- 29 Mayıs 2021
- 3.701
- 16.778
- 158
Bakıcıdan vazgeçme sebebi beleşe bakan biri olması. Kendisi kariyer yapacak diye yaşlıbaşlı kadın sırf ''anneanne'' diye de bütün gününü torununa adayamaz. Zaten yıllarca kendi çocuklarını büyütmüş sıkıntı çekmiştir illaki artık kendi hobileriyle ilgilenme yaşları. Hastalık olur yorgunluk olur ablanızın yaptığı bencillik. Siz değil anneniz konuşsun ve net konuşsun. ayrıca gereğinden fazla taviz ve fedakarlık kendine saygısızlıktır. ilerde birşey olduğunda onu tebrik ve taktir etmeyecekler bakmasaydın diyecekler.Sonra bakıcıdan vazgeçip yine anneme bırakıyordu.
Haftasonu da mı almıyorlar ? Hafta içi akşam gelip görmüyorlar mı çocuklarını ?Akşamları alcak olsalar bile sabah zaten işte oluyorlar sanırım o yüzden yatılı bırakalım diyorlar hepten
Hem anneme üzülüyorum hem de sinir oluyorum evde çocuk olunca, yeğenim ama çocuklara cidden katlanamıyorum. Uslu da değil. Bugün aradı annem, 1 hafta sonra gelip alacakmış. Ama bir hafta sonra başka şehre gidiyoruz biz ailecek yazlıkta kalmaya. Onlar da geliyormuşAnnenize üzüldüm o yaşta hem de hastalığı var diyorsunuz ablanız nasıl düşünmüyor bu kısmını anlayamıyorum. Bazı insanlar gerçekten bencil. Anneniz konuşsun güzelce anlatsın belki ablanız alınır ama yapacak bişey yok. Çocuğa da yazık, size de.
E ne anlamı kaldı almasının zaten yine sizle olacaklarmış. Uslu da olsa yani sürekli bakmak zorunda değilsiniz ki. Zor durum gerçektenHem anneme üzülüyorum hem de sinir oluyorum evde çocuk olunca, yeğenim ama çocuklara cidden katlanamıyorum. Uslu da değil. Bugün aradı annem, 1 hafta sonra gelip alacakmış. Ama bir hafta sonra başka şehre gidiyoruz biz ailecek yazlıkta kalmaya. Onlar da geliyormuş
Yok. Farklı semtlerde oturuyoruz. Sabah erkenden işe gidiyorlarHaftasonu da mı almıyorlar ? Hafta içi akşam gelip görmüyorlar mı çocuklarını ?
Hem anneme üzülüyorum hem de sinir oluyorum evde çocuk olunca, yeğenim ama çocuklara cidden katlanamıyorum. Uslu da değil. Bugün aradı annem, 1 hafta sonra gelip alacakmış. Ama bir hafta sonra başka şehre gidiyoruz biz ailecek yazlıkta kalmaya. Onlar da geliyormuş
Büyük ihtimal. Bir tanıdığımızın çocuğu babaanede büyüdü ve çocuk aşırı yaramaz bence öyle dikkat çekiyor. Öğretmenleri bile illallah etmiş artık.Cocugun davranislarinda anne-babasindan uzak olmasinin payi olabilir
Çocuk için bu kadar uzun süre anne ve babayı görmemek iyi değil. Yaramazlığı hırçınlığının sebebi budur belki. Anneniz bu konudan yaklaşsa konuşmaya. Yaz okulu spor okulu kurs vs verseler veya bakıcı tutsalar daha iyi sanki. Sonuçta bu kadar çalışma kariyer çocuklarına iyi bir gelecek için değil mi ? Para harcasınlar biraz.Yok. Farklı semtlerde oturuyoruz. Sabah erkenden işe gidiyorlar
8 yasindaki cocuk büyük artık laf söz anlar aslında ama ne bileyim vallahi hem annenizin hem sizin söylemeniz gerek çok seviyoruz buyursun başımızın üstünde yeri var fakat devamlı bakımını yapamayacağız kızım demesi gerekiyor arkasından söylenip yüzüne birşey dememek de hoş değil benim annem emekli babamla ayrılar kardeşim zaten kendi yolunda tek yaşamasına rağmen bakamam diyor gezme amaçlı bile bırakmıyorm çocuklarımı bu sebeple çalışmıyorum kızımda büyüne kadar çalışmayacağım .. zorlanıyorsa anneniz mutlaka söyleyin oda yolunu bulacaktır mutlakaMerhabalar siteyi bir süredir takip ediyordum ve sizinle bir konuyu paylaşmak istedim. Üniyi açıktan okuyorum ve evdeyim o nedenle. 8 yaşında da bir yeğenim var. Yeğenim ilk doğduğu zamanlar ablam bakıcı tutmuştu. Sonra bakıcıdan vazgeçip yine anneme bırakıyordu. Eşi de kendisi de çalışıyor çünkü. Farklı şehirlerdeydik o zaman. Okullar olduğu zamanda okulda bırakıyordu iş çıkışı alıyordu ama şimdi tatil oldu ve yine bize bıraktı. Sürekli annem bakıyor, çocuk da annesiyle babasıyla neredeyse çok vakit geçiremiyor. Beni rahatsız eden şey de annem genç değil 50li yaşlarında artı olarak rahatsızlığı var onlarla uğraşıyor çocuk bakmak istemiyor ama ablam kırılmasın diye de yüzüne söyleyemiyor. Ve çok yaramaz evde her yerde yiyecekler, gece uyumamalar, aşırı ses. Yeğenimi seviyorum ama çocuk seven biri de değilim evde her gün ses, yaramazlık vs. bu yüzden bazen çıkıp geziyorum dışarıda vakit geçiriyorum. Ama anneme üzülüyorum bakmak istemiyor ama ablamı da kırmak istemiyor. Ablamı da seviyorum aramda bir sorun yok ama hem çalışan bir kadın hem de ne diye çocuk yapıyor bakamayacaksa? Bakıcı da tutmuyor. Benim sinirimi bozan şey de çocuk yaramazlık yapınca annem artık sitem ediyor bıktım diyor kendi kendine ve bugün dedim anne yüzüne söyle diye. 1 hafta bakacağım ondan sonra söyleyeceğim dedi. Bir de babaannesi hiç çocuğa bakmadı mesela onlarda kalmadı bile hiç. Çocuğu resmen biz büyütüyoruz. Bu sorumsuzluk değil mi sizce? Hadi ben okuyorum belki anlamıyorum bunun zorluklarını ama sorumsuzluk değil mi bu?
Valla uyuz oldum 31’den yazıyorum30 lu yaşlarında genç olmadığını öğrendik çok şükür 35 ten bildiriyorum 30 lu yaşlar genç oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?