Acayip sıkılıyorum insanlardan nefret ediyorum

Haklisiniz öyle olmaya calisiyorum bende ilk başlarıyım gibi degilim 8 yılı devirdim insallah emekliligimi de görürüm azıcık maaşım kaygısız başım olsun yeter yoksa insanlar içinde olmak çok zor çok her gün ise bu insanlari görmek dahi istemiyorum bu insanlar çıksınlar hayatımdan diye diye ise geliyorum bazen öyle bir tükenmişlik sendromuna giriyorum ki yasamak istemiyorum Hayat çok zor bunu içinden beyninden geçiriyorum hatta uyku ile uyanıklık arasında böyle isteksiz kalkıp hazırlanmışlar aslida neşe dolu cıvıl cıvıl bir insanken böyle bir insan hâline soktu beni bu iş ortamı değiştirmek istiyorum ama değişim de zor kökten evini barkini düzenini bozmak gerekecek off off
Bu süreçte hep ayni yerde miydiniz 8 yıldır?
Bakın ben de 8 yili doldurdum memuriyette ama o kadar zor süreçler yasadim ve hala yaşıyorum ki anlatsam ayri bir bdv konusu olur.
Misal bu eve pandemiden once taşındım 2 sene olmadi bile ama derdi tasasi bitmiyor pandemide eve de tikili kalinca hareket edemedim psikolojik olarak da çöktüm. Ama şükür halime diyorum. En kötüsü evi taşırım napiyim diyorum ki bu 8 senede 4.evim, taşınıp yeni bir düzen kurmak da inanılmaz yorucu ama oturduğun yerden dertlenmek çözüm değil. Bilmiyorum ailenizle mi yaşıyorsunuz ben 3 kere tasindim hep tek basima; nakliyeyi ayarla, abonelikleri kapat yenisini açtır, esya kolile sonra nakliyedekileri takip et kirmasinlar vs diye, tasinma sonrasi evde arizalar cikar usta bul yaptir, kolileri ac eve yerles artı ise git falan inanın hiç mi hiç kolay degil benim gozumde büyüyor. Ama değismeyen tek sey değişimin kendisi diyerek bir sekilde adapte olmaya çalışıyoruz. Kimse duzen bozmak istemez en iyi ben anlarim bu cümleyi, hele ki artik kurulu bir duzenim olsun, işime huzurla gidip geleyim, güzelce çalışayım gerekirse yorulayim ama bu tatli bir yorgunluk olsun, is çıkışı bir arkadasimla kahve iceyim ya da bir etkinliğe katılayim falan... Bunlari ben de istiyorum senelerdir ama olmayınca olmuyor, ben de olanın icindeki guzelligi bulmaya çalışıyorum.
Inanin ki hayatin zor yanlari hep olacak, bir sekilde hayatla birlikte biz de evrilmeli ve ayak uydurmaliyiz degisime.
Kendinize imkansız demek yerine, yapabileceğiniz seyler için ben yaparim diyebilin. Önce kendinize güvenin.

Mrb. Artık insan görmek istemiyorum Is yeri oradaki insanlar dedikoduları midemi bulandiriyor kişilik yapıları
Acayip sıkılıyorum mesainin başlangıcından çıkışa kadar oturduğum sandalyede kalıyorum wc ve sigara dışında birde amirin yanına is icabı gitmek disinda kalkmiyorum
İyi de bu normal iş rutini 😀 farklı şekilde çalışan var mı acaba? Bir de kamu kurumu ise tadından yenmez 🤣😂 onun 2. Levelı var 😁 amire ispiyon, yalakalık, iki yuzluler. 3-4 derken aşılanıyorsunuz. 😁

Yanlış anlamayın ama anlattiklariniz klasik is ortami. Ben evden calismama rağmen stres altindayim is yerine gittiğimde en azindan işimi yapip geçiyorum evdeyken baski daha da artiyor ayrica 1.5-2 senedir yıllık izin de kullanamiyorum simdi pandemi de bahanesi oldu izin vermemek için. Yani yasadiklarinizdan farklisini yaşamıyorum/z inanın burada is hayatinda olan bir cok kisi aynıdır. Bana da ekstra işler yüklendi tek basina hepsine yetemiyorum, millet cay sigarada mesai doldurur ben wc zor gidiyorum.
Bir de buraya geldiğimde herkes kaynasmisti yalnizdim ayni sizin gibi ama ben kendime baktim. Simdi ise herkesle samimiyetim var, zamanla insanlar bir şekilde tanidikca ısınıyorlar. Ama yine de ben disari yemege gitmem kendim evden götürüyorum masamda yiyorum. Yani dert etmeyin, bos kaldikca kitap okuyabilirsiniz ben bir ara (islerim bu kadar yogun degilken😊) bos kaldikca kitap okurdum zamani bosuna öldürmemek icin. Iyi gelirdi. Tavsiye ederim yani.
Evet Bende her gün kitap taşıyorum gun oluyor hiç okuyamiyorum bazen de zaman olursa is olmazsa okuyorum bu arada siz memursunuz özelden yazabilirsiniz

