Ablam ve hamilelik durumu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bi psikologtan yardım alması çok iyi olur en azından kafası rahat olur

Early testi ne zaman yapsanız sonuç verir , ben de hamileliklerimi bu testle öğrendim ve adet gecikmem olunca yaptım , ablaniz psikologla gitsin acilen , bu kadar takıntılı olursa zaten hamile kalması imkansiz

Farkındayım, o sebeple yardım etmek istiyorum. Psikolog önerisinde bulunuyorum. Çünkü ben hayatımın her alanında zorda hissedersem hiç çekinmeden psikolojik yardım alan bir insanım. Psikiyatr ihtiyacı doğmuşsa psikoloğu yönlendirir ve çift taraftan destekle süreci atlatır diye düşünüyorum. Ama ikna edemiyorum. Ablam ancak düşünce yapılarımız bambaşka. Balkondan atlamayı isteyecek gibi çaresizliğe bürünmekten ziyade, olmayacak şeyleri oldurmak adına garip şeyler yapacak diye çekiniyorum aslında. Kendisi aslında oldukça mantıklı biriydi ancak biraz fazla hırslı ve istediği şeyi yapamayınca yapmak için daha hırçın bir yapıya bürünebilen biri. Yani çocuğum olmuyor diye tabi üzülüyor ancak hissettiği şey daha çok "nasıl BENİM çocuğum olmaz" hırslanması ve kabullenmemesi. Yorumunuz için çok teşekkür ederim umarım ikna edebilirim psikolog için. Ben yetersiz kalırsam psikoloğa gitma anlamında eniştemin de eşine destek olmasını rica edebilirim.

Düşüncenize saygı duyuyorum ancak ben bu olaya hiçbir zaman "korunmasız sevişiyorlar" olarak bakıp bu durumu hayal etmedim. Hamile kalmak isteyen biri, hamile olan biri, doğum yapan biri görünce ilk olarak cinsellik gelmiyor benim aklıma, "bebek" olarak düşünüyorum tüm bu konsepti. Psikolojik olarak hem kendisini hem de ilerde olur da hamile kalırsa bebeğini etkiler evet, bunu çözebilmesini istiyorum bu sebeple psikoloğa gitmesini de öneriyorum. Son örneğiniz de alakasız. Ablam benim hemcinsim. Erkek kardeşe anlatmasıyla kız kardeşe anlatması tabi ki bir değil.

Allah çocuk sahibi olmak isteyen herkese versin çocuk

Amin ❤

Bi psikologtan yardım alması çok iyi olur en azından kafası rahat olur

Kesinlikle aynı fikirdeyim, inşallah ikna edeceğim

Early testi ne zaman yapsanız sonuç verir , ben de hamileliklerimi bu testle öğrendim ve adet gecikmem olunca yaptım , ablaniz psikologla gitsin acilen , bu kadar takıntılı olursa zaten hamile kalması imkansiz

Yorumunuz için çok teşekkür ederim, çok haklısınız.

Tüp bebek merkezinden önce iyi bir kadin doğum uzmanina gidip problemi anlaması daha sağliklı.. Belki sebepsiz kaygı yüzünden bu durumda.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Psikolog, kadın doğum uzmanı, tüp bebek merkezi hepsine gitsin isterim. Ben olsam hepsine de giderdim. İnşallah ablamı da kendi kendini yiyip bitirmek yerine daha somut adımlar atmaya ikna edeceğim.

Ben kan testi ve psikolog için öneriler veriyorum ama tüp bebek merkezini de hemen önereceğim kendisine. Çok çok sağolun
6 ay tup bebek icin cooook erken bir sure. Once normal bir kadin dogumcuya gitsin. Belki basit bir hormon sorunu vardir duzeltilir. Yada sadece stresten olmuyordur. Ama paraci bir tup bebek merkezinin eline duserse durduk yere 30 bin civari parasi gider belki daha fazla.

Oy oyy, ne paralar... Çok teşekkür ederim bilgi için

Hamile kalamamak için herseyi yapiyormus. Bence kan testi en net bilgiyi veren.

Kardeşiyle paylaşmasının neyi yanlış sizce? Ablası bebek istiyor, sıradan bir yatak sohbeti yapmıyor ki. Pozisyondan bahsetmiş gibi davranmışsınız resmen.

A Aslindasinirlibiridegilim ablanızın başka bir sıkıntısı var da bunu göz ardı etmek için kendini bebeğe mi kanalize ediyor şu an? Bu derece ısrar pek sağlıklı değil açıkçası. Evvelden beri bebek hayali var mıydı? Olabildiğince sakin kalmasını tembihleyin bence. Stres de olumsuz etkiliyor gebeliği. Gebeliklerin bir kısmı adetle birlikte son bulduğundan erken testte olumlu bir sonuç alsa bile sonradan adet olursa hüsrana uğrayabilir. O sebeple adet gecikmesinden sonra test yapması daha uygun olur. Gönlünce olsun umarım.

