Ablam ve annem huzurumu bozuyor

la_framboise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
64
0
36
İstanbul
Herkese merhaba, ben 18 yasim dolunca evlendim yaklasik 3 sene oluyor. Ailem ilk zamanlar olumlu bakmadi ama sonradan kabul ettiler telli duvakli gelin olarak rizalariyla evlendim. Esimle maddi problemler disinda en ufak bir sorunumuz yok. Esim asci, ben devamli bir iste calismiyorum ama bahcemde tavuklarim var organik yumurta satiyorum, el isi yapiyorum, konserve tursu tarhana siparisi oluyor onlari yapiyorum bir sekilde yuvarlanip gidiyoruz, hamdolsun. Babamin evinde bi elim yagda bi elim baldaydi, simdi boyle bir sansim yok ama dert etmiyorum yuvami kurdum esimle problemim yok, istedigim gibi gezemesem de alisveris yapamasam da karnim tok. Huzurum sagligim yerinde. Ama annem ve ablam surekli bu konuyu aciyorlar. Aldi da seni gecekonduda oturtuyor, senin esin sana bakamiyor elaleme muhtac ediyor, sen cok yorulup kendini hirpaliyorsun hep esinin sucu gibi seyler soyluyorlar. Beni esime karsi doldurmaya mi calisiyorlar? Bu sekilde beni uzmek onlara ne kazandiriyor ki? Ben bana destek olmalarini, sabret bigun duzelicek diyip beni avutmalarini beklerdim, ben mi cok sey istiyorum? Kusura bakmayin valla bugun cok doldum yazmasam catlayacaktim.

daha 21 yaşındasın ve bütün özverinle bir evliliği yürütüyorsun..bana göre çok erken evlenmişsin ama bu evlilik için elinden geleni yapıyorsun,kutlarım seni..ailen de sana üzüldüğü için öyle davranıyorlardır,kötü niyetli olduklarını sanmıyorum.

bence sen bi resti çek bi süre kendini çek onlardan bu konuda ne kaadar üzldüğünü anlasınlar bidahaa açmasınlar.

tatlım huzurun yerindeyse üzme kendini . onları al karşına ciddi ciddi konuş ben evimde huzurlu ve mutluyum. bu durumda sizinde mutlu olamnız gerekir. zengin biryle evlenseydim paralı ama hzuursuz mutsuz geçseydi ömrüm daha mı iyi olacaktı o zaman sevinecek miydiniz? de. herkes çalışıyor bi şekilde senin bulunduğun ortamda o işler yapılıyorsa sen de haliyle onu yapıyorsun. ben okurken takdir ettim seni 21yaşındasın ve bu işleri yapıyorsun becerebiliyorsun helal olsun valla...

kötü niyetleri olmadığına eminim kıyamıyorlar sana belli, bence bunu onlara demelsn onlardan destek bekledğini belirt ve bu şeklde konuşmalardan rahatsız olduğunu söyle canım, annen ve ablan yabancı değillerki eminim kötü niyetle demiyorlardır

canım sen eşinle mutluysan takma bunları ne güzel elindende her iş geliyormuş koca eline bakmıyorsun tamam yoruluyorsundur kolay değildir. o işler ama severek yapıyorsan annele ablanın dolduruşuna gelip huzurunu bozma...

"Anneciğim ben çok mutluyum huzurum yerinde" de.
Onlar seni dusundugunden oyle soyluyorlar ama rahatsiz
oluyorsanda söyle acık ve net.
Hele esinin yaninda hic söyletme.

Arkadaşlarında söylediği gibi art niyet beslemediklerini düşünüyorum fakat yanlış yapıyorlar.

3 sene geçmiş ve mutlu bir evliliğiniz var.Elbetteki sıkıntılar oluyor evlilikte, baba evindeki ferahlık bulunamıyor çoğu zaman.

Bu bizim tercihimiz olduğu için karşımızdakilerde buna saygı duymalılar.

Neden eşiniz sizi muhtaç etsin ki? Çalışıyor, kazandığı kadarı sizin yuvanızın rızkı.

