Ablam ve hamilelik durumu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aslindasinirlibiridegilim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2021
538
1.941
28
31
Arkadaşlar merhabalar,

Hemen konuya gireyim; ablam çocuk sahibi olmak istiyor. 6- 7 aydır deneyip hala hamile kalamadığı için kendini psikolojik olarak yiyip bitiren biri haline geldi. Ne iş yerinde adam akıllı kendisini işlerine verebiliyor, ne ev yaşamına ne de sosyal hayatına eskisi gibi devam edebiliyor. Ne zaman konuşsam veya ne zaman görsem hamilelikle ilgili konuşuyor, hamilelikle ilgili araştırmalar yapıyor. Durmadan. Rüyalarında bile kür hazırlarken görüyormuş kendisini.
Bir de bu durumu kabullenememe durumu var son zamanlarda. Örneğin, geçen hafta regli geç kaldığı için 2 tane gebelik testi almış eczaneden. (Markası: predictor early) 5 gün arayla uygulamış ancak ikisi de negatif. Ama şu an bu testin adetten önce uygulanması gereken bir test olduğunu ve kendisi adet gecikmesinden sonra uyguladığı için negatif sonuç verdiğini yani hala hamile olma ihtimali olduğunu düşünmek istiyor. Çünkü predictor express diye bir test daha varmış, asıl o adet gecikmesinden sonra uygulanıyormuş. Ben geçen hafta forumda ilgili başlığa bu tip bir soru sordum öğrenmek için ve internetten bu testlerin broşürlerini de indirdim ama asla böyle bir bilgiye ulaşamadım. Early olan test daha hassas olduğu için daha erken tespit edebiliyormuş, express olan da adet gecikmesinden sonra ve 1 dk içinde sonuç veriyormuş. Aralarındaki tek fark bu gibi duruyor. Ama ablamı buna ikna edemiyorum. "Madem içinde hala şüphe var, express alalım ordan da bakalım sonuca" diyorum ya da "gel bir gün öğle aranda buluşup hastaneye gidelim kan testi yaptıralım içimiz rahat etsin" diyorum. Ama içten içe negatif çıkacağını bildiği için iki seçeneğe de yanaşmıyor. Durup dururken "hamile olabilirim" umudu taşımasına üzülüyorum. Bir de, testler konusunda acaba ben mi yanlış anlayıp yanlış yönlendiriyorum diye vicdan da yapmaya başladım çünkü "bak kaaaç gün geçti hala regl olmadım" dedi az önce. Early gebelik testi cidden sadece adet öncesi mi yapılınca doğru sonuç veriyor, bileniniz var mı? Ayrıca böyle 'hamile kalmak isteyip kalamama' durumlarında insanların bu tarz bir psikolojiye bürünmesi, mantığı bir kenara bırakıp umudunu kaybetmek istememesi normal midir? Kendi haline mi bırakmalıyım ablamı? Yapabileceğim bir şey var mı sizce ablam için?

Şimdiden tesekkür ediyor ve iyi günler diliyorum hepinize.

Testler konusunda siz haklisiniz. Ablaniz takinti haline gerirmis belli ki, uzerine gitmeyin zamanla hamile kalinca gecer diye dusunuyorum

Doktorlar 1 yil korunmasız ilişki diyor.6 ay kısa değil mi?okurken ben darildim. Neden böyle panik halde?yaşı mi geçiyor?rahatsızlığı mi var? Işin sırrı ne biliyor musun?istememek istemeyen hamile kaliyor

Evet zaten eşinin ablası doktor. Kendisine bir kere laf arasında konuyu açmışlar? Yaklaşık 1 sene sonuç alamazsanız arkadaşıma yönlendiririm demiş. Normalde mantıklı ve duygularıyla hareket etmeyen biridir. Kontrolden çıktı tamamen şu an. Teşekkur ederim yorum için

Bu gerginlikle zaten hamile kalacağı varsa da kalamaz. Testler hakkında bir bilgim yok.

Evet regli de stresten gecikiyor olabilir

işiniz çok zor, kolay gelsin. Early testler idrarda bulunan daha düşük miktardaki Beta hCG değerlerini tespit edebilecek kadar hassaslardır yani her zaman yapılabilirler. ama yanılma payları çok yüksek oluyor, daha doğrusu hatalı çıkma ihtimali diyeyim.

