ablalarım teyzelerim bir baksanız?

bu kadar basit bi meseleyle uğraşamayacak kadar derdi başından aşmış olan insanlar, burda konu sahibine çemkireceklerine dertleriyle uğraşsalar daha isabetli olur bence.

bu kadar basit bi meseleyle uğraşamayacak kadar derdi başından aşmış olan insanlar, burda konu sahibine çemkireceklerine dertleriyle uğraşsalar daha isabetli olur bence.

Bizim konu sahibine sizin deyiminizle ÇEMKİRMEMİZİN nedeni sadece konunun basit, boş olması değil,,
daha bu yaştaki bir kızın tek derdinin erkeklerin kendisine ne şekilde ilgi duyacağı olmasıdır.
Bir insan karakterini buna göre ayarlıyorsa kusura bakmayın ama ben o insandan ileriki yaşlarda herşeyi beklerim...

"Ne de olsa ergenlik,, herkes böyle düşünür o yaşlarda" düşüncesi de doğru elbet ama ağaç yaş iken eğilir,
ne kadar erken uyarılırsa, bilinçlenirse kardır..

konu sahibinin ağzı dili vardır emin olun...avukatlığınızı başka yerde gösterin... kime ne yorum yapacağımızı size danışacak değiliz... çemkirmek kelimesinide kullanırken dikkat edin...

konu sahibinin ağzı dili vardır emin olun...avukatlığınızı başka yerde gösterin... kime ne yorum yapacağımızı size danışacak değiliz... çemkirmek kelimesinide kullanırken dikkat edin...

konu sahibinin ağzı dili vardır emin olun... avukatlığınızı başka yerde gösterin...kime ne yorum yapacağımızı size soracak değiliz...çemkirmek kelimesini kullanırken de dikkatli olun...

Pardon hanimefendi de size ne oluyor hemen saldiri moduna gectiniz yorumuma? Size laf atan mi oldu?
Konu sacmaysa, bossa okumazsin gecersin. Burda isteyen kurallar cercevesinde istedigi konuyu acar. Modlar, yoneticiler buna musade ediyorsa size ne oluyor? Burda 15 yasinda cocuga kizip bos mos gibi hakarete varan laflar ediyorsunuz. Yasiniz kac merak ettim ama soylemeseniz de olur. Yorumuma yorum yapmayin lutfen.

Ayrica yorumunuz icin kotu icerik'e bastim, kusura bakmayin artik.

Son düzenleme:

26 yaşındayım hanımefendi... ayrıca herkes özgürse bende özgürüm...istediğim yorumu yazarım kurallar çerçevesinde...ben hakaret etmedim... sadece saçma dedim ve hala diyorum saçma... 15 yaşında olmasını savunuyorsunuz da 15 yaşına yakışmayan tavrına neden savuntu getiriyorsunuz...benim görüşüme göre 15 yaşındaki biri için böyle bi durum saçma..bu da benim görüşüm o da senin görüşün... herkes özgürse madem sizde benim görüşüme laf atmayın..

ağaç yaşken eğilir evet kırmamak lazım doğru...ama konu sahibi başladığı gibi devam etseydi konuya inanın yorumlar bu denli olmazdı...erkekleri etkileme gibi yöntemler isteyince hele de 15 gibi bi yaşta o yüzden bu kadar uzadı bence... zaten kendisi de yok burada cevap bile yazmamış hiç..boşuna konuşuyoruz..

15 yaş hala çocuktur benim gözümde neşeli aktif ol ve derslerine asıl birkaç sene sonra kendini nerde görmek istiyorsan orada olmak için çalışıp çabala derim ben yaşını iyi kullan erkekler hep etrafında olacak ki zaten bir mesleğin olsun bir kariyerin olsun önce ama erkekler her zaman ikinci planda olsun
şunu hiç unutma pekmezi olanın sineği badattan gelir.....

bence öyle mi olayım böyle mi yerine derslerine sıkıca sarıl da büyüyünce hangi mesleği seçsem daha iyi olur diye düşün.İşte abla nasihatı biliyorum bu yaşlarda nasihatler sevilmez ama ilerde çok işine yarar.

