- 3 Nisan 2014
- 36.490
- 149.242
- 798
- Konu Sahibi Tatlikizmiyim
-
Evreni merak ediyorum,oluşumları,astrofiziği,uzay ötesini.Yabancı dilim var
kaç yaşındasın?
taşkın tuna nın oldu dedi oldu kitaplarını okuyabilirsin... şu an yaşadığın din bilim ikileminde seni ikna edecektir eminim..
Sorgula. Bende çok yaptım bunu. Bir şeye körü körüne bağlanmaktansa sorgulamak daha iyi emin ol. Her zaman verecek bir cevabın olur.
Böyle söyleyen insanların yüzünden Türk bilim insanları Avrupa ülkelerinde devam ediyorlar
Uff ya..ne karisirsiniz her seye anlamam..konu sahibi espri yaptigimi anliyor..
Ne özgüveni Allah askina..bu egitim sisteminde ne kurami ne teorisi..önünde koca üniversite sinavi var..ondan sonra gitsin istedigi bölüme..don kisotluk gazlamayin insanlara
Böyle söyleyen insanların yüzünden Türk bilim insanları Avrupa ülkelerinde devam ediyorlar
İcat mı yapacak sanki
Yeni birşey mi bulacak diye BULUNANI dahi incelemeden önemsiz deyip geçiyorlar
Neyseki insanlar azimli avrupa projelerine başvuruyorlarda bu zihniyet altında körelmiyorlar.
T Tatlikizmiyim canım ben konunu okuyunca gülümsedim
Keşke daha fazla genç bu şekilde düşüncelere kafa yorsalar
Sen anlayacak bir öğretmenin vardır eminim
Onunla paylaş bu durumu seni yönlendirmesi açısından
Merak ettiğin alan aktif olarak çalışılan bir konu
Mümkün olduğunca kitap ve makale oku
Google akademik sayfasında güzel kaynaklar bulabılırsın dırek googledan bakma
İcat mı yapacak sanki
Neyseki insanlar azimli avrupa projelerine başvuruyorlarda bu zihniyet altında körelmiyorlar.
İcat mı yapacak sanki
benim 9 yasindaki oglum "baskslarinin dogrularini kabul etmek zorunda degilim"
diyerek herseye karsi cikiyir.
"niye 2 ye 4 degilde 2 demisler"
hep kurcaliyor.
kucuk desen anne diyemeden saturn,jupiter demeye basladi.
zamene cocuklari milenyumu yasiyor veya farkli doguyorlar
Yabancı dilin varsa güzel. Çünkü merak ettiğin konularda yabancı kaynaklar çok daha fazla.Evreni merak ediyorum,oluşumları,astrofiziği,uzay ötesini.Yabancı dilim var
İnşallah canımÜlkemizde bilime önem veren kim ki, ancak dalga geçer ya da önemsemezler. Komşumuzun oğlu vardı burada lisede okurken belliydi, ben ona kitaplar alır, videolar yollardım. Burada o kadar uğraştı deneyler neler neler. Şimdi o çocuk İsviçre'de okuyor. El üstünde tutuyorlarmış çocuğu.
Ülkemizde bilime verilen önem TÜBİTAK'ın başına getirilen insandan belli değil mi?
Bir kız çocuğu vardı liseli, TUBİTAK ilgilenmedi aynen sizin dediğiniz gibi avrupa projesine başvurdu ve dünya 1. oldu belki görmüşsünüzdür.
Umarım ilerde benim de böyle bir çocuğum olur. Gerçekten çok isterim.
Ablalarım yasakmı üyelik açmak bilmşyorun ama ben 16 yaşında soruşturan bir kız çocuğuyum kimliğimi bulmaya çalışıp çabalıyorum.Birçophnuz evlatları vardır şimdi beni de onlar gibi düşünün olur mu?Nolur siteden atmayın birilerine söylemezsem patlıcam artık içimm bulanıyor.Ben güneşi dünyayı ve evrenş sorguluyorum ve teoriler üretiyorum kendimce...ailem bana karşı çıkıyor sapma diyor önüne konanı yap diyorlar fkrmülünü ezberle diyorlar.Ben ise ispatını istiyorum örneğin matematik...Normal bir insanım aoa diğerleri gibi değilim zaten....ergenliğimş farklı yaşıyorum...Ben önüme konanın ispatınj istiyorum...sınav odaklı olmak değil sadece öğrenmek istiyorum...
Ailrm beni anlamıyor ve kendimi çok yalnız hissediyorum...
Bana bir çıkış noktasj gösterin nolur
Hepinizi çook seviyorumm
Yabancı dilin varsa güzel. Çünkü merak ettiğin konularda yabancı kaynaklar çok daha fazla.
Öncelikle neyi merak ediyorsan bunlarla ilgili makalelere goz atabilirsin. Ancak dili sana ağır gelebilir şu an çünkü bilimsel makaleler fazla terim içerir. Birde bu arastirma arama motoruna yazıp ilk sayfaları açıp okumayla olmaz çünkü internette çok fazla bilgi kirliliği var. İyice tek tek bakıp en doğrusunu bulman gerekir ki çoğu şu an sana tam anlamıyla tatmin etmez ağır gelir anlamayabilirsin.
