• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acemi kayinvalide

aslında ben kendimi çok da ifade edemedim sizlere sanırım. üç kız kardeşiz hiçbirimizin kızı yok.eşim tek çocuk dolayısıyla kız yeğeni de yok.ilk evlenen benim oğlum ve aileye giren ilk gelin benim gelinim.o yüzden onu onu sarıp saçmaladık ama hiç bogmadan .düşünün ki eşimde halen gelinimizin tlf nosu bile yok.sosyal medyada gelinimiz paylaşım yapınca kardeşlerim onu beğenen hiç bir aykırılığı olmayan yorumlar yapmış. önce oğlum vasıtasıyla iltifatlar hoşlanmadigini belirtti .tamam dedik sorgulamadik yapmadık. birkaç gün sonra da hesabını kapattı oradan. düşünün yani ne kadar uzak durduğunu.

Siz oğlunuza yansıtmıyorsunuz ama gelin hanım kocasına yansıtmaktan geri kalmamış.

Samimiyetsiz.Kocasını araya koyacağına arayıp uygun bir dille size söyleyebilirdi.

Ben olsam böyle bir durumda araya oğlumu koymaması gerektiğini sizinle konuşabileceğini söylerdim

Ayyyy ne zor işler yaaa

Siz oğlunuza yansıtmıyorsunuz ama gelin hanım kocasına yansıtmaktan geri kalmamış.
genç bunlar olabilir deyip konuyu kapattım zaten hiç sorgulamadim. yorumlarda da hiç bir aykırılık yoktu ona karşı hatta iltifat içeren sözler yazmislardi kardeşlerim. neyse onlar iyi olsunda gerisi önemli değil canim
Samimiyetsiz.Kocasını araya koyacağına arayıp uygun bir dille size söyleyebilirdi.

Ben olsam böyle bir durumda araya oğlumu koymaması gerektiğini sizinle konuşabileceğini söylerdim

Ayyyy ne zor işler yaaa

iki ay önce oğlumu evlendirdik.ne tanışma ne nişan nede evlenme aşamasında ne gelinimizle ne ailesiyle hiç sorun yaşamadık. başka bir ilde yaşıyorlar oğlumla. ben hep sıcak yaklasmama rağmen gelinimden aynı sıcaklığı hiç göremedim. saygısızlığı asla yok ama ne arama ne hatır sorma hiç yok.üzülüyorum bu duruma.siz ne dersiniz acemi k.vadeye.
abla sık muhabbet tez ayrılık valla kv ile bi sene beraber oturduk soğuduktan gittik valla şimdi ayriyim haftada 1 gidiyorum arayıp sormuyorum gayet iyiyiz şimdi bizde herkes kendi ailesini arıyor soruyor selam gönderiyor o kadar en güzeli :KK51:

yok tek çocuk değil ablacim.bir tane daha oğlum var üniversite öğrencisi oda aynı şehirde. onu bile uyarıyorum yeni evliler sakın davet edinceye kadar gitme diye.o kadar hassas davranıyorum ama yine de biraz sıcaklık bekliyorum gelinimden
Bekleme bisey oglunla mutlu olsun. Sen onun annesinn yerini alamazsin kaldiki annesi bi laf etse unutur ama sen etsen unutmaz. Bosver böyle daha iyi birbirinze ne lafiniz olur ne de sözünüz.

Ayyyy ne zor işler yaaa
Himm is degisti. Gelin hanim.fena. kafaya koymus cok ta becerikli oglani kendine cekip sizden uzaklasacak

B beletay hanım sizin yerinizde olsam bu anlattıklarınızdan sonra öyle fena bir kaynana olurum ki gelin kendisi ayağıma gelir :KK53: Çok uyuz oldum bu kadar naif olmamıza, azıcık çirkef olun deveyi diken misali bi olay.
Bir de merak ettim oğlunuzun düğününü siz mi yaptınız? Mal falan verdiniz mi?