İyi de bu normal iş rutini 😀 farklı şekilde çalışan var mı acaba? Bir de kamu kurumu ise tadından yenmez 🤣😂 onun 2. Levelı var 😁 amire ispiyon, yalakalık, iki yuzluler. 3-4 derken aşılanıyorsunuz. 😁
Amire ispiyon isini hiç beceremedim bana yapmadıkları şey kalmadı yine de beceremiyorum yalakalik desen hiç yok zaten öyle olabilseydim çok tutuşurdum inanin

Peki o adam hakkında da çok dedikodu yapilmistir emin olun neden iste bizimle konuşmuyor ondan sonra hakkında hiç bilgi vermiyor felan da felan konuşulmuştur
Insanlar iki yüzlü olmuş adeta bir adam.butun odaları geziyor herkesle konusuyor ben falancaya hiç söylemedim bilmem ne desene benim yanımda odadan çıkınca hemen yan odadan sesi geliyor ve bu kişi emekliliği gelmiş biri düşünün yaşca da büyük yani her.ne kadar ben falancaya söylemiyorum etmiyorum desede hiç inandırıcı gelmiyor ve onun orda o kişilerle konuşurken görmüş olsam.bile gözümün içine baka baka yalan dolan aslında her odaya girip herkesten laf alıp dağıtıyor benim anlattığımı.ona onun anlattığını bana vs vs ayy iğrenir oldum artik kimseye güven asla yok asla

sen gene kadınların dedikosu diyorsun ben erkek dedikosu biz kadınlara 10 basar emın ol ,

adam dedikodu duymuş yerinde duramıyor anlatmak için

Amire ispiyon isini hiç beceremedim bana yapmadıkları şey kalmadı yine de beceremiyorum yalakalik desen hiç yok zaten öyle olabilseydim çok tutuşurdum inanin
Sen yapmasanda çok yapan olacak. Yani genelde hep bu sekilde calisiyoruz. Tek çözüm mesafeli olun, dedi kodu etmeyin, dinlemeyin, sır vermeyin. Mümkün mertebe işlerinizi yapın, başkasından medet ummayın, çok iyi gözlemleyin.

Sizin bir duruşunuz olursa insanlar bir zaman sonra size saygı duymayı öğreniyor. Ilk başlarda en sevmedikleri tip olursunuz 😁 soğuk derler, suratsız derler ama sonra bakarlarki aslında en sağlam karakterli sizsinizdir. 😉

Sen yapmasanda çok yapan olacak. Yani genelde hep bu sekilde calisiyoruz. Tek çözüm mesafeli olun, dedi kodu etmeyin, dinlemeyin, sır vermeyin. Mümkün mertebe işlerinizi yapın, başkasından medet ummayın, çok iyi gözlemleyin.

Sizin bir duruşunuz olursa insanlar bir zaman sonra size saygı duymayı öğreniyor. Ilk başlarda en sevmedikleri tip olursunuz 😁 soğuk derler, suratsız derler ama sonra bakarlarki aslında en sağlam karakterli sizsinizdir. 😉
Aynen dediginiz gibi yapmaya calisiyorum zaten ama iste nefret ediyorum bu insanlardan yaa katlanamıyorum tahammulsuzlestim çok

Mesela şu an rejim yapmaya çalıyorum yemeğe gitmedim odamda oturuyorum öyle arasını bir şekilde geçiriyorum ama istiyorum ki sağlam bir arkadaşım olsun konuşalım vakit geçirelim birlikte ama yok yok herkes bir tuhaf herkes

Ben de bu dertlerden muzdaribim.
En iyi iş kendi işin valla. Ah param olsa açıcam bi çeyizci veya iç çamaşırcı bakcam keyfime kimseye hesap verme yok. İzin derdi yok. Mis gibi 😅

Ben de bu dertlerden muzdaribim.
En iyi iş kendi işin valla. Ah param olsa açıcam bi çeyizci veya iç çamaşırcı bakcam keyfime kimseye hesap verme yok. İzin derdi yok. Mis gibi 😅
Aynen öyle bende hep böyle hayaller kurarım zaman zaman pastane mesela ohh canım sıkıldıkça pasta ye isin oldu mu kapat dükkanı cik kimseye hesap vermek yok

