- Konu Sahibi la_framboise
-
Herkese merhaba, ben 18 yasim dolunca evlendim yaklasik 3 sene oluyor. Ailem ilk zamanlar olumlu bakmadi ama sonradan kabul ettiler telli duvakli gelin olarak rizalariyla evlendim. Esimle maddi problemler disinda en ufak bir sorunumuz yok. Esim asci, ben devamli bir iste calismiyorum ama bahcemde tavuklarim var organik yumurta satiyorum, el isi yapiyorum, konserve tursu tarhana siparisi oluyor onlari yapiyorum bir sekilde yuvarlanip gidiyoruz, hamdolsun. Babamin evinde bi elim yagda bi elim baldaydi, simdi boyle bir sansim yok ama dert etmiyorum yuvami kurdum esimle problemim yok, istedigim gibi gezemesem de alisveris yapamasam da karnim tok. Huzurum sagligim yerinde. Ama annem ve ablam surekli bu konuyu aciyorlar. Aldi da seni gecekonduda oturtuyor, senin esin sana bakamiyor elaleme muhtac ediyor, sen cok yorulup kendini hirpaliyorsun hep esinin sucu gibi seyler soyluyorlar. Beni esime karsi doldurmaya mi calisiyorlar? Bu sekilde beni uzmek onlara ne kazandiriyor ki? Ben bana destek olmalarini, sabret bigun duzelicek diyip beni avutmalarini beklerdim, ben mi cok sey istiyorum? Kusura bakmayin valla bugun cok doldum yazmasam catlayacaktim.
Cevap yazan herkese tesekkur ederim. bana kiyamiyorlar sanirim dogru ama bu sekilde beni daha cok uzuyorlar :26: ben yumurta satmaktan gocunmuyorum da onlarin boyle davranmasi bana agir geliyor
Arkadaşlarında söylediği gibi art niyet beslemediklerini düşünüyorum fakat yanlış yapıyorlar.
3 sene geçmiş ve mutlu bir evliliğiniz var.Elbetteki sıkıntılar oluyor evlilikte, baba evindeki ferahlık bulunamıyor çoğu zaman.
Bu bizim tercihimiz olduğu için karşımızdakilerde buna saygı duymalılar.
Neden eşiniz sizi muhtaç etsin ki? Çalışıyor, kazandığı kadarı sizin yuvanızın rızkı.
Çalışmayıp sorumsuz olsaydı o zaman haklıydılar, bu durumda haksız.
Eğer mutluysanız hiçbirşekilde duymamazlıktan gelin.
Onların söylemleriyle eşinize dolacak değilsiniz öyle değil mi ?
yumurta satmaktan gocunmamalısın zaten,eşine yardımcı oluyorsun ne güzel.burada bazen görüyoruz,senin yaşıdaki çoğu genç kız elinde mesleği olduğu helde evlendikten sonra evinde oturmayı düşünüyor.ama sen üretiyorsun,zoru başarıyorsun.ailenle de konuş,ne kadar üzüldüğünü söyle.bize anattığın gibi anlat.
Cevap yazan herkese tesekkur ederim. bana kiyamiyorlar sanirim dogru ama bu sekilde beni daha cok uzuyorlar :26: ben yumurta satmaktan gocunmuyorum da onlarin boyle davranmasi bana agir geliyor
Herkese merhaba, ben 18 yasim dolunca evlendim yaklasik 3 sene oluyor. Ailem ilk zamanlar olumlu bakmadi ama sonradan kabul ettiler telli duvakli gelin olarak rizalariyla evlendim. Esimle maddi problemler disinda en ufak bir sorunumuz yok. Esim asci, ben devamli bir iste calismiyorum ama bahcemde tavuklarim var organik yumurta satiyorum, el isi yapiyorum, konserve tursu tarhana siparisi oluyor onlari yapiyorum bir sekilde yuvarlanip gidiyoruz, hamdolsun. Babamin evinde bi elim yagda bi elim baldaydi, simdi boyle bir sansim yok ama dert etmiyorum yuvami kurdum esimle problemim yok, istedigim gibi gezemesem de alisveris yapamasam da karnim tok. Huzurum sagligim yerinde. Ama annem ve ablam surekli bu konuyu aciyorlar. Aldi da seni gecekonduda oturtuyor, senin esin sana bakamiyor elaleme muhtac ediyor, sen cok yorulup kendini hirpaliyorsun hep esinin sucu gibi seyler soyluyorlar. Beni esime karsi doldurmaya mi calisiyorlar? Bu sekilde beni uzmek onlara ne kazandiriyor ki? Ben bana destek olmalarini, sabret bigun duzelicek diyip beni avutmalarini beklerdim, ben mi cok sey istiyorum? Kusura bakmayin valla bugun cok doldum yazmasam catlayacaktim.
canım sen eşinle mutluysan takma bunları ne güzel elindende her iş geliyormuş koca eline bakmıyorsun tamam yoruluyorsundur kolay değildir. o işler ama severek yapıyorsan annele ablanın dolduruşuna gelip huzurunu bozma...
canım bravo sana çok güzel bişi yapıyorsun rabbim mutluluğunu da huzurunu da bozmasın annenlerde yoruluyorsun diye üzüldüklerinden söylüyorlardır bende yapıyorum öyle şeyler olmadığından değil eşimin çok güzel bir işi var biz ikimizde ziraatçi olunca toprakla uğraşalım dedik geçen sene domates diktik sadece ikimiz günlerce uğraştık baktık hayatımda çapa yapmamıştım yaptım baktım satılmıyor aldım elime bir tarla domatesi salça yaptım sattım napıyım şimdi çok yoruldum iki çocukla ama eşime destek olmak için morali bozulmasın diye gece 1 lere kadar salça kaynattım eşim arıcılıkta yapar ona yardım ederim sonra altın çilek dikelim dedik haftalarca uğraştık hepsi elimizde patladı ama o istedi heveslendi diye destek oldum insanın eşine destek olması kadar güzel bişi olamaz eğer huzur varsa beden yorgunluğu geçer gider yeterki mutlu ol kimseyide dinleme söylesinler annecim napıyım ben böyle mutlu oluyorum de onlarda destek olsunlar kıyamıyorlarsa annem bana destek olmak için 5.5 saatlik yoldan geldi ben şehirde büyüdüm annemde bilmez ama sırf yoruluyorum diye bana yardım etti annene bunu söyleyebilirsin benim için üzüldüğünü biliyorum ama yapmak zorundayım sende bana yardım edersen daha mutlu olurum de o zaman susar bence
Bence çok cici bir hayatın var, ben bizzat imrendim sana. Maddiyat kaygısından uzak ve kanaatkar olmak çok güzel. Tavuk yetiştirip yumurta satmak, el işiyle, turşuyla tarhanayla eve katkıda bulunmak yani doğrudan üretici olmak cidden çok güzel.
Benim annem bir dönem bu söylediklerinin hepsini yapma imkanı buldu, sonra daha lüks ve modern bir semte taşındılar hatta İstanbulun en modern semtlerinden birine ama annem hep küçük müstakil "gecekondu"sundan, bahçelesinde yetiştirdiği maydonozundan, evde boncuk işleyerek para kazanmasından bahseder özlerdi.
Bence huzurun bozulmasın, kulağını tıkamaya bile gerek yok, elindekinin gerçek değerinin farkında olursan huzurunu kolay kolay bozamazlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?