Kızlar daha önce de bir konu açmıştım, ablamla evlendiğinden beri yüzyüze görüşemediğimizden bahsetmiştim.
Belli bi süredir zaten yalnızca biz arıyorduk, bunun üzerine dün, ben ablama telefonda, çok değiştiğini söyledim ve bi şekilde kavga ettik telefonda ve beni aramayın artık dedi....
Korkarım bunu söylerken ciddiydi...
Kendimi çok kötü hissediyorum ve yalnızca anneme karşı suçlu hissediyorum(
Neden ablayla kardeş arasında böyle birşey olsunki?Ablanın eşimi acaba bu yönde bir telkinde veya baskıda bulunuyor.Beni aramayın demesi çok tuhaf
Hep sorduk kendisine,zaten sorduk diye suçlu olduk
İstemiyor bence artık bizimle görüşmeyi, eşi ona yetiyor demek ki
Sonuçta bu bi sınıf arkadaşı, eski mahalle arkadaşı değil senin kanın ömür boyu yüzüne bakacağın insan, kardeşin.İnşallah aşılmıycak sorunlar değildir ailecek aşarsınız..
belki eşi müsade etmiyodur....
yada bi anlaık sinirle söylemiştir....
annenizin dünürü ile arası nasıl?
düğün zamanı sıkıntılar yaşandı mı?
eğer yaşandı ise belki eşi bu evlilği devam etmesi için ailenden uzak dur demiş olabilir mi?
ablanın evlenmesine 'aile' olarak sebep olduysanız ve bunun üzerine ablan evliliğinde mutsuzsa sizi sebep gösteriyor olabilir canım ya da ablana baskı yapıyor olabilirler. sen üzme kendini, ailenin ne kadar önemli olduğunu mutlaka ablan da anlar.
Canım bence ablan sizi istemiyor değil de, kimseye anlatmak istemediği sıkıntıları varmış gibi geldi bana, sen sırt çevirme ablana ne olursa olsun. Bazı insan öyledir, mesela kötü birşey yaşıyorsa, gururundan anlatmak istemez ve durumunu hissedenlere de sordukça, sıkıştırdıkça kızar, tepki gösterir. Bana bu durum biraz öyle geldi. Ablana küsme sen, sırt çevirme, eğer yaşadığı bir sıkıntı varsa içinde, senle paylaşmasa bile kendini yalnız hissetmesin iyice. Ablanın üstüne de çok gitme, "neyin var, neyin var" diye, dediğim gibi belki gururuna yediremediği sıkıntılar yaşıyordur eşiyle veya eşinin ailesiyle, şu anda anlatmıyordur ama eninde sonunda paylaşacaktır seninle, sen üstüne gitme. Ablam güçlü bir kadındır demişsin, bu düşüncemi daha da kuvvetlendiriyor, çünkü güçlü kadınlar kendilerine yapılan haksızlığı gurur yapıp yakınlarına dile getiremiyorlar çoğunlukla; şöyle örnek vereyim, mesela evde huzursuzluk varsa, enişten diyelim annenler gelmesin veya sen gidemezsin diyorsa, böyle birşeye katlandığını kendine yedirip de sana söyleyememiş olabilir, hani ablam buna nasıl katlanır diye düşünürsün diye. Benim düşüncelerim bunlar, diğer konunu da ilk okuduğumda bunları geçirmiştim aklımdan. Bunu okuyunca fikrim pekişti. Sen ablana sırt çevirme, eninde sonunda sana ihtiyacı olacaktır...
Seni hatırladım canım.
Acaba enisten veya ailesi mi görüşmenizi istemiyor? Ablan bunu söylerse eğer sizin tarafinızdan olay olabileceğinden korktuğu için dile getirmek istemiyor olabilir.
Yalnız sorun ne ise epey buyuk sanırım. Ben olsam bu isin pesini birakmazdim. Yazık kiza, ne yasıyorsa artık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?