Ablam ve eşinin davranışları

aralikpapatyasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2025
21
9
1
31
Herkese merhabalar.

İçinden çıkamadığım ve kendimi kötü hissettiğim bir konu hakkında sizlerden görüş almak istiyorum.
Bir evladım var henüz 6 aylık. Home office Çalışıyorum (ücretsiz izin kullanamadım maddi sebeplerden dolayı) gün içinde eşimin annesi bize bebek bakımı konusunda destek oluyor sağolsun.
Birde ablam var kendisi ve eşi çalışıyor yeğenim 5 yasında kreşe gidiyor onada annem bakıyor bu yaşına kadar düzenli olarak.
Geçenlerde babanesi olmadığı için annem bana destek olmaya geldiğinde ablamın davranışlarında bir tuhaflık sezmiştim ama anlam veremedim nihayetinde eşinin anneside yeğenime gül gibi bakıyordu. Ki zaten annem yazın dinleniyor babanesi bakıyordu eylülde yine bakmaya devam ediyordu bu senelerce böyle devam etti. Yine bize geldiğinde dönüşte ablamı aradı yemek ister misin alayım mı sana diye yok istemiyorum tokum git sen kıymetli torununun yanına biz kimiz ki zaten sen benim çocuğum için hiç bir şey yapmadın falan dediğini duydum kahroldum annem ve babamda öyle şok olduk.
Yine sözlü tartışmaya girmedim ama şimdi benimle konuşmuyorlar annem ve babamlada aynı şekilde. Yani biz yeğenim için canımızı veriyorken şimdi cocuğa hasret kaldık göstermiyorlar. Amaçları ne sizce?

Seninki çocukta benimki patlıcan mı diye sor bi ablana. Şımarıklıktan başka bir şey değil, yazık annene bakmışta kötü olmuş. En güzeli bakmayacaktı aydan aya 2 saat rica minnet bakacaktı kıymetli olacaktı.
Böyle ananelere babanelere üzülüyorum ya tam rahat edecekleri zaman bide evlattan çekiyolar.

kıymetli torununun yanına biz kimiz ki zaten sen benim çocuğum için hiç bir şey yapmadın falan dediğini duydum
Nasıl duydunuz bu kısmı?

Olay sadece bu kadar mı, anlatmadiginiz bi şeyler olabilir mi?

Eğer buysa ablanız kıskanıyor annesinin yeğenine bakmasını. Kendi çocuğuna baksın başka kimseye bakmasın istiyor.

Annenizin tepkisi ne oldu bu duruma sessiz mi kaldı?

Her evin bir delisi olur ya sizin evin delisi de ablanız galiba
Nerden baksan arıza bir durum .

Keşke bu kadar incitici şeyleri duymamış olsaydınız... üzüldüm sizin için.

Ablan dünyanın kendi çocuğu etrafında döndüğünü sanıyor. Kimse kusura bakmasın kimsenin çocuğuna da hasret kalamam herkesin çocuğu kendisine kıymetli.
Niye şu an küslük var peki?
Ben de küsme sebebini anlayamadım

Seninki çocukta benimki patlıcan mı diye sor bi ablana. Şımarıklıktan başka bir şey değil, yazık annene bakmışta kötü olmuş. En güzeli bakmayacaktı aydan aya 2 saat rica minnet bakacaktı kıymetli olacaktı.
Böyle ananelere babanelere üzülüyorum ya tam rahat edecekleri zaman bide evlattan çekiyolar.
Yok işte hiç konuşmadım anneme hep söylüyor kadıncağız hep alttan aldı ama yani bu son olayda oda çok içerledi ve aramıyor ablamı

Torun kıyaslaması yapan bir abla ile asla görüşmezdim. Gerekirse yeğenime hasret kalayım yine de hiçbir şey beni o insanla görüştüremezdi.
Normalde çok iyi anlaşırdık birlikte tatile falan giderdik eşlerimizle birlikte ne zaman benim cocuğum oldu sürekli onun konusu geçmeye başladı

Ablanız şımarık ve kıskanç biri demek ki. Böyle insanları kendi haline bırakmayı seviyorum konuşmazsa konuşmasın. Saçma davranışı için bir de kendimi yoramam.
Bende kendi haline bıraktım ama anne ve babam üzülüyor. Babam kalp hastası birde yeni operasyon geçirdi..

Yok işte hiç konuşmadım anneme hep söylüyor kadıncağız hep alttan aldı ama yani bu son olayda oda çok içerledi ve aramıyor ablamı
O zaman hiç ses etme sen, kendi küsen kendi barışır, birde bebeğin küçücük yani insan yeğenine kıyamaz esas kendi der annesine sende kardeşime git yardımcı ol diye.
Bencil ve şımarık

Çokkkkk sacmaaaa yaa yerinde olsam o konuşana denk konuşmazdım özür dilemesi gerek çok ayıp etmiş

Nasıl duydunuz bu kısmı?

Olay sadece bu kadar mı, anlatmadiginiz bi şeyler olabilir mi?

Eğer buysa ablanız kıskanıyor annesinin yeğenine bakmasını. Kendi çocuğuna baksın başka kimseye bakmasın istiyor.

Annenizin tepkisi ne oldu bu duruma sessiz mi kaldı?

Her evin bir delisi olur ya sizin evin delisi de ablanız galiba
Nerden baksan arıza bir durum .

Keşke bu kadar incitici şeyleri duymamış olsaydınız... üzüldüm sizin için.
Annem onlara gittiğinde konuşmuşlar zaten bana söylememişlerdi bizdeyken annem görüntülü aradığında duydum kayınvalidem hakkındada konuştu eşim vardı yanımda yerin dibine girdim o benim direkt duyduğumu bilmiyor. Onca şey söyledi tek bir kez konuşmadım terslemedim sustum sadece susuyorumda

ablan ruh hastası belli ki. iyi oldu öğrenmiş oldun bu sayede. kesinlikle görüşme. senden özür dileyp aklı başına gelirse ne ala. yaptığı terbiyesizliğin farkına varsın.

Back
X