Bazı yorumları hayretle okuyorum.12-16 yaş grubu öğrencileriyle çalışıyorum ve o yaş grupları için çevreleri tarafından beğenilmek,sosyal arkadaşlıklar çok daha önemli.Tabi ki de yarın ne giysem,ben güzel miyim?,annemleri ikna etsem de bana yeni telefon alsalar,bu elbise bana yakışmış mı? gibi bize saçma gelen şeyleri dert edecekler.Oturup atomu parçalayacak değiller.Tabi ki de ''karşı cinsi nasıl etkileyebilirim?'' temalı konular hayatlarının merkezi olacak.Sanki herkes direk yetişkin olmuş da kimse ergenlik yaşamamış gibi ''otur dersine çalış'' mantığını anlayamıyorum.Bir çoğumuzun da çocuğu var.Bizim de çocuklarımız o yaşa geldiğinde,bizle sıkıntısını paylaşmak istediğinde ''otur dersine çalış'' ''bunlar boş işler'' gibilerinden anlayışsız yaklaşımlarda bulunursak sonra kalkıp da ''bizim çocuğumuz neden bize sürekli yalan söylüyor?,neden bizimle bir şeyini paylaşmıyor?,Neden mutsuz?'' diye sormayalım.Cevabı kendimizde arayalım.Evet yaş olarak bizden küçük,ilgi alanları,düşünceleri bizden çok daha farklı ama bu şekilde konuşmak da bizlere pek yakışmıyor.Ayrıca bunları düşünmesi ders çalışmasına neden engel olsun onu da anlamış değilim.Dersini de çalışır,ne giysem diye de düşünür,hoşlandığı çocuğu da düşünür.yapıcı olalım,kimliklerini olumlu etkileyelim lütfen

haklisinda , bu konu oyle bir konu degil.masumca degil yani.. Daha 15yasinda erkekleri nasil etkilerim demesi anormal bence.. Bizde ergen olduk,ama ben vallahi 15yasimda bilmiyordum bunlari.. Yeni nesil cok fena..
15 yasinda erkegi nasil etkilerim diye dusunmemeli insan,18e geldiginde sevgilimi nasil elde tutabilirim der,farkli yollara girer..Kotuu !

Son düzenleme:
Burada bahsedilen kimlik oluşumu...ve o yaşlarda eğilim karşı cinsedir.Dememeli demek demelerine engel olmaz.Ayrıca ''acaba o da beni beğeniyor mu?'',acaba ''kıyafetimi güzel bulmuş mudur?'' diye düşünmenin kötü olan tarafı ne?Masumluğa aykırı tarafı ne?Bir çoğu İlk aşklarını o yaşlarda yaşıyorlarHem sağlıklı birey yetişsin diyoruz hem de kafasını ders kitaplarından ayırmayan bir gençlik bekliyoruz.Kaldı ki onlar teknoloji çocuğu.Bilgi önlerinde hazır bir biçimde.Bizim liseden sonra öğrendiğimiz konuların bir çoğunu onlar o yaşlarda biliyorlar zaten

dogru konuya mi yorum yaziyorsunuz ?
basa donup bir okuyun bence, sizin yazdiklarinizin hangisini yazmis???

arkadasin dedigi,nasil davraniyim,cevremi genisletip nasil erkekleri kendime bagliyim!!!
sizin yazdiklariniz cok masumca.. Ama inanin bu oyle degil.ben korkarim bu yasta bunu dusunenden..

Evet doğru konuya yorum yapıyorum.Ben de aynı yeri okudum.O yaş grubunun iç dünyası çok daha farklıdır.Bir ailesinin ve çevresinin gördüğü yönü vardır.Bir de içlerinden geçen ve çok az kişiyle paylaştıkları yönleri vardır.Eğer masum olmayan düşünce şekli arıyorsanız size bu konuda bir çok örnek verebilirim mesela geçenlerde 14 yaşındaki bir öğrencimin Hayattan ne bekliyorsun? sorusuna verdiği ''evleninceye kadar annemin parasını yiyeceğim sonra da kendime zengin bir koca bulup onla evleneceğim ve onun parasını yemeye devam edeceğim, o nedenle ders çalışmak benim ilgimi çekmiyor.'' cevabı gibi...O yaş gurubunda biri Tabiki de çevresi geniş olsun isteyecek,arkadaşları arasında popüler,beğenilen,dikkat çeken biri olmak isteyecek.Çevresinde ona hayran kişiler olsun isteyecek.Hayatlarının en egosantrik dönemindeler.Hayat kendilerinden ibaret..Bize ters gelmesi onların bunu düşünmediği anlamına gelmez.Bizim kulak tıkamamız,ya da gözümüzü kapatmamız da bu gerçeği değiştirmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…