- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
İnanın çalıştığım ve hiçbir sorunum olmadığı zamanlarda da yedim çantamda taşıdım dışarda yola giderken her zaman yedim yanı hayatımın hiçbir döneminde vazgeçmedim hani desem ki şuan çalışmadığımdan mı acaba ama alakası Yok evde de dursam dışarda da olsam vücudum tepki veriyor arıyor..eve almadığımda mutsuz oluyorum bu sefer kalkıp kendim yapıyorumFiziksel olarak sağlığınıza verdiği zararları anlatmaya gerek yok. Artık herkes biliyor bi çeşit zehir olduklarını. Kilo almıyor olmanız pek bi şey ifade etmiyor. Muhtemelen yaşınızın avantajı.
Ben bunlardan ziyade psikolojik etkilerini yorumlamak istiyorum. Bi kere ne yazık ki bağımlı olduğunuz bi gerçek. Bağımlılık illaki sigara uyuşturucu değildir. Bi şeye ulaşamadığınızda yoksunluk belirtileri gösteriyosanız bağımlısınızdır. Bağımlılıkların sebebi de çoğu zaman hayattaki boşluklardır.
Hayatınızı bi gözden geçirin. Muhtemelen ya mutsuz ya hiç bir uğraşınızın olmadığı,kendinizi değersiz hissettiğiniz bi dönemdesiniz. Çareyi böyle anlık mutluluklarla kendinizi oyalamakta buluyorsunuz.
Bence evinize hiç almayın. Ulaşmanız ne kadar zor olursa o kadar az yersiniz. Ayrıca kendinizi meşgul edecek şeyleri arttırın. Aklınıza geldiğinde çıkıp bi 5 dk dolaşın, evin tozunu alın, makyaj yapın, bi hobinize yönelin. Yani fikri kafanızdan uzaklaştırmaya, unutturmaya çalışın. Psikolojik açlıklar anlık gelir ve geçer.