• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acemi kayinvalide

haklısınız sanırım kızım olmadığı için gelinimle öyle bir ilişkim olsun istemistim
Çok realist bir yaklaşım olacak ama gelininizle asla anne-kız ilişkisi kuramazsınız. Çevrenizde öyle gözükenlerde varsa bilin ki numara yapıyorlar.çünku gelin hep gelin kv de kvdir.bunu en ufak yanlışta çok net kavrarsınız.size tavsiyem sabırlı olun ve karşı taraftan çok bir sey beklemeyin.size saygısizlık yapmaması bile güzel bir meziyet

Oğlunuz bir şeylerin farkında değil mi? Her şey oğlunuzda bitiyor. Sizin gelininizle olan ilişkinizi oğlunuzun dengelemesi lazım. Siz asla oğlunuzdan uzak durmayın. Peki oğlunuzla ilişkiniz nasıl, sizi arayıp soruyor mu? Evine davet ediyor mu? Size gelip gidiyorlar mı?

Oğlunuz bir şeylerin farkında değil mi? Her şey oğlunuzda bitiyor. Sizin gelininizle olan ilişkinizi oğlunuzun dengelemesi lazım. Siz asla oğlunuzdan uzak durmayın. Peki oğlunuzla ilişkiniz nasıl, sizi arayıp soruyor mu? Evine davet ediyor mu? Size gelip gidiyorlar mı?
oglumuzla ilişkimiz gayet iyi sorun yok.gün aşırı ya da hergün arar. tabii ki davet ediyor ama ben yeni evlisiniz birbirinize ve evinize adapte olun aceleye gerek yok geliriz baharda diyorum .

Peki oğlunuz eşinin sizi aramadığının farkında değil mi? Bence gelin hanım araya mesafe koyarak oğlunuzu sizden uzaklaştırmak istyor gibi. Ama her şey oğlunuzda bitiyor. Siz anne baba olarak evladınıza karşı görevlerinizi yapmışsınız. Burada okuyoruz, çocuğuna evlenirken hiç bir şey yapmadığı gibi, oğlundan evleneceği güne kadar maddi beklentisi olan aileleri.

Peki oğlunuz eşinin sizi aramadığının farkında değil mi? Bence gelin hanım araya mesafe koyarak oğlunuzu sizden uzaklaştırmak istyor gibi. Ama her şey oğlunuzda bitiyor. Siz anne baba olarak evladınıza karşı görevlerinizi yapmışsınız. Burada okuyoruz, çocuğuna evlenirken hiç bir şey yapmadığı gibi, oğlundan evleneceği güne kadar maddi beklentisi olan aileleri.

oglum Dr çok yoğun çalışıyor. biz en başından bu yana aranmadigimizi oglumuza hiç söylemedik araları bozulmasın diye.birde zorlamayla olmasın istedik arabalarının ama değişen de birşey olmadu

yok tek çocuk değil ablacim.bir tane daha oğlum var üniversite öğrencisi oda aynı şehirde. onu bile uyarıyorum yeni evliler sakın davet edinceye kadar gitme diye.o kadar hassas davranıyorum ama yine de biraz sıcaklık bekliyorum gelinimden
Kayınvaldeyle en fazla 2 bilemedin 3.gün mutlaka ararım .genelde ben hep ararım çünki onun okuma yazma yok :( aramak istemiyordur belki ondan aramıyordur

Yapısı öyledir. Benim de arama huyum yoktur. Öyle doğru düzgün aramam kimseyi, kendi akrabalarımı bile. İyiyse, saygılıysa ona önem verin. Yapış yapış olur ama fesat olur, sinsi olur. O daha kötü.

eli öpülesi annesiniz olgun anlayışlı anne.
Benim kv.minde 2 oğlu var kızı yok.
Gelinlerini kızı gibi görüyor.

Kızı olmayan kv yakın bağ kuruyor demek.
Kv iyidir. Yani öyle görünüyor nişanlıyım evlenince göreceğim.

Sürekli yazıyorum size. Zaman tanıyın bakalım. Beklentiye girmeyince daha mutlu olursunuz.
Sizi alıştırmak istemiyordur sürekli iletişim halinde olmaya.
Seneye nasıl olacak davranışları merakla takipteyiz.

Kızı olmayan annelere üzülmeye başladım ben.
İnşallah ikinci gelininizle istediğiniz samimiyeti yakalarsınız.

Yapısı öyledir. Benim de arama huyum yoktur. Öyle doğru düzgün aramam kimseyi, kendi akrabalarımı bile. İyiyse, saygılıysa ona önem verin. Yapış yapış olur ama fesat olur, sinsi olur. O daha kötü.

Bende aramayı sevmem pek.

Bunun aramayı sevmemekle alakası yok.
Özel günlerde aranır 2dk konuşulur.
Fakat hanım kızımız kv.si arıyor daha sonra telefona dönme tenezzülünde bulunmuyor.
Kvsi arayınca isteksiz konuşuyor-muş...

Bende aramayı sevmem pek.

Bunun aramayı sevmemekle alakası yok.
Özel günlerde aranır 2dk konuşulur.
Fakat hanım kızımız kv.si arıyor daha sonra telefona dönme tenezzülünde bulunmuyor.
Kvsi arayınca isteksiz konuşuyor-muş...

hımm bunu okumamıştım, o zaman sorun var hanım kızımızda. zaten böyle kızlara iyi kayınvalide denk gelir, iyi kızlara da çirkef kayınvalide denk gelir. genel olarak gözlemlediğim bu maalesef.

