• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acaba sizde böylelerini duydunuz mu

Hayatimda hic bal, zeytin, zeytinyağı, asma yapragi, kuruluk gibi seylere para vermedim, ailelerimizden gelir,
Esimin ailesinin durumu anlattiginiz kadar iyi de degil, ama kayinvalidem cocuklarim yiyecek diye ekstra ozenle alir, yapar, hazirlar.
Yani boyle bisey gormedim, duymadim.
Sizin yerinizde olsam biz balinizi begenmedik baskasindan alacagiz diyip aynen geri gonderirdim.
Serbest piyasa boyle işler :)

Benim ablamin kv si her sene yiginla sebze meyve gonderir bahcelerinden kovanlari var 5 6 kavanoz bal gonderir yiyin taze taze torunum yesin diye para da almaz.enistem de her ihtyaclarnda kosar gder skisırlarsa yardim eder.ama ben solim kv sne para istesin bundan sonra:halay:o nasil mantiktir ya evlat bu evlat

Aile kendi ogullarına bi emek vermemiş,
Torununa yolladıgı 1 kilo ballada kimse batmaz,
Amma abarttınız vallahi :))

Abarttigimi dusunmuyorum. Koydeki insanlardan boyle faydalanan insanlar cok. Herkese boyle hediyeler gonderilirse ohoo..
Kucuk goruluyor emekleri. Ayrica ne tarzda ogullari ile konustuklarini bilmiyoruz...konu zaten tipik bakin ahali kaynanam ne diyor tarzinda kisa kesilmis.. Olaylarin ic yuzunu bilemeyiz.. Es den zaten tepki yokmus..
Esinin ailesi illa ucreti ver diye tutturusa paragoz diyebilirsiniz. Ama oyle bir durumda yokmus..

Abarttigimi dusunmuyorum. Koydeki insanlardan boyle faydalanan insanlar cok. Herkese boyle hediyeler gonderilirse ohoo..
Kucuk goruluyor emekleri. Ayrica ne tarzda ogullari ile konustuklarini bilmiyoruz...konu zaten tipik bakin ahali kaynanam ne diyor tarzinda kisa kesilmis.. Olaylarin ic yuzunu bilemeyiz.. Es den zaten tepki yokmus..
Esinin ailesi illa ucreti ver diye tutturusa paragoz diyebilirsiniz. Ama oyle bir durumda yokmus..
Her yapilanin maddi degeri hesaplanmamali. Oglu zaten bala hic emek vermediniz yarisini bize yollayin dememis. Karsiliksiz gonderilebilir. Yanlis dusunuyorsunuz..

İşte herkes degil torun ?
Konu bahsettiginiz gibi degil,
Hani aşşagılama olur bişey olur o zaman dersin emek var,
Sonuçta teşşekür için aramışlar karşı taraf fiyat biçmiş.
Neyse herkesin kendi düşüncesi.

ben sizin yerinizde olsam dokunmadan geri yollarım balı ,ayıpsa onların yaptığı ayıp

Son düzenleme:
Köylü adam bunlarla bunlarla çok sık karşılaşır siz bilmezsiniz belki
Yok çok iyi bilirim annemde babamda köyde büyümüş yetişmiş insanlar. Hatta 7 ceddim köylü öyle söyleyeyim. Bizim koyde mesela bostan toplanınca önce akrabaya eşe dosta dağıtır öyle satmaya götürülür. Büyük teyzem yumurta biriktirir gideceğimiz zaman babam sever diye. Babaanne anane zorla verir hep yemin billah ede ede. Yağı bali ekmeği üzümü pekmezi hangi birini sayayim yani. 1tanesi bile para istemez zorla versen küfür kabul eder. Bizim koy boyle. Ben bizim koyu bilirim ama sizin köyde ne yaşanıyor öyle bilemem tabi

Her yapilanin maddi degeri hesaplanmamali. Oglu zaten bala hic emek vermediniz yarisini bize yollayin dememis. Karsiliksiz gonderilebilir. Yanlis dusunuyorsunuz..

Karsiliksiz gonderilebilir tabiki.
Banada gonderen var bu arada :) ama yilda birkere. Devamli koyden birsey isteyen tanidiklarim var mesela ve arada uretimde yardimci oluyorlar.
Yanlis anlamissiniz beni.
Ayrica dedigim gibi ailesi ogullari ile ne tarzda konustugunu bilemeyiz. Benim ailemde arada maddi birsey bekler bende ya veririm ya vermem. Hicbirinizin ailesi hicmi sizden maddiyat beklemedi yahu :KK70:yoksa benimkiler mi paragoz :KK12:..

Kilosu 50 tl sakaydi sanirim öz ogluna...
Konu sahibi esinize sorun esinize burda bu konu dedikodudan girir cozume ulasmaz.birde gidip tartin kac kilo gondermisler..iki katini yollayin ucretinin ne diyelim :halay:

Satar satmaz orasında değilim aslında siz o insanların emeğini karşılıksız nasıl yersiniz
Tenleri güneşte kavrulmuş elleri işten nasırlaşmış sabahın 5 de 6 sında güne başlayıp saatler boyunca alınteri döken bu insanların emeklerinin karşılığını daha istemeden sizin göndermeniz lazım
Bir kilo sütü bile emekle sağıyorlar
Ne olur bir ay fazla değil gidin onlarla omuz omuza çalışın bakalım aynı düşünecekmisiniz
Bizim insanımızda köydeki adamın emeğini küçümseme gibi bir davranış var
Evet tamda böyle olmalı alınteri basit değil hanımefendi
Ya konuyu okuyan herkes bu anne babanın paraya taptigini anladi bence.
Mesele sadece açgözlülük ve cimrilik.
Benim annemin tarafı komple hayvancilikla uğraşır deli gibi çalışırlar.
Her gelen giden misafire bile şişe şişe süt verirler tarladan sebze verirler ücretsiz.
Herkes zorlar para vermek için asla almazlar.
Geçtim ki torununun yiyeceği bal yani bu kanin canın oradan da bi 100 lira kazanmayıversin o kadar da küçük hesaplar yapmasın bu temiz anadolu kadıni mesela.
Kimse kimsenin emeğini kucumsememis zaten gayet hayırlı bir evlat profili var karşımızda.

