Acele etmek gerekmiyor mu

• Konu Sahibi Konu Sahibi -Gri-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cok uzuldum allah aılenınde cocuklarında hayırlısını versın ben hasta olsam cocugum benden saklasa kanserı ogrendıgımden daha cok uzulurdum saklanmasına sakınce beklenmesıne
maalesef yapabılecegınız bırsey yok ... sız dıyebılecegınız herseyı demıssınız zaten

Bahsettiğim kişi kayinvalidem. Ben onların yerine düşünmüyorum. Onlar en başta bana sordular süreci, bilgi istediler verdim ama sonra ben yokmuşum gibi davranıp, yollarına yavaş bir yoldan devam ettiler. Yaşadım biliyorum ve yolunuz yavaş hızlı yoldan gitmeniz gerek diyorum ama dinlemiyorlar.

Şans eseri kan vermseydi hastalığı bile ortaya cikmayacakti diyen insanlardan nasıl bir akıl bekleyebilirim?

Ben de çok üzülüyorum. Kayinvalidemle aramız çok çok iyi değildir mesela ama asla ölmesini istemem. İki küçük çocukla aklım hep bu meselede. Kayinpederimi arıyorum mesela, her şey iyi gidiyor Rabbime şükürler olsun diyor adam. Yavaş hareket etmiyor muyuz acaba dediğim de, yok yok hiç olur mu öyle şey. Çok hızlı diye gecistiriyor. Şimdi böyle bir adama ne denebilir ki. Eşim de çok üzgün ama beklemekten başka çaresi kalmadı. Baba engel.

Devlet hastanesini bekleyenler tam olarak kimler? Kişinin sadece eşi mi?
Hepsi bekliyor. Eşi, üç oğlu, kızı hepsi bekliyor. Eşime de tavır aldılar, bir özel diye tutturdun diyerek.

Bir tanıdigim var demekle kayinvalidem demek arasında dünya fark var
Kayınvalidenin oğlu sizin kocanız onla konusucalsiniz onu ikna edeceksiniz
Elinden tutup zorlada olsa madem ciddi durum özele götüreceksiniz
Her geçen saat önemlidir bazı durumlar da
Madem paraları var oğlu kızı ne güne duruyor
Yanı açtığınız konuya yazdiginizla şuan yazdiklariniz bambaşka

ailece en başta oturuldu konuşuldu süreç nasıl devam ettirilecek diye. Eşim ne söylese, babası ozelller bilmez, özeller anlamaz dedi durdu. Eşim de devleti beklemek doğru değil, bu işin sonu kötü deyince babası evden kovacakti neredeyse. Sen annenin ölmesini mi istiyorsun diyerek. Yani biz şaşırdık ne yapacağımızı. Kadın zeki bir kadın, az buçuk biliyor hepsini olmasa da ama o da rahat.

Ben kayinvalidemi arayıp, acele etmemiz gerektihini söylesem olay büyür ve kabak benim başıma patlar. Ortalığı karıştıran gelin olurum. Hâlbuki, görümceme dakikalarca anlatıyorum hemen hergun, çok yorgunum işten yeni geldim deyip kapatıyor konuyu. Eşi de çocukları da çok sever halbuki ama bu nasıl bir aymazlık anlamadım gitti. Baba biraz cimri bu arada.

Nerde yaşıyorlar bunlar
Hicmi tv izlemiyorlar hicmi duymadılar
Hicmi yakınlarını kaybetmediler

Gerçekten çok ilginç ve cahil insanlar var

O konu orada kaldı. Bu konu bana danisildi. Benden fikir istendi. Polemik yapacaksanız sevgili mune yi cagiralim?
Sizin sorununuz değil ama. Ailesi ilgileniyor zaten. Siz alıp hastaneye götürüp tahlillerin yaptırıp tedavisini üstlenmeyecekseniz sizi ilgilendiren bir durum yok. ilk önce kendi hayatınıza bakın

Yakinim dedim çünkü tanınmak istemedim ama yorumlar her zaman ki gibi çok acımasız gelince bunu açıklamak zorunda kaldım.

Her gecen saat önemli evet. Buna dair videolar bile atıyorum. Kanserin bir saatte bile nasıl yayıldığına dair ama abartan, büyüten oldum bile şimdiden. Herkes çok sakin ben ve eşim hariç.

Nerde yaşıyorlar bunlar
Hicmi tv izlemiyorlar hicmi duymadılar
Hicmi yakınlarını kaybetmediler

Gerçekten çok ilginç ve cahil insanlar var
Ben annemi karaciğer kanserinde kaybettim. Kayinpederim biliyor her şeyi, kayınvalidem gördü neler çektiğimizi. İstanbul'dayiz. Büyük cahillik şuan yapılan ama telafisi olmayacak

Konu sahibi size sormuşlar fikrinizi söylemişsiniz. Artık sizlik bir durum yok. Kayınvalideniz bilmemesi de büyük ihtimalle onun isteğidir. Bana babaannem direk dedi yıllar önce, “kızım bende kötü bir şey çıkarsa asla bana söyleme herkese pat pat söylüyorsun, ben bilmek istemiyorum”, diye. Şimdi bu kadına kanser şüphen var denilir mi? Herkes farklı farklı. Öğrenmek isteyen doktorun dibinden ayrılmaz bana söyleyin derdi, doktor da böyle hastaya söylerdi.

