Acayip Bunaldım Nolur Bana Akıl Verin..

Belki de asıl kızgınlığın kendinedir. Tüm bunları yapmalarına izin verip sessiz kaldığın içindir. Önce kendini affederek başlamalısın. Biraz dua biraz meditasyon belki iyi gelir kafan dağılır
Belki de. Daha aklı başında devam etmek istiyorum yola. Annemi de daha çok anlayabilmek istiyorum. En yakını beni görüyor konuşmak istiyor ama ben duymuyorum bile. Kendimi toparlamam gerek

Işte ailelerin hatası canım çocuğu hasta tedavi görmeli ama sineye çekip üzerini örtüyor.Maddiyatlada alakası var tabi. Üzülme olan olmuş artık. Annene yüklenme bildiğini yapmış kadın. Baban gercek seni göremeyecek kadar kor olamaz insan evladını tanır. Sonuç ta ablan senden önce doğdu onu sen doğana kadar az cok tanımıştır. Sadece üzerine gitmemiş olayların.

Işte ailelerin hatası canım çocuğu hasta tedavi görmeli ama sineye çekip üzerini örtüyor.Maddiyatlada alakası var tabi. Üzülme olan olmuş artık. Annene yüklenme bildiğini yapmış kadın. Baban gercek seni göremeyecek kadar kor olamaz insan evladını tanır. Sonuç ta ablan senden önce doğdu onu sen doğana kadar az cok tanımıştır. Sadece üzerine gitmemiş olayların.
Çok üzülüyorum sadece. Annemlerde konduramadı herhalde. Birde o dönem yaptığı sadece banaydı anneme babama göstermedi o yüzünü belki de ondan bilemiyorum inanın bilemiyorum kadın da kendine mantıklı geleni yaptı. Bunu bu zamana kadar hep böyle kabullendim. Ama babam gidince bi ayrı bir şey oldu işte. Ah şu virüs bari geçse de en azından nefes almalık zaman bulup biraz kendimize gelebilsek