Çalışmayıp sorumsuz olsaydı o zaman haklıydılar, bu durumda haksız.

Eğer mutluysanız hiçbirşekilde duymamazlıktan gelin.

Onların söylemleriyle eşinize dolacak değilsiniz öyle değil mi ?

Son düzenleme:
herşeyin maddiyat olduğu bu zamanda, bu gencecik yaşında eşine gösterdiğin anlayış çok hoşuma gitti. annene de etraftaki kötü örnekleri gösterip, böyle olsa daha mı iyi olurdu diyebilirsin.

Cevap yazan herkese tesekkur ederim. bana kiyamiyorlar sanirim dogru ama bu sekilde beni daha cok uzuyorlar :26: ben yumurta satmaktan gocunmuyorum da onlarin boyle davranmasi bana agir geliyor

Cevap yazan herkese tesekkur ederim. bana kiyamiyorlar sanirim dogru ama bu sekilde beni daha cok uzuyorlar :26: ben yumurta satmaktan gocunmuyorum da onlarin boyle davranmasi bana agir geliyor

yumurta satmaktan gocunmamalısın zaten,eşine yardımcı oluyorsun ne güzel.burada bazen görüyoruz,senin yaşıdaki çoğu genç kız elinde mesleği olduğu helde evlendikten sonra evinde oturmayı düşünüyor.ama sen üretiyorsun,zoru başarıyorsun.ailenle de konuş,ne kadar üzüldüğünü söyle.bize anattığın gibi anlat.

yok tabiki. anne de kardes de kutsaldir ama esim, hayat arkadasim
onun yeri bambaska onunla arama kimse giremez o imkansiz

diyorumki annecim bak yedigimiz nimet ben yapmasam ayse yapacak fatma yapacak. hayatta kalabilmek icin biri bunlari yapmali ben de yapiyorum. gunah degil ayip degil pis bisey degil sorun ne ki? aman ne bileyim diyor. duruyor duruyor yine aciyor konuyu

Herkesin organik hayat diye çıldırdığı bu günlerde zaten yumurta satmaktan gocunulmaz. :)

Evet zor bir hayat belkide fakat huzur varsa o zor gelen şeyler sadece an sürüyor, geçip gidiyor insanın içinden.

Huzur yoksa hiçbir halin tadı olmuyor.

Hayırlı bol rızıklı ve huzurlu zamanlar nasip olsun inşaallah yuvanıza.

herkese tesekkur ederim gercekten bildigim seyleri tekrar yazdiniz ama icimi rahatlatti, annem ve ablam kolay kolay vazgecmeyecek sanirim ama ben yine de aciklamaya devam edeyim, elbet kabul ederler. biraz sabirli olmaliyim

canım bravo sana çok güzel bişi yapıyorsun rabbim mutluluğunu da huzurunu da bozmasın annenlerde yoruluyorsun diye üzüldüklerinden söylüyorlardır bende yapıyorum öyle şeyler olmadığından değil eşimin çok güzel bir işi var biz ikimizde ziraatçi olunca toprakla uğraşalım dedik geçen sene domates diktik sadece ikimiz günlerce uğraştık baktık hayatımda çapa yapmamıştım yaptım baktım satılmıyor aldım elime bir tarla domatesi salça yaptım sattım napıyım şimdi çok yoruldum iki çocukla ama eşime destek olmak için morali bozulmasın diye gece 1 lere kadar salça kaynattım eşim arıcılıkta yapar ona yardım ederim sonra altın çilek dikelim dedik haftalarca uğraştık hepsi elimizde patladı ama o istedi heveslendi diye destek oldum insanın eşine destek olması kadar güzel bişi olamaz eğer huzur varsa beden yorgunluğu geçer gider yeterki mutlu ol kimseyide dinleme söylesinler annecim napıyım ben böyle mutlu oluyorum de onlarda destek olsunlar kıyamıyorlarsa annem bana destek olmak için 5.5 saatlik yoldan geldi ben şehirde büyüdüm annemde bilmez ama sırf yoruluyorum diye bana yardım etti annene bunu söyleyebilirsin benim için üzüldüğünü biliyorum ama yapmak zorundayım sende bana yardım edersen daha mutlu olurum de o zaman susar bence

Bence çok cici bir hayatın var, ben bizzat imrendim sana. Maddiyat kaygısından uzak ve kanaatkar olmak çok güzel. Tavuk yetiştirip yumurta satmak, el işiyle, turşuyla tarhanayla eve katkıda bulunmak yani doğrudan üretici olmak cidden çok güzel.

