• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acemi elti

Aklıma takılan bikaç bişey var. Şimdi bizde eve misafir de gelse, birilerini dışarıda da ağırlasak yemek varsa alkol de oluyor. Doğal olarak o sofra muhabbeti üç dört saat sürüyor. Alkol olmadan yemek yemek yarım saat, zorlasan zorlasan bi saat. Eee sonra ne yapıyorsunuz? Valla merakımdan soruyorum. Hadi evde olsa çaydı kahveydi tatlıydı süre uzar. Ama dışarda olunca ne yapılıyor?

Uyelerin cogu disarida yemege bozulunca aksi fikrimi belirtmek istedim.
Sevgili shapee shapee oncelikle hediyelerin cok ince dusunulmus bana verilse memnun olurdum.

Herkes imkanlari dahilinde misafirlerini agirlar ben disariya da davet edilsem eve de cagirilsam hosuma gider.
Beni evine cagirmadi diye art niyet dusunmem. Ilk olarak esinizin kardesine seni nisanlinla yemege cikarmayi planliyorum, nisanlina teklif goturecegim diyebilirsiniz.
Hangi gunu tayin ettiyseniz kiza bir teklifte bulunun, isterseniz yemekteyken soylersiniz evde misafir agirlamanin sizi zorladigini.
Yemek sonrasi kahveleri evde icelim mi diye teklifte de bulunabilirsiniz. Elti de kk hatunlari :KK53:gibiyse en azindan telafisi olmus olur.

Çok teşekkür ederim
Şu haftasonu onlara bir gideyim
Sonrasında önce eşimin kardeşine söylicem
Sonra kızı arıcam.
Zaten ön çalışma olarak eşimin kardeşi kıza
önden bilgi geçmiş olur :)
Alınırsa yeni başlayan ilişkimize yazık eder :-)
Ama eşimin kardeşi işte hassas alınır falan derse
O zaman mecburen evde ağırlıcam.

Bu kez hazırlığa yardım edersiniz napim.

ancak sonra sosyalleşeyim iyi gelin olayım diye sızlanma net ol
Iyi ve sevimli görünme çabam hiç yok canım..
Ben çok netim, onlar hiç değil bu yüzden anlaşamıyoruz .
Ben saka kaldiramiyor isem sende yapmazsin .
Inadına inadına yapılıyor .
Çok kirici sözler kullanılıyor.
Sonra şaka yapmış mis mis .:ukala::ukala:
Böyle şeylere gerek olmadığını düşünüyorum . Insanlar birbirlerine saygı duymazlar ise olacağı bu..
O kadar rahat ki kafam...
:KK73::KK73:

Ben direk eşimin kardeşiyle konuşim dil mi.
O zaten benim yemeğe misafir almadığımı biliyor.
Hani onları almayıp
Daha sonra başkalarını ağırlamak gibi bir durum söz konusu olmayacak.

Yazdıklarına katılıyorum herkesin tarzı farklı sonuçta.

Evet kardeşle konuş.

Yok ben anlamıyorum.
Herkes bozulurum yazmış ama ne alaka ya? Eve yemeğe çağırmakla değer vermek niye aynı kefeye konuluyor. Çağırmak zorunda degilsiniz ki?

Cagirsan bile yemek olmak zorunda değil.

Ben bütün misafirlerimi yemeğe çağırıyorum. Seni de anlıyorum.
Biri beni dışarı çağırsa bozulmam. Yani o bozulma hakkı nerden geliyor :)

Yemeğe cagirmamak için çok geçerli bir sebebin olması da gerekmez.!

Niye zorundalik gibi davranildi anlam veremedim :)

Senin onu dışarı davet etmen onu değersiz gördüğünle alakalı bir durum değil. Bunu bilip anlarsa aranızda hiç sorun olmaz.

Nişanlısı anlatsın. Çok absürt bir durum da değil.

Evet kardeşle konuş.

Yok ben anlamıyorum.
Herkes bozulurum yazmış ama ne alaka ya? Eve yemeğe çağırmakla değer vermek niye aynı kefeye konuluyor. Çağırmak zorunda degilsiniz ki?

Cagirsan bile yemek olmak zorunda değil.

Ben bütün misafirlerimi yemeğe çağırıyorum. Seni de anlıyorum.
Biri beni dışarı çağırsa bozulmam. Yani o bozulma hakkı nerden geliyor :)

Yemeğe cagirmamak için çok geçerli bir sebebin olması da gerekmez.!

Niye zorundalik gibi davranildi anlam veremedim :)

Senin onu dışarı davet etmen onu değersiz gördüğünle alakalı bir durum değil. Bunu bilip anlarsa aranızda hiç sorun olmaz.

