Ablalarim Bakip Fikir Verirseniz Sevinirim

Annen otoriter olmaya calisiyor bu guzel derslerin icinde guzel evde 3 kisi var rahatca hayallerini gerceklestirebilirsin arkadaslarinda var iyi anlastigin
Babani tatil ve icki icin arada kullanabilirsin kafa dagitma maksatli
Babanin evinde 9 kisi yasiyor o evde ders calisabilecegini sanmiyorum yani eve gelip herkesle bi sohbet etsen aksam olur bisey yapamazsin
Kavgalariniz cok asiri degilse annenle kal
Babamla zaten şu anda yasamayı düşünmüyorum ama ev babama ait ve babam artık onlara bakmaktan çok sıkıldı evi satip onlara biraz para verip kalanıyla 2+1 bir ev almayı düşünüyor ben de eğer bunu yaparsa onlara gitsem mi diye düşünüyorum.Fikriniz için teşekkürler

Baban mattah bir insan olsa, annen gecekondu mahallesinde kadın başına yaşıyor olmazdı.
Senede kısıtlı zaman geçirdiğin bir çocuğu mutlu etmek elbette kolay.
Zor olan yokluklara rağmen bir evlat yetiştirebilmek.
Annenin de yaptığı tam olarak bu.
Elinden gelen de bu.
O sebeple annene sıkı sıkı sarıl. Kıymetini bil.
Gece kondu mahallesi değil aslında oturduğumuz yer evimiz babamlarin eve göre çok güzel sadece semtimizdeki insanlar pek nezih degil ve su anda ne abim ne annem calisiyor babamdan aylık emekli maaşının yarısından çoğunu bize veriyor o şekilde geciniyoruz.Gorusunuz için teşekkür ederim

Uzaktan davulun sesi hoş gelir. Babanızın eşi annelik yaparım falan demiş ama pek güvenmeyin derim. Bence annenizle kalın. Öz kardeşler de sık sık kavga edebilir bu normal yani. Annenizi anlıyorum. Sürekli sizi tutup savunsa abiniz kinlenir dışlanmış hisseder ve anneniz yokken size daha çok zarar verir diye aranızdaki dengeyi kurmaya çalışıyor büyük ihtimalle. Kendinizi ezdirmeyin size vurmasına izin vermeyin.

Uzaktan davulun sesi hoş gelir. Babanızın eşi annelik yaparım falan demiş ama pek güvenmeyin derim. Bence annenizle kalın. Öz kardeşler de sık sık kavga edebilir bu normal yani. Annenizi anlıyorum. Sürekli sizi tutup savunsa abiniz kinlenir dışlanmış hisseder ve anneniz yokken size daha çok zarar verir diye aranızdaki dengeyi kurmaya çalışıyor büyük ihtimalle. Kendinizi ezdirmeyin size vurmasına izin vermeyin.
Ama bana bağlı olan bir şey değil ki dank diye gelip tokadı bastığında nasıl engel olabilirim aramızda kaç yaş olan cüsseli adama merak ediyorum geçen gün bir karşılık verdim diye öfkesi bin kat arttı daha beter etti beni

Ama bana bağlı olan bir şey değil ki dank diye gelip tokadı bastığında nasıl engel olabilirim aramızda kaç yaş olan cüsseli adama merak ediyorum geçen gün bir karşılık verdim diye öfkesi bin kat arttı daha beter etti beni
Eve polis çağırın sizi darp ettiğinde şikayetçi olun bakın bir daha yapabiliyo mu?

hic kimse sana annen kadar guzel, sevgidolu annelik edemez. annenin yanindan ayrilma. cotona gecince 5 6 haftaligina git babanlarda yasa ve gör istersen durumu. babanin esi gel der simdi ama gidince annenin yani gibi olmaz.

bence de sana bir daha vurursa polis çağır. belki yalandan sinir krizi gecir. işi büyüt. belki ondan sonra korkar abin salagi da. askere gitti mi o?

