Ablamın görüştüğü kişi.

• Konu Sahibi Konu Sahibi ruhay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
konu sahibi çekincelerinizi haklı bulmakla birlikte çabanızı takdir ettim.

"yetişkin bir kadın, karışmayın" diyen arkadaşlar, o dediğiniz öyle olmuyor maalesef ki. günün sonunda ilk olaral ablanın başı ağrıyacak olsa da konu sahibi de ona eşlik etmek durumunda kalacak. o zaman kimse dönüp yetişkin kadın bunun sorumluluğunu tek başına alsın demeyecek. biraz da gerçekler

yahu ablanız 55-60 yaşında 2-3 çocuğu olan adamla mı evlensin?

60 yaşında kalbi şekeri tansiyonu olan göbeğinden şeyini göremeyen, şeyi de ölmüş,
anası/babası ölüm döşeğinde bakım gerektiren, çocukları tam evlenme yaşına gelmiş, düğün yap altın tak ev al eşya al diyecek adam mı denk?

o adamla ve onun çocuklarıyla uğraşmaktasa boylu poslu yakışıklı adam bulmuş en azından hala cinsel performansı var + kadına seviyorum diyor gönlünü hoş ediyor...muhtemelen kadın bunları pek görmemiş.

"dengi" ne ablanızın söyler misiniz? nası olacak o yani dengi olsa neyse, dediğiniz iş?

ha deseniz ki ablam bakımlıdır fiziği filan hoştur dişidir, ya da geçimlidir yumuşak huyludur e ablanız öyle bir insan da değilmiş...ne olsun istiyorsunuz siz mesela?

mali müşavir olup başka şehre taşınmak da aşırı saçma bu arada (çünkü pek müşteri çevresini bırakmazlar, yakın şehirse başka tabi), adamın yiyici olması bence de %99.9 ihtimal ama ablanızın daha önce kaç erkek arkadaşı oldu?

bizim ülkemizde evlilik sözleşmesi diye bişey yok. mal ayrılığı rejimi var.

evler zaten olası bir evlilik olursa, evlilkten önceki mal, adam onlara zaten ortak olmuyor. ha tapuları çocuklarına verebilir (ki evler belki de eski eşle ortaktı o zaman zaten çocuklarının da tapuda hakkı var kadın tek başına satamaz)

evlenmesin de "dost hayatı" mı yaşasın?

belli ki (yani en azından bana geçen intiba o) bu kadın evlenmeden birisiyle birliktelik yaşasa zaten ortalık yıkılacak, tümden yangın yeri olacak, adı azmışa filan çıkacak yani, öyle duruyor.

kadının evlenmek istemesi biraz da bundan olabilir çevresi evlenmeden bişeyler yaşamaya müsait gibi durmuyor. evlenmesi için de kimsenin "denk" (neyse o?) birini bulmadığına her bahse varım.

R ruhay adamla alakalı şüphelerinizde haklılık payınız var, anne ve ablasıyla yaşıyormuş hep beraber ablanızın evine yerleşmeleri gibi bir durum da yaşanabilir, okuyunca benim de mantığıma pek oturmadı lakin bazı konularda sizi eleştireceğim kusura bakmayın, insanlar aşık olduklarında fiziksel farklılıkların hiçbir önemi yoktur, ablanız kısa adam uzun olabilir tam tersi de olabilirdi veya yaşlarında öyle abartılı bir fark yok, ablanıza yaş ve bu adam senden uzun görüntüsü şöyle, ev araba olmasa seninle ilgilenmezdi gibi konuşarak ablanızı dış görünüşü üzerinden yeriyormuşsunuz gibi hissettiriyorsanız ters tepiyor güceniyor olabilir.

Şu anda herhalde birlikte evcilik oynamıyorlardır ??? Sizin gibi namus bekçileri soru sormayacaksa evet dost hayatı yaşasın.

Şu anda herhalde birlikte evcilik oynamıyorlardır ??? Sizin gibi namus bekçileri soru sormayacaksa evet dost hayatı yaşasın.
şu anda aynı şehirde yaşamıyorlar -şayet gizli saklı görüşmek durumunda kalıyorlarsa o da ayrı bir stres ve sıkıntı faktörü.

valla namus bekçisi olacak son kişi benim burada, dikkatli okursanız anlayabileceğinizi düşünüyorum. evlensin diyen ben değilim. muhtemelen evlenmeden bişey yapacak bir ortam yok kadın bulduğuyla evlenmek zorunda hissediyor, diyorum bunlar farklı şeyler...

Ya şimdi kadınlar eskisi gibi değil ki gayet genç ve güzel görünuyorlar senide biliyoruz tatlı kıss ayrıca adamın gerçekten sevebileceğine neden kimse inanmiyor hayat bu kadar kesin böyledir adam parası için birliktedir mi? neden ailesiyle yaşayıp 8 yaş büyük kadınla diye

Evlenmesin de dost hayatı mı yaşasın diye tepkiyle soru soran siz değil misiniz hanımefendi? Gerçekten nickiniz gibi migrenimsisiniz.Kadının bulduğuyla evlenmek zorunda hissettiğini bu kadar çabuk nasıl anladınız? Akraba mısınız? Tanıdık mısınız? Belki sadece adamdan etkilendi.Adamın eli yüzü düzgün ise vuruldu.Bu böyle uzayıp gider…Aklın yolu bir.Adamın niyeti belli.Burada çoğu kişi aynı şekilde düşünüyor.Ben de kadın bu kadar istiyorsa ilişkisini yaşasın ama evlenmesin dedim.Sonuçları evlenince ağır olabilir, boşanmak zor olabilir vs diye…Çok bilmişlik yapmayınız .

43 yaşında çocuğu olmayan sadece 5 aylık bir evlilik tecrübesi olan bir adamın 51 yaşında iki çocuklu birini tercih edebilmesi için önemli bir motivasyonunun olması lazım o da ablamın maddi olanakları.Adam dolandırıcı bu çok net.Gitsin 60 yaşında birini alsın demiyorum.En azından maddi olarak denk (adamın hali hazırda ç….k ünden başka bir şey yok)olsun yaşıtı olsun.Kendi yaşlarında veya.Ya da ablam gibi çocuk sahibi olsa..Derim ki adam sevdiği için birlikte .Ablamın bulunduğu şehire gitmek istemesinden belli değil mi?

hanım efendi "dost hayatı" diye tırnak içine neden almışım sizce?

aaa yok gerçekten, daha sizin seviyeden daha 101 dersi anlatmakla uğraşamıycam...

Aklıma şey geldi ablasına bu yorumlarımı okutsa acaba diye belki kendini sorgular fln diye düşündüm ama dediğiniz çok doğru empati yapınca ne kadar kırılabileceğini anlıyor insan.

ben sizi şu açıdan anlamıyorum

"43 yaşında çocuğu olmayan sadece 5 aylık bir evlilik tecrübesi olan bir adamın 51 yaşında iki çocuklu birini tercih edebilmesi için önemli bir motivasyonunun olması lazım o da ablamın maddi olanakları" diyorsanız

demek ablanızın hiç karakter olgunluğu, fiziksel güzelliği, donanımı, zekası, kültürü hiçbir şeysi yok.
asla bir erkek onu sevemez, ancak parası için ister.

demek böyle düşünüyorsunuz? (muhtemelen çevreniz bunu düşünmenizi gerektirecek bi çevre, zaten burası önemli olan)

dahası bunu zaten ablanıza da söylemişsiniz, kadın evlenesi yoksa da inattan evlenecek.

hatta diyelim ki gerçekten de öyle. diyelim ki ablanız hakkaten geçimsiz, tipsiz, çocuklu, tek artısı maaşı evi olan bir kadın.

bu kadına hangi eli yüzü düzgün, fit, varlıklı, kültürlü donanımlı, ailesi muntazam adam bakacak o zaman? ben bunu gerçekten anlamadım.

zira eşinizin de laflarından anladığımız kadarıyla sizin çevrenizde zaten erkekler kendinden büyük kadına hele çocuklu kadına zaten bakmıyor. çünkü anladığımız kadarıyla bu uygun görülmüyor

durumu işi gücü vs olan dul adam da gider 35-40 yaş bilemedin 45 yaş, mümkünse çocuksuz, o yok mu bari mümkünse alımlı işveli vs. kadın bakar, mesela o zaman, değil mi? yani benim anladığım bu. böyle bir çevre canlanıyor yani benim gözümde.

benim aile çevrem de böyle erkekler hep tekrar evleniyor eşleri ölünce (kimse de 7-8 sene durmadı bu arada, maksimum senesinde evlendiler) hep de kendilerinden yaş yaş küçük, çoğu çocuksuz kadınlarla, kadına ev filan verdi çoğu. bu normal görülüyor erkek mal yapabilir kadına. ama durumu iyi olan kapalı çevredeki kadınlar işte denk birini bulup da evlenemiyor.

ablanız parasıyla kendine sevgili yapmış diyelim o zaman.
e kadının parası varmış yapmış. kaldı ki evlerini de çocuklarına devretsin madem. ortada başka nasıl bir para var ki?

ha yok dengini bulsun diyorsunuz da sizin ortamınızda/kafanızda dengi anlayışı bu sefer o dediğim 55-60 (nedense hep erkek büyük olacak çünkü) 2-3 çocuklu (bu yaşa kadar neden çocuk yapmamış diye sıkıntı çıkartılıyor çünkü) şeker tansiyon kalp amcaya çıkıyor. eski karısına nafaka ödeyecek, çocuk evlendirecek filan.

ben de diyorum ki eski karı, nafaka, ev araba isteyen çocuklar, bunlarla uğraşacağına varsa parası çıtır manitaya yedirip gözünü gönlünü eğlemek istiyor olabilir adam da kadına dişi hissetiriyor, iyi geliyor muhtemelen...

ha yine -tahminen- evlenmeden biraz gezse tozsa, zaten adamın defolarını görüp sıkılır, bu kadın kendisi rahatsız olur yani adamın çulsuzluğundan ya da pasifliğinden (mesela dikiş tutturamayan, pasif birisi olduğundan annesiyle kalıyorsa, atıyorum, ne sorunu varsa adamın yani, görür)
e ama ona da onay alamıyor çevreden, çocukları da onay vermez muhtemelen -sanırım?

e nasıl olacak?

daha önce dengi pek çok talipleri oldu mu mesela? yani sizin dengi gördüğünüz? kimdi ki bunlar?

bu kadına 45-50 yaşında iken dengi dediğiniz kimse talip olmadıysa, diyorum ya ne istiyorsunuz ne düşünüyorsunuz, nasıl olacak?

Boşuna yormuşsunuz kendinizi.Benim anlatmak istediğim gayet açık ki çoğunluk da meramımı anlamış.Siz bişeyleri anlayın diye daha fazla enerjimi tüketmek istemiyorum.Ablamın kendini muhatap ettiği insanlara yeterince canım sıkılıyor.

:)))) teşekkür ederim şahsen ben şüpheci yaklaşıyorum çünkü çevremde olsun sitede olsun o kadar paragöz erkek örneği gördüm ki aşklarına güvenemiyorum Bibi, evet arada çok iyi adamlar da çıkıyor ama erkekler de eskisi gibi değil artık, kadın üzerinden rahat konforlu bir yaşam süreyim diye düşünenler çoğaldı.

Sen abini düşünerek yorumluyorsun ama abinle diğer adamları bir tutma bence, biliyorsun hepimiz okuyoruz KK ‘de ailesine bağımlı adamlar da var, ben o açıdan yorumladım mesela.
Abla ve annesiyle yaşıyorsa hepsini toplayıp ruhayın ablasının evinde yaşama ihtimali var çünkü ilçe değil şehir değiştirecek adam, ablamı annemi bırakmam diyebilir, yaşları için bir yorumum yok çünkü arada öyle aman aman bir yaş farkı yok, adam 20 yaşında olur da kadın 51 yaşında olur ya da kadın 19 dur adam 55 yaşındadır yok daha neler denir.

Aklıma şey geldi ablasına bu yorumlarımı okutsa acaba diye belki kendini sorgular fln diye düşündüm ama dediğiniz çok doğru empati yapınca ne kadar kırılabileceğini anlıyor insan.
ruhay’ın ablasıyla konuşma üslubunu bilmiyorum veya tam olarak nasıl konuştu neler konuştu ama aradaki yaş farkı, adamın çocuksuz olması ablasının 2 çocuğu olması, fiziksel farklılıklardan bahsedildiyse, seni 2 çocuklu halinle kabul etmesinin sebebi maddi imkanlar dediyse, ablasının ben istenilecek sevilecek biri değil miyim demesi normal ve kırılması da normal çünkü eğer konuşma böyle ilerlediyse ablayı istemeden kıran cümleler kurulmuş.

51 yaşında koca kadın, çocuk muamelesi görmek istemez, onun yerine ruhay adamla tanışmayı isteseydi, dördümüz yemeğe çıkalım deseydi, ruhayla eşi az çok tavırlarından konuşmalarından analiz edebilirdi adamı.

Baştan adama paracı denildiği için abla artık ilişkisiyle ilgili hiçbir şey anlatmaz ve adamın maksadı paraysa yalnız bulduğu ablayı kandırması daha kolay olur, bu işler zamana yayılarak yavaş yavaş iç yüzü gösterilerek yapılır, umarım kadın yanlış bir adım atıp adamla herkesten gizli nikah kıymaz.

İlaç gibi geldi yorumunuz.Hissiyatımı anlayabilen birkaç kişinin çıkması bile yeter bana.Hem kafa hem beden olarak yorucu bir gündü.Ablam memlekete tatile gelmişti.Bugün dönüş günüydü.Uçağa bindirdik döndük.Sıkı sıkı sarıldım ona ve sakın kendini çocukları üzecek bir adım atma dedim.Onu ne kadar sevdiğimi değer verdiğimi biliyor.Ablama genç birini layık görmediğinden bahsedilmiş.Yani cevap verecek mecalim bile kalmadı.Ben aksine ona en iyisini layık gördüğüm için bütün çabam.Çok da önemli değil isteyen istediğini düşünsün.Anlayanlar yeter bana.Ablam üzülürse biz de üzüleceğiz.Çocuklar üzülecek.Adamın iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.İnşallah yanılırım ama görünen o ki adam art niyetli.Umarım ablam kendisi için en doğru kararı verir.

ben sizi anladım konu sahibi, bu kadar dert edinen biri ablasını küçümsüyor olamaz zaten. layık görmemek değil, rasyonel davranıyorsunuz. davul bile dengi dengine lafı boşuna çıkmamış, tam da ablanızın durumuna uygun. ablanız bahsettiğiniz maddi olanaklara sahip olmasaydı, böyle bir adam olmazdı, bunun farkındasınız ve farkındalık uyandırmaya çalışıyorsunuz. hepsi bu.

Ben kendimi bu kadar iyi ifade edememiştim.Daha doğrusu insan eleştiriye maruz kalınca savunma mekanizmasını iyi çalıştıramıyor belki de.Siz dışardan bir gözle tam da anlatmak istediğimi anlatmışsınız.Ablamın maddi olanakları olmasaydı böyle biri de olmazdı evet .Bu düşüncem o kadar yanlış anlaşıldı ki.Bu düşünce ablamın yüzüne bakılmayacak biri olduğu anlamına gelmiyor ki.En azından ben bunu demek istemiyorum.Ablam benim için elmas değerinde münkün mü ki ona iyi birini yakıştırmayayım.Dediğiniz gibi hayatın gerçekleri var .Sadece ablam için endişelendim ve haklıyım bu hissiyatımda.

Haberleri yok.Çekindiği için söylemiyor.Çünkü içten içe kendi de ikna olmamış hele ki benim konuşmalarımdan sonra.Çocuklar annelerinin böyle biriyle evlenmesine onay vermezler
Cocuklarla isbirligi yapacaksiniz iyice cikmaza girerseniz ozaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…