Benim annem bir dönem bu söylediklerinin hepsini yapma imkanı buldu, sonra daha lüks ve modern bir semte taşındılar hatta İstanbulun en modern semtlerinden birine ama annem hep küçük müstakil "gecekondu"sundan, bahçelesinde yetiştirdiği maydonozundan, evde boncuk işleyerek para kazanmasından bahseder özlerdi.

Bence huzurun bozulmasın, kulağını tıkamaya bile gerek yok, elindekinin gerçek değerinin farkında olursan huzurunu kolay kolay bozamazlar.

Son düzenleme:

seni esine karsi doldurmuyorlar... sana uzuldukleri icin oyle diyor olmalilar. Anlasilan biraz cagilikden olsa gerek. Onlara mutlu oldugunu, tok oldugunu inandirirsan bence bir daha bu konuyu acmalazlar ve ayrica mutlu oldugunu ancak, siz boyle yaptyiginiz icin beni bunalima sokup uzuyorsunuz dersen ozaman bence sessiz kala bilirler...

senide anliyorum... ama onlarida anliyorum.. canim! ama haklisin tabiki onlar sirf uzulduklerinden sana destek veremiyor inan buna.. o yuzden kafana takma.. huzur icinde yasa esinle..

canım yasına ragmen evlılıgını ayakta tutup sahıp cıkabılıyorsun bundan dolayı tebrık ederım senı .

bı sekıl de uretmeye calısıp esıne destek olman da cok hos ornek bır davranıs .

ama aılen senın kotulugun ıcın degıl de sana kıyamıyorlar uzuluyorlardır .

ıcı dısı bır olan ınsanlar olur yaa ınce dusunemezler

ıcınde kı dılındedır pat dıye soylerler,o tıp ınsan aılen sanırım.

lafın nereye gıdecegını bılmeden konusuyorlar kısaca boyle ozetlıyım .

sen kımseye aldırs etme evlılıgıne sahıp cık !

inan bu islerin beni yoran bi yani yok, ailem bunu kabul etmiyor, tavuklara yem atiyorum sadece arada bir yerleri temizleniyor. oturdugum yerden tv izlerken lif yapiyorum (bi cok kadinin zevk icin yaptigi sey)
bunun disinda diger arkdasn bahsettigi gibi sebzeyi meyveyi ben yetistirmiyorum mesela 5 kg domates dogra ve kaynat kavanoza koy bitti gitti ,tamam bu da bir is ama evde bos bos duruyorum bu beni yoracak bisey degil ki. ben istesem elbet bi is bulurum gider gelirim her gun ama bundan kat kat fazla yorulacagimdan eminim. sanki calismak ayipmis gibi tavirlarina bozuluyorum biaz da

siz iyi ugrasmissiniz valla, benim bahcemde sadece tavuklar var bir de ciceklerimle agaclarim, ben bu dediklerinizi yapamazdim eminim cok yorucudur ama istedikten sonra insan yorgunlugu hissetmez bile. annenzde destek olmus ne guzel
benim tek istedigim; acinacak halde olmadigimi farketmeleri. boyle davranmalari agir gelir. hayat karmasi herkes calisiyor. ben de biseyler yapiyorum elimden geldigince. eskiden magazada calisiyordum gunde 12 saat ayakta. ona hic bisey demezlerdi, halbuki canim cikardi. ben simdi daha mutlu ve rahatim. ama ailem beni zavalli gibi goruyor

bence de hayatim cok cici :) rabbim size, herkese mutlu olacagi hayati nasip etsin
dediginiz gibi bu isler cok ayri bir zevk veriyor insana. asla unutamaz bi kere tadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…