- 6 Ağustos 2014
- 1.114
- 1.143
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar ben taze fasulyeyi haşlamadan kırıp temizleyip direk attım buzluğa bişey olurmu sizce. Haşlayıp vitamininin gitmesini istemedim açıkcası ama iimdiye kadar okuduğum arkadaşlar hep haslayıp atmıs buzluğa. Yanlıs mı yaptım acaba?![]()
Haşlamadan yapılınca tadı değişiyormuş canım, çoğu kişiden öyle duydum. Ben domates suyuyla birlikte rengi değişene kadar kavuruyorum, tamamen soğuyunca poşetleyip buzluğa atıyorum. Umarım ziyan olmaz yaptıkların emeklerin boşa gitmez.
İnşallah rabbim mutlu sofralarda yemek nasip etsin, evliliğin hayırlı olsun bu arada. Bende ilk yapıyorum kendi evimde ama baba ocağında çok yapıyordum bu işleri tecrübeliyimdir bu konularda :)Tadı değişmez inşallah canım bilseydim kavururdum biraz. Tşk cevap için yeni gelin vakası olmam umarım:))
İnşallah rabbim mutlu sofralarda yemek nasip etsin, evliliğin hayırlı olsun bu arada. Bende ilk yapıyorum kendi evimde ama baba ocağında çok yapıyordum bu işleri tecrübeliyimdir bu konularda :)
Kızlar ben taze fasulyeyi haşlamadan kırıp temizleyip direk attım buzluğa bişey olurmu sizce. Haşlayıp vitamininin gitmesini istemedim açıkcası ama iimdiye kadar okuduğum arkadaşlar hep haslayıp atmıs buzluğa. Yanlıs mı yaptım acaba?![]()
yıllardır haşlamadan yaparım ben de.En ufak bir tat değişmesi olmadı bunca zamandır.Yalnız çift poşete koyun
Evet cnm 1 sene oldu evliliğim. Fasulyelerin tadı değişmiyor demiş arkadaş, buna bende sevindim. :)Amin canım inşallah cümlemize. Çok teşekkür ederim baba ocağında tembeldim biraz şimdi ceremesi işte :) sende yeni evlisin sanırım seninde hayırlı olsun :)
Tadı değişmez canım,ister kır at,istersende domatesle kavur at hiçbir şekilde değişmez.Kızlar ben taze fasulyeyi haşlamadan kırıp temizleyip direk attım buzluğa bişey olurmu sizce. Haşlayıp vitamininin gitmesini istemedim açıkcası ama iimdiye kadar okuduğum arkadaşlar hep haslayıp atmıs buzluğa. Yanlıs mı yaptım acaba?![]()
ayyy bizimkide aynı kafadannn... Hergün patates kızart gık demeden bayıla bayıla yerçok ilginçtir et te yemez et grubundan köfte çok çok nadir tavuk abur cubur patates kızartması yoğurtlu havuç salatası gibi şeyler yiyorher öğün patates kızartmaktan içimde patates ağacı çıkacak
Bizim evde patates bitincede olay oluyor daha iki gün önce aldım 3 kilo patates biraz idareli kullan diyor şakayla karışık o zaman o koca kafasını patatese çeviresin geliyor
![]()
hazır turşu suyu diye birşeyde mi varmış ? ilk defa duyuyorum vallahi :) ben burda sirke tuz şeker miktarını ayarlamaya çalışıyorumben de akdeniz bölgesindeyim turşu yapmanın zamanı mı var kiiben hazır turşu suyu aldım kavanoza öyle koydum salatalıklarla beraber.olmaz mı ki
![]()
ayyy bizimkide aynı kafadannn... Hergün patates kızart gık demeden bayıla bayıla yertost, döner menemen tarzı şeyler yemekten illlallah geldi yahu... yapaktan değilde yemekten bıktım vallahi :)
Bizdede ben görünce içinde o yemeyi yiyemiyorum. Ama soğanın yemeğe lezzet verdiği gerçeğini esgeçemediğim için rendeliyorum :) Aslında kayınvalidem sürekli sulu yemek yapar ama bizimki niyeyse böyle. Bazen işime geliyor işten gelince çabucak hazırlıyorum ama aynı şeyleri yemekten bıktım içimiz kurudu vallahibenimkinin yazın ailesi memlekete gittiği için hazır ve çabuk olan şeylere alışmış pek meyve sebze yemez yemeğin içinde soğan bile yemez görmicek yani onu ben rendeliyorum yemek pişerken kayboluyo soğan koymadım diyorum![]()
Bizdede ben görünce içinde o yemeyi yiyemiyorum. Ama soğanın yemeğe lezzet verdiği gerçeğini esgeçemediğim için rendeliyorum :) Aslında kayınvalidem sürekli sulu yemek yapar ama bizimki niyeyse böyle. Bazen işime geliyor işten gelince çabucak hazırlıyorum ama aynı şeyleri yemekten bıktım içimiz kurudu vallahi![]()
hahah o da iyi bi tabir olmuşhahah bende böyle dert yanıyorum herkese içim şişti beynim patatesleşti gibi![]()