectim bir çoğunuzun benden büyük olduğunu ve derdime tecrübelerinizle yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.Annem ve babam ben küçüklükten beri ayrı ve babam evli.Ben annem ve annemin bir önceki eşinden olan abimle yasiyorum abim 25 yaşında.Babam zamanında abimle baya bir kavga ediyormuş bir kaç kere vurduğu da olmuş bu yüzden ona çok kinli ve sürekli hıncını benden çıkartıyor olur olmaz şeylere bağırıyor.Siniri çok ani bir parlayıp bir saat sonra hicbir şey yokmuş gibi davranıyor ama bu aralar iyice abarttı bir kaç kere üstüme yürüdü hatta vurdu.
Babama anlatsam bunları saniyesinde beni yanına alır bana çok değer veriyor ancak babamların ev de yasamaya pek müsait degil 3+1 evde amcamlar kuzenlerim vs 9 kisi kaliyorlar ancak ev babama ait ve zaten satmak istiyor ben bu süreci hizlandirabilirim.Babamin eşiyle cook harika anlaşmıyoruz ama bir kaç kere bu sıkıntılarımı anlattığımda babamdan gizli bana gel bizle yasa ben sana annelik yaparim demisti.
Annemi seviyorum o da beni seviyor ve çoğu olayda beni tutuyor ama yine de bu olaylar beni çok yıpratmaya ve psikolojimi etkilemeye başladı.Babam da diyor sende sürekli bi cekingenlik sıkıntı var diye.Bu sene liseye başladım ve okulumda başlarda çok sıkıntı yaşadım üst sınıflarla ama arkadaslarim var okulda ve ortaokuldan arkadaşlarım da var onlara cook değer veriyorum bir yanım ayrılmak istemiyor ama bir yanım da bu olaylardan sıkıldı.Hedefim yüksek tıp okumak istiyorum ortaokulda aklım biraz havadaydı ortalamam 97ydi yine de sınav sonucumda ortaydi nitelikli bi anadolu lisesine yerlestim ama artik derslerime cok daha agirlik veriyorum burs kazanmak istiyorum çünkü üniversitede ve 11-12 de full ders calısıcam.Babamin oralarda da iyi anadolu liseleri var ama alışmam sikinti olur diye korkuyorum bir yanım da yeni insanlar tanımak yeni başlangıçlar yapmak istiyor.Sizce ne yapmalıyım?
Kimsenin yanında annenin yaninda olduğu kadar rahat olacağını düşünmüyorum. Abin konusuna gelince de aynı anne-babadan olan kardeşler de arasında bir kin olmadığı halde (ki abinin yaşı küçük değil senin düşündüğün gibi bu konuda sana kin beslediğini düşünmüyorum.) o kardeşler de evde çılgınlar gibi kavga edip sonra hiç birşey olmamış gibi devam ediyor. Kardeşliğin en güzel yanı bence bu. Mis gibi hem çılgınlar gibi kavga edip hemde bir saat sonra hiç bişey olmamış gibi devam etmek kardeşliğin bir parçası. Belki abinin de kendine göre sorunları vardır. Sende ergenlik dönemindesin. Sana sürekli alttan al demiyorum ama abinin sana kin beslediğini düşünme ☺️

Baban evi satıp başka bı evde sadece karısıyla kalacaksa orada rahat ederim diyorsan git babanın yanına,şuan olduğun annende bu sorunları annene ankattin mi birşey yapmıyor mu olmazsa abin gitsin evden ,hedefin güzel inşallah gönlünce olsun herşey.

Anne babası aynı olan kardeşler de çok kötü kavga ediyor. Kardeşlik böyle tuhaf bir şey. İki sene önce birbirine çok düşkün olan kuzenlerim birbirine girdi yoktan yere. Kız abisinin gömleğini yırttı üstündeyken. Abi de çenesine vurdu. Kiz şimdi diyor ki çenem yerinden çıkıyor, acaba x vurduğu için mi? Ama can cigerler iki gün sonra

Annen otoriter olmaya calisiyor bu guzel derslerin icinde guzel evde 3 kisi var rahatca hayallerini gerceklestirebilirsin arkadaslarinda var iyi anlastigin
Babani tatil ve icki icin arada kullanabilirsin kafa dagitma maksatli
Babanin evinde 9 kisi yasiyor o evde ders calisabilecegini sanmiyorum yani eve gelip herkesle bi sohbet etsen aksam olur bisey yapamazsin
Kavgalariniz cok asiri degilse annenle kal

Kimsenin yanında annenin yaninda olduğu kadar rahat olacağını düşünmüyorum. Abin konusuna gelince de aynı anne-babadan olan kardeşler de arasında bir kin olmadığı halde (ki abinin yaşı küçük değil senin düşündüğün gibi bu konuda sana kin beslediğini düşünmüyorum.) o kardeşler de evde çılgınlar gibi kavga edip sonra hiç birşey olmamış gibi devam ediyor. Kardeşliğin en güzel yanı bence bu. Mis gibi hem çılgınlar gibi kavga edip hemde bir saat sonra hiç bişey olmamış gibi devam etmek kardeşliğin bir parçası. Belki abinin de kendine göre sorunları vardır. Sende ergenlik dönemindesin. Sana sürekli alttan al demiyorum ama abinin sana kin beslediğini düşünme ☺
Kin beslediğini ben düşünmüyorum kendi söyledi daha önce "Bak babam zamanında yaptı yaptı şimdi sıra bende,o bağırırken iyiydi hee biraz da biz onun kızına bağıralım bakalım tarzinda"

Annen peki görmüyor mu davranışlarını abinin? Bir şey yapmıyor mu?

Bir de baban evli ama amcanlarla mı yaşıyorlar?
Görüyor bazen onu tutuyor bazen de beni ama dahasını hiç yapqmıyor ve evet amcamlarin maddi durumu kötü olduğu için cümbür cemaat yaşıyorlar

Su an annene en cok ihtiyacinin oldugu bir yastasin. Babanin aklini celen yonleri olabilir ama hem o kalabalikta hem de annesiz olmaz. Annenle kal. Abinin kotu davranislari oldugunda annene soyle, o ilgilensin. Ezdirme kendini. Eger akillanmiyorsa muhatap olma
Ben muhattap olmuyorum zaten ama sürekli evde ve çalışmıyor zaten 2 senedir evde dura dura nereye patlayacağını şaşırıyor

Baban evi satıp başka bı evde sadece karısıyla kalacaksa orada rahat ederim diyorsan git babanın yanına,şuan olduğun annende bu sorunları annene ankattin mi birşey yapmıyor mu olmazsa abin gitsin evden ,hedefin güzel inşallah gönlünce olsun herşey.
Annem zaten kendisi görüyor her zaman o an bağırıyor ama sonrasında hicbir şey yapmıyor.Guzel dilekleriniz izin teşekkürler.

Baban mattah bir insan olsa, annen gecekondu mahallesinde kadın başına yaşıyor olmazdı.
Senede kısıtlı zaman geçirdiğin bir çocuğu mutlu etmek elbette kolay.
Zor olan yokluklara rağmen bir evlat yetiştirebilmek.
Annenin de yaptığı tam olarak bu.
Elinden gelen de bu. Seni sıkmayı amaçlamıyor, korumayı amaçlıyor.
Zorluklar görmüş bir kadın belli, muhtemelen onun en kıymetlisi ve tek dayanağısın.
O sebeple annene sıkı sıkı sarıl. Kıymetini bil.

Back
X