- 23 Ağustos 2012
- 51.400
- En iyi cevaplar
- 1
- 239.343
- 898
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Esinin ailesi aşırı yobaz ve işini bilen insanlar Allah yardımcınız olsunEşimin tarafı doğulu k.validemler köyde yaşarlar. Orada hayvancılık ve kerestecilik le uğraşıyorlar. Durumları çok çok iyidir. Eşim ailenin tek okumuş çocuğu kendisi avukat. Fakat okul hayatında anne ve babası tarafından asla desteklenmemiş kendi imkanlarıyla çalışarak dersanelere giderek hukuk fakültesi ni kazanmış ve iyi bir derece ile okulunu bitirmiştir. Durumları iyi olduğu halde bile bütün eksiklerini giderir eşim. Tabi evlat yapacak diye dusunebilir amaaa
Eşim annesine demiş çocuklara bal yollarmsin diye
Kaynanan arıcılık da yapıyor. Onlarda bir kaç gün sonra yolladılar. Kargo geldikten sonra eşim aradı teşekkür etmek için.
Bisey değil afiyet olsun kilosu 50 tl demişler ve eşimden ballarin parasını istemişler.
Bende çok kızdım ve inanılmaz üzüldüm bu kadar da olmaz dedim eşime yaa torunların yiyecek insan böyle paragöz olurmu dedim.
Esimde ses etmedi ailesine ama kesin oda kırılmıştır.
Yaa işte boyle ne dersiniz bu işe hanımlar
Lüks içindr yaşayan insanlar ailesine yardımcı oluyomus dikkatinizi çekerim ayrıca torunlarina gonderiyo el mi bunlar birde doğu kulturunde cocuklara bizim cocuklarimiz derler lafa gelinceNe olmuş alınteri ile çalışan siz lüx içinde yaşan insanlardan parasını istemişse
Kolaymı sanıyorsunuz hayatlarını madem öyle birsene bal kesmeye gidin
Eşimin tarafı doğulu k.validemler köyde yaşarlar. Orada hayvancılık ve kerestecilik le uğraşıyorlar. Durumları çok çok iyidir. Eşim ailenin tek okumuş çocuğu kendisi avukat. Fakat okul hayatında anne ve babası tarafından asla desteklenmemiş kendi imkanlarıyla çalışarak dersanelere giderek hukuk fakültesi ni kazanmış ve iyi bir derece ile okulunu bitirmiştir. Durumları iyi olduğu halde bile bütün eksiklerini giderir eşim. Tabi evlat yapacak diye dusunebilir amaaa
Eşim annesine demiş çocuklara bal yollarmsin diye
Kaynanan arıcılık da yapıyor. Onlarda bir kaç gün sonra yolladılar. Kargo geldikten sonra eşim aradı teşekkür etmek için.
Bisey değil afiyet olsun kilosu 50 tl demişler ve eşimden ballarin parasını istemişler.
Bende çok kızdım ve inanılmaz üzüldüm bu kadar da olmaz dedim eşime yaa torunların yiyecek insan böyle paragöz olurmu dedim.
Esimde ses etmedi ailesine ama kesin oda kırılmıştır.
Yaa işte boyle ne dersiniz bu işe hanımlar
Benim babam da kendi imkanlarıyla okumuş öğretmen olmıuş.Üstelik ailesi de zenginmiş.Babam guruludur para dahi istememiş.Kimseye muhtaç olmadan tek başına her şeyi yaptı babacıgım.O sebepten kimse laf edemedi.
Eşim de aynı şekilde aileden yardım görmedi durumları iyiydi ailesinin.Ben hamileyken canım tatlı istedi bunları aradı bir dilim tatlı istedi çarşıdalardı getirdiler ama kv ertesi gün 10 tl diye parasını istedi eşim de verdi üstelik cebimizde son 10 tl kalmıştı.
Ne üzücü bir durum ama bu tür insanların agzına laf vermemek lazım.
Satar satmaz orasında değilim aslında siz o insanların emeğini karşılıksız nasıl yersiniz
Tenleri güneşte kavrulmuş elleri işten nasırlaşmış sabahın 5 de 6 sında güne başlayıp saatler boyunca alınteri döken bu insanların emeklerinin karşılığını daha istemeden sizin göndermeniz lazım
Bir kilo sütü bile emekle sağıyorlar
Ne olur bir ay fazla değil gidin onlarla omuz omuza çalışın bakalım aynı düşünecekmisiniz
Bizim insanımızda köydeki adamın emeğini küçümseme gibi bir davranış var
Evet tamda böyle olmalı alınteri basit değil hanımefendi
Öyle bi yazmışsın ki sanki konu sahibi ve eşi,
Adamları çalıştırıp bütün paraları balları yiyolar
Zaten ogulları düşünüp yollar bi şekilde karşılıgını verir boş bırakacagını sanmıyorum.
Satar satmaz orasında değilim aslında siz o insanların emeğini karşılıksız nasıl yersiniz
Tenleri güneşte kavrulmuş elleri işten nasırlaşmış sabahın 5 de 6 sında güne başlayıp saatler boyunca alınteri döken bu insanların emeklerinin karşılığını daha istemeden sizin göndermeniz lazım
Ne olur bir ay fazla değil gidin onlarla omuz omuza çalışın bakalım aynı düşünecekmisiniz
Turkiyede boyleleri zor duyulur tabi.
Hep sagdan soldan gelsin hediyeler herkes birbirinin emegi uzerinden gecinme derdinde. Sonra ucreti istenildimi, ahh ne paragoz insanlar vsvs diye ayiplamalar baslar.
Benim bildigim akrabalar icerisinde koyde yasayanlar olursa ve iclerinden koparsa verirler emeklerinden hediyelik. Ama esiniz kendi istemis. Uretimde yardimci olmuyorsa tabiki karsiligini verecek veya yardimci olacak kendi balini kendi cikaracak. İstemiyorsa satin alsin marketten bukadar basit.
Yok oyle dunya..bide ayiplaniyor millet birde pes dogrusu..
Anne baba bile olsa emek var ortada. Ailesi hic karsilik beklediklerini soylemeden esiniz kendisi bahsetmeliydi maddi karsiligindan.
Yok çok iyi bilirim annemde babamda köyde büyümüş yetişmiş insanlar. Hatta 7 ceddim köylü öyle söyleyeyim. Bizim koyde mesela bostan toplanınca önce akrabaya eşe dosta dağıtır öyle satmaya götürülür. Büyük teyzem yumurta biriktirir gideceğimiz zaman babam sever diye. Babaanne anane zorla verir hep yemin billah ede ede. Yağı bali ekmeği üzümü pekmezi hangi birini sayayim yani. 1tanesi bile para istemez zorla versen küfür kabul eder. Bizim koy boyle. Ben bizim koyu bilirim ama sizin köyde ne yaşanıyor öyle bilemem tabi
ay ne dram yaptın.kimse kimsenin emeğini küçümsememiş.o onun annesi ve doğal olarak gönderdiği balı hediye değilde normal müşteriymiş gibi göndermesine çok üzülmüş.çok çok ayıp.annem binbir zahmetle tarhana konserve mantı sarma aklına ne gelirse yapar kızım torunlarım hatta damadım yesin diye gönderir.kayınvalidesi bundan sonra oraya gittiklerinde artık yatak parası kahvaltı parası vs alır.sonuçta bunları yapmak zorundada değil sizin kafaya göre otel gibi işletir evini de...Satar satmaz orasında değilim aslında siz o insanların emeğini karşılıksız nasıl yersiniz
yahu üretici olsa ne çıkar oğluna torununa bir bal göndermiş ne bu tatava.para istenir mi ya!Üretici degillermiş kardeş.
Konuyu dogru okumak önemli.
Yemelik yapmışlar balları.