Hiçbir yer annenin yanı gibi olmaz. Annen sana kızsa da zoruna gitmez ama babanın eşinin her söylediğine takılırsın yada o senin yaptıklarına yapmadıklarına takılır bi süre sonra da ipler iyice kopar. Babanla da aran açılır ve öyle bi an gelir ki sen kendinden şüphe edersiz. Bizzat yaşadım bunları. Bence ne olursa olsun annenin yanında olmalısın. Sana tavsiyem babanın eşi ne kadar iyi olursa olsun arana hep mesafe koy.

Kuzum abinle mecbur kalmadıkça muhattap olmamaya çalış ama soğukta davranma. Anlaşılan zamanında babandan çektiği için şimdi hıncını senden alıyor, söylediklerinden bunu anladım.

Şu aşamada en güvenli yer annenin yanı. Üvey annen de gel annelik yaparım demiş ama İnan annen gibi asla olamaz, şu an beraber yaşamadığınız için uzaktan her şey yapılabilir geliyordur.

Tatil dönemlerinde ve bazı hafta sonlarında babanın yanına gidebilirsin hem kafan dağılır, ama düzenli olarak annenle kalman taraftarıyım.

Giyim ve alkol konusunda heveslerini anlıyorum hepimiz 15 yaşında olduk. İnsan dikkat çekmek isteyebiliyor ama annen belki de çevredeki insanları bildiği için giyim konusunda bazı sınırlamalar getiriyor olabilir. Reşit bir yaşa gelip üniversiteye gittiğin zaman kafan daha oturmuş olur. O zaman giymek ve yapmak istediklerine daha aklı selim karar verebilirsin.

Babanın başka bir yerde içeceğine gel benim yanımda tat demesi yanlış değil ama malesef sana tattırdığı yaş yanlış. Her ne kadar 15 yaşında da olsan kendi kararlarını verebilecek olgunluğa sahip değilsin şu an için birtanem.

Sana tavsiyem derslerine sıkı sıkı çalışıp üniversiteyi ailenden uzak bir şehirde okuman. Hem kafan rahatlar hem ayaklarının üzerinde durmayı öğrenirsin. Sabret güzelim bu günler geçecek.

Kendi söylüyor zaten çok sinrilenip bağırdığı zaman zamanında senin baban yaptı sıra bende rahat vermicem sana s*ktir git babanla yasa tarzı konuşuyor
Tatlım sen büyüdün artık o abine haddini bildir sen babanın cezasını çekmek zorunda değilsin. Babana gitme fikrini aklından çıkar sana şimdi açık giymek alkol almak cazip gelir ama sende oturup düşünsen bu rahatlıkta ders çalışmayacağını bilirsin. Okuyup bir yere gelemedikten sonra açık giyinip alkol içmeyle hangi meslek yapılıyor biliyorsun. Kitle kapını uzak tut kendinden abini dayak yeme ama kitleyince sende onu sinir et baban gibisin sen yanına git de. Babacı olma güzel kız annenin yanı olsun yanın sen artık gençsin ve kendini ne sebeple olursa olsun kimsenin üzmesine izin verme. 3 senen var at kendini üniversiteye kurtar kendini annen ve baban gibi olma.canım ciğerimsin :KK200:

hic kimse sana annen kadar guzel, sevgidolu annelik edemez. annenin yanindan ayrilma. cotona gecince 5 6 haftaligina git babanlarda yasa ve gör istersen durumu. babanin esi gel der simdi ama gidince annenin yani gibi olmaz.

bence de sana bir daha vurursa polis çağır. belki yalandan sinir krizi gecir. işi büyüt. belki ondan sonra korkar abin salagi da. askere gitti mi o?
Askere gitti evet aslinda burada cok ozele girmek istemedim ama daha once cok sinir krizi gecirdigim oldu senelerdir boyle davranıyor çünkü eskiden böyle olunca kendimi soyutlar o andan saclarimi yolardım tek tek ama bu alışkanlıktan vazgeçmeye çalışıyorum artık.Babam da biraz bunun farkında mesela bir kere saçımı okşamaya kalktı vurucak sandım refleks olarak -ki o şu yaşıma kadar hiç vurmadi- savunma yaptım hemen elimle adam anlam veremedi.Polis çağırmak aslında mantıklı bir fikir ama o zaman da annem bana çok tepki gösterebilir neden mahalleye rezil ediyosun bizi diye yine de başka çözümüm kalmazsa deneyebilirim teşekkür ederim.

