• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acaba sizde böylelerini duydunuz mu

safam

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2017
84
106
8
48
Eşimin tarafı doğulu k.validemler köyde yaşarlar. Orada hayvancılık ve kerestecilik le uğraşıyorlar. Durumları çok çok iyidir. Eşim ailenin tek okumuş çocuğu kendisi avukat. Fakat okul hayatında anne ve babası tarafından asla desteklenmemiş kendi imkanlarıyla çalışarak dersanelere giderek hukuk fakültesi ni kazanmış ve iyi bir derece ile okulunu bitirmiştir. Durumları iyi olduğu halde bile bütün eksiklerini giderir eşim. Tabi evlat yapacak diye dusunebilir amaaa
Eşim annesine demiş çocuklara bal yollarmsin diye
Kaynanan arıcılık da yapıyor. Onlarda bir kaç gün sonra yolladılar. Kargo geldikten sonra eşim aradı teşekkür etmek için.
Bisey değil afiyet olsun kilosu 50 tl demişler ve eşimden ballarin parasını istemişler.
Bende çok kızdım ve inanılmaz üzüldüm bu kadar da olmaz dedim eşime yaa torunların yiyecek insan böyle paragöz olurmu dedim.
Esimde ses etmedi ailesine ama kesin oda kırılmıştır.
Yaa işte boyle ne dersiniz bu işe hanımlar

Benim babam da kendi imkanlarıyla okumuş öğretmen olmıuş.Üstelik ailesi de zenginmiş.Babam guruludur para dahi istememiş.Kimseye muhtaç olmadan tek başına her şeyi yaptı babacıgım.O sebepten kimse laf edemedi.
Eşim de aynı şekilde aileden yardım görmedi durumları iyiydi ailesinin.Ben hamileyken canım tatlı istedi bunları aradı bir dilim tatlı istedi çarşıdalardı getirdiler ama kv ertesi gün 10 tl diye parasını istedi eşim de verdi üstelik cebimizde son 10 tl kalmıştı.
Ne üzücü bir durum ama bu tür insanların agzına laf vermemek lazım.

Aynen gorumceme anlattım annenler böyle yaptı diye . Oda geçen köye gitmiş ti annesine demiş benim midem agriyor bana da bal ayır diye. Altiyuz gramlık şişeye doldurmuş o kadr verip gorumcemi evine yolcu etmiş:sinirli:

Ne olmuş alınteri ile çalışan siz lüx içinde yaşan insanlardan parasını istemişse
Kolaymı sanıyorsunuz hayatlarını madem öyle birsene bal kesmeye gidin

Doğu da ilk kez böyle bir şey duydum . Teklif edilse dahi kendileri kabul etmezler normalde . Durumları da müşkül değilmiş anlam veremedim . Gerçi bu işin doğusu batısı yok artık , kişilik meselesi . Eşiniz zaten yeterince üzülüp kırılmıştır bir de siz lafını edip iyice mahcup etmeyin , sessiz kalın . Kendi ailesi nasıl isterse öyle yapsın . Boşverin .

Kadin bu işin ticaretini yapıyor ,bundan para kazanıyor para karşılığı olması bana çok garip gelmedi şahsen

Ama ,torunlarına gönderdiği şeyi hediye olarak göndermesi çok daha şık bir davranış olurdu o tarafı ayrı

Yani emek harcanan bir şeyin karşılığı verilmeli diye düşünüyorum her kim olursa olsun

köy yerinde bir coxuk olunca akşıma acaba evlatşık frlanmı diye geldi esiniz. ama tabi esinize böyle söylemeyin.

belliki cimriler. nırmal degil

Esinize ne tarz konustugunu nasil biliyorsunuz?
Ailem benim sevinecegim birsey yaptimi sakayla karisik maddi karsiligini beklediklerini dile getiriyorlar arada. Bende istersem veriyorum istemezsem vermiyorum. İlla pazarlik anlaminda istemez kimsenin ailesi tabiki.. Aile sonucta. Destek manasinda isterler bende destek manasinda veririm. Hic oyle ailemle pazarlik olarak dusunmedim onlarda dusunmez. Hatta vermedigim veya soyledikleri miktardan daha az verdigim zaman gulup gecerler.. Konu da kapanir.

Belki sizin durumda boyledir. Ayrica ciddi ciddi bir aile evladini somuruyorsa, anne babasina odaklanmak yerine o evlada ese bakin. Hayir dese ailesi basina silah dayamayacak ya?

Ayrica kendi anne babaniz sizden hic mi maddi beklentide olmadi?

İnsan evladına torununa para ile mi bal satar.
Zaten kaç kilo bisey ağızlarına almaları bile utanç verici.
Satar satmaz orasında değilim aslında siz o insanların emeğini karşılıksız nasıl yersiniz
Tenleri güneşte kavrulmuş elleri işten nasırlaşmış sabahın 5 de 6 sında güne başlayıp saatler boyunca alınteri döken bu insanların emeklerinin karşılığını daha istemeden sizin göndermeniz lazım
Bir kilo sütü bile emekle sağıyorlar
Ne olur bir ay fazla değil gidin onlarla omuz omuza çalışın bakalım aynı düşünecekmisiniz
Bizim insanımızda köydeki adamın emeğini küçümseme gibi bir davranış var
Evet tamda böyle olmalı alınteri basit değil hanımefendi

Yok artık.
5 kilo bal 100 tl
Nasıl kilosu 50 tl.
Tabi bu işin esprisi insan oglundanda balın parasını istermi..

Satar satmaz orasında değilim aslında siz o insanların emeğini karşılıksız nasıl yersiniz
Tenleri güneşte kavrulmuş elleri işten nasırlaşmış sabahın 5 de 6 sında güne başlayıp saatler boyunca alınteri döken bu insanların emeklerinin karşılığını daha istemeden sizin göndermeniz lazım
Bir kilo sütü bile emekle sağıyorlar
Ne olur bir ay fazla değil gidin onlarla omuz omuza çalışın bakalım aynı düşünecekmisiniz
Bizim insanımızda köydeki adamın emeğini küçümseme gibi bir davranış var
Evet tamda böyle olmalı alınteri basit değil hanımefendi
Öyle bi yazmışsın ki sanki konu sahibi ve eşi,
Adamları çalıştırıp bütün paraları balları yiyolar:deli:
Zaten ogulları düşünüp yollar bi şekilde karşılıgını verir boş bırakacagını sanmıyorum.

Back
X