Kızlar konuya inanın nerden başlayacağımı bilmiyorum ama biraz toparlayarak anlatmaya çalısacağım..
Benim maalesef biraz sorunlu bir ablam var. Yani ben küçükken beni gerçekten olur olmadık her şeye döven (kardeş kavgası değil bildiğimiz dayak.) psikolojik sıkıntıları olan biri. Her şeyin başına dönersek. Gerçekten ablamdan ciddi dayaklar yedim hatta dördüncü sınıfa giderken beni döverken ayağımı kırmıştı?! Boyutları o derece büyük dayaklar psikolojik şiddetler vs vs. Babam asker emeklisi normalde bal gibi bir insan olmasına rağmen tabii ki böyle şeylerde gözü döner diye annem hep saklamak zorunda kaldı. Zaten annemde babamda çalışıyordu ben evde ya tektim ya da ablamla birlikteydim. Ancak akşamları bizimkiler geliryodu. Neyse çok uzatmayayım benim bu şekilde liseye kadar inanılmaz zor bir sürecim oldu. Tabii ki bu arada ablamın evde çıkardığı her olayda babam kızmasın diye annemle hep benim üstüme attık. Mesela ablam sevgilisinden ayrılıp bir gece bütün evi başımiza yıktı ama resmen yıktı. Ayni oda da kalıyorduk dolapları devirdi benim kıyafetlerimi yırttı, yatakları bile yerinden söküp kaldırdı bağıra bağıra e tabii baabamda ister istemez kapıya geldi ve ne oldu diye sinirlendi adam. Annemde ablamı korumak için Winnie odayı dağıtıyor ablası da delirdi ona sinirinden bu halde dedi ve azarı tabisi ben yedim yine.. Böyle böyle sayısız olaylar.. Tabii benim artık ablama tahammülüm kalmadı ister istemez yani bana vuramaz elbette ama yalanları iftiraları maalesef durmak bilmeden devam ediyor.. Bu arada ablam 32 ben 23 yaşındayım. Annemde hep bir şekilde arada kaldı bu yüzden bu zamana ladar anneme hiç kızmadım çünkü babama gerçekleri söylesrydi ablamı evden dahi atabilirdi.. O da bir şekilde korumaya çalıştı belki doğru belki yanlış bir yolla. Ama geçtiğimiz mart ayında babamı akciğer kanserinden kaybettik.. Bu kayıp ve hastalık dönemi zaten inanılmaz ağır bir dönemdi. Ben işim geteği şehirfışındaydım ve resmen ikiye bölünmek istiyordum elimden geldiğince de bölünüp gidiyordum zaten.. Ama babam maalesef huy olarak beni ablam, ablamı da ben sanarak göçüp gitti ve bu benim inanılmaz gücüme gidiyor.. Yani bunu size anlatamam. Hani bu adamı karşına alıp bak baba ben senin sandığın insan değilim diye anlatılacak bir şey de değildi maalesef.. Ablam nedenini bilmediğim bir şekilde bana ve anneme accayip kin dolu bu hep böyleydi ama babama acayip düşkündü yani bize görünen yüzüyle babama görünen yüzü çok çok farklıydı. Babamın yanında hrp melek gibiydi. Ama bir yandan da annemi ve beni hep babama doldurdu.. Yani adam eşini tanıyordu elbette o yüzden biraz kavga etseler bile çok sorun olmadı. Ama beni hep kıskanç, kindar, kötü kalpli, bilgisiz, insanları önemsemeyen biri olarak bildi ve öyle değilim yemin ederim ki değilim.. Çok uzadı kusura bakmayın. Her neyse ben bu olaydan sonra tabi memlekete geldim cenazeden sonrada salgın sebebiyle annemle kalıyorum hala. Ablamda yakınımızda her gün görüyorum nerdeyse. Ama ben ne annemi ne de ablamı affedemiyorum. Evet annem sadece koruma istedi o da bilemezdi belki ama benimde bir suçum yoktu.. Annemi çok seviyorum ve çok düşkünümdür inanın o da beni görünce ayakları yerden kesilir kızım geldi diye bir dediğimi iki etmez. Ama bu olaylardan sonra bana her dediği batar oldu sürrekli kalbini kırıyorum sonrada oturup ağlıyorum üzüntümden. İnanın çok doldum ne yapıcam bilemiyorum da. Yazı da çok uzun sürdü kusura bakmayın buraya kadar okuyanlara teşekküt ederim..
Öncelikle başınız sağolsun sizin adınıza çok üzüldüm annenin sanırım siz küçüksünüz babanız size kıyamaz diye hep suçu size yıkmak gibi bir çözüm bulmuş bu doğru değil ablanız zaten benim gözümde şu an uzak durmanız gereken bir hasta ama benim düşüncem öbür dünya için şöyle biz öldüğümüz zaman sadece ruhen bu dünyadan ayrılıyoruz ama görebiliyoruz ve artık tek farkla herkesi tüm gerçekleriyle görüyoruz ben babanızın her şeyi en net şekliyle bildiğinden eminim biraz belki içiniz rahatlar

Öncelikle başınız sağolsun sizin adınıza çok üzüldüm annenin sanırım siz küçüksünüz babanız size kıyamaz diye hep suçu size yıkmak gibi bir çözüm bulmuş bu doğru değil ablanız zaten benim gözümde şu an uzak durmanız gereken bir hasta ama benim düşüncem öbür dünya için şöyle biz öldüğümüz zaman sadece ruhen bu dünyadan ayrılıyoruz ama görebiliyoruz ve artık tek farkla herkesi tüm gerçekleriyle görüyoruz ben babanızın her şeyi en net şekliyle bildiğinden eminim biraz belki içiniz rahatlar
Çok sağolun Allah razı olsun. İnşallah dediğiniz gibi görebiliyodur o da benden razıdır. Babamla aslında güzel bir baba kız ilişkimiz vardı ama işte içten içe o uzaklıkta vardı ablamdan dolayı. Görebilsin istiyorum. Rabbim inşallah göstermiştir ona. İnşallah orada huzur içinde sağlıklıdır, yürüyüp koşabiliyodur. Allah tüm ölmüşlerimizi affetsin..

Anneniz gçrmesin kardesınız gormesin
..rahmetli babanız da görmesin.. Allah görüyor her seyı degil mi. Kalbinizi ferah tutun. Basına gelen sıkıntıya katlanan, silayet etmeyen ınsanlara Allah katında mükafat var..Bu arada başınoz sağolsun. Insallah babanızın hastalıgı da gunahlarına kefaret olmustur , kabrinde huzurludur.

