cok uzuldum allah aılenınde cocuklarında hayırlısını versın ben hasta olsam cocugum benden saklasa kanserı ogrendıgımden daha cok uzulurdum saklanmasına sakınce beklenmesıneDaha biyopsi vs çekilmedi, tümörün cinsi bile belki değil ki. Doktor, her şeyi önüme getirin konuşalım demiş. Doktor zamanı görümcem giriyor odaya anne kapıda bekliyor. Görümceme de anlat diyorum, korkulacak bir şey yok diyor . Hep paspas alti yapiyorlar süreci. Kabullenememe de var.
Devlet hastanesini bekleyenler tam olarak kimler? Kişinin sadece eşi mi?Diger insanlar dediğiniz kişi kayinvalidem. Bana özellikle soruldu çünkü biliyorlar annemden dolayı geçtiğimiz süreçleri ama bekliyorlar devleti.
Bahsettiğim kişi kayinvalidem. Ben onların yerine düşünmüyorum. Onlar en başta bana sordular süreci, bilgi istediler verdim ama sonra ben yokmuşum gibi davranıp, yollarına yavaş bir yoldan devam ettiler. Yaşadım biliyorum ve yolunuz yavaş hızlı yoldan gitmeniz gerek diyorum ama dinlemiyorlar.Onların aklı yok mu da siz onların yerine düşünüyorsunuz varmı bir faydası
Para onların sağlık onların
Ne diyelim burdan
Paran var niye özele gitmiyor musun diyelim
Yani bunun neresi dert kendinize dert ettiniz
Bir sorun varsa onların sorunu ne sizin nede bizim
Hasta için inşallah şifa okur durumu iyi olur geçmiş olsun
Ben de çok üzülüyorum. Kayinvalidemle aramız çok çok iyi değildir mesela ama asla ölmesini istemem. İki küçük çocukla aklım hep bu meselede. Kayinpederimi arıyorum mesela, her şey iyi gidiyor Rabbime şükürler olsun diyor adam. Yavaş hareket etmiyor muyuz acaba dediğim de, yok yok hiç olur mu öyle şey. Çok hızlı diye gecistiriyor. Şimdi böyle bir adama ne denebilir ki. Eşim de çok üzgün ama beklemekten başka çaresi kalmadı. Baba engel.cok uzuldum allah aılenınde cocuklarında hayırlısını versın ben hasta olsam cocugum benden saklasa kanserı ogrendıgımden daha cok uzulurdum saklanmasına sakınce beklenmesıne
maalesef yapabılecegınız bırsey yok ... sız dıyebılecegınız herseyı demıssınız zaten
Hepsi bekliyor. Eşi, üç oğlu, kızı hepsi bekliyor. Eşime de tavır aldılar, bir özel diye tutturdun diyerek.Devlet hastanesini bekleyenler tam olarak kimler? Kişinin sadece eşi mi?
Bahsettiğim kişi kayinvalidem. Ben onların yerine düşünmüyorum. Onlar en başta bana sordular süreci, bilgi istediler verdim ama sonra ben yokmuşum gibi davranıp, yollarına yavaş bir yoldan devam ettiler. Yaşadım biliyorum ve yolunuz yavaş hızlı yoldan gitmeniz gerek diyorum ama dinlemiyorlar.
Şans eseri kan vermseydi hastalığı bile ortaya cikmayacakti diyen insanlardan nasıl bir akıl bekleyebilirim?
ailece en başta oturuldu konuşuldu süreç nasıl devam ettirilecek diye. Eşim ne söylese, babası ozelller bilmez, özeller anlamaz dedi durdu. Eşim de devleti beklemek doğru değil, bu işin sonu kötü deyince babası evden kovacakti neredeyse. Sen annenin ölmesini mi istiyorsun diyerek. Yani biz şaşırdık ne yapacağımızı. Kadın zeki bir kadın, az buçuk biliyor hepsini olmasa da ama o da rahat.Tövbe estağfurullah... Ne demek oğlunu dinlemiyor ya, acaba karısını sevmiyor mu? Var öyle insanlar, her kavgada 'hayatimi zehrettin,ölsem de kurtulsam' falan diyen çiftler...
Yani konuyu bir yakınım diye acmissiniz. Eğer o kişi sizin çekirdek ailenizden değilse karışmaya hakkınız olmadığı için bir sürü 'size ne' yorumu geldi ama eşinizin annesi. Yani konuda söz hakkınız var (eşinizin var). Eşinizin 'ay napiim' demesi bile ayrı mesele. Sizin annenizin durumunda babanız,kardeşiniz gerek yok dese siz 'ay napayım' diyecek miydiniz? Oğlunun hiç karışmaması, ipi eline almaması çok ilginç...
Nerde yaşıyorlar bunlarKardeşleri kanser hastalığını bilmiyorlar. Hatta annemizin bir şeyi yok diyorlar. Devlet on günden fazla bekletseymis özele gotureceklermis. 10 gün kısa bir sureymis. Eşim gerekeni en başta söyledi ama baba ne derse o.
Sizin sorununuz değil ama. Ailesi ilgileniyor zaten. Siz alıp hastaneye götürüp tahlillerin yaptırıp tedavisini üstlenmeyecekseniz sizi ilgilendiren bir durum yok. ilk önce kendi hayatınıza bakınO konu orada kaldı. Bu konu bana danisildi. Benden fikir istendi. Polemik yapacaksanız sevgili mune yi cagiralim?