Nişanlısı anlatsın. Çok absürt bir durum da değil.
He ya
Bir de millet baya bi atarlanmis,kadini bulsalar dovecekler niye cagirmiyon ulan diye :KK30:

Neden hiç yemeğe davet etmiyorsunuz kimseyi anlayamadım bu zamana kadar eşiniz ailesi ve kendi aileniz dahil olmak üzere herkesi dışarı mı çağırdınız Ramazan iftarları da dahil olmak üzere.. İlginç. Bence eve almanız lazım daha sıcak samimi bir ortam yani o sizi evine çağıracakmış çünkü yemek mi bilmiyorsunuz o kadar anlayamadım önünde sonunda eve de misafir almak zorunda kalacaksınız evlenince bu böyle yani siz yemek öğrenmeye bakın bence. Yemeğe alamıyorsanız hiç olmazsa akşam çayına alın börek kek falan yapın yanına bilemedim. Dışarda o ortamda sohbet etmek istemeyebilirler kalabalıkta ev gibisi var mı aynı şekilde karşılık vermek lazım hiçbir zaman kendi ağırlamanızın yerini tutmaz.

Aklıma takılan bikaç bişey var. Şimdi bizde eve misafir de gelse, birilerini dışarıda da ağırlasak yemek varsa alkol de oluyor. Doğal olarak o sofra muhabbeti üç dört saat sürüyor. Alkol olmadan yemek yemek yarım saat, zorlasan zorlasan bi saat. Eee sonra ne yapıyorsunuz? Valla merakımdan soruyorum. Hadi evde olsa çaydı kahveydi tatlıydı süre uzar. Ama dışarda olunca ne yapılıyor?

Biz bir çok insan agırladık dışarıda.
Yemeği zaten sohbet ede ede yiyoruz.
Yemek sonrası çay, kahve yada alkol kim ne kullanıyorsa
içiyor. Arkasından tatlı, en son meyva geliyor.
Yani 3 saati falan buluyor..
Çocuklar da genellikle oyun odasında oynuyor oluyor.

hediyeler güzel..
ama ben eve yemeğe davet etmiyorum kimseyi derseniz ben bozulurum:))
ha bozulup tavır almam kendi kendime bozulurum o ayrı:)
şimdi bu kardeş ya evlendikten sonra daha sık görüşürsünüz muhtemelen her seferinde dışarıda mı ağarlayacaksınız insanları ?

Hayır canım tabi ki öyle bir şey yok.
Sadece yemeğe almıyorum yoksa akşam çaya
Kahveye gelenler oluyor :)
Yemeğe de zaten her ay elti davet etmiyeceğim için
sıkıntı yok o konuda.

İşten 18.30 da çıkıyorum demişsiniz hiç mi hafta sonu tatilinizde mi yok pazar günleri de çalışmıyorsunuzdur herhalde ayrıca masa 4 kişilikse atarsınız 2 sandalye daha ne kadar zor olabilir ki. Sizin ne yaptığınıza nasıl ağırlandığınıza bakmayacaklar ki güler yüzlü olun yeterli bana bahane gibi geldi. Çalışan ve geç çıkan hiçbir hanımın evine yemekli misafir alamaması lazım o zaman. Hadi şimdi öyle yaptınız, daha sonra da evlendiklerinde evlerine çağıracaklar siz yine dışarıda mı ağırlayacaksınız eşinizin ailesi falan bile gelmemiştir size hiç o zaman onca zaman yemeğe uya da hep pasta börek ağırlamışsınızdır. Eviniz herkese kapalı yani ilginç.

Hayır canım tabi ki öyle bir şey yok.
Sadece yemeğe almıyorum yoksa akşam çaya
Kahveye gelenler oluyor :)
Yemeğe de zaten her ay elti davet etmiyeceğim için
sıkıntı yok o konuda.

o yorumum eskidi :))
çay çorba kısmını sonradan okudum..
ilk mesajda sanki eve kimseyi davet etmiyorsun gibi anladım ..

Neden hiç yemeğe davet etmiyorsunuz kimseyi anlayamadım bu zamana kadar eşiniz ailesi ve kendi aileniz dahil olmak üzere herkesi dışarı mı çağırdınız Ramazan iftarları da dahil olmak üzere.. İlginç. Bence eve almanız lazım daha sıcak samimi bir ortam yani o sizi evine çağıracakmış çünkü yemek mi bilmiyorsunuz o kadar anlayamadım önünde sonunda eve de misafir almak zorunda kalacaksınız evlenince bu böyle yani siz yemek öğrenmeye bakın bence. Yemeğe alamıyorsanız hiç olmazsa akşam çayına alın börek kek falan yapın yanına bilemedim. Dışarda o ortamda sohbet etmek istemeyebilirler kalabalıkta ev gibisi var mı aynı şekilde karşılık vermek lazım hiçbir zaman kendi ağırlamanızın yerini tutmaz.

