Acayip Bunaldım Nolur Bana Akıl Verin..

Winnethepooh

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2017
1.812
1.100
133
Kızlar konuya inanın nerden başlayacağımı bilmiyorum ama biraz toparlayarak anlatmaya çalısacağım..
Benim maalesef biraz sorunlu bir ablam var. Yani ben küçükken beni gerçekten olur olmadık her şeye döven (kardeş kavgası değil bildiğimiz dayak.) psikolojik sıkıntıları olan biri. Her şeyin başına dönersek. Gerçekten ablamdan ciddi dayaklar yedim hatta dördüncü sınıfa giderken beni döverken ayağımı kırmıştı?! Boyutları o derece büyük dayaklar psikolojik şiddetler vs vs. Babam asker emeklisi normalde bal gibi bir insan olmasına rağmen tabii ki böyle şeylerde gözü döner diye annem hep saklamak zorunda kaldı. Zaten annemde babamda çalışıyordu ben evde ya tektim ya da ablamla birlikteydim. Ancak akşamları bizimkiler geliryodu. Neyse çok uzatmayayım benim bu şekilde liseye kadar inanılmaz zor bir sürecim oldu. Tabii ki bu arada ablamın evde çıkardığı her olayda babam kızmasın diye annemle hep benim üstüme attık. Mesela ablam sevgilisinden ayrılıp bir gece bütün evi başımiza yıktı ama resmen yıktı. Ayni oda da kalıyorduk dolapları devirdi benim kıyafetlerimi yırttı, yatakları bile yerinden söküp kaldırdı bağıra bağıra e tabii baabamda ister istemez kapıya geldi ve ne oldu diye sinirlendi adam. Annemde ablamı korumak için Winnie odayı dağıtıyor ablası da delirdi ona sinirinden bu halde dedi ve azarı tabisi ben yedim yine.. Böyle böyle sayısız olaylar.. Tabii benim artık ablama tahammülüm kalmadı ister istemez yani bana vuramaz elbette ama yalanları iftiraları maalesef durmak bilmeden devam ediyor.. Bu arada ablam 32 ben 23 yaşındayım. Annemde hep bir şekilde arada kaldı bu yüzden bu zamana ladar anneme hiç kızmadım çünkü babama gerçekleri söylesrydi ablamı evden dahi atabilirdi.. O da bir şekilde korumaya çalıştı belki doğru belki yanlış bir yolla. Ama geçtiğimiz mart ayında babamı akciğer kanserinden kaybettik.. Bu kayıp ve hastalık dönemi zaten inanılmaz ağır bir dönemdi. Ben işim geteği şehirfışındaydım ve resmen ikiye bölünmek istiyordum elimden geldiğince de bölünüp gidiyordum zaten.. Ama babam maalesef huy olarak beni ablam, ablamı da ben sanarak göçüp gitti ve bu benim inanılmaz gücüme gidiyor.. Yani bunu size anlatamam. Hani bu adamı karşına alıp bak baba ben senin sandığın insan değilim diye anlatılacak bir şey de değildi maalesef.. Ablam nedenini bilmediğim bir şekilde bana ve anneme accayip kin dolu bu hep böyleydi ama babama acayip düşkündü yani bize görünen yüzüyle babama görünen yüzü çok çok farklıydı. Babamın yanında hrp melek gibiydi. Ama bir yandan da annemi ve beni hep babama doldurdu.. Yani adam eşini tanıyordu elbette o yüzden biraz kavga etseler bile çok sorun olmadı. Ama beni hep kıskanç, kindar, kötü kalpli, bilgisiz, insanları önemsemeyen biri olarak bildi ve öyle değilim yemin ederim ki değilim.. Çok uzadı kusura bakmayın. Her neyse ben bu olaydan sonra tabi memlekete geldim cenazeden sonrada salgın sebebiyle annemle kalıyorum hala. Ablamda yakınımızda her gün görüyorum nerdeyse. Ama ben ne annemi ne de ablamı affedemiyorum. Evet annem sadece koruma istedi o da bilemezdi belki ama benimde bir suçum yoktu.. Annemi çok seviyorum ve çok düşkünümdür inanın o da beni görünce ayakları yerden kesilir kızım geldi diye bir dediğimi iki etmez. Ama bu olaylardan sonra bana her dediği batar oldu sürrekli kalbini kırıyorum sonrada oturup ağlıyorum üzüntümden. İnanın çok doldum ne yapıcam bilemiyorum da. Yazı da çok uzun sürdü kusura bakmayın buraya kadar okuyanlara teşekküt ederim..