Bende kayinvalidemi pek aramam ama o beni surekli arar hatta neden aramiyorsun diye sitem eder.
Ya zaten surekli goruyoruz birbirimizi. Bu onu sevmedigim anlamina gelmez. Severim sayarim ama bu sevgiyi surekli aramakla ya da hic aramamakla ölcemeyiz ki. Ben kendi annemi bile cok sık aramam yani.
3-4 gunde bir en fazla 10 dk konusuruz.

İyi de o kadın sizin oğlunuzun eşi ama size yabancı. El kızı yani. Niye sizi arasın ki? Özel günlere de bence fazla anlam yüklemeyin. Aramak isterse arasın aramak istemezse aramasın. Zaten o sizin kızınız siz onun annesi olamazsınız. Mesafe her zaman iyidir. Oğlunuz aramazsa tepki gösterin onun üstünde hakkınız var ama o kadının üstünde hiçbir hakkınız yok.

Az önce düğün hakkında yazdıklarınızı okudum. Kız üstünde hakkınız yok yorumu pek doğru olmamış sanırım. Çok özür dilerim. Yorumu Yen'i okudum.:110:

İyi de o kadın sizin oğlunuzun eşi ama size yabancı. El kızı yani. Niye sizi arasın ki? Özel günlere de bence fazla anlam yüklemeyin. Aramak isterse arasın aramak istemezse aramasın. Zaten o sizin kızınız siz onun annesi olamazsınız. Mesafe her zaman iyidir. Oğlunuz aramazsa tepki gösterin onun üstünde hakkınız var ama o kadının üstünde hiçbir hakkınız yok.
el kızı olarak görmüyorum ben gelinimizin canim .ailemize katılan yeni bir birey olarak görüyorum .bizim anlayışımız böyle tabii ki siz farklı düşünüyor olabilirsiniz.bende vıcık vıcık bir ilişki meraklısı değilim ama bayramda ve özel günlerde aranmayi beklemek büyük de bir beklenti değil sanirim

el kızı olarak görmüyorum ben gelinimizin canim .ailemize katılan yeni bir birey olarak görüyorum .bizim anlayışımız böyle tabii ki siz farklı düşünüyor olabilirsiniz.bende vıcık vıcık bir ilişki meraklısı değilim ama bayramda ve özel günlerde aranmayi beklemek büyük de bir beklenti değil sanirim
İşte siz el kızı olarak görmüyorsunuz ama neticede öyle. Onun ailesi alışkanlıkları farklıdır sizin farklı. Acaba şöyle mi düşünüyor; kocam aradı zaten yeter. Bende yapı olarak mesafeli bir tip olduğum için böyle yorumladım. Evli değilim ama en sevdiğim dediğim insanlarla bile aramda mesafe vardır benim. İleride evlenirsem de böyle devam ederim. Gözlemlemeye devam edin bakalım. Çok iyi niyetli bir bayana benziyorsunuz. Gelininiz bunu farkettiği anda fikirleri büyük oranda değişecektir.

İşte siz el kızı olarak görmüyorsunuz ama neticede öyle. Onun ailesi alışkanlıkları farklıdır sizin farklı. Acaba şöyle mi düşünüyor; kocam aradı zaten yeter. Bende yapı olarak mesafeli bir tip olduğum için böyle yorumladım. Evli değilim ama en sevdiğim dediğim insanlarla bile aramda mesafe vardır benim. İleride evlenirsem de böyle devam ederim. Gözlemlemeye devam edin bakalım. Çok iyi niyetli bir bayana benziyorsunuz. Gelininiz bunu farkettiği anda fikirleri büyük oranda değişecektir.

inşallah öyle olur canim zamana bırakıp bekleyeceğiz artik

Ne kadar tanıdık bir konu ve ne kadar benzer iki kayınvalide Beletay hanım sizi kendime yakın hissettim ben de kızımı ekim ayında evlendirdim oğlum yok 3 kızım var kardeşim yok ve damatlarımı erkek evlat yerine koymak isteyenlerdenim..malesef olmuyor kendi canın gibi olmuyor biz ne kadar iyi niyetle ve sevgiyle yaklaşırsak yaklaşalım onlar hep mesafeliler...tamam mesafe iyidir ama evlatlarımız ile bizim aramıza mesafe koymaya kalkışmaları tasvip edilecek bir davranış mı? Ben bi de bununla başetmeye çalışıyor yıpranıyorum ..kızımla vatsup konuşmalarımıza bile sınır konuyor Neyse ben yeni evliliğin verdiği aşırı sahiplenme duygusuna verip sabrediyorum..oysa kızımı kayınvalidesi çok rahat arar yazışırlar araları iyi..onlar çok şanslı çünkü kızlarımı kayınvalideler hakkında önyargılı yetiştirmedim..size tavsiyem fazla bir beklentiye girmeyin kabullenin hanımefendiliğinizin ve olgunluğunuzun karşılığını alırsınız inşallah ..alamassanız da diğer oğlunuzda istediklerinize kavuşursunuz Ben o ümitle yaşıyorum
Lütfen kızınızla konuşun buna izin vermesin. Damatlar samimi olmayabilir mesafeli olabilirler ki bence olsunlar ama kızlarınıza ne hakla karışıyorlar? Gerçi içiniz rahat olsun hiçbir şey anne babanın yerini tutmaz.:KK200:

Back
X