Ablam iyice delirdi..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Merhabalar..
Norml olduğunu sanmıyorum bu davranışlarının gerçekten .
Yeğenim 1.5 yaşında hasta olmş üst solunum yolu enfeksiyonu. Tmm bnde üzüldüm ayrıntılı olarak da sordum dinledim fakat doktor ilaç vermiş onun nasıl kullanılacağına kadar herşeyi anlattı ablam .beni tanımayan kayınlarının onların eşlerinin bile sormadığım halde hayatlarını biliyorun en ince detayına kadar sağolsun ablam anlatıyor. Sabah uyandım bugün şok oldum ya ..
Saat şuan gece 3 Saat şuan gece 5 Saat şuan 9 Saat şuan 11 :40 diye neler yaptıklarını anlatmış.

Bi keresnde whatsappı Bi açtım 90 mesaj diyordu .
Sürekli şikayet ediyor. Ev işlerine zaman yok diyor gece gündüz yazıp duruyor sayfalarca. Hep kendinden bahsediyor. Hep kendi hayatı. Biz bişiy anlatmaya geldimi ki hiç gelmiyor o vakit cvp yok.
Ablam uzak şehirde oturuyor. Annemler Bi hafta yanına gtti ki hiç gtmezler senede bir yani 8 saatlik yolu. Annemler gitiğinde annem gelecek diye değil çocığa bakcak da ben gezecem diye seviniyordu annemlerin gideceği sson gün de kocasına annemlerin yanında mesaj atıp durmuş hadi dışarı çıkalım ikimiz diye. Ayrıca annemlerin gittiği ilk gün uyuycaz diye öğlen vakti odalarına kapanmışlar.
Uyusa bile cidden böyle bi terbiyeszlk olmaz. Kırk yılda bi annemleer gtmiş ikinci saatinde beni arayıp şikaywt ediyor .babamla kavga etmişler filan. 7/24 annemi arayıp duruyor annem bile bıktı artık. Kadın işte müsait değilim dediğinde bile zaten iki dk sonra kapatacaktım deyip trip atıyormuş.
Sanki keyfinden diyo annem işten mi atılsın ya o kadar bencil o kadar anlayışsz ki bıktık artık bu davranışlarından.
Gerçekten fakir, zor durumda ya da sabah akşam çalışan biri olsa demekki intihar edecek. Bütün gün evde oturup bi çocuğa bakamıyor .sürekli şikayet .hiçbirşeyi anlattırmıyor fikir isteyip hepsine bi cevap veriyor .o zmn neden fikir istiyor anlamıyorum. Iyilik olsun diye bak sen böylesin bu huyunu düzelt dersen savunmayı geçip nerde kötü huyun var yüzüne söyler .asla kabul etmez .hep haklı o. Herşeyi o biliyor. O mükemmel biz hiçbirşeyi bilmiyoruz .
Hayatı kendine ve etrafındakilere zehir ediyor.. Ve artık bıktım .

belki yaptığının farkında değildir buraya yazdığın gibi bi konuşmayı dene bence. düzelme olmazsa ona aynı onun gibi davranın ailecek

Ablanızın tedaviye ihtiyacı var gibi
Kolay gelsin
Manik depresif değil mi ablanız
Çok konuşan şikayet eden bir ablamız vardı geçenlerde tanısı bipolar bozukluk yani manik depresif kondu
Öyledeyince seninde var o zaman diyor benim neyim varki sen insan mısın ne biçim insansın diyor

Bol sabır diliyorum sana. . Çevremde böyle bi insan vardı ablam kardeşim vs degil ama öyle olması daha skıntılı ,atsan atılmaz satsan satılmaz insan biyerde bunalıyor yeterrrr diyesi geliyor. Alakasız olabilir belki ama ablanızın burcu ne?

Esi bu duruma mudahale etmiyor mu , ablaniz rahatsiz , sikayet etmek yerine cozum uretin , bi sekilde ikna edip psikaytriste goturmeniz gerekiyor

Şöyle söyleyeyim uzak şehir senede bir kere ziyaret edilen bir ev olunca malesef insanların psikoloji leri böyle tepkiler veriyor.Ablanın çocuğu da var allah sabır versin gerçekten uzakta çocuklu yaşayıp yılda bir ailesinin ziyareti zor evli olunca hayat çok değişik uzak evliliği herkes kaldiramiyor .önümde örnekleri çok biliyorum

Evlilik+çocuk zor gelmiştir.
Sosyal çevresini de oluşturamadıysa size sardı demek...
Yılda 1 hafta annesini bekleyeceğine haftada 2 gun yardımcı ayarlasa durumu varsa? Kendine ayırsa o vakti.
Yada siz destek olun eğer durumunuz varsa. Annenizle ayda 100-200 ayırın, haftada1 yarım gün de olsa biri gelsin yardımına.
Yalnız başına çocuk büyütmek zordur.
Eskiden 1 çocuğu 1 mahalle büyütür derlerdi, şimdi herkes dairesinde tek başına çabalıyor.
He yaptıklarını haklı çıkarmıyor; ama abla sonuçta, ya görüşmemeyi seçeceksiniz ya durumunu değiştirmesine yardım edeceksiniz

Bence buna ablam bencil delirdi deyip geçmeyin..
Yardıma ihtiyacı var , psikolojik rahatsızlığı kolay kolay kimse kabullenmez zaten ona yardımcı olun..
Belli ki zamanın da çok sıkmış , çok içine atmış , kimseye diyememiş. Gerekli desteği görmemiş.Çok yük yüklenmiş omuzlarına.Bir süredir de bu şekilde patlak veriyor demek ki şikayetlenmesi bu sebepten bence.

Back
X