Acaba sizde böylelerini duydunuz mu

Eşiniz adına çok üzüldüm
Ailesinin yaptığı elbette çok ayıp
Bırak ana babayı akrabalar birbirinden bi kavanoz bal parası istemez
Ben sizin yerinizde olsam
Eşimi daha çok üzüp utandırmamak adına bu konuyu bir daha açmazdım

Kardeşime gömlek almıştım. Teşekkür falan etti 30 lira borcun demiştim. Güldük falan. Şaka olmasını umuyorum bunun. Yolladığın 2 kilo bal en fazla. Evladın torunun beleş yiyiversin ne olacak.

Haklısın kardeş, ama eşin zaten üzülmüş bir daha konusunu açma herangi bişey istemeyin onlardan olsun bitsin ağzınızın tadı bozulmasın Allah da kimseye muhtaç etmesin.
Şimdi kadına emek sömürüsü gibi yorum yapanlara! Yahu bu kadın teyzem balın parasını istedi demiyo kaynımın baldızı para istedi demiyo annem babam para istedi diyo! Bizim aile yapımıza ters bi durum bence. Kimsenin köylünün emeğini küçümsediği yok. Ama bu ana babanın yarın oğullarına işi düşse de onlar için davaya bakıp para istese aaoowww dersiniz! Ne farkı var?

Yani üzücü bir durum. İnsan ackalsa dahi evladına bir şeyi parayla satmaz. Ha ihtiyacı vardır paraya usulüyle söylenir imkanı olan olmayana yardım eder aile böyle bir şeydir.

Sasirmadim. Esimin halasi da aricilik yapiyor her sene bal aliriz biz de onlardan parasiyla. Ustelik durumlari da cok cok iyi. Ticaret baska akrabalik baska olarak goruyorlar sanirim,ben olsam yegenimden para alamam ac bile kalsam o ayri.
Ben de eşimin halasından balı parayla alıyorum... Alsın da zaten adam parasını hoş.. Ama anne baba da bir zahmet almayıversin.. Hele hele istemek çok ayıp..

Gözlerini ancak toprak doyurur böylelerinin..

Sen insani banlatirsin :)
Bir soru sorayim size; bali konu sahibi ve esi olan avukat bey uretiyor olsaydi anne baba 1 kilo isteseydi ve konu sahibi ve esi avukat bey parasini isteseydi de ayni dusunur muydunuz?

Ben de eşimin halasından balı parayla alıyorum... Alsın da zaten adam parasını hoş.. Ama anne baba da bir zahmet almayıversin.. Hele hele istemek çok ayıp..
Ya ne bileyim,derdim zaten beles almak asla degil. Esim bal almasa bile halasina para verebilir al halacigim bir ihtiyacini gor diye de. Bu sekilde garip geliyor bana. Al oglum sana bal,fiyati bu kadar diye.

Ya ne bileyim,derdim zaten beles almak asla degil. Esim bal almasa bile halasina para verebilir al halacigim bir ihtiyacini gor diye de. Bu sekilde garip geliyor bana. Al oglum sana bal,fiyati bu kadar diye.
Şimdi biraz da ne kadar aldığınıza bağlı.. Bizim halamız balı kilosu 100 tl den satıyor e biz de 7 kilo alıyoruz alınca tüm kış yetiyor hastalık falan filan.. E tabi o kadar çok olunca insan para verirken yadırgamıyor.. Ha ben yeğenim olsa canım feda der almam orası ayrı:)

Hah iste altin cumle bu,benim yegenim olsa canim feda diyebilmek. Biz de o civarda aliyoruz ama kilosu o kadar pahali degil sanirim. Oglum daha yeni yeni bal yiyor cunku yasi 2 oldugundan buyuyunce daha cok lazim. Ben dubaide yasayan komsumdan pekmez istedim parasini eft yaparak,adam pekmezi getirirken parayi da getirmisti. Kavga kiyamet geri verdi. Ben de gittim bebegine hediye aldim altta kalmamak adina. Ki bu adam yilda bir ay anca komsum yani normalde dubaide yasiyor. Ve sadece komsu. El adami boyleyken akraba boyle olmamali iste. Aman ne bileyim degisik yani.

Aynen öyle..Benim demek istediğim hala enişte tamam belki hani de anne baba olunca söz konusu daha da yadırgar insan aman Allah sağlık versin çocuklarımıza bize ki biz onlara böyle yapmayalım değil mi ama:)

Sen insani banlatirsin :)
Bir soru sorayim size; bali konu sahibi ve esi olan avukat bey uretiyor olsaydi anne baba 1 kilo isteseydi ve konu sahibi ve esi avukat bey parasini isteseydi de ayni dusunur muydunuz?
Ne balmış beyahu astarı yüzünden pahalıya geldi:)
Canım biz bize konuşuyoruz ne banı yerin kulağı var mune nin kulağı deliktir
Ne sormuştun ha evet aynı düşünürdüm

Aynen öyle..Benim demek istediğim hala enişte tamam belki hani de anne baba olunca söz konusu daha da yadırgar insan aman Allah sağlık versin çocuklarımıza bize ki biz onlara böyle yapmayalım değil mi ama:)
Kesinlikle
Dertlestik iyi geldi valla tesekkur ederim

Bal ucuzmus. Şekerli olmasin?
Aynen böyle soyleyin. Şekerliyse söyleyin çocuklara vermeyelim deyin.
Neticede hizmet satın almissiniz.

Ne balmış beyahu astarı yüzünden pahalıya geldi:)
Canım biz bize konuşuyoruz ne banı yerin kulağı var mune nin kulağı deliktir
Ne sormuştun ha evet aynı düşünürdüm

Hee o zaman tamam. Hersey karsilikli bu hayatta diyorsun. O da senin bakis acin tabi. Bir yandan az bisi katiliyorum sana :) ama Anne baba evlat torun tombalak vsvs gibi cancagizlar disinda ki kisiler icin katiliyorum.

insan torununun yiyeceği balı da parayla satar mı ya...
çok ayıp...

Bir daha birsey istemeyin.

Cocuklarindan bile para aldiklari icin durumlarinin iyi olmasi normal bu arada.

Bizim komşumuzun ailesi memleketinde arıcılık yapıyor, ailesi ona gönderdiğinde bir kavanoz bize getirdi. Bizde memleketten bir şey geldiğinde ona veririz. Her şey para değil. Hele hele de aile arasında böyle şeylerin lafı olmamalı. Ha 10 kilo alırsın, meblağ haddi aşar anlarım ama 1-2 kavanoz balı insan evladına, anasına, babasına satmamalı. Ben olsam balı beğenemedik kusura bakmayın der geri gönderirdim. Yardımı keser ve bir şey istemezdim onlardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…