B beletay hanım sizin yerinizde olsam bu anlattıklarınızdan sonra öyle fena bir kaynana olurum ki gelin kendisi ayağıma gelir :KK53: Çok uyuz oldum bu kadar naif olmamıza, azıcık çirkef olun deveyi diken misali bi olay.
oğlumun düğününü de biz yaptık bir otelde yemekli.eşyalarını kendileri seçtiler biz parasını yolladık zevklerine göre olsun diye .bir kuruş borçtur evlendiler.bekarken arabasinida almıştık. takilarina kadar eksiksiz yaptık. hiç bir sorun yaşamadık. yasatmadik. ama niye bilmiyorum uzak durmayı tercih etti

işte ben çirkeflik yapamam ki canım hiç kendisinin kendi içinden gelerek yaklaşmasını isterim

Ne kadar tanıdık bir konu ve ne kadar benzer iki kayınvalide Beletay hanım sizi kendime yakın hissettim ben de kızımı ekim ayında evlendirdim oğlum yok 3 kızım var kardeşim yok ve damatlarımı erkek evlat yerine koymak isteyenlerdenim..malesef olmuyor kendi canın gibi olmuyor biz ne kadar iyi niyetle ve sevgiyle yaklaşırsak yaklaşalım onlar hep mesafeliler...tamam mesafe iyidir ama evlatlarımız ile bizim aramıza mesafe koymaya kalkışmaları tasvip edilecek bir davranış mı? Ben bi de bununla başetmeye çalışıyor yıpranıyorum ..kızımla vatsup konuşmalarımıza bile sınır konuyor Neyse ben yeni evliliğin verdiği aşırı sahiplenme duygusuna verip sabrediyorum..oysa kızımı kayınvalidesi çok rahat arar yazışırlar araları iyi..onlar çok şanslı çünkü kızlarımı kayınvalideler hakkında önyargılı yetiştirmedim..size tavsiyem fazla bir beklentiye girmeyin kabullenin hanımefendiliğinizin ve olgunluğunuzun karşılığını alırsınız inşallah ..alamassanız da diğer oğlunuzda istediklerinize kavuşursunuz Ben o ümitle yaşıyorum

Ne kadar tanıdık bir konu ve ne kadar benzer iki kayınvalide Beletay hanım sizi kendime yakın hissettim ben de kızımı ekim ayında evlendirdim oğlum yok 3 kızım var kardeşim yok ve damatlarımı erkek evlat yerine koymak isteyenlerdenim..malesef olmuyor kendi canın gibi olmuyor biz ne kadar iyi niyetle ve sevgiyle yaklaşırsak yaklaşalım onlar hep mesafeliler...tamam mesafe iyidir ama evlatlarımız ile bizim aramıza mesafe koymaya kalkışmaları tasvip edilecek bir davranış mı? Ben bi de bununla başetmeye çalışıyor yıpranıyorum ..kızımla vatsup konuşmalarımıza bile sınır konuyor Neyse ben yeni evliliğin verdiği aşırı sahiplenme duygusuna verip sabrediyorum..oysa kızımı kayınvalidesi çok rahat arar yazışırlar araları iyi..onlar çok şanslı çünkü kızlarımı kayınvalideler hakkında önyargılı yetiştirmedim..size tavsiyem fazla bir beklentiye girmeyin kabullenin hanımefendiliğinizin ve olgunluğunuzun karşılığını alırsınız inşallah ..alamassanız da diğer oğlunuzda istediklerinize kavuşursunuz Ben o ümitle yaşıyorum

sizin içinde gerçekten çok üzüldüm. ben de hep derdim ki kız anneleri daha şanslı., kızlar evlense bile aileden koymuyor diye.ama maalesef buda oluyormuş. ben kız evladım olsun dedim ama gelinim için demek ki o böyle istemiyor.canları sağolsun

iki ay önce oğlumu evlendirdik.ne tanışma ne nişan nede evlenme aşamasında ne gelinimizle ne ailesiyle hiç sorun yaşamadık. başka bir ilde yaşıyorlar oğlumla. ben hep sıcak yaklasmama rağmen gelinimden aynı sıcaklığı hiç göremedim. saygısızlığı asla yok ama ne arama ne hatır sorma hiç yok.üzülüyorum bu duruma.siz ne dersiniz acemi k.vadeye.
oglunuza deyin arada nir gelinin annesini babasını ara oglum bide bekliyoruz deyin geline söylemesin ama

oğlumun düğününü de biz yaptık bir otelde yemekli.eşyalarını kendileri seçtiler biz parasını yolladık zevklerine göre olsun diye .bir kuruş borçtur evlendiler.bekarken arabasinida almıştık. takilarina kadar eksiksiz yaptık. hiç bir sorun yaşamadık. yasatmadik. ama niye bilmiyorum uzak durmayı tercih etti

Vah vah vah ki ne vah, insan böyle bir kv kpin elini öper ve saygıda kusur etmez. Yazık. Allah anlamalarini nasip etsin inşallah. Butun varimi kendi üstüme yapıcam cocuklarima hiç vermiycem burda gördüğüm konulardan bunu öğrendim artık.