Bence annenizle kalmanız daha doğru. 3 kişi bir ende yaşamak mı 10 kişi bir evde yaşamak mı? Babanızın eşi anneniz gibi olabilir çok sevebilirsiniz, iyi bir abla olabilir size ama annelik yapmasını beklemeyin. Aynı evde yaşamak başka arada gidip gelmek başka. Babanız dediğiniz gibi evladına kıyamayan, vicdani duygusu yüksek bir insan olsa aynı evde yaşadığı eşinin çocuğuna da kıyamazdı. Aynı eve girince işin rengi değişebilir

Kuzum abinle mecbur kalmadıkça muhattap olmamaya çalış ama soğukta davranma. Anlaşılan zamanında babandan çektiği için şimdi hıncını senden alıyor, söylediklerinden bunu anladım.

Şu aşamada en güvenli yer annenin yanı. Üvey annen de gel annelik yaparım demiş ama İnan annen gibi asla olamaz, şu an beraber yaşamadığınız için uzaktan her şey yapılabilir geliyordur.

Tatil dönemlerinde ve bazı hafta sonlarında babanın yanına gidebilirsin hem kafan dağılır, ama düzenli olarak annenle kalman taraftarıyım.

Giyim ve alkol konusunda heveslerini anlıyorum hepimiz 15 yaşında olduk. İnsan dikkat çekmek isteyebiliyor ama annen belki de çevredeki insanları bildiği için giyim konusunda bazı sınırlamalar getiriyor olabilir. Reşit bir yaşa gelip üniversiteye gittiğin zaman kafan daha oturmuş olur. O zaman giymek ve yapmak istediklerine daha aklı selim karar verebilirsin.

Babanın başka bir yerde içeceğine gel benim yanımda tat demesi yanlış değil ama malesef sana tattırdığı yaş yanlış. Her ne kadar 15 yaşında da olsan kendi kararlarını verebilecek olgunluğa sahip değilsin şu an için birtanem.

Sana tavsiyem derslerine sıkı sıkı çalışıp üniversiteyi ailenden uzak bir şehirde okuman. Hem kafan rahatlar hem ayaklarının üzerinde durmayı öğrenirsin. Sabret güzelim bu günler geçecek.
Çok teşekkür ederim şu an biraz da olsa içimi rahatlattiniz

Tatlım sen büyüdün artık o abine haddini bildir sen babanın cezasını çekmek zorunda değilsin. Babana gitme fikrini aklından çıkar sana şimdi açık giymek alkol almak cazip gelir ama sende oturup düşünsen bu rahatlıkta ders çalışmayacağını bilirsin. Okuyup bir yere gelemedikten sonra açık giyinip alkol içmeyle hangi meslek yapılıyor biliyorsun. Kitle kapını uzak tut kendinden abini dayak yeme ama kitleyince sende onu sinir et baban gibisin sen yanına git de. Babacı olma güzel kız annenin yanı olsun yanın sen artık gençsin ve kendini ne sebeple olursa olsun kimsenin üzmesine izin verme. 3 senen var at kendini üniversiteye kurtar kendini annen ve baban gibi olma.canım ciğerimsin :KK200:
Dediginiz gibi bundan sonra üstüme gelirse kendimi savunucam (normalde ben de kapimi kitliyordum ama annem kızdı aldı kilidi) çok teşekkür ederim 😊

Bence babanın yanına geç biraz da onda kal cidden. O da ebeveyn sonuçta arada değişiklik iyidir. Bu annenden vazgeçiyorsun demek değil ki. Ama kıyafete karışmamak olayı yaz tatiline özgü birşeydir muhtemelen. Birlikte yaşamaya başladığınızda babanla iletişiminiz daha farklı olur. Annenle abinle olan ilişkin daha rahat ve keyifli bir hale gelir bu sefer. Birbirinizi özlediğiniz için.

Bizim eski evimizde bı komşumuzun kızıyla oğlu sürekli kavga ediyordu. Kız polisi çağırmıştı hatırlıyorum şiddet uygulamış galiba abisi. sonra polis geldi o an şikayetçi olmadı ikna etmisler . Polis giderken tamam ama bir daha olursa yine şikayet ederim demişti. Bir daha abisi böyle bi şey yapmadi sanırım.