Anneniz gçrmesin kardesınız gormesin
..rahmetli babanız da görmesin.. Allah görüyor her seyı degil mi. Kalbinizi ferah tutun. Basına gelen sıkıntıya katlanan, silayet etmeyen ınsanlara Allah katında mükafat var..Bu arada başınoz sağolsun. Insallah babanızın hastalıgı da gunahlarına kefaret olmustur , kabrinde huzurludur.
Allah razı olsun. İnşallah huzur içindedir. Doğru diyorsunuz Rabbim görüyor. Bilmiyorum çok doldum galiba konuşmaya ihtiyacım vardı

Allah razı olsun. İnşallah huzur içindedir. Doğru diyorsunuz Rabbim görüyor. Bilmiyorum çok doldum galiba konuşmaya ihtiyacım vardı
İyi yaptınız. Tabıkı hepımız doluyoruz an gelıyor..dolmakta da haklısınız. Annenız bıraz hatalı sanırım tutumunda ama olan olmus. Dusunmemeye calısın. Halının altına süpürmeyın sadece annenızin tutumunun yanlıs oldugunu fakat onun da bılınclı ve kotu nıyetle yapmadıgını hatırlatın kendınıze. Ablanız zaten bellı kı rahatsız. Ablanızla mesafe koyun bence.Anneler kardesler arasında cok cok yanlıs davranıslarda bulunuyor ne yazık kı. Ben de benzer durumlar yasadım. Fakat suclasak ne suclamasak ne . bellı yasta ınsanlara da bır sey anlatamıyorsunuz. Onları kırmaktan baska işe yaramıyor. O yuzden hepımız gecmıste hakaızlıklarla karaılassak da yolumuza devam etmek durumundayız. Icımızde bırıktırdıgımız,oyle olmasaydo boyle mı olurdu acaba diye varsaydıgımız her sey bızım omzumuza yuk sadece.

Eminim bu dünya da öğrenmese bile gittiği yerde öğrenmiştir ve babanızda buna çok üzülüyordur. Bazı canavarları kendi elimizle inşaa ederiz maalesef anneniz ablamıza bunu yapmış. Gün hayıflanma günü değil yinede siz affedin her şeyi babanız bunu isterdi bence..

İyi yaptınız. Tabıkı hepımız doluyoruz an gelıyor..dolmakta da haklısınız. Annenız bıraz hatalı sanırım tutumunda ama olan olmus. Dusunmemeye calısın. Halının altına süpürmeyın sadece annenızin tutumunun yanlıs oldugunu fakat onun da bılınclı ve kotu nıyetle yapmadıgını hatırlatın kendınıze. Ablanız zaten bellı kı rahatsız. Ablanızla mesafe koyun bence.Anneler kardesler arasında cok cok yanlıs davranıslarda bulunuyor ne yazık kı. Ben de benzer durumlar yasadım. Fakat suclasak ne suclamasak ne . bellı yasta ınsanlara da bır sey anlatamıyorsunuz. Onları kırmaktan baska işe yaramıyor. O yuzden hepımız gecmıste hakaızlıklarla karaılassak da yolumuza devam etmek durumundayız. Icımızde bırıktırdıgımız,oyle olmasaydo boyle mı olurdu acaba diye varsaydıgımız her sey bızım omzumuza yuk sadece.
Gerçekten yük. Ama ne bileyim üzülüyorum ablama da üzülüyorum yaani sen benim ablamsın neden beni sürekli kötülüyorsun ki? Babama ilk felç indiğinde hiç unutmuyorum hastaneye annemle götürmuştük babamı orada beklerken Allah razı olsun çok yakın sile dostumuz bir aile var onlar geldi. Akrabamız gibidiler ellerine doğdum. Hastanede onlarla kafeteryaya indim. 3ümüzdük sadece ablam yine yukarda kavga çıkarıp gitti. Ve bana teyzem dönüp şey demişti. "Winnie bak senin ablan kıskanç buna bir şey maalesef yapamayız en çokta seni kıskanıyor. Normalde de böyle huzursuzluk cıkarıyor evet ama sen gelince bu 5e katlanıyor. Seni çok seviyorum seninde babana olan sevgini biliyorum kızım üzülmeni hiç istemem ama babanın bu doneminde en azından baban üzülmesin diye biraz daha mı az gelsen?" Demişti. Nasıl oturmuştu içime.. Ablam yüzünden bunun olması.. Tabii biz felci geçici sandığımızdan ben bir süre gitmedim memlekete ama maalesef uzun bir süreç olacağından dayanamadım gittim yine. Ama keşke ablam böyle olmasaydı. Ona da üzülüyorum ama bana da yazık