Allah rahmet eylesin basınız sağolsun.
Anneniz kendince durumu kotarmaya çalışmış zaten ona kızınca daha çok uzuluyormussunuz bence söyleyeceğiniz şeyleri biraz tutun söylemeyin hem kendinizi uzmemis hem annenizi uzmemis olursunuz
Ablayla araniz nasıl şu an?

Allah rahmet eylesin basınız sağolsun.
Anneniz kendince durumu kotarmaya çalışmış zaten ona kızınca daha çok uzuluyormussunuz bence söyleyeceğiniz şeyleri biraz tutun söylemeyin hem kendinizi uzmemis hem annenizi uzmemis olursunuz
Ablayla araniz nasıl şu an?
Mümkün olduğunca az konuşuyorum çünkü çok yalan söylüyor. Benim burda söylediğimi başka yerde bambaşka anlatma huyu var maalesef..

Ne desem bilemedim.
Ama babalar evlatlarını tanır. Gözüne bile baktığında anlar. O sebeple gerçek seni görmüştür, tanıyordur. O sebeple üzülme derim.
Senin gerçek yüreğini bilerek gitmiştir.
Ah.. İnşallah.. Zaten son yanından ayrılışım da son olduğunu bilir gibi kırgındı hiç istemedi gitmemi. Ah benim canımın en içi inşallah biliyordur..

Bence baban inanmasa da olayın üstüne gitmiyordu sonuçta bebekliğinden beri hep yanında olan kişi elbette senin gerçekte nasıl biri olduğunu biliyordur. Söylemesen de kalbini görüyordur. Başın sağ olsun acın daha çok taze o yüzden böyle karmaşık hissediyorsun. Annene hiç kızma o daima arada kalmış. Ablanın saçmalıkları olsa da sonuçta çocuğu ondan da vazgeçemezsin. Bu dünyada ölüm var o yüzden geçmişi geçmişte bırak. Annenle eskisi gibi güzel geçin. Ablan hala o kötü kalbiyle yaklaşıyorsa onunla arana mesafe koy

Affedin. Kırgınlık kızgınlık öfke insanın en çok kendisine zarar veriyor. Ne kadar başarabilirsiniz bilmiyorum ama affedin emin olun rahatlarsınız. Babanıza da allah rahmet eylesin çok üzücü. Ama anne babalar zaten evlatlarına kızamıyor bence senin allında olan her hatan emin ol babanın aklında kalmamıştır. Olan olmuş kendini iyileştirmeye odaklan.

Başınız sağolsun.
Keşke küçükken ablanıza psikolojik destek aldırsalardı. Normal haller değil bunlar.
Olan olmuş. Ablanızla görüşmeyin, geçmişi affedebilmek için siz psikolojik destek alın derim. İyi gelir.

Bence baban inanmasa da olayın üstüne gitmiyordu sonuçta bebekliğinden beri hep yanında olan kişi elbette senin gerçekte nasıl biri olduğunu biliyordur. Söylemesen de kalbini görüyordur. Başın sağ olsun acın daha çok taze o yüzden böyle karmaşık hissediyorsun. Annene hiç kızma o daima arada kalmış. Ablanın saçmalıkları olsa da sonuçta çocuğu ondan da vazgeçemezsin. Bu dünyada ölüm var o yüzden geçmişi geçmişte bırak. Annenle eskisi gibi güzel geçin. Ablan hala o kötü kalbiyle yaklaşıyorsa onunla arana mesafe koy
Annemden binlerce kere Allah razı olsun zaten.. bebekler gibi baktı babama. Bakmayın normalde de sinirli biri değilim sinirimi dahi komik yaşarım söylene söylene böyle ama saçma bir söylenme. Ama anneme bu aralar böyle sahip çikamadığım bir sinir nasıl aşılır bilmiyorum. Kadın yazık sesleniyor bana içerden beni bi sinir basıyor olabilir mi böyle saçmalık? Sonra da kendime kızıyorum oturup.. Allahım aklıma mukayyet olsun deliriyorum galiba

Affedin. Kırgınlık kızgınlık öfke insanın en çok kendisine zarar veriyor. Ne kadar başarabilirsiniz bilmiyorum ama affedin emin olun rahatlarsınız. Babanıza da allah rahmet eylesin çok üzücü. Ama anne babalar zaten evlatlarına kızamıyor bence senin allında olan her hatan emin ol babanın aklında kalmamıştır. Olan olmuş kendini iyileştirmeye odaklan.
Allah razı olsun.. Bir yolunu bulabilsem iyileşebilmenin.. O zaman anneme de iyi gelirim belki

