Ablam çocuk doğurup bana verecekmiş. . Çocuğum olmuyor diye

şok oldum bu nasıl bir tekliftir ki?
Yani çocuk duygunuzu tatmin edeceksiniz diye bir hayatın alt üst olmasına zemin hazırlamaktan başka bir şey değil.
İnsanlar kaç yıldan sonra çocuk sahibi oluyor. Allah kimseyi bu konuda sınamasın çok zor kesinlikle ama bu şekilde olması çok yanlış. Kimsesiz çocukları hayata kazandırmak, yuva kazandırmak varken..

maalesef bende öle bir şey duydum...

akrabasına öyle kendi oğlunu veriyor bebekken. çocuk hep ailesi olarak görüyor, büyütüp tüm masraflarını karşılıyorlar... çocuk askerde şehit düşüyor. oğlanın biyolojik ailesi sırf parasını alabilmek için dna testi yaptırıp şehit maaşı bağlatıyorlar kendilerine. ben duyumca şok oldum

arkadaşlarında dedığı gıbı tup bebek denersınız.ınsanların kaçıncı denemelerınde hamıle kalıyor umudunuzu yıtırmeyın.hem boyle akrabalardan alınan çocuklarda ılerde hep sorun olduğunu duydum.

bazı insanlar kendilerini kuluçkadan sanıyorlar..
var böyle hayatlar kardeşe çocuk vermeler falan..sonra doğan bireyin üstünde büyüyünce iki tarafta hak iddia etmeye falan başlıyor bunlar para kazanırken falan..düğün dernek dönemi top gibi birbirlerine atıyorlar falan..geçen bunla ilgili biri konu açmıştı işte anası doğurmuş halaya vermiş öbür eltide halaya vermiş hala yurt dışında despot manyak gelnleri mafetmeye kalkmış anaya babaya göstermiyormuş gençleri falan ..zor vesselam..konu sahibi o toplara girmeyecek kadar akıllı maşallah

Bizim de bi tanidik var;kardesi cocugunu vermis dogar dogmaz... sonra kiz büyümüş bu sırada ailede baya bi zenginleşmis daireler arsalar dükkanlar vs... sonra bu kızın kardesleri yani kadının kardeşinin cocuklari o mallarda bizim de hakkimiz var demeye baslamislar o kiz nasil hak sahibi ise biz de ayni sekilde hak sahibiyiz demisler. Sonra o bayan baya ugrasti dna testi mahkemeler vs ... mali mulku kizina kalsin diye... ama kiz acisindan dusunursek akrabalari akbabalar gibi bekliyor tepesine cokmek icin... duydugumda cok sinir olmustum.

Şu ana kadar bu sitede duyduğum en saçma 20 şey arasına girebilir bu.

Ablanız saçmalamış mı, şaka mı yapmış, ne yapmış anlamadım. Bence bi daha bunu söylerse lafı yapıştır.

2 tüp bebek denemesiyle bu hale gelmenize gerek yok. Yıllarca uğraşıp sonuç elde edenler var.

evet kabul edilemiycek bi teklif ama iyi niyetle mi dedi acaba kötü düşünmeyin belki düşünmeden söylenen iyi niyetli bişeydir

Uzaklarda aramayın, babam da evlatlık verilenlerden; dayısına. Üstelik kocaman sopalarla dayak yiyor daha ilkokul çağında. Gerçekleri öğrendiğinde kendi ailesine sığınmak istiyor ama diğer 4 kardeşle bağ kuramıyorlar, dayısının evinde de dayak olduğundan ne yapacağını bilemiyor. Dayısının çocuğu olunca artık istenmiyor ve evine geliyor. Aslen kimse istemiyor babamı 5 kardeşin içinden tek okuyup şehre yerleşen de kendisi, işe girince kıymetleniyor sadece parası için. Bunca şeye rağmen, kendine annelik babalık yapmayan ebeveynlerine evlatlık yapıyor, kardeşlik yapmayan kardeşlerine para harcıyor, kardeşini yanına alıp okutuyor, ailesini doktorlara götürüyor derken anne baba vefat ediyor. Kardeşler ise babamın hakkını vermek istemiyor, babam da artık uğraşmak istemediğinden bağlarını kopartıyor...
Ama giden seneler bizden gitti, hiç unutmam babam her bayram delirirdi mesela. Neden bilmiyoruz bir şey söylemezdi ailesine de giderdik ama inanılmaz sinirli olur ve mutlaka ciddi bir kavga çıkardı. Hala da annemin tarafının toplanmalarına, gezmelerine gelmez, kalabalık yerlerde bulunmaz. Düğünümde bile "ben gelmesem olur mu" demişti.

Kafana takıp stres yapma. Benim çocuğum olmuyor diye de düşünme. Olacaktır elbet. Herşeyin bir zamanı var. Çevremde kaç defa tüp deneyip olmayan ama sonra kendiliğinden olan, çocuğun olmaz denilip çocukları olan çok aile var. İnan moral için demiyorum gerçekten var. Yeter ki takma ve stres yapma.

Ablanın da cahilliğine ver, iyi niyetle söylemiştir deyip daha fazla kendini strese üzüntüye sokma. Bundan sonra insanlara artık uzun bir süre çocuk denemeyeceğim biraz kafamı rahatlatacağım de. Kimseye de tedavinden filan bahsetme. İnsanlar senin istemediğin için çocuk yapmadığını düşünsün ki durmadan şunu yap bunu yap gibi akıl veren olmasın. Senin de kafan rahat olur.

Olseydim de böyle bişeyi duymaksaydim allahım
Canım insalah bu mübarek günde bi sonraki denemenız olumlu sonuçlanacakTr insalah, kuzenim 9 senelik evliydi,3 tup bebek sonuç ya kalbi durdu ya oluşmadi.şimdi ikiz bir oğlu bir kızı oldu, memlekete döndü annesiyle bakmak için darısı sana ve tum bekleyenlere olsun.ablan düşünmeden söylemiştir hani yeğenin olunca daha evlat gibi kokar diye düşünmüştür kendi de yakın olacağı için evladını vermekten çekinmeMistr.bence kötü niyetli olduğunu sanmıyorum ablanın kötü gibi gorunse de, 2 kiz kardes 2 erkek kardesle evlenmisler bi ciftin cocugu olmayinca kardes sonucta nufusunu vermisler ama akli erince anlasip konusmuslar cocuk istedigi zaman amcada kaliyo istedigi zaman annesinde kaliyor cocuk hicde etkilenmedi tam tersi daha guzel 2annem 2 babam var diyor hic annesine beni nasil verdin diye sorgulamamis (ben olsam 5 kardesiz niye beni verdin der kirilirdim heskesin duygusu bir olmuyor)bence ablan iyi biriyse iyi amaçlı söylemişti ama bence evlat verilmez ,başka birine anne dese kaldıramaz insan .esirgemelik bişi yok inanıyorum senin bebeğin olacak 3 denemede insalah bol dua et,ablan ada inanıyorum rabbim bana evlat nasip edecek deyin ki ,oda inansin önce siz inanin olacağına allah büyük

Benim bir akrabam yaptı bunu. Çok gördüğüm insanlar değiller ama olayı net biliyorum. Hatun bebeği doğar doğmaz görümcesine verdi yüzüne bile bakmadı. Oğlan şimdi 20 yaşında falan olmalı sanıyorum. Ve hala bilmiyor.

Iki tup bebek yaptım olmadi.ablam doğurup sana werm dedi ama kabul edemem böyle biseyi

nasıl verecek anlamadım üstelik anneliği tatmış ben saç telini bile vermem hayret !!! Siz bence esirgeme yurdundan alın kimsesiz bir çocuk böyle bir düşünceniz varsa. en azından ona annelik yaparsınız ve sadece sizin olur.Yarın birgün benim çocuğum diyebilir ablanız size verirse bu risk ile bile ablanın çocuğunu almamanız için geçerli sebep.....

bu konuyla ilgili burnuma kötü kokular geliyo ama hadi hayırlısıı.. söylemeye cesaret edemedim..

öz ablam yada kardeşem olsa bile vermem evlatlık istiyorsanız anasız babasız birini alın alacaksanız

canım içini nasıl yanmıştır sana elinden birşey gelmiyor diye söylemiştir o da veremez evladını zaten .üzülme o kadar .Allah herşeyden haberdardır

Allahtan ümit kesilmez.Rabbim kendi kanından canından evlatlar nasip etsin herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…