Yani şikayet et direkt polisi ara. Yok rezillik çıkar vs diye düşünme zaten kavga sesi gidiyordur etrafa bari sonuca etki edecek bir kaos çıksın.

Babanın evinin nasıl olacağınin garantisi yok amcanlar vs de kalıyormuş . 2 yıl sonra da unidesin zaten

Dediginiz gibi bundan sonra üstüme gelirse kendimi savunucam (normalde ben de kapimi kitliyordum ama annem kızdı aldı kilidi) çok teşekkür ederim 😊
Rica ederim canım benim :anne:benimde abim var aramızda 8 yaş var ama herkes beni ablası sanıyor çünkü daha baskınım :KK55:anneler erkek çocukları tutar biraz herkeste bu böyle sen kendine has sanma durumu:olamaz: sonradan geçiyor sen ver abine ayarı tuvalete kitle kendini bağır insan beğenmediği kişi gibi davranmaz de, sana dokunmasına dediğim gibi asla izin verme gerekirse ararım polisi seni yollarım babana de

Anneni üzüp gitme. Değer vermese kural koyup kendi canını sıkmaz rahatlik varken. Kiz çocukları bu konuda aslında annelerini daha iyi anlarlar.
Babanin rahatlığı güzel birşey değil. Babanın eşi çok iyi bile olsa evde olan sorununu anlatman hiç güzel bir davranis değil ,annen duysa kalbi kırılır.
Abiler bazen öyle olabiliyor . Bence babalarınız ayrı diye değildir sana öfkesi sonuçta öz kardes ve birlikte büyüdünuz. Huyu kötü diye düşün başka birşey düşün ama babamdan olan intikamı benden alıyor diye düşünme . Kardeşlik bağınız iyice kopmasın.
Bana baban senin aklını karıştırıyor gibi geldi daha çok. Zaten gidersen de geri dönmek isteyeceksin annen uzulduğuyle kalicak...

Bu kız 15 yaşında abisi 25 yaşında farkında mısınız ? Bu nasıl öneri ? Sen de onu sinir et ne demek? Zaten abisi sağlıklı dusunemeyen bı birey farkında mısınız? O kız o kilidi hiç açıp dışarı çıkmayacak mı ? Abisiyle kızın fiziksel kuvveti eşit mi?

Tatlım sen büyüdün artık dediğiniz daha çocuk .

Ben alkol kullanmıyorum ama ifadeniz de çok çirkin evet yasin ufak ve bu yaşta zaten alkol almamalisin ya da alkolün sana hiçbir yararı yok gibi tavsiye verilmeli . Açık giyinip alkol icmeyle hangi mesleğin yapıldığını mesela ben bilmiyorum nedir?

Bari 15 yaşındaki çocuğa tavsiye verirken biraz düşünerek verin ya

İyi de burada iki çocuğun ya da ergenlik çağındaki iki gencin kavgası yok. Abi 25 yaşında koca adam ve kıza resmen bilenmiş. Babanın yaptıklarını ben de sana yapıcam diyor, hiç sağlıklı psikolojide değil, anne çok pasif kalmış, bence çok ürkütücü. Baba da çok kalabalık yaşıyor orada da çok huzurlu olur musun bilemedim😐 Yukarda şiddet durumunda polisi arayıp şikayetçi olman söylenmiş aslında çok mantıklı büyük ihtimal korkar ama kişiliğini de bilemedim belki daha büyük şiddet uygular mı? Sen daha iyi tanırsın karakterini. Bir süre babanda kalıp ortamı görebilirsin belki çok kalabalık ama sevgi dolu bir yuva vardır. Halkında hayırlısı olsun🙏

Görüyor bazen onu tutuyor bazen de beni ama dahasını hiç yapqmıyor ve evet amcamlarin maddi durumu kötü olduğu için cümbür cemaat yaşıyorlar
Tıp istiyormuşsun o kalabalık ortamda ders çalışmak hiç kolay olmaz bence. Baban ayrı eve taşınırsa yanına gitmeyi düşün. Şimdilik kal bence. Ama annen bişeyler yapmalı yani

Back
X