Ben bazı yorumları hayret ederek okudum.. Herkese bedava bal, süt, yoğurt vermesin elbette de evlat bu ya torun torun.. Keşke göndermeseymiş.. Hadi diyelim elleri titreye titreye o balı yolladın mübarek bekle de oğlun bir sorsun şakasına da olsa borcumuz ne kadar diye.. Kaldı ki eşiniz ihtiyaçlarını karşılıyormuş ailesinin... Evlat yapacak ama ağaç kovuğundan çıkmıyor kimse ana baba da bilecek evlat torun nedir diye.. Çok garip ya.. Para emek evlattan torundan önde olabilir mi? Şahsen ben kendi ailemden görmedğim için böyle saçmalıkları normal görenleri anlayamam..

Karsiliksiz gonderilebilir tabiki.
Banada gonderen var bu arada :) ama yilda birkere. Devamli koyden birsey isteyen tanidiklarim var mesela ve arada uretimde yardimci oluyorlar.
Yanlis anlamissiniz beni.
Ayrica dedigim gibi ailesi ogullari ile ne tarzda konustugunu bilemeyiz. Benim ailemde arada maddi birsey bekler bende ya veririm ya vermem. Hicbirinizin ailesi hicmi sizden maddiyat beklemedi yahu :KK70:yoksa benimkiler mi paragoz :KK12:..

Kilosu 50 tl sakaydi sanirim öz ogluna...
Konu sahibi esinize sorun esinize burda bu konu dedikodudan girir cozume ulasmaz.birde gidip tartin kac kilo gondermisler..iki katini yollayin ucretinin ne diyelim :halay:
Demekki aileden gormekle alakali. Benim ailem maddiyat beklemez. Kv kp de oyle. Her sene tursumu kurarlar salca yaparlar konserve yaparlar hic bir karsilik beklemezler. Herkesin aile yapisi farkli. Yanlis anlamayin size kotu bisey demek istemedim..

Geçen annemlere giderken bişey sipariş etti
Aldık
Verirken parasını uzattı
Saçmalama anne ne parası dedim
Sonra ertesi gün tarhana yapacakmış aradı beni tarhanan varmı diye
Ben de yok anne bitti ama yemiyoz bu sene bizim için yapma dedim
He iyi madem bende istiyorsan ununu yoğurdunu getir dicektim dedi:))
Bazıları böyle demekki
Herşeyiyle kabul etmek lazım insanları

Ne kadar ayip, biz birsey istemedigimiz halde hem annem hem kv elimizi kolumuzu doldurup yollarlar birakin parayla satmayi.. Sizde ona gore davranin bundan sonra. Kefenin cebi yok o yastan sonra pintilik etmeyide anlamiyorum

Annemler parayla aldığını zorla arabaya koymaya çalışır ,kv kendi urettiğini vermemek icin bin takla atar .Biz dolu dolu gideriz ,bir siparis olsa çocuk bezi ekstra bisey hiç parasi sorulmaz .Bayramda yumurtaları satmış eşime yedirmedi ,o da tutturdu yumurta diye .Annem her gittigimizde eve yumurta koyar .
Boşverin balı geri götürün .Çok pahalı geldi alamayız deyin .İçlerine otursun.

Eşimin tarafı doğulu k.validemler köyde yaşarlar. Orada hayvancılık ve kerestecilik le uğraşıyorlar. Durumları çok çok iyidir. Eşim ailenin tek okumuş çocuğu kendisi avukat. Fakat okul hayatında anne ve babası tarafından asla desteklenmemiş kendi imkanlarıyla çalışarak dersanelere giderek hukuk fakültesi ni kazanmış ve iyi bir derece ile okulunu bitirmiştir. Durumları iyi olduğu halde bile bütün eksiklerini giderir eşim. Tabi evlat yapacak diye dusunebilir amaaa
Eşim annesine demiş çocuklara bal yollarmsin diye
Kaynanan arıcılık da yapıyor. Onlarda bir kaç gün sonra yolladılar. Kargo geldikten sonra eşim aradı teşekkür etmek için.
Bisey değil afiyet olsun kilosu 50 tl demişler ve eşimden ballarin parasını istemişler.
Bende çok kızdım ve inanılmaz üzüldüm bu kadar da olmaz dedim eşime yaa torunların yiyecek insan böyle paragöz olurmu dedim.
Esimde ses etmedi ailesine ama kesin oda kırılmıştır.
Yaa işte boyle ne dersiniz bu işe hanımlar
Bence eşiniz kırılmamistir alışkindir bu duruma.
Bendeki durumda aynı bu gune kadar tek bir çöp bile görmedik gördugumuzunde parasını ödedik.diyelim bize geliyorlar 1 ekmek alsalar parasini veriyoruz biz giderken ne lazimsa...
Ayy sinirlerim bozuldu yine:63:

Sasirmadim. Esimin halasi da aricilik yapiyor her sene bal aliriz biz de onlardan parasiyla. Ustelik durumlari da cok cok iyi. Ticaret baska akrabalik baska olarak goruyorlar sanirim,ben olsam yegenimden para alamam ac bile kalsam o ayri.

Back
X