Eminim bu dünya da öğrenmese bile gittiği yerde öğrenmiştir ve babanızda buna çok üzülüyordur. Bazı canavarları kendi elimizle inşaa ederiz maalesef anneniz ablamıza bunu yapmış. Gün hayıflanma günü değil yinede siz affedin her şeyi babanız bunu isterdi bence..
Kesinlikle hepimizin bir şekilde anlaşmasını isterdi.. Affedeceğim elbette zamanla sadece çok taze. Böyle yolda gördüğüm insana bile gidip babami kaybettim diye oturup anlatıp ağlayasım var şu dönemde

Gerçekten yük. Ama ne bileyim üzülüyorum ablama da üzülüyorum yaani sen benim ablamsın neden beni sürekli kötülüyorsun ki? Babama ilk felç indiğinde hiç unutmuyorum hastaneye annemle götürmuştük babamı orada beklerken Allah razı olsun çok yakın sile dostumuz bir aile var onlar geldi. Akrabamız gibidiler ellerine doğdum. Hastanede onlarla kafeteryaya indim. 3ümüzdük sadece ablam yine yukarda kavga çıkarıp gitti. Ve bana teyzem dönüp şey demişti. "Winnie bak senin ablan kıskanç buna bir şey maalesef yapamayız en çokta seni kıskanıyor. Normalde de böyle huzursuzluk cıkarıyor evet ama sen gelince bu 5e katlanıyor. Seni çok seviyorum seninde babana olan sevgini biliyorum kızım üzülmeni hiç istemem ama babanın bu doneminde en azından baban üzülmesin diye biraz daha mı az gelsen?" Demişti. Nasıl oturmuştu içime.. Ablam yüzünden bunun olması.. Tabii biz felci geçici sandığımızdan ben bir süre gitmedim memlekete ama maalesef uzun bir süreç olacağından dayanamadım gittim yine. Ama keşke ablam böyle olmasaydı. Ona da üzülüyorum ama bana da yazık
Yazık gercekten. Sız de ınsansınız.sınırlerınız duygularınız var. Acaba ablanızla sakınce konussanız mı suyuna giderek.abla senı cok srwıyorum bılıyorsun diye konuya girsenız..asla tartısmak istemediginizi anlatsanız falan hıc konusulası bırı degil mı

Kusura bakmayın ama ben annenize kızdım. Neden tüm suçu size attı, babanıza hep olay çıkartanın siz olduğunuzu söyledi? Ha siz ha diğer kızı, ne fark ediyordu da ablanızı koruyup sizi günah keçisi yaptı? Babanız ablanıza kızmasın diye yaptı diyorsunuz da ee ama size kızıyormuş hemde suçsuz yere. Birde ayağınızı bile kırmış yahu. Anneniz bunada mı bir şey demedi? Küçük olan sizsiniz, annenizin sizi ablanızın şiddetinden koruması gerekirken, sizi suçlayarak ablanızı korumayı seçmiş.

Ablanızda nasıl olsa kimse bana bir şey demiyor, istediğimi yaparım deyip azdıkça azmış. Ve maalesef ablanızın bu duruma gelmesinde de annenizin payı büyük. Dur demediği için, yaptığının yanlış olduğunu söylemediği için, ceza vermeyip hatta suçu size atarak bir nevi yaptığı kötülükleri ödüllendirdiği için.

Annenize kırgınlığınızın sebepleri bunlar bence ve haklısınız da. Ama geçmişi değiştiremezsiniz, olduğu gibi kabullenip üzülmemeye çalışın.

Mezarına git ve dertleş onunla... herşeyi içini acıtan herşeyi anlat ona... hayattaymış gibi seni duyuyor gibi..ki zaten öyle İnan buna...

ve evet biri yazmış babalar çocuklarını gözünden tanır diye... evet sizi biliyordur muhakkak... buna da inanın... çünkü ben buna şahit oldum kendi hayatımda...

ve lütfen üzülme... hiçkimsenin yaptığı kimsenin yanına kar kalmıyor Allah ın adaleti çooook büyük... ablanızı da Allah’a havale edin...