En son mesela şöyle bir şey oldu yine benim.butun gece aklıma takılan durduk yerde sınırımı bozdu mesela
Neyse bir kiz Bu eski.mahallemde otururdu oda aynı sokaktan zaman zaman selam bile vermeden geçer aynı servise giderdik neyse ben ordan taşınım başka yere evime bu kiz da izne filan çıkıp geldi o arada bende şeflik sınavında şey oldum kiz izin dönüşünde o eskiden benimle konuşmayan yada gıcık gicik bakan kiz benimle konuşmaya kendiliğinden laf felan atmaya başladı neyse geçen kiz kendi mahalle servisini kaçırmış bizimkine binmiş biz de gormeye alışık olmadığımız için yani hergun binmiyor hayırdır sen bu serviste diye sormuşuz neyse başka zaman yine bindi benim yanıma oturan onun arkadaşı sordu sen niye.bu servistesin diye bir çıkıştı babanızın servisi mi bu istediğim yerden binerim size ney gibi laflar etti bikac gün de ben sormuştum o zaman bana yumuşak cevap vermişti yani arkadaşını paylarken yanındaki sen anla hesabı neyse başka zaman da çarşı servisindeyiz en önde o kız da hemen yanda birinin yanına oturdu yok efendim ben surdan servise bindim de bana sen niye ordan servise.biniyorsun demişler diyor yok efendim burası zaten sadece.is arkadaşlığı beni pazarda Gör du kendi elini omzuma koyup selam verdi bende insan gibi selamını aldım neyse yanında ki kişiye diyor ki iste dışarda görsen meraba meraba sadece iş arkadaşı ben şöyle kızları sevmem böyle kişileri sevmem falan diye konusuyor resmen kadın yanindakiyle sohbetinde bana da pay çıkardı allahım nasıl bir soru sorulmussa sen hayırdır bu servise biniyorsun sorusu sanki böyle küfür edilmiş gibi konuşuyor .
Birde yanindakiyle sohbet et deme yanindakiyle sohbet ederken niye çaprazındaki laf gönderme yapiyorsun değil mi şimdi ben gidip ona başka gönderme yapsam aramız kizisacak ama durduk yerde sınır de etti
Yaa insanlar böyle iste bu tarz insanlar benim midemi bulandiriyorlar arkadaşlar siz ne dersiniz bu saçma ve gereksiz yaratılan bu konuya

aşırı önemsiz şeylere takılıyorsunuz ve herşeyi ama herşeyi üzerinize alıyorsunuz.
bence size laf çaktığını düşündüğünüz kimse sizi bu kadar kafasına takmıyor.

Işte diyor ki mrb mrb diyor işin düşüyor birşey oluyor felan filan diyor Kız bunu duyacağım şekilde açık açık soyledi yaa zaten bende o kızı sevmem gıcık ta bulurum ama kendisi laf atıyor konusuyor diye konuşmuştum zamanında ne kadar dengesiz tipler var yaaa iste.bu tipler mide bulandiriyor

aşırı önemsiz şeylere takılıyorsunuz ve herşeyi ama herşeyi üzerinize alıyorsunuz.
bence size laf çaktığını düşündüğünüz kimse sizi bu kadar kafasına takmıyor.
Ama takmış demekki günler geçse bile bu servis muhabbetini bile yanındaki ile muhabbet ederken gündeme getiriyor
Diyalım başkasını kastetti
Ama ikinci seçenek beni kastetmisse ki aptal değiliz sonuçta

Ama takmış demekki günler geçse bile bu servis muhabbetini bile yanındaki ile muhabbet ederken gündeme getiriyor
Diyalım başkasını kastetti
Ama ikinci seçenek beni kastetmisse ki aptal değiliz sonuçta

fikrim hala değişmedi malesef. rahatsız olmuş ki başkasına anlatıyor. nasıl siz rahatsız olup aynı şeyi sürekli düşünüyorsanız başkası da öyle olamaz mı ?
size söylediğinizi düşünüyorsanız sorun açıkça ayrıca.
hem iletişim kurup sormayıp hem de bana söyledi demek anlamsız bir kısır döngü.

Bu insanlara birşey sorulmuyor alt tarafı basit bir soru bile küfür gibi geliyorsa hayatta böyle bir insana ne bir daha birşey sorarım nede muhattap olurum uzak dururum kimsenin bulasikligini çekmek istemiyorum çünkü olay bu

İş hayatının manevi zulmünden korunmak için benim yaptıklarım soğuk davranıyorum işime odaklaniyorum özelimi kimseye anlatamıyordum ama korunuyormuydum tam olarak hayır tabiki. Çaresini daha az insanlarla muhatap olacağım iş istiyorum şimdi

Valla soğuk da dursan uzak ta dursan sen muahhatp olmasan bilr onlar gelip muhatttab oluyorlar yani kalabalık ortam çok zor en az şöyle 2 yada 3 kişilik birim olsa en azından daha iyi olurdu bizim birimde 12 kişi var düşünün ve bunun birim dişi kısmı var valla bende kendimi işime gücüme veriyorum ama gün geliyor ki kimseyle muahhab olmaman bile sorun haline getirilebiliyor diğer kişiler tarafindan

Back
X