Bir de kanser çok çok uzun bir süreç. 1 cmlik olması bile genelde 10 yıllar alan bir süreç. Acil değil, hızlı olunması gereken bir durum. Çoğu özel hastanenin patolojisi çok kötü. Farzedin ki yarın biyopsi alındı ve sonuç muğlak ne olacak? Yine iyi merkezin biyopsisi beklenecek. - çok yakın arkadaşımın kayınpederinin yeni başına geldi. Özelde yapılan biyopsiye güvenmediler ve iyi ki güvenmediler, eğitim araştırma hastanesinde asıl tanı konuldu. -

10 gün de çok geç bir süre değil. Tanı ve tedavi başkama 2 ayı bulabiliyor evet ama bu prognozda çok büyük bir fark yaratmaz. Dediğin gibi o tümör zaten çok uzun yıllardır büyüyor orada. Siz de rahat olun. Önemli olan tümörün cinsi ve yayılma durumu. İyiyse bir şey olmaz 2 ay sonra başlasa da ama kötüyse bugün de tedaviye başlasanız değişen bir şey olmaz. O yüzden biraz rahatlayın. Eşinize de işkence etmeyin. Onu da rahatlatın. Kalp krizi gibi düşünmeyin. İnşallah kanser bile çıkmaz. İsterseniz alalım derler biter gider.

Bence bu yaptıklarınız da çok yanlış. Umutlu olmak, stres olmamak, sakince hastalığı ve tedaviye karşılamak kanserde (inşallah değildir dediğim gibi) çok çok önemli. Tedavinin en büyük kısımlarından biri çünkü tümörü ilaçlar, ameliyat yardımıyla vücudun bağışıklık sistemi yok edecek, edecekse. Sürekli aman acele edelim aman 1 gün daha gitti, aman ölüyor bitiyor derseniz süreci baltalarsınız. Sakin olun lütfen ve sukunetle hareket edin sülalece.

Çok geçmiş olsun arkadaşım rabbim şifa versin bu zorlu yolculukta yar ve yardımcısı olsun Allah'ım.siz iyi niyetle uyariyorsunuz ama anlamıyorlar işin ciddiyetinin farkında değillerse siz geri çekilin bence yoksa sizden kötüsü olmaz sonuçta sizin annenize yaşadığınız surecide birebir görmüşler.

O zaman sizde susucaksiniz
Üstünüze düşeni yapmışsınız
Koca koca oğlu kızı var
Onların telaş etmesi gerek siz diyeceğinizi demisiniz

Sakinlik taraftarıyım ben de tabii ki. Yandık bittik yapmıyoruz, umutluyuz Anneye bir şey çaktırmadan her şey çözümlenebilir. Ortalığı ayağı kaldırmadan sakince. Ama karaciğer kanseri çok hızlı ilerleyen bir kanser. Bir akciğer kanseri değil mesela. Hem annemden hem de orada tanıştığım bir çok hasta dolayısı ile konuya az buçuk vakifim ben de. Bu insanlar çok rahat ve annemiz iyi diyorlar. Aannenin kanser tanısı kesin. Tümör on santim. Herhangi bir özele değil, iyi özel hastaneler de var. Onları da kabul etmiyorlar.

Abi iyi misiniz siz? Gidip neden millete kanserin nasıl yayıldığına dair video atabiliyorsunuz ya ne hakla? Milletin moralini iyice çökertmeye ne gerek var? Fikir sorulmuş söylemişsiniz, bitti gitti.
Sizin gibi insanlar bugün bizim cenazemizde de vardı, her yerde varsınız ya yıldı insanlar. Kendi müthiş aklınızı kendinize saklayın. Burnunuz yüzünüzde çok daha güzeldir, milletin işine burnunuzu sokmayın. Yok cenazesi olan insanlar niye üzülmüyor yok niye şu şöyle niye bu böyle. Off. Kafa dağıtmak için girdiğim sitede şalterlerimi attırdınız yemin ediyorum. Milletin hayatına karışacak kadar boş vaktiniz varsa gidin hobi edinin ya.

O zaman sizde susucaksiniz
Üstünüze düşeni yapmışsınız
Koca koca oğlu kızı var
Onların telaş etmesi gerek siz diyeceğinizi demisiniz
Ben annemden bilmesem bu kadar hassas olmazdım. Aynısını yaşayacaklar diye korkuyorum. Sanırım korktuğum yine başıma gelecek. En azından demiştim derim, ne yapalım...

Sakin

Bunu kızı istedi. Tümörün ne olduğunu nasıl yayıldığını bilmek istedi. Sadece ona anlattım. Gerçi zaten umursamadı.

Sakin

Bunu kızı istedi. Tümörün ne olduğunu nasıl yayıldığını bilmek istedi. Sadece ona anlattım. Gerçi zaten umursamadı.
Yav he umursamamıştır he.
Hala suçlayıcı konuşuyorsunuz, pardon siz kimsiniz insanların içini nasıl bilebiliyorsunuz? Buna dair videolar bile atıyorum derken hiç kızının istediği anlaşılmıyor nedense. İşinize bakın, sizi ilgilendiren bir durum yok, siz hiçbir anne babayı evladından daha çok önemseyemezsiniz. Süper iyi değilsiniz yani. Hareketleriniz saçma sapan. Size ne milletten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…