Bir tavsiye annenizin de arkasından bu pişmanlıkları yaşamamak için lütfen ona kırgın kızgın olmayın... o annelik yapmış asıl kötülüğü size değil ablanıza yapmış inanın bunu da zamanla göreceksiniz...

mutlu olun huzurlu olun yüklerinizi atın...
Allah babanıza rahmet etsin inşallah mekanı cennet olur.. amin

Başınız sağolsun,annenizin ve ailenizin yaptığı yanlış kıskanma huyunu biliyorlardı madem tedaviyi arastirsalardi aman boyke deyip sizi kurban edeceklerine,tamam bizlerde kardesle kavga ettik ama ablanizinki hastalık boyutu,şimdi annenize ne deseniz boş olan oldu ablaniz degismediyse mesafe köyün ama anneniz yanlız kaldı destek olun ,babanız mekanı cennet olsun eminim sizi çok iyi biliyordu bol bol dua edin arkasından tekrar başınız sağolsun

Yazık gercekten. Sız de ınsansınız.sınırlerınız duygularınız var. Acaba ablanızla sakınce konussanız mı suyuna giderek.abla senı cok srwıyorum bılıyorsun diye konuya girsenız..asla tartısmak istemediginizi anlatsanız falan hıc konusulası bırı degil mı
Hiç hiç değildir. Gerçekten hasta keşke ben abartıyor olsaydım.. Bugün ben gidip ablamla konussam zaten kabul etmez. Sonra da anneme gider burnundan getirir kadının birde beni yalanlar. Yani bu kıza ak diyosunuz o başkasına kara dedi diyor. Çok enteresan. Yani kafanızı şişirmek hiç istemiyorum ama. Cenazeye erkek arkadaşım geldi mesela ablamda kendisini ilk kez orda gördü. Çocukta şehirdışından geldi diye annem hemen gitme bu gece kal dedi arka oda da amcamla uyudu çocuk. Onun için bile ablam dedi ki biz arka oda da afedersiniz öpüşmüşüz?! Yahu amcam yatıyor oda da. Işin saçması ablam yok zaten evde sen nerden gördün? Neymiş erkek arkadaşım onu terslemiş demediğini bırakmamış.. Ah ah ben nasıl anlatsam ki size. Çözüm bulamıyorum

Mezarına git ve dertleş onunla... herşeyi içini acıtan herşeyi anlat ona... hayattaymış gibi seni duyuyor gibi..ki zaten öyle İnan buna...

ve evet biri yazmış babalar çocuklarını gözünden tanır diye... evet sizi biliyordur muhakkak... buna da inanın... çünkü ben buna şahit oldum kendi hayatımda...

ve lütfen üzülme... hiçkimsenin yaptığı kimsenin yanına kar kalmıyor Allah ın adaleti çooook büyük... ablanızı da Allah’a havale edin...

Bir tavsiye annenizin de arkasından bu pişmanlıkları yaşamamak için lütfen ona kırgın kızgın olmayın... o annelik yapmış asıl kötülüğü size değil ablanıza yapmış inanın bunu da zamanla göreceksiniz...

mutlu olun huzurlu olun yüklerinizi atın...
Allah babanıza rahmet etsin inşallah mekanı cennet olur.. amin
Heer her gittiğimde konuşuyorum anlatıyorum. Söz verdim birde vermemi beklediği bir sınav vardı göremedi. Geçeyim dedim hemen sonuç kağıdıyla gelicem yanına sonra asıl işimi de yapmaya başlayınca giyicdm üniformamı gideceğim yanına çok sözler verdim çok konuştum. Inşallah görüp duyuyodur beni. Annemi de inanın gram uzmek istemiyorum. Nasıl aynıyız annemle bir bilseniz. Ama artık üzüntuden mi yapıyorum yoksa delirdim mi onun ayrımını pek yapamıyorum valla.

