bu kadar basit bi meseleyle uğraşamayacak kadar derdi başından aşmış olan insanlar, burda konu sahibine çemkireceklerine dertleriyle uğraşsalar daha isabetli olur bence.
bu kadar basit bi meseleyle uğraşamayacak kadar derdi başından aşmış olan insanlar, burda konu sahibine çemkireceklerine dertleriyle uğraşsalar daha isabetli olur bence.
biz olaya garip demedik zaten....sadece dert haline getirip burada böyle saçma bi konuya çare araması yanlış...üstelik de erkekleri etkileme formülleri ile birlikte....milletin derdi başından aşkın onun etkileme yöntemlerini bulma arayışı ile mi uğraşacak.... hakkaten bir derdi var belli...bence rahat batmış bu kıza.... rahat batıyor diye başlık atsa daha iyi....insanlar yapacak bişey bulmadıkları zaman saçma yollara başvurur buda aynı boş zamanın boş konusu işte.... evet haklısınız her ergenin böyle şeyleri yaşmaaıs normal ama diğer dert sahiplerinin bulunduğu bi ortama bu saçma durumu dertmiş gibi lanse etmesi gerçekten anormal ötesi.... bu kızın asıl derdi boş olması....
Pardon hanimefendi de size ne oluyor hemen saldiri moduna gectiniz yorumuma? Size laf atan mi oldu?
Konu sacmaysa, bossa okumazsin gecersin. Burda isteyen kurallar cercevesinde istedigi konuyu acar. Modlar, yoneticiler buna musade ediyorsa size ne oluyor? Burda 15 yasinda cocuga kizip bos mos gibi hakarete varan laflar ediyorsunuz. Yasiniz kac merak ettim.
Ayrica yorumumuz icin kotu icerik'e bastim, kusura bakmayin artik.
Velisini dürt butonu olsada şunların anasına babasına dürtü göndersek :)))
Bazı yorumları hayretle okuyorum.12-16 yaş grubu öğrencileriyle çalışıyorum ve o yaş grupları için çevreleri tarafından beğenilmek,sosyal arkadaşlıklar çok daha önemli.Tabi ki de yarın ne giysem,ben güzel miyim?,annemleri ikna etsem de bana yeni telefon alsalar,bu elbise bana yakışmış mı? gibi bize saçma gelen şeyleri dert edecekler.Oturup atomu parçalayacak değiller.Tabi ki de ''karşı cinsi nasıl etkileyebilirim?'' temalı konular hayatlarının merkezi olacak.Sanki herkes direk yetişkin olmuş da kimse ergenlik yaşamamış gibi ''otur dersine çalış'' mantığını anlayamıyorum.Bir çoğumuzun da çocuğu var.Bizim de çocuklarımız o yaşa geldiğinde,bizle sıkıntısını paylaşmak istediğinde ''otur dersine çalış'' ''bunlar boş işler'' gibilerinden anlayışsız yaklaşımlarda bulunursak sonra kalkıp da ''bizim çocuğumuz neden bize sürekli yalan söylüyor?,neden bizimle bir şeyini paylaşmıyor?,Neden mutsuz?'' diye sormayalım.Cevabı kendimizde arayalım.Evet yaş olarak bizden küçük,ilgi alanları,düşünceleri bizden çok daha farklı ama bu şekilde konuşmak da bizlere pek yakışmıyor.Ayrıca bunları düşünmesi ders çalışmasına neden engel olsun onu da anlamış değilim.Dersini de çalışır,ne giysem diye de düşünür,hoşlandığı çocuğu da düşünür.yapıcı olalım,kimliklerini olumlu etkileyelim lütfen
Burada bahsedilen kimlik oluşumu...ve o yaşlarda eğilim karşı cinsedir.Dememeli demek demelerine engel olmaz.Ayrıca ''acaba o da beni beğeniyor mu?'',acaba ''kıyafetimi güzel bulmuş mudur?'' diye düşünmenin kötü olan tarafı ne?Masumluğa aykırı tarafı ne?Bir çoğu İlk aşklarını o yaşlarda yaşıyorlar Hem sağlıklı birey yetişsin diyoruz hem de kafasını ders kitaplarından ayırmayan bir gençlik bekliyoruz.Kaldı ki onlar teknoloji çocuğu.Bilgi önlerinde hazır bir biçimde.Bizim liseden sonra öğrendiğimiz konuların bir çoğunu onlar o yaşlarda biliyorlar zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?