• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam ve Ben 😞

Kızlar hepinize iyi akşamlar. Ben Bu sene ücretli öğretmenliğe başladım. 25-30 bin maaş alıyorum çok şükür .Ablamın eşi çalışıyor ama ev nedense para yüzü görmüyor .Gidip taksitle araba almış.Ben de alışveriş /ablamın ilacı derken karta 38 bin borca girdim kaldı ki haziran ayına kadar çalışacağım . Geçen ablam sohbet arasında - verdiğin paraları biriktirip ehliyet kursuna yazıldım dedi . Yani ablam herseyim feda olsun .Ama artık kendimi kullanılmış hissediyorum.Az önce de eve pazar yapamadım dedi olmaya olmaya hem para atıp hem alışveriş yaptım . Eniştem ne hikmetse hep 15 i maaş alır ve para yok olur .Yani cidden çok canım sıkıldı.Hadi ilacı zorunlu ama bu maddiyat olayları bu sefer çok canımı sıktı.Sizce uygun dille bişeyler desem mi ? Ne yapsam ?
Ablam ehliyet kursuna değil o tarz 4 bin tl ilk bir kursa yazılmış .Eniştem de kaç aydır maaş almıyor .Hani kardeşim feda olsun diyorum .Ama çok moralim bozuldu bugün .
Sizce ?
Beş kuruş verme araba almasalarmis senin sorunun değil. Gerçekten muhtaç olsa ayrı konu. Ablan da işe girsin ilaç parasına kadar senden istiyosa. Akılsızın cebinde parası yok senden aldığı paralarla gizli gizli ehliyete yazılmış. Hiç iyi niyetli değil kendini kullandirma.

Bir daha sorarsa abla sana çok harcama yaptik ben de eksideyim de bundan sonra

Yok ben bekarım ailemle farklı bir ilde yaşıyorum abla .Eniştem maaş alamıyor .Sonunda olay buraya geldi
Bunlar sizin probleminiz değil. Kendi bütçesini kendi düşünsün bi zahmet. Zaten şurada hazirana ne kaldı? Siz ne yapacaksınız okullar tatil olunca? Önce kendinizi düşünmek zorundasınız.
Kardeş diye kıyamıyoruz ama onları hazıra alıştırıyoruz, çünkü aynı hayatı bende yaptım. Zor zamanında destek olayım dedim aradan yıllar geçti verdiğim altınların biri gelmedi.
ilacını da kendisi aldın çocuğuna da kendisi baksın. Size mi güvenmişler?

Bunlar sizin probleminiz değil. Kendi bütçesini kendi düşünsün bi zahmet. Zaten şurada hazirana ne kaldı? Siz ne yapacaksınız okullar tatil olunca? Önce kendinizi düşünmek zorundasınız.
Kardeş diye kıyamıyoruz ama onları hazıra alıştırıyoruz, çünkü aynı hayatı bende yaptım. Zor zamanında destek olayım dedim aradan yıllar geçti verdiğim altınların biri gelmedi.
ilacını da kendisi aldın çocuğuna da kendisi baksın. Size mi güvenmişler?
Abla çok haklısın .Parım haziranda Allah korusun . Ya sağlığı neyse ilacı alayım da az önce aradı işte yine deyince mecbur .Aglayınca kıyamıyorum biliyorum onda da yok

Salaklara yardım kurumu musun sen? Kusura bakma ama aldığın maaş ne kadar zaten. Sana da yazık.
Haklısın abla çok haklısın .İlk kez az önde çok canım sıkıldı.Hani olmadığını bile bile istemek çocuğu katmak araya bilmiyorum abla ya .Şu an bunları buraya yazınca bile kendimi kötü kardeş gibi hissettim

Abla çok haklısın .Parım haziranda Allah korusun . Ya sağlığı neyse ilacı alayım da az önce aradı işte yine deyince mecbur .Aglayınca kıyamıyorum biliyorum onda da yok
Mecbur falan değilsin ablacım niye böyle düşünüyorsun? Yazık değil mi zaten daha bu yıl başlamışsınız o da ücretli zaten lütfen yanlış anlama küçümsemek için söylemiyorum ama üç kuruş kazanıyorsun onu da başkasına yedirirsen sen ne yapacaksın?
Herkesten önce kendinizi düşünmek ve geleceğimizi garanti altına almak zorundayız.
Lütfen kendinizi kullandırmayın.

Hayır aile evindeyim . Biz farklı şehirde yaşıyoruz bekarım ben abla
Canım ozaman deli misin sen? Her şeyin haddi sınırı var. senin verdiiğin parayla birikim yapılıyorsa o paraya ihtiyaç yoktur.
İlaç alamazsa diye düşüniyorsan da Ablanın eline nakit verme. İlaç al gönder gerekirse kargo ücreti olsun. Sen de yazın işsiz kalacaksın sana kim verecek para? Yaz için birikim yapsaydın keşke.

Haklısın abla çok haklısın .İlk kez az önde çok canım sıkıldı.Hani olmadığını bile bile istemek çocuğu katmak araya bilmiyorum abla ya .Şu an bunları buraya yazınca bile kendimi kötü kardeş gibi hissettim
Ablan kötü abla gibi hissetsin önce kardeşinin üç kuruş maaşına göz dikmek hangi ablalığa sığar. Benim de kardeşim var empati yapıyorum da aşırı saçma bir durumun içindesin gerçekten. Eniştenin prensesliğine ne demeli peki baldızından para alınmasına göz yumacak kadar.

Mecbur falan değilsin ablacım niye böyle düşünüyorsun? Yazıl değil mi zaten daha bu yıl başlamışsınız o da ücretli zaten lütfen yanlış anlama küçümsemek için söylemiyorum ama üç kuruş kazanıyorsun onu da başkasına yedirirsen sen ne yapacaksın?
Herkesten önce kendinizi düşünmek ve geleceğimizi garanti altına almak zorundayız.
Lütfen kendinizi kullandırmayın.
Abla çok haklısın çok .Daha bir altın alamadım ben . Yok haklısın kadrolu değilim dediğin gibi az alıyorum . Şu an bunu buraya yazınca bile kendimi kötü kardeş gibi hissettim .Sanki başa kalkıyor gibi :(

Back
X