Başınız sağolsun,annenizin ve ailenizin yaptığı yanlış kıskanma huyunu biliyorlardı madem tedaviyi arastirsalardi aman boyke deyip sizi kurban edeceklerine,tamam bizlerde kardesle kavga ettik ama ablanizinki hastalık boyutu,şimdi annenize ne deseniz boş olan oldu ablaniz degismediyse mesafe köyün ama anneniz yanlız kaldı destek olun ,babanız mekanı cennet olsun eminim sizi çok iyi biliyordu bol bol dua edin arkasından tekrar başınız sağolsun
Pek bilmiyorlardı iste bende çocukken çok anlatmazdım mesela. Yediğim dayakları ayağım kırılınca gördü annem kadın aklını yitirecekti haberi yoktu. Normal kardeş atışmaları sanıyolardı e ablamın o sevgilisinden ayrılıp delirmelerini de ergenlik.. Ama tabii işin aslı çok sonra anlaşıldı ona da çoook geç kalınmış oldu artık ablama yapılabilecek bir şey yok. İnşallah akıllanır yani. Annem icinde toparlanacağım inşallah Allah büyük

Kusura bakmayın ama ben annenize kızdım. Neden tüm suçu size attı, babanıza hep olay çıkartanın siz olduğunuzu söyledi? Ha siz ha diğer kızı, ne fark ediyordu da ablanızı koruyup sizi günah keçisi yaptı? Babanız ablanıza kızmasın diye yaptı diyorsunuz da ee ama size kızıyormuş hemde suçsuz yere. Birde ayağınızı bile kırmış yahu. Anneniz bunada mı bir şey demedi? Küçük olan sizsiniz, annenizin sizi ablanızın şiddetinden koruması gerekirken, sizi suçlayarak ablanızı korumayı seçmiş.

Ablanızda nasıl olsa kimse bana bir şey demiyor, istediğimi yaparım deyip azdıkça azmış. Ve maalesef ablanızın bu duruma gelmesinde de annenizin payı büyük. Dur demediği için, yaptığının yanlış olduğunu söylemediği için, ceza vermeyip hatta suçu size atarak bir nevi yaptığı kötülükleri ödüllendirdiği için.

Annenize kırgınlığınızın sebepleri bunlar bence ve haklısınız da. Ama geçmişi değiştiremezsiniz, olduğu gibi kabullenip üzülmemeye çalışın.
Tabii ki hataları var. Bazen ebeveynlerde yapıyor işte. Babam bana kızıyordu ama ufak bir azar o kadar ablama tepkisi büyük olurdu diye düşündü herhalde. Bende içerlemişim ki bunca yıl geçmiş unutamamışım. Annemin payı cok ablamda ben bunu sonuna kadar kabul ediyorum kendisine de söylüyorum. O da diyor ki ben sana da öyle davrandım sen niye böyle olmadın? O kadarı da karakter meselesi herhalde. Dediğinde de haklı ben ablam gibi delirmediğimden suç atacak birine hiç ihtiyaç duymadık ama beni k idare etti her istediğimi yaptı her şeyimde arkamda durdu. En iyi dost oldu hep. Ama işte arada böyle hatalarda oldu.. Keşke olmasaydı belki ablamda kurtulurdu

Hiç hiç değildir. Gerçekten hasta keşke ben abartıyor olsaydım.. Bugün ben gidip ablamla konussam zaten kabul etmez. Sonra da anneme gider burnundan getirir kadının birde beni yalanlar. Yani bu kıza ak diyosunuz o başkasına kara dedi diyor. Çok enteresan. Yani kafanızı şişirmek hiç istemiyorum ama. Cenazeye erkek arkadaşım geldi mesela ablamda kendisini ilk kez orda gördü. Çocukta şehirdışından geldi diye annem hemen gitme bu gece kal dedi arka oda da amcamla uyudu çocuk. Onun için bile ablam dedi ki biz arka oda da afedersiniz öpüşmüşüz?! Yahu amcam yatıyor oda da. Işin saçması ablam yok zaten evde sen nerden gördün? Neymiş erkek arkadaşım onu terslemiş demediğini bırakmamış.. Ah ah ben nasıl anlatsam ki size. Çözüm bulamıyorum
Burası zaten bdv.içinizi dökün.. Dediginiz gibi cok zor ıletısım kurmanız oyleyse.kendınızı yıpratmamaya bakın.gercekten hasta ablanız.hastaya hasta gıbı yaklasılır.ciddiye almayın ablanızı

Back
X