Yakinim dedim çünkü tanınmak istemedim ama yorumlar her zaman ki gibi çok acımasız gelince bunu açıklamak zorunda kaldım.Bir tanıdigim var demekle kayinvalidem demek arasında dünya fark var
Kayınvalidenin oğlu sizin kocanız onla konusucalsiniz onu ikna edeceksiniz
Elinden tutup zorlada olsa madem ciddi durum özele götüreceksiniz
Her geçen saat önemlidir bazı durumlar da
Madem paraları var oğlu kızı ne güne duruyor
Yanı açtığınız konuya yazdiginizla şuan yazdiklariniz bambaşka
Ben annemi karaciğer kanserinde kaybettim. Kayinpederim biliyor her şeyi, kayınvalidem gördü neler çektiğimizi. İstanbul'dayiz. Büyük cahillik şuan yapılan ama telafisi olmayacakNerde yaşıyorlar bunlar
Hicmi tv izlemiyorlar hicmi duymadılar
Hicmi yakınlarını kaybetmediler
Gerçekten çok ilginç ve cahil insanlar var
ailece en başta oturuldu konuşuldu süreç nasıl devam ettirilecek diye. Eşim ne söylese, babası ozelller bilmez, özeller anlamaz dedi durdu. Eşim de devleti beklemek doğru değil, bu işin sonu kötü deyince babası evden kovacakti neredeyse. Sen annenin ölmesini mi istiyorsun diyerek. Yani biz şaşırdık ne yapacağımızı. Kadın zeki bir kadın, az buçuk biliyor hepsini olmasa da ama o da rahat.
Ben kayinvalidemi arayıp, acele etmemiz gerektihini söylesem olay büyür ve kabak benim başıma patlar. Ortalığı karıştıran gelin olurum. Hâlbuki, görümceme dakikalarca anlatıyorum hemen hergun, çok yorgunum işten yeni geldim deyip kapatıyor konuyu. Eşi de çocukları da çok sever halbuki ama bu nasıl bir aymazlık anlamadım gitti. Baba biraz cimri bu arada.
O zaman sizde susucaksinizYakinim dedim çünkü tanınmak istemedim ama yorumlar her zaman ki gibi çok acımasız gelince bunu açıklamak zorunda kaldım.
Her gecen saat önemli evet. Buna dair videolar bile atıyorum. Kanserin bir saatte bile nasıl yayıldığına dair ama abartan, büyüten oldum bile şimdiden. Herkes çok sakin ben ve eşim hariç.
Sakinlik taraftarıyım ben de tabii ki. Yandık bittik yapmıyoruz, umutluyuz Anneye bir şey çaktırmadan her şey çözümlenebilir. Ortalığı ayağı kaldırmadan sakince. Ama karaciğer kanseri çok hızlı ilerleyen bir kanser. Bir akciğer kanseri değil mesela. Hem annemden hem de orada tanıştığım bir çok hasta dolayısı ile konuya az buçuk vakifim ben de. Bu insanlar çok rahat ve annemiz iyi diyorlar. Aannenin kanser tanısı kesin. Tümör on santim. Herhangi bir özele değil, iyi özel hastaneler de var. Onları da kabul etmiyorlar.Bence bu yaptıklarınız da çok yanlış. Umutlu olmak, stres olmamak, sakince hastalığı ve tedaviye karşılamak kanserde (inşallah değildir dediğim gibi) çok çok önemli. Tedavinin en büyük kısımlarından biri çünkü tümörü ilaçlar, ameliyat yardımıyla vücudun bağışıklık sistemi yok edecek, edecekse. Sürekli aman acele edelim aman 1 gün daha gitti, aman ölüyor bitiyor derseniz süreci baltalarsınız. Sakin olun lütfen ve sukunetle hareket edin sülalece.
Abi iyi misiniz siz? Gidip neden millete kanserin nasıl yayıldığına dair video atabiliyorsunuz ya ne hakla? Milletin moralini iyice çökertmeye ne gerek var? Fikir sorulmuş söylemişsiniz, bitti gitti.Yakinim dedim çünkü tanınmak istemedim ama yorumlar her zaman ki gibi çok acımasız gelince bunu açıklamak zorunda kaldım.
Her gecen saat önemli evet. Buna dair videolar bile atıyorum. Kanserin bir saatte bile nasıl yayıldığına dair ama abartan, büyüten oldum bile şimdiden. Herkes çok sakin ben ve eşim hariç.
Ben annemden bilmesem bu kadar hassas olmazdım. Aynısını yaşayacaklar diye korkuyorum. Sanırım korktuğum yine başıma gelecek. En azından demiştim derim, ne yapalım...O zaman sizde susucaksiniz
Üstünüze düşeni yapmışsınız
Koca koca oğlu kızı var
Onların telaş etmesi gerek siz diyeceğinizi demisiniz
SakinAbi iyi misiniz siz? Gidip neden millete kanserin nasıl yayıldığına dair video atabiliyorsunuz ya ne hakla? Milletin moralini iyice çökertmeye ne gerek var? Fikir sorulmuş söylemişsiniz, bitti gitti.
Sizin gibi insanlar bugün bizim cenazemizde de vardı, her yerde varsınız ya yıldı insanlar. Kendi müthiş aklınızı kendinize saklayın. Burnunuz yüzünüzde çok daha güzeldir, milletin işine burnunuzu sokmayın. Yok cenazesi olan insanlar niye üzülmüyor yok niye şu şöyle niye bu böyle. Off. Kafa dağıtmak için girdiğim sitede şalterlerimi attırdınız yemin ediyorum.
Yav he umursamamıştır he.Sakin
Bunu kızı istedi. Tümörün ne olduğunu nasıl yayıldığını bilmek istedi. Sadece ona anlattım. Gerçi zaten umursamadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?