Ramazan aylarında evet kimseyi yemeğe almıyorum.
Çünkü ailelerimiz zaten bizim onlara gidip yememizi istiyor.
Çağırsamda gelmezler.
Çalıştığım için sorun olmuyor.
Yani bu konuda sorun yaşamıyorum :)
İnanın bana.
Akşam çaya yada kahveye tabi ki geliyorlar.
Yada arkadaşlarım haftasonu bizde oluyor.
Çıkıyoruz dışarı dolaşıp yiyoruz evlere dağılıyoruz.
Olmadı dışardan söylüyoruz.

Benim sıkıntım yok bu konuda.

Sorun bunun böyle olduğunu bilmeyen bir kız var karsımda.
Aileye giriyor.
Beni evine davet etti yemeğe.
Şimdi ona açık açık ben yemeğe misafir almıyorum diyemem
çünkü ayıp olur.
Şimdi dışarı davet edersem alınır mı kırılır mı bunun
için tereddüt ettim ve açtım konuyu.
Umarım anlatabilmişimdir :)

He ya
Bir de millet baya bi atarlanmis,kadini bulsalar dovecekler niye cagirmiyon ulan diye :KK30:

Aynen öyle.
Kimene kardeşim.

Kadın çağırmıyorum yemeğe kimseyi diyor zorla misafir ağırlayacak değil.

Bizim millette, bir başkasını kendine benzetme sorunsalı var:110:
Ben sinir oldum burdan :KK53:

Böyle bir düzen kurmuş dahası mi var.
Kadının yaşam tarzı :halay:

Biz bir çok insan agırladık dışarıda.
Yemeği zaten sohbet ede ede yiyoruz.
Yemek sonrası çay, kahve yada alkol kim ne kullanıyorsa
içiyor. Arkasından tatlı, en son meyva geliyor.
Yani 3 saati falan buluyor..
Çocuklar da genellikle oyun odasında oynuyor oluyor.
Halbuki eve cagirinca aynen sunlar oluyor;
Bir kere saat vermenize ragmen gec kaliyorlar,agac oluyorsunuz ocagin basinda,et sogudu mu,corba sogudu mu diye surekli ocak ac kapa
Geliyorlar, ayakkabilarini cikarip coraplariyla kapinin onune basip oyle iceri giriyorlar,sinir oluyorsunuz
Kimse sofraya oturmadan once elini yikamiyor
Tuvaleti kullananlar orta boy buyuklukteki cop kovasini agzina kadar kullanilmis tuvalet kagidiyla dolduruyorlar,o kadar kagitla nerelerini kac defa sildiklerini dusunup igreniyorsun,4 yetiskin 1 ruloyu nasil bitirebiliyor sasip kaliyorsun
Coluk cocuk varsa elleri yemekli sekilde perdelere duvarlara dokunuyorlar,analari da cocuk iste nolucak ekikiiki diye gulusuyor
En uslu akilli cocuk bile toplu ortamda kudurup hurraaaa diye koridorda kosturuyor, zor bela uyuttugunuz 1 yasindaki oglunuz ciglik cigliga uyaniyor ve o geceyi bir elimizde cocuk diger elinizde servis tabagiyla noktaliyorsunuz
Yemekten kalkan insanlara cay servisi,tatli servisi,cerez servisi ve meyve servisi de yapmak durumundasiniz. Biri bitiyor biri basliyor, hic oturmuyorsunuz, birinin cayi digerinin meyvesi zart zurt derken kimseyle iki cift laf konusamiyorsunuz
Benim ev davetinden anladiklarim bunlar

Ha bir de gelen ayak havlusu hediyesini de unutmayalim tabii,o havlu olmadan o sofraya oturmam ben,olmaz,dark'a yakismaz;)

Ben olsam bozulmam, sonuçta bende çalışıyorum ve gerçekten zaman zor bulunuyor. Eğer eltin de çalışıyorsa anlar diye düşünüyorum ki, zaten kaynın bundan bahsetmiştir. Yada o bahsetmeli.

Hediyelerin de uygun olmuş bence :)

Sizin aileniz değil kayinpeder, kayinvalide falan da gelecek sandım. Sadece sizseniz mesele değil. Ama ailesi mi ağırlayacak sizi yoksa eltiniz mi? Aile ağırlayacaksa onları da davet etmek gerekir diye düşünüyorum. Eltiniz kendi evinde ağırlayacaksa aileye gerek yok.

Kız tek yaşıyor ailesi olmayacak galiba..
Yada olacak mı, ay onu hiç sormadım ben :)

Ay X ciğiiim, bildiğim harika bir Restaurant var. Mutlaka seni oraya götürmeliyim dersin. Eve davet etmek zorunda kalmazsın. Hediyeler de güzel. Düşünülmüş işte, daha ne olsun? :)

Back
X