Tavsiyem bilimsel kitaplar okuman. Şu roman tadında olanlardan. Üniversiteye gidene kadar bi alt yapın olur. Zaten birine başladığında diğerlerini de farkedersin kapı kapıyı acar misali.
En önemlisi tam olarak yeteneğini, merakını karşılayacak bir okul ve bölüm hedefle kendine. Ona yoğunlaş daha çok.
Evet bazi dogmalari sorgulamanin tam zamani. Gelecegin gercek sahipleri iste bu aydinlanan gencler. Gerci siz sevmezsiniz o tur sorulari.....ve soranlari.Kuranı kerim mealini oku hem cevaplarını bulursun hemde manevi olarak huzur bulursun. Kendinede bol bol dua et Allahım kalbimin ve gözlerimin perdesini kaldırıp bana gercekleri gormeyi,anlamayı doğru yolundan sapmamayı nasip eyle diye
Bunları evreni sorguluyorum lafına binaen yazdım. Çünkü bu sorgulaman dini boyutlara kadar vardıgını gosteriyor
Sizin gerçekleriniz bunlar körelmeden de üniversite kazanılıyorMaalesef gercekler bunlar..buldugunuz teorilere göre üniversiteye alinmiyorsunuz..keske alinsa ama yok..puana bakiyorlar..
Ilgi alani neyse gider okur üniversitede
Evet zor bende kara kara düşünüyorum bunu :) Ama Türkiyede iş bulamayacagim diye hedeflerinden vazgeçme. Üniversiteye gittiğinde goreceksin ki aslında yurtdışına gitmek ve istediğin eğitimi almak o kadar da zor değilTürkiyede bilim dallarında iş bulmak biraz zor gibi ama bakalım inşallah seçicem:)
Merhaba
Siz burada verilen tuhaf, yari pismis cevaplara aldirmayin. Siz dimagi aydinlik ve yetenekli bir genc kadinsiniz.
Birinci vazifeniz kendinizi korumak ve bu ortacag kafali cevreden kurtarmak . Cevreniz bitkisel hayatta yasayan olu beyinlerle dolu. Onlari boyle kabul edin ve yolunuza devam edin. Onlara kizmayin, farzedin ki onlar zihin engelli. Kendinize bir buyume ve gelisme plani yapin. Ne merak ediyorsaniz internette onu arastirin, ve ona ulasmaya calisin. Her aninizi kendinizi hem beden (spor, bireysel savunma sanatlari) hem beyin (egitim, ogretim) olarak gelistirmeye calisin.
Sorgulamaniz cogu bitkisel hayatta olan zombileri rahatsiz edecektir. Sizinle bilimsel tartisabilen ve guvenilebilir bir arkadas cevresi edinin. Yalniz erkeklere dikkat edin. Bu ulkenin erkek milleti, kendini yetistirmek isteyen her genc kadina MUTLAKA ENGEL OLUR. Bakin garanti veriyorum, akli basinda gorunen HER ERKEK bir sure sonra sonra sizinle bir yarisa girecektir. Unutmayin siz onlara gore bir avsiniz, sizi avlamaya calisacaklar. Avin avci olmasini asla istemezler. Bunu bir yere yazin.
En yakin zamanda bir universiteye girmeye calisin ama orada okumakla yetinmeyin, devamli bir sonraki planinizi yapin. Cok tavsiye ederim, yurt disinda master veya doktora yapmak icin para biriktirin. Burs arastirin. Ne yapacaksaniz yapin yurt disina cikis yapin. Turkiye'de bir kadinin , ozellikle sorgulayici br kadinin yukselmesi su atmosferde imkansizdir. Bu ulke akilli kadinlardan nefret eder!
Kendinize cok buyuk bir cevre edinin, ozellikle yurt disina uzanan bir cevre olsun. MUTLAKA INGILIZCE ogrenin, hem internette yapacaginiz arastirmalari kolaylastrir, hem de bu rejim tarafindan ozelllikle sansurlenen tum gercekleri ogrenebilirsiniz (bkz evrim teorisi).
Ingilizceyi ogrendikten sonra internette buyuk universitelerin online ders yayinlari var, onlari izleyin. Sanirim bir arkadasa onlarin sitesinin URLni vermistim. Bulursam buraya eklerim.
Zamanla size satasan cahil zombilerle basa cikma yontemleri gelistireceksiniz.
Ayrica spesifik bir konuda yon ariyorsaniz tin, uzman arkadaslar yardimci olabilirler.
Sorgulamaya ve kendinizi gelistirmeye devam!
Bol Sans!!!!
Sacmaliyorsunuz.Madem herseyi ogrenmek istiyorsun mantikli cevaplar ariyorsun.rabbim bunun icin kurani kerimi indirmis.
Acip okuyacaksin guzel kardesim.inan veya inanma..
Belki kafandaki soru isaretlerine cevap bulursun
Burada sana yardımcı olan ablalarında mesaj atabilirsinUmarım beni yönlendirecek öğretmen de çıkar karşıma gerçekten çok ihtiyacım var.Teşekkür ederim ince düşünceniz için:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?