Merhaba,
Bebek konusunda daha öncesinden büyük hayalleri yoktu. Yani hep "ilerde isterim tabi" şeklinde konuşuyordu. Ama ablam şöyle bir huya sahip, bir şey isterse mutlaka hemen ve en iyi şekilde yapmak zorunda olduğunu sanıyor. Eğitim hayatında da, iş hayatında da boyleydi. Aslında çok mantıklı ve makul bir insanken, herhangi bir konuda hırs yapmaya başlayınca mantık falan kalmıyor onda, tamamen hedefe kilitleniyor. "Ben isterim de nasıl BENİM bebeğim olmaz" şeklinde ilerliyor yani. Buradaki arkadaşların ve sizin önerilerinizi liste yaptım vallahi, önüne sunacağım yarın. Bir an önce bu süreci atlatırız umarım. Çok teşekkür ederim

Ablan bu psikolojiyle en ileri tedavileri de gorse hamile kalamaz. Hamile kalmanin önündeki en buyuk engel hamile kalamama korkusu, stresi

Çok haklısınız

Bende aynı durumdayım 3 yıllık evliyim son bir yıldır bu durumdayım predictor early 6 gün öncesine kadar %99 doğru sonuç veriyor yazıyor üzerinde. ama ben daha önce adetten bir gün önce yaptım çift çizgi çıktı mutluluktan uçtum ama ertesi gün adet oldum .. düşük mü yaptım diye psikolojim bozuldu. sonrasında yine başka bi ay dayanamadım adetimden 2 gün önce yaptım yine pozitif çıktı koşa koşa hastahaneye gittim kan testi verdim ama negatifti sonuç. kendi kendime söz verdim bir daha bu teste güvenip almayacağım diye. bu ay içimde garip bir hamileymişim hissi var ( gerçi her ay varda bendeki de bahane ) adetime 3 gün kala yine predictor early aldım sonuç yine pozitif artık mutlu bile olamıyorum . şuan adetime 2 gün var umarım bu sefer doğru sonuç vermiştir diye dua ediyorum . ablanız içinde yorumum bu teste güvenmesin çünkü pozitif görünce insanın psikolojisi bozuluyor gidip kan tahlili versin ( predictor early 65 TL kan tahlil bura özel hastahanede 50 TL ) dilerim en kısa zamanda çocuğunu kucağına alır ablanız

Ablanın yaşadığı çok zor birşey; isteyip de aylarca sonuç alamama. Kocası ile birlikte kontrolden geçsinler, her ikisinde de sorun yoksa 1 sene sonunda hala gebe kalmadıysa tedaviye başlanır. Bu stresle çok zor

Aralik ayinda kur yükselmeden once bu rakama yaptirdim ben tup bebegi. Ilaclar hep dolar bazli simdiki rakami dusunmek bile istemiyorum.

Çok büyük rakamlar.. Allah bu durumda olan herkesin yardımcısı olsun. Sizin de istediğiniz gibi olur her şey inşallah

İnşallah bu ay gerçekten hamilesinizdir veya tez vakitte alırsınız o güzel haberi hamilelik testlerinin bu kadar pahalı olduğunu da bilmiyordum vallahi çok şaşırdım

Haklısınız. Ablamla yarın akşam görüşeceğiz buradaki yazılan önerilerin hepsini okutmaya karar verdim. teşekkürler yorumunuz için

Predictor erken gebelik testi adetime 5 6 gün varken pozitif çıkmıştı. İki gebeliğimi de erken testlerle regl öncesi öğrendim. Öyle mi böyle mi diye çok kafaya takmasın. Yapı olarak ben de kafaya koyduğum şey olsun isterim mükemmeliyetçi ve sabırsız biriyim. Ama bazı şeyler bizim planladığımız gibi gitmiyor her zaman. Bebek sahibi olmak da öyle. Bunu bizzat deneyimledim, ilk bebeğimi kaybettiğimde kendimi de çok sorguladım çok isyan ettim. Biraz tevekkül şart bu işlerde....

Haklısınız. Bebeğinizi kaybettiğiniz için üzüldüm ama sanırım şu an çocuklarınız var. Çok güzel bir hayatınız olur inşallah

Merhaba, doktorlar beklenen regl tarihi bir hafta geçmedikçe gebelik testi yaptırılmasını önermiyorlar çünkü bir kaç gün içerisinde kendiliğinden adetle atılan sağlıksız gebelik teste baktıgınızda düşük mü yaptım psikolojisine sokuyor sizi. Regl sonrasını beklerseniz daha sağlıklı gebelik olduğunda öğrenmiş olursunuz ve düşük yapma psikolojisine girmezsiniz

Merhaba ablanız canını sıkmasın zaten hiçbir sağlık sorunu yokken bile bir sene beklenilmesi öneriliyor, mfk yöntemini araştırmanızı öneririm. Mehmet fatih Karslı isimli hocanın instagram sayfasını incelesin stresten uzak dursun ve kullanılması gereken vitamin takviyelerini öğrensin, hangi yöntemle hamile kalmanın kolaylaştıgını anlatıyor stresten uzak durmalarını söylüyor ben faydası olacagına inanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…