• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam ve Ben 😞

Kızlar hepinize iyi akşamlar. Ben Bu sene ücretli öğretmenliğe başladım. 25-30 bin maaş alıyorum çok şükür .Ablamın eşi çalışıyor ama ev nedense para yüzü görmüyor .Gidip taksitle araba almış.Ben de alışveriş /ablamın ilacı derken karta 38 bin borca girdim kaldı ki haziran ayına kadar çalışacağım . Geçen ablam sohbet arasında - verdiğin paraları biriktirip ehliyet kursuna yazıldım dedi . Yani ablam herseyim feda olsun .Ama artık kendimi kullanılmış hissediyorum.Az önce de eve pazar yapamadım dedi olmaya olmaya hem para atıp hem alışveriş yaptım . Eniştem ne hikmetse hep 15 i maaş alır ve para yok olur .Yani cidden çok canım sıkıldı.Hadi ilacı zorunlu ama bu maddiyat olayları bu sefer çok canımı sıktı.Sizce uygun dille bişeyler desem mi ? Ne yapsam ?
Ablanıza niye para veriyorsunuz? Kendi niye çalışmıyor?

Sizinki kendinize haksızlık
Sömürü yaptıkları resmen
Hastalık olabilir de ona göre ayağını yorganına göre uzatırsın
Ehliyete yazılabildiğine göre demek ki çok kötü değil durumları
Alışmışlar böyle vermediğiniz an sizden kötüsü olmayacak ve demeyecekler ki çok verdi sağolsun

Onların yanında kalıyorsanız katkı sağlamalısınız zaten, ama evi siz geçindiriyorsanız o kadar da değil.

Kızlar hepinize iyi akşamlar. Ben Bu sene ücretli öğretmenliğe başladım. 25-30 bin maaş alıyorum çok şükür .Ablamın eşi çalışıyor ama ev nedense para yüzü görmüyor .Gidip taksitle araba almış.Ben de alışveriş /ablamın ilacı derken karta 38 bin borca girdim kaldı ki haziran ayına kadar çalışacağım . Geçen ablam sohbet arasında - verdiğin paraları biriktirip ehliyet kursuna yazıldım dedi . Yani ablam herseyim feda olsun .Ama artık kendimi kullanılmış hissediyorum.Az önce de eve pazar yapamadım dedi olmaya olmaya hem para atıp hem alışveriş yaptım . Eniştem ne hikmetse hep 15 i maaş alır ve para yok olur .Yani cidden çok canım sıkıldı.Hadi ilacı zorunlu ama bu maddiyat olayları bu sefer çok canımı sıktı.Sizce uygun dille bişeyler desem mi ? Ne yapsam ?
Siz mi geçindirmek zorundasınız onları vermeyin para

Birlikte yaşıyorsunuz gibi algıladım.
Zordalarsa aileler destek olmalı, yok mu ailelerin durumu?
Suistimal mi ediyorlar, geçici bir durum mu, o önemli.

Zorda olsalar enişte taksitle araba almazdı. Zorda olsalar ablası konu sahibinden aldığı paraları biriktirmezdi. İlaçlarını bile konu sahibi alıyor. Alışmışlar bence.

Suç sizde. Niye yüzünüze bağıra bağıra seni sömürdüm diyen ablanıza bide alışveriş yaptınız? Bariz şekilde siz çalışıyorsunuz diye sömürmeye çalışmış işte. İnsan utanmadan nasıl bunu söyler?

Sen safmısın ucretli ogretmenlikte zaten yazin calismayacaksin ablana esi bakmak zorunda sen degil borcum var de bir kurus verme kendini kullandirma borcunu ode kendine biseyler al resmen yolunacak kaz bellimis ablan seni
Of kardeşim sağlık sorunu var diye ilte abla ya .Bir de küçük kızı var vicdan yapıyorum

ablanın kocası sen değilsin, sıkıştığını söyle biriktirdiği paralarını geri iste. ehliyetini niye sen ödeyesin?

O paraları da enişteme vermiş zaten abla
bir daha para gönderme her seferinde sıkışık olduğunu söyle. vicdan da yapma. evlenirken çocuk yaparken sana sormadılar. sana 1 ağlıyorsa sen 5 ağla. para kolay kazanılmıyor

Back
X