Hiç doktora gitmiş mi ablanız ve enişteniz?
Araştırmalarınız doğru erken gebelik testleri adet gecikmesinden sonra da yapılsa doğru sonuç verir
Gecikmeye rağmen erken gebelik testinde çıkmadıysa hamile değildir.
Ablanızın önce kadın doğuma ardından da psikologa gitmesini öneririm hayatın her alanını olumsuz etkileyecek kadar kafaya takıyorsa

Teşekkür ederim yorumunuz için. Mutlaka okutacağım. Hamilelik durumuyla ilgili hiç hastaneye gitmediler diye biliyorum ancak detaylı bilgim yok.

Testler konusunda siz haklisiniz. Ablaniz takinti haline gerirmis belli ki, uzerine gitmeyin zamanla hamile kalinca gecer diye dusunuyorum

İnşallah ❤ teşekkür ederim.
Testlerle ilgili bilgim yok ama bir doktora görünüp hormon testlerini mi yaptırsa acaba?

Önereceğim. Teşekkürler

Gitmeden neden bu kadar stres yapıyor ?
Belki ciddi bir problemi var. Eşininde alıp doğruca tüp bebek merkezine gitsinler.

Çok teşekkür ederim, sağolun

Hamilelikle ilgili hiç gitmediler diye biliyorum. Test konusunda vicdan yapıyordum ama yanlış yönlendirmedim diye içim rahatladı şu an. Psikoloğu birkaç kez dile getirdim ama maalesef bakış açısı farkli. Ben olsam çoktan koşarak gitmiştim psikoloğa zaten. Teşekkürler yorum için

Stres prolaktin hormonunu yükseltir, o da gebeliği engeller.
Adet geciktikten sonra da doğru sonuç veriyor o marka.

Evet testle ilgili doğru anlamışım sizler söyledikçe en azından bu konuda vicdan yapmayı bıraktım. Stres gebeliği engellediği gibi muhtemelen geç regl olmasına da sebep oluyor teşekkürler yorumunuz için

bu kadar çok stres yaparsa kendi işini zorlaştırır stres en büyük düşman bunu söylemişsinizdir ablanıza eminim
bu kadar takıntı yapan kişiler hiç test yapmamalı ya... sonra kısır döngüye giriyorlar ondan sonra ver elini bunalım.

2 seneye kadar hiçbir sebep yokken hamile kalamayabilir çoğu kişide böyle ve 1 sene sonra doktorlar tedaviye yönlendiriyor

Evet söylemez miyim hiç. Keşke ikna edebilsem de bu süreci psikologla devam ettirebilse... Buradaki yorumları okutacağım. Ben henüz evli değilim ve hiç çocuk yapmaya çalışmadığım için sanırım beni "bu işlerden anlamıyor" olarak görüp, ciddiye almıyor. Burada bir sürü hemcinsinin yorumlarını okumak iyi gelir inşallah ona. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için.

ablan tamamen kontrolden çıkmış durumda yokuş aşağı frenleri patlamış koşuyor farkında mısınız? Acil psikiyatr desteği tavsiye ediyorum bebekten önce. Bebek bu stresle tutmaz ki hiç sorunları olmasa da, tuttu diyelim kayıpla sonuçlanırsa hali ne olacak kendini balkonlardan mı atacak? Gebelik testinden önce psikiyatrik destek tavsiye edin ablanıza

Ablanin bunu senin ile paylaşmasi bile yanliş. Bilmek zorundamisin korumasiz seviştiklerini? Hadi yillarca olur anlarimda, daha 6 ay olmuş yahu. Bunun yumurtlama test takibi var, doktorlarda hormon testi,.. ne bilim nesi var.

Şimdi bu kadar strese girse, hamilelikte hiç çekilmez. Stress bebeği anne karninda bile etkiler. Ablan konuyu açtiğinda, sen kapat. Kendi başina çözsün.

Burda erkek herşeyi kardeşine anlatsa, topa tutardik. Ablan çok yanliş yolda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…