Anne sen misin ? :D :D

Herkes telefon konusmasini sevmez.

Ben mesela akrabalarimi bile sik sik arayip hal hatir sormam.

Madem gelininizle telefonda konusmak istiyorsunuz neden ilk adimi ondan bekliyorsunuz? Siz arayin. Nasilsin kizim diyin.

Benim kayinvalidem sadece esimi arar. Ilk evlendigimiz zaman esimi aradiginda ver bende konusayim dedim aldim konustum. Sonra ki esimi aramalarinda dur bakalim beni isteyecek mi diye sesimi cikarmadim. Ama istemedi beni telefona.

Her seferinde ogluyla konustu kapatti. Bende bundan mutefellit daha istemedim telefonu.

Sadece esime selam soyle dedim.

O da beni hic istemedi telefona. Bende dert etmedim niye istemiyor diye.

Bu arada hicbir sorunumuz da yok. Hala oyle yuz yuze iken gayet iyi anlasiriz.

Ama telefonda konusmayiz. Alistik artik. Herkez halinden memnun.

Bu arada oglunuzun herseyini dort dörtluk yapmissiniz tebrik ederim sizi.

Ama su bir gercek ki kim ne yapiyorsa kendi cocuguna yapiyor. Kimse kimseye bir sey yapmiyor.

Gelininiz yerinde su an baska bir kiz olsa yine oglunuza dort dortluk yapacaktiniz her seyi. Oglunuz icin yaptiniz butun bunlari gelininiz icin degil.

Gelininiz saygiliymis bir hatasi olmamis bu yeterli olmali bence.

Biz herseyi dort dortluk yaptik oda karsilik olarak bizi hergun arasin demek bana pek sicak bakis acisi gelmedi acikcasi.

Zamanla sizin aileye alışacaktır. Git gel oldukça samimiyet artar. Böylesi en güzeli. Oğlunuzu sizden uak tutmaya çalıştığını düşünmüyorsanız dert etmeyin. Bir de çalışıyorsa gelininiz İnan'ın hali kalmıyor olabilir.
Bayramlar tatiller yakınlaşmak için fırsattır. Onlar size gelmeden arayıp Ne pişireyim akşama diye sorabilirsin, ne hazırlık yapayım gibi. Oğlumun sevdiği yemeği biliyorum, senin de yiyeceğin bir şeyler olsun istedim falan
Gelince de iki muhabbet falan arada buzlar erir.

Tabi kesinlikle oğlum eskiden her gün arardı, artık aramıyor biz aramasına alışmışız gibi laf sokmalar olmamalı
Yahu bu gelin milletinin cadılık yapacağı varsa o zaman da "bak annen hemen ona gitmemizi istiyor,oysa ben önce kendi anneme gidecektim,orada yemek yiyecektik" der.yani canı arıza çıkarmak istiyorsa her halukarda çıkaracaktır

Not:15 senelik gelinim

Bu arada oglunuzun herseyini dort dörtluk yapmissiniz tebrik ederim sizi.

Ama su bir gercek ki kim ne yapiyorsa kendi cocuguna yapiyor. Kimse kimseye bir sey yapmiyor.

Gelininiz yerinde su an baska bir kiz olsa yine oglunuza dort dortluk yapacaktiniz her seyi. Oglunuz icin yaptiniz butun bunlari gelininiz icin degil.

Gelininiz saygiliymis bir hatasi olmamis bu yeterli olmali bence.

Biz herseyi dort dortluk yaptik oda karsilik olarak bizi hergun arasin demek bana pek sicak bakis acisi gelmedi acikcasi.
siz sanırım beni yanlış anladınız. bana düğün ile ilgili sorular soruldu bende cevap yazdım. yapılanlar karşılığında bir saygı da beklemedim.yalnızca cevap yazdım. hiç birşeye maddi gücüm olmasaydı da yine sıcak davranır ve bana da aynı sıcaklığı beklerdim.

Back
X