Başınız sağolsun.
Keşke küçükken ablanıza psikolojik destek aldırsalardı. Normal haller değil bunlar.
Olan olmuş. Ablanızla görüşmeyin, geçmişi affedebilmek için siz psikolojik destek alın derim. İyi gelir.
Ablam için çok söyledim de konduramadılar herhalde o donem. Yani aramızda 8-9 yaş var belki de ben ablama kızıp deli diyorum sanmışlardır :D Psikolojik destek almayı bu aralar cidden düşünüyorum çünkü bazen deliriyorum galiba diyorum kendi kendime. Yok yani bu içinde bulunduğum tavır ben değilim çünkü

Babanız evladını bilir merak etmeyin. Zaten artık bunları düşünmek sadece size üzer ve sıkar. Atlatmaya çalışın gerekirse psikolojik destek alın. Ablanızla da mesafeyi koruyun bence.
Olabildiğince koruyorum ama annem ona da üzülüyor siz kardeşsiniz bak babanız gitti bende ölüp gidersem birbirinize kol kanat olun diyor..

anneniz durumu kurtarmaya çalışsada hatalı buldum her hatası örtbas edilen abla durdurak bilmeden devam etmiş nasılsa suçunu atabileceği kız kardeşi var.belki kendi hatalarının bedelini kendi ödeseydi durulurdu .ama yapacak bişeyde yok iş işten geçmiş.annenize içinde bulunduğunuz duygu durumunu anlatsanız rahatlamaz mısınız biraz olsa.

Başın sağolsun.
Duygusal ihmale uğratılmışsın annen tarafından.
Kusura bakma annen sandığın gibi değil.
Bunu bi düşün. Ama kabul etmesi zordur
Sağolun Allah razı olsun. Ama gerçekten tam olarak sandığım gibi keşke gelip görebilseniz. Zaten ablamla annemin arasıda sabdığınız gibi değil o kadar iyiliğe. Ablam sadece anneme hala bağırıo çağırıyor küfürler hakaretler falan ediyor. Öyle harika bir anne kız ilişkileri yok maalesef..

Ablam için çok söyledim de konduramadılar herhalde o donem. Yani aramızda 8-9 yaş var belki de ben ablama kızıp deli diyorum sanmışlardır :KK70: Psikolojik destek almayı bu aralar cidden düşünüyorum çünkü bazen deliriyorum galiba diyorum kendi kendime. Yok yani bu içinde bulunduğum tavır ben değilim çünkü

Delirtseniz ne değişecek ki? Çocukmuşsunuz. Ablanızla bayağı yaş farkınız var, o çocuk değilmiş, bu kadar şiddete eğilim normal değil. Eskiden insanlar huy deyip geçiyormuş belki anneniz de öyle düşünmüştür. Ablanız ihtiyacı olan yardımı alamamış. Kocaman kadını da değiştiremezsiniz.
Gençsiniz henüz, psikolojik destek çok iyi gelir. Geçmişi affetmek rahatlatır. Düşünüp karar verin ben mutlaka tavsiye ediyorum

anneniz durumu kurtarmaya çalışsada hatalı buldum her hatası örtbas edilen abla durdurak bilmeden devam etmiş nasılsa suçunu atabileceği kız kardeşi var.belki kendi hatalarının bedelini kendi ödeseydi durulurdu .ama yapacak bişeyde yok iş işten geçmiş.annenize içinde bulunduğunuz duygu durumunu anlatsanız rahatlamaz mısınız biraz olsa.
Bunu denedim hatta açık açıj söyledim. Ablamı ve seni affedemiyorum diye. Çok ağladı. Çok üzüldü. O dönemde bir şey yapamazdım dedi sadece. Zaten şimdi ben ablamdan bir şekilde kurtuldum annemle uğrasıyor yıllardır. İnanın kadının derdine dert katıyorum bu aralar sadece kendimi ablam gibi hissediyorum

Baban biliyordur merak etme sadece o da caresiz kzlmistir. Ne yapsin evlat atamayacagina gore en azindan bu sekilde idare etmeye calismis. Ablan babana duskun degil sadece bukemeyecegi bilegi öpmus
Öyle de denebilir. Bilmiyorum garip biri yani ablamla aramda öyle abla kardeş ilişkisi yok tahmin edebileceğiniz gibi neyi ne düşünerek yapıyor inanın anlamıyorum. Ama onun yüzünden babamın aylarca suratıma bakmadığını bilirim. Sırf şehir dısında yaşıyorum diye adama winnie sevgilisiyle yaşıyor sen sanıyor musun ki orda okumaya gitti neler yapıyor yakında hamile dönerse şaşırmayın demiş. Benim haberim yok tabii babam da söylemedi ama aylarca konuşmadı da benimle. Öyle uzdü ki beni anlatamıyorum..

Back
X