- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.296
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çünkü değiştirmeni istemiyor. Evlendikten sonra seni ailece zorlarsa ne olacak? Sen açık bir kadınsın mevsimlerden yaz. Kv yanında kısa kollu giyilmez ne demek?Bu arada bugün gittik tesettür abiyeyi değiştirdik. Kendisi sadece bana üstüne fark olursa diye bir miktar para verdi, mağazaya girmedi sen hallet dedi dışarda bekledi. Sıfır kollar, sırtı ve dekoltesi V yaka gelen abiye aldım, merak edip sormadı bile nasıl aldın diye.
İşte... Gönlü kırılmasın diye..tesettürlü değilsen neden tesettürlü abiye giyiyosun ki?
İnan'ın ben Ailem ve nişanlımda şaşırdı bu dediğine. Kısa kollunun neyi ayıp olabilir kiÇünkü değiştirmeni istemiyor. Evlendikten sonra seni ailece zorlarsa ne olacak? Sen açık bir kadınsın mevsimlerden yaz. Kv yanında kısa kollu giyilmez ne demek?
İmam nikahımız yapıldı daha önce. Bizde adettir, yüzükler takıldıktan sonra dini nikah yapılır ve yapıldı bizimde babalar şahitliğindeİmam nikahı mı yapacaklar acaba orada aklıma bu geldi.
Şuan tesettüre gir demiyor ama evlendikten sonra istersen olur diyor. Fakat tuhaf olan, bana ailesinin yanına gidince bol giydiriyor, uzun giydiriyor, kısa kollu giymiyorum. Bunları kendi rızamla yapıyorum fakat babasına ne ki benim ojemden dövmemeden. Babası dedi ki, başka yerinde de dövme var mı. Yok sadece burda var dövmemi seviyorum ve sildirmeyiz düşünmüyorum dedimBalık baştan kokar derler... Yani böyle oluşumlar için yapıcı olmak makbuldür ama sözlünüzün karakteri daha oturmamış, tesettürlü eş mi istiyor, sizi mi bi karar versin. İnsan bi yaştan sonra konulduğu kabın şeklini almaz ama maşallah sizinki anayı babayı görünce maddesel değişim gösterip akıyor. Siz karar verin ömür boyu bebek bakıcılığı mı yoksa hayat arkadaşı mı?...
Ben şu cümleden sonra korkardım evlenmeye... bile bile ateşe atıyorsun kendini, nişanlılık tanımak için değil mi hâlâ bu evlenme inadı nedir ya.ama ben ne dersem o olacak diyor..
Evet mühendisim çalışıyorum. Nişanlım ilk 5 ay derdi hep ya sen bana nasıl baktın beğendin, çok güzelsin işin var kariyerin var akıllısın vs demişti. Son 3 Aydır da kölesi olmam için uğraşıyor, söz hakkım olmasın istiyor.Evlenme boyle olmaz iyice dusun sevgi de ask da bir yere kadar ben de sorunlu iliskimde evlilige gidiyordum annemle arkadaslarimla psikologumla sonra da burda kadinlarla konustum paylastim senin durumun normal degil evlenme sonra buraya bosanmak istiyorum yazarsin.. Bi meslegin var mi yoksa hemen yuzugu at bi meslek edin varsa eger is bul calis saha iyilerine layik oldugunu goreceksin.. Anneni dinle anneler bilir .. Yolunu degistir yeni hayat kur .. Anlattiklarin normal degil kendine saygi duy
Nişanlın mı şaşırdı? Sana sormadan gidip tesettür abiye alan başkası mıymış peki? Kapalı bir kadına başı açık, kısa kollu bir abiye almak ne kadar vahimse senin durumun da vahim. Anne kendini belli etmiş. Nişanlı desen ailesinin dediği gbi düşünüyor. Yoksa sana o abiyeyi almazdı. Neden evleniyorsun peki? Eş ve onun ailesinin istediği gibi bir insan olmak istiyorsan evlenmen mantıklı olan. Senin karakterin ne olacak peki? Nişanlın ilerde sana kısa kollu giyme, pantalon giyme derse de gönlü kırılmasın diye onun kalıbının şeklini mi alacaksın? Neyse sen bilirsin hayat senin sonuçta.İnan'ın ben Ailem ve nişanlımda şaşırdı bu dediğine. Kısa kollunun neyi ayıp olabilir ki
Bir şey daha sormak istiyorum size.
Normalde bayramda ben ailemin yanına gidecektim, kendisinin izni 1 gündü ve ilk anlaşmamız bayramın 2.günü gidip gelelimdi, ailelerimiz ile aramız 5 saat. Sonra dedi ki, bizim ilk bayramımız beraber geçirelim İstanbul da dedi, tamam dedim. Şimdi aramız bozuk, sizce ailemin yanına gitmeli miyim? babam da üzülmüştü bayramda gidemiyorum diye
çok pişman olacaksınMerhaba..
Biliyorsunuz sözlümün zoruyla nişan yapacağız. Yani 2 gün nişan istemeleri bize tuhaf geldiği için istememiştik ve sonuç olarak 15 gün sonra nişan olacak 2 gün. 1.gün erkek evi kendi arasında akşama kadar eğlenecekmiş, Pazar günü de bize gelip nişan takacaklar. Bütün masraflar nişanlıma ait. Gelelim konuya.. birbirimizi çok seviyoruz, ondan da şüphem yok ama eski hevesim kalma telaşlar için koşturmaya. Ailesinden gelin olarak bir iğne görmedim zaten 8 ay boyunca, nişanlımda değişti 3 Aydır. Sürekli beni değiştirmeye çalışıyor, oje sürme,dar giyinme,ufak bir dövmem var, babasıyla ikisi ona takmış sildirmem gerekirmiş. Ve istediği şeye tamam demediğimde küsüyor, hiç konuşmuyor, hep ben gönlünü almak zorunda kalıyorum. Ve çok yıprandım gerçekten. Nişan 2 gün olacağı için 2.gün diktirdiğim nişanlılığı giyeceğim, 1.günde yani onlar aralarında eğlenirken de abiye giyecektim böyle anlaştık. Dün bana gitti tesettür abiye aldı(ben tesettürlü değilim) kırılmasın diye tamam dedim aldım ama eve gelince içime sinmedi hiç, Ailem de beğenmedi bu ne böyle dedi. Hatta mağazadaki kadın bile arkamızdan konuşmuş, kız açık ama tesettür abiye aldı diye. Dün akşam dedim ki abiye içime sinmedi değiştireceğim yarın. Ve bana dedi ki nişanın 2 günü de nişanlılığını giy. Eee o zaman ne anlamı kaldı ki, 2 gün nişanlılık giyilir mi? Bir gün onun ailesi benim Ailem oturuyoruz hep beraber, bende de kısa kollu t-shirt vardı. Bir tartışmada annesi demesin mi kp kv yanında kısa kollu giyilmez ayıp diye. Nişanlımda açık açık söylemese de, onların yanında onlara benzetmeye çalışıyor beni. Halbu ki beni olduğum gibi kabul etmişti. Ki ben zaten açık saçık giyinen birisi değilim ve artı daha dikkat ediyorum huzursuz olmasın diye. Ama onun istekleri hiç bitmiyor ve dediğim gibi en ufak şeyde afedersiniz ama karı gibi küsüyor naz yapıyor konuşmuyor benden adım bekliyor. Bu sabah alyansını takmadan aldı cebine attı. Biz o tüzüğü kolay mı taktık ki, cebe atabiliyor. Annem diyor ki kızım göz göre göre başını yakıyorsun yapma vazgeç. Artık o kadar mutsuzum ki anlatamam.. davetiyeleri 1 hafta önce teslim aldık ama saha ailelere göndermedik, nişan istemiyorum çünkü. 2 gün nişan olur mu, ailesi bi iş çevirecek sanki. Bana akıl verir misiniz.
Ona neymis dovmenden bu hayata bir kere geldik bir kere yasiyoruz istersen 100tane dovmen olsun... Sanirim cok cahil kapali insanlar .. Senin ailen nasil olmadi babanla paylas annenle paylas yani ama kendini degistirdikce zamanla aynaya baktiginda kendini taniyamazsin ve bu hayattaki en buyuk uzuntun olur .. Degisme seni sen oldugun icin seninle olan biriyle evlen .. Bende aynisini yapiyorum yapacagim beni degistirmek istemeyen beni oldugum gibi kabul eden birini beklicem olmazsa da evlenmedim diye ölmem keyfime bakarim ozgurce .. Yaninda ozgur olabildigin kisiyle ol ..Şuan tesettüre gir demiyor ama evlendikten sonra istersen olur diyor. Fakat tuhaf olan, bana ailesinin yanına gidince bol giydiriyor, uzun giydiriyor, kısa kollu giymiyorum. Bunları kendi rızamla yapıyorum fakat babasına ne ki benim ojemden dövmemeden. Babası dedi ki, başka yerinde de dövme var mı. Yok sadece burda var dövmemi seviyorum ve sildirmeyiz düşünmüyorum dedim
İşte benim hayata bakış açım bu. İstediğim bu. Balayına bile Karadeniz'e gitmek istiyor. Neymiş efendim ben açık giyinmek şort gitmek isterseymişimmm...Ona neymis dovmenden bu hayata bir kere geldik bir kere yasiyoruz istersen 100tane dovmen olsun... Sanirim cok cahil kapali insanlar .. Senin ailen nasil olmadi babanla paylas annenle paylas yani ama kendini degistirdikce zamanla aynaya baktiginda kendini taniyamazsin ve bu hayattaki en buyuk uzuntun olur .. Degisme seni sen oldugun icin seninle olan biriyle evlen .. Bende aynisini yapiyorum yapacagim beni degistirmek istemeyen beni oldugum gibi kabul eden birini beklicem olmazsa da evlenmedim diye ölmem keyfime bakarim ozgurce .. Yaninda ozgur olabildigin kisiyle ol ..
İmam nikahı ve bayram izni kısmını yeni gördüm, siz zaten bu adamı kabullenmişsiniz görüyorum ki ilişkinizi bitirme gibi bir düşünceniz zaten yok o yüzden idare edeceksiniz yani çekeceksiniz çünkü sorularınız da bile belli o adam olsun ama bu haliyle olmasın derdindesiniz. Eşiniz hep böyleymiş siz de onu değiştirmeye çalışıyorsunuz farkında mısınız? Kadınların en büyük hatası o nikah defterine atılan imzayı efsunlu sanıp adamların prense döneceğini sanması. Eşiniz hep böyle olduğu için değişmez o yüzden siz de idare etmeye bakın madem ayrılık istemiyorsunuz...Şuan tesettüre gir demiyor ama evlendikten sonra istersen olur diyor. Fakat tuhaf olan, bana ailesinin yanına gidince bol giydiriyor, uzun giydiriyor, kısa kollu giymiyorum. Bunları kendi rızamla yapıyorum fakat babasına ne ki benim ojemden dövmemeden. Babası dedi ki, başka yerinde de dövme var mı. Yok sadece burda var dövmemi seviyorum ve sildirmeyiz düşünmüyorum dedim