Hayır balı ticaret için yapmıyor kendileri yemek için yapmışlar. Ama şanslarına bu sene çok verimli olmuş. O yüzden zaten yiyeceklerinden çok çok fazla balları vardiKadin bu işin ticaretini yapıyor ,bundan para kazanıyor para karşılığı olması bana çok garip gelmedi şahsen
Ama ,torunlarına gönderdiği şeyi hediye olarak göndermesi çok daha şık bir davranış olurdu o tarafı ayrı
Yani emek harcanan bir şeyin karşılığı verilmeli diye düşünüyorum her kim olursa olsun
Ödediği kendisine üçbeş kuruş gelecek ama üretici için anlam taşıyan bir meseleyi burada dert diye yazan birine ne denir bilemedimÖyle bi yazmışsın ki sanki konu sahibi ve eşi,
Adamları çalıştırıp bütün paraları balları yiyolar
Zaten ogulları düşünüp yollar bi şekilde karşılıgını verir boş bırakacagını sanmıyorum.
Hayır balı ticaret için yapmıyor kendileri yemek için yapmışlar. Ama şanslarına bu sene çok verimli olmuş. O yüzden zaten yiyeceklerinden çok çok fazla balları vardi
Üretici degillermiş kardeş.Ödediği kendisine üçbeş kuruş gelecek ama üretici için anlam taşıyan bir meseleyi burada dert diye yazan birine ne denir bilemedim
5 kilo bal 100 tlYok artık.
5 kilo bal 100 tl
Nasıl kilosu 50 tl.
Tabi bu işin esprisi insan oglundanda balın parasını istermi..
Yaa sizde bizi iyi emek hırsızı ilan ettinizSatar satmaz orasında değilim aslında siz o insanların emeğini karşılıksız nasıl yersiniz
Tenleri güneşte kavrulmuş elleri işten nasırlaşmış sabahın 5 de 6 sında güne başlayıp saatler boyunca alınteri döken bu insanların emeklerinin karşılığını daha istemeden sizin göndermeniz lazım
Bir kilo sütü bile emekle sağıyorlar
Ne olur bir ay fazla değil gidin onlarla omuz omuza çalışın bakalım aynı düşünecekmisiniz
Bizim insanımızda köydeki adamın emeğini küçümseme gibi bir davranış var
Evet tamda böyle olmalı alınteri basit değil hanımefendi
Kardeş balın fazlasını alacak adam bulunurÜretici degillermiş kardeş.
Konuyu dogru okumak önemli.
Yemelik yapmışlar balları.
Üretici de olsa ogluna kızına torununa verilenin parası istenmez hediyedirÜretici degillermiş kardeş.
Konuyu dogru okumak önemli.
Yemelik yapmışlar balları.
Ordan esinlendim bende5 kilo bal 100 tl
Bi ara flash tv reklamları dönüyordu sürekli.
Onun gibi oldu
Gerçek bal asla ve asla 20 tl değildir kilosu.
Biz de 60-70tl civarı aliyoruz kilosunu.
Ama keşke torunlarına hediye gönderse daha güzel olurdu.
Sanırım herkes bal istiyor kadından.
Görümce de istemiş ve kv haklı olabilir.
Yoksa hiç para kazanamayacak, herkes ister gibi düşünmüş bence
Ay istemsizce bi gulme tuttu beni. Naptin öyle ya toruna bal yollayacak altı üstü. Böyle bir dramatik yazı ne alaka şimdiSatar satmaz orasında değilim aslında siz o insanların emeğini karşılıksız nasıl yersiniz
Tenleri güneşte kavrulmuş elleri işten nasırlaşmış sabahın 5 de 6 sında güne başlayıp saatler boyunca alınteri döken bu insanların emeklerinin karşılığını daha istemeden sizin göndermeniz lazım
Bir kilo sütü bile emekle sağıyorlar
Ne olur bir ay fazla değil gidin onlarla omuz omuza çalışın bakalım aynı düşünecekmisiniz
Bizim insanımızda köydeki adamın emeğini küçümseme gibi bir davranış var
Evet tamda böyle olmalı alınteri basit değil hanımefendi
Bende onu diyorumdaÜretici de olsa ogluna kızına torununa verilenin parası istenmez hediyedir
istersen gorgusuzluktur ayıptır başka ne denir
Aile kendi ogullarına bi emek vermemiş,Turkiyede boyleleri zor duyulur tabi.
Hep sagdan soldan gelsin hediyeler herkes birbirinin emegi uzerinden gecinme derdinde. Sonra ucreti istenildimi, ahh ne paragoz insanlar vsvs diye ayiplamalar baslar.
Benim bildigim akrabalar icerisinde koyde yasayanlar olursa ve iclerinden koparsa verirler emeklerinden hediyelik. Ama esiniz kendi istemis. Uretimde yardimci olmuyorsa tabiki karsiligini verecek veya yardimci olacak kendi balini kendi cikaracak. İstemiyorsa satin alsin marketten bukadar basit.
Yok oyle dunya..bide ayiplaniyor millet birde pes dogrusu..
Anne baba bile olsa emek var ortada. Ailesi hic karsilik beklediklerini soylemeden esiniz kendisi bahsetmeliydi maddi karsiligindan.
Köylü adam bunlarla bunlarla çok sık karşılaşır siz bilmezsiniz belkiAy istemsizce bi gulme tuttu beni. Naptin öyle ya toruna bal yollayacak altı üstü. Böyle bir dramatik yazı ne alaka şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?