Ablam gizli nikah kıymış

Kötü olmuş. Ama babanızı hatalı buldum ben. Baban haklı diyenlere de çocukların yaptığı hatalar ebeveynlerin kusurudur. 28 yaşında genç bir kadın olarak önce kızının isteklerine saygı duymayı öğrenmesi gerekiyordu. Hele "bu sorumluluğu alamaz" gibi küçümseyici tavır ile karşı çıkmak hiç makul değil. Çocuklu bir adam ile evlenmesine karşı çıkabilirim ama bu bu sorumluluğu alamazsın gibi manasız bir argüman ile olmamali. Al işte gayet güzel o sorumluluğu aldı kim engel olabiliyor. Ancak gönül koyuyor işte böyle.

Babanız aynı hatayı devam ettiriyor bu arada. Çocuklarımızı kendi sevgimizden mahrum bırakarak, kendi yokluğumuz ile tehdit ederek isteklerimizi yaptirmamaliyiz. Ablanız bir tercih yaptı babanız zamanında uyardı ve sonuçlarına katlanacak. Bu kadar. Bunun sonucu babanın küsmesi değil ama mutsuz bir evlilik olması olabilir çocuklar problemler olabilir eski eş olabilir vs vs.

Umarım gene de mutlu olsun ama hiç umudum yok babam da inat biraz şimdileri üzerine gitmiyoruz zamanla düzelir inşallah
Anne babanın onayı almadan evlenenler istisnalar vardır ama çok az mutlu olamıyor malesef.
Ben şuan hamileyim zor bir süreç yaşıyorum aileme hep saygı duydum tüm annelerin kıymetini bildim diyebilirim ama şimdi az bile yapmışım onların değerini anlayamamisim diyorum. Yaşadığım onca sancılara rağmen açık azalınca meleğime bişey oldu sanıp tedirgin oluyorum ve ben onun kılına zarar gelmesin diye neler neler yapıyorum ama o bugün büyüyecek ve bana veya eşime çünkü o da benimle birlikte çok şey yaşadı ilerde siz benim hayatıma karisamazsınız deme curretini bulabilecek mi gerçekten??? Diye düşünüyorum çünkü inanın bu kadar inceliği emeği evladiniz dışında başka birine yapsaniz ve o size aynı cevabı verse bu davranış net nankörlüktür daha bir sürü sıfat sayılabilir ama anne baba olunca asla bu sıfatların hiç birini evladinizi için kullanamıyorsunuz.
Ablaniz en geç evlat sahibi olunca anlar ne yaptığını inşallah en kısa zamanda çaba sarf etmeye başlar

En başta hata sizde. 28 yaşında bir insana saygı duymayı öğrenmeniz gerekiyordu. Sonraki hata da ablanızda. Madem erkek arkadaşını getirip tanıştırsaydı babanızla. Daha sonra baktı baba ikna olmuyor öyle gidip evlenseydi.

Çok yakınımda biri böyle bir şey yaptı. Aileler araya girene kadar uyanıklar gizli nikah kıymışlar. E noldu sonra aileler elini eteğini çekti. Kendi kendilerine de anlaşamadılar. Geçen haberleri geldi boşanmışlar.
Ablanız ne yapsanız da affedilecek bir şey yapmamış. Babanıza çok üzüldüm. Ailelerin bu kadar ayak altına alındığı yerde mutluluk olduğunu görmedim. Geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim saolun bilmiyorum Hale’n bir özür dilemek Yok insan bi